Ben de bugun kontrole gittim. 35+5 günluguz. Artik haftalik kontrole dondu. Haftaya cuma gel calisamaz raporunu da yazalim dedi. Boyu 49 cm. Kilosu 2,583 gram. 2 haftada 400 gram almis aslinda. Karin cevresi yine bir hafta geri gorunuyor. Sıkıntı olusturacak durumda değil, kordon akisi düzenli dedi. Kilosu gunune gore uygun ama kilolu bir bebek degilmis. Ama Ben tabi ki niye zayif ki, niye karin cevresi geri ki diye dusunmelre basladimbir de yilbasindan sonrw artik aliris kucagimiza haftaya cati muayenesine bakalim dedi yilbasi sonrasi diince cok yakin geldi heyecanlandim
Şükür canım başarıyla tamamladın =)İnşallah temiz gelir :) evde olmak çok güzel yarın iş yerine gidip biraz düzenleme yapıp kasamı teslim edeceğiö. Doktorum cuma verim çalışamaz raporunu dedi. 1 günlük yıllık izin yazdıracağım halaaa kurtulamadım :)))
Kuzum bu hazirlanan masa ne oluyor evde hastaneden diyelimki pazrtesi gittik dogum oldu sali eve geldin o masa ne oluyor ilkgunden herkez eve mi geliyor el kadar bebeyi gormeye bilmedim ve cevremde gormedim seyler oyuzden soruyorum canm
Banada gecen ay hem iri hemde önde dedi.Inan cesidini bilemeyecegm ama ben 1 kavanoz keciboynuzu bitrdim simdi 1 kavanoz da dut bitmek uzere, ekmekle yemedim ben sabah aksam ac karna 1 kasik yedim...haftaya gelir mi bilmiyorum inan hakkimzda hayirlisi olsun belki gelir belki gelmez :)
İki ay önce banada fazla dedi.şeker testi yaptır dedi şekerden olabilir demişti.sonra sonucu gösterdim iyi şekerin normal dedi.suyun fazla demiştiniz dediğimde korkulcak bişey yok şekerin normal çünkü dedi.Kızlar herkese iyi akşamlar.moralim bozuldu.bugun kontrolümüz vardı.suyum fazlaymış.ilk kez böyle çıktı.34+4 üz ve bebegim 3000 gram.boyle giderse sezeryan olabilir dedi.her şeyi önden gidiyormuş.3 hafta sonra gel dedi başka da bişey demedi.suyum neden fazla acaba.internette hiç hoş şeyler yazmıyor çok korktum.canim sıkıldı çok.bebegime zarari olmaz dimi kızlar..
ayyyyy cok mınnakmış ya kız21 ay olacak aralarında
Bende mesane pedi var hasta bezide gorumcemden kalanlar almadım ama depend almayı düşünüyorum hasta bezi on dışardan çok belli oluyor hoş görüntü değil ama ilk doğumdan sonra hasta bezi kullanırım diye düşündüm sonra depend yada orkid bilmiyorum kafam karışık kanamaya göre de değişir sanirimKızlar, hijyenik pek olarak ne koydunuz çantanıza? Çok özel bir soru oldu ama :)
1) depend çamaşır şeklindeki bezi hemşiremiz önermedi. Yüzey alanı çok geniş çok sık değiştirmek ihtiyacı doğmuyor haliyle enfeksiyon olabiliyor dedi.
2) mesane pedi diye birşey var
3) pamuksu yüzeyli gece ultra uzun hijyenik ped var
Kimisi hasta bezine gerek yok hastanede veriyorlar yazmış, kimisi mutlaka depend alın yazmış. Kararsız kaldım
Demek ki herkesin farklı burda bakıyorum bazı arkadaşların sancıları oluyor erkenden ama bende şimdilik bişey yok.erkekler geç olurmuş 40.haftasini doldururmuş acaba ondan mı ki.
Ben de Depend diyenlerdenim. İlla dolmasini beklemek gerekmiyor sık degistitirsen sorun olmaz. Sızdı çıktı derdi olmuyor onun için çok rahat. Ayrıca pantolon içinden fln belli olmuyor. Ben ilk aylar çok yoğun regil oluyordum o zaman da Depend kullandım.Kızlar, hijyenik pek olarak ne koydunuz çantanıza? Çok özel bir soru oldu ama :)
1) depend çamaşır şeklindeki bezi hemşiremiz önermedi. Yüzey alanı çok geniş çok sık değiştirmek ihtiyacı doğmuyor haliyle enfeksiyon olabiliyor dedi.
Kimisi hasta bezine gerek yok hastanede veriyorlar yazmış, kimisi mutlaka depend alın yazmış. Kararsız kaldım
Ben sezeryan olınca ilk gün hasta beziyle idare ediyorum sonra normal.ilk gün fazla oluyo kanama .zaten doktorlar istiyo du yanlış hatırlamıyosan hasta bezini bizden.Kızlar, hijyenik pek olarak ne koydunuz çantanıza? Çok özel bir soru oldu ama :)
Benim bir yakınım yakın zamanda 3. doğumunu yaptı. Eşi ne alacağını bilemediğinden 2 çeşit almış o da fazlasını bana verdi başka çocuk düşünmediği için. Şimdi bende hem hasta bezi şeklinde büyük var hem uzun tamamen pamuksu bişey var.. ikisinden de koydum ama hangisi daha kullanışlı bilmiyorum. Bence bunlar da adet olduğumuzda kullandıklarımızdaki gibi memnuniyet kişiden kişiye göre değişiyorKızlar, hijyenik pek olarak ne koydunuz çantanıza? Çok özel bir soru oldu ama :)
Canım sekerdendir benimde öyle önde gidiyordu ve suyu fazlaydı hep şekerdendir dediler dedikleride çıktı.ama sen internete bakma bişey olmaz Allah'ın izniyle.sekeri kes ama hamur işi ve beyaz ekmegide.saglikli beslen ceviz badem et tuket buğday ekmeği şey .Kızlar herkese iyi akşamlar.moralim bozuldu.bugun kontrolümüz vardı.suyum fazlaymış.ilk kez böyle çıktı.34+4 üz ve bebegim 3000 gram.boyle giderse sezeryan olabilir dedi.her şeyi önden gidiyormuş.3 hafta sonra gel dedi başka da bişey demedi.suyum neden fazla acaba.internette hiç hoş şeyler yazmıyor çok korktum.canim sıkıldı çok.bebegime zarari olmaz dimi kızlar..
Canim duzenli aralikli 100 ustu mu cikti yoksa tek tuk bazisi dusuk bazisi yuksek mi yani riskli gorse doktorun soylerdi erken vakitye boyle dogum sancisi olunca serum kas gevsetici ilac veriyorlar biraz daha zamani uzatmak acisindanKızlar bugün kontrolüm vardı. Nst de sürekli sancı çıktı 100'ün üzerinde bunun anlamı ne acaba? Doğum yakın mı?
Ay sonunu bekliyim diyodum çünkü gelcek kontrole çatına bakalım demişti oda doğumu tetiklerse diye korkuyorum eşim askere gitti şuan o gelmeden doğmasın diye dua ediyorumEvet canım göğsünün altında karnın hamur gibi yumuşamışsa kanala girmiş doğum yakın demekmiş. Kayınvalidem beni hep karnımın üstünden kontrol ediyor. Daha zamanı var fln diyor. Bazen kasıklarımda ağrı olduğunda bakıyorum karnımın üstü sert değil hemen uzanıyorum yer yapmasın kanala girmesin diye. Sen bi doktora görün bakalım ne dicek
benım suyum 24.haftada coktu canm dr seker testını kesın yapmalısın dedı coksukur bısey cıkmadı bazen nedensız olabılıyormus ama seker ıhtımalından söz ettı mı moralını bozma bınsor ıstersen seker ıhtımalınıKızlar herkese iyi akşamlar.moralim bozuldu.bugun kontrolümüz vardı.suyum fazlaymış.ilk kez böyle çıktı.34+4 üz ve bebegim 3000 gram.boyle giderse sezeryan olabilir dedi.her şeyi önden gidiyormuş.3 hafta sonra gel dedi başka da bişey demedi.suyum neden fazla acaba.internette hiç hoş şeyler yazmıyor çok korktum.canim sıkıldı çok.bebegime zarari olmaz dimi kızlar..
Ben de Depend diyenlerdenim. İlla dolmasini beklemek gerekmiyor sık degistitirsen sorun olmaz. Sızdı çıktı derdi olmuyor onun için çok rahat. Ayrıca pantolon içinden fln belli olmuyor. Ben ilk aylar çok yoğun regil oluyordum o zaman da Depend kullandım.
Bende günde bir kilo mandalinayiyodum nerdeyse ona bagladım.şimdi yemiyorum:))) gecen ayda baska bi hastaneye gittim doktor bişey demedi.üç gün sonra kendi doktoruma gittim oda bişey demedi demekki normale dönmüş diye düşündüm.Canım sekerdendir benimde öyle önde gidiyordu ve suyu fazlaydı hep şekerdendir dediler dedikleride çıktı.ama sen internete bakma bişey olmaz Allah'ın izniyle.sekeri kes ama hamur işi ve beyaz ekmegide.saglikli beslen ceviz badem et tuket buğday ekmeği şey .
Maşallah canım bir kilo nasıl yiyordun.Bende günde bir kilo mandalinayiyodum nerdeyse ona bagladım.şimdi yemiyorum:))) gecen ayda baska bi hastaneye gittim doktor bişey demedi.üç gün sonra kendi doktoruma gittim oda bişey demedi demekki normale dönmüş diye düşündüm.
Bana da suyun fazla dedi doktor şeker yükleme testi zamanıydı %50 hiç bi sebebi yoktur dedi kalan %50 de de %90 şekere bağlı dedi şeker yükleme yaptık temiz çıktı doktor baya detaylı baktı herşey normal görünüyo dedi bence ilk %50 lik bir sorun olmayan kesimdesin dedi ben güvenemedim perinatoloğa da gittim oda aynını dedi senin de bi sıkıntı olsa doktorun derdi bence üzme kendini hiçKızlar herkese iyi akşamlar.moralim bozuldu.bugun kontrolümüz vardı.suyum fazlaymış.ilk kez böyle çıktı.34+4 üz ve bebegim 3000 gram.boyle giderse sezeryan olabilir dedi.her şeyi önden gidiyormuş.3 hafta sonra gel dedi başka da bişey demedi.suyum neden fazla acaba.internette hiç hoş şeyler yazmıyor çok korktum.canim sıkıldı çok.bebegime zarari olmaz dimi kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?