- 3 Aralık 2018
- 368
- 199
- 103
Duymuşsunuzdur mutlaka ama aklıma gelenleri yazayım. Kimyonu eksik etmeyin kendi beslenmenizden, tohumuyla çayını da içerdim. Etkisinden emin değilim ama gaz yapacak şeyler yememeye çalışabilirsiniz. Bebeğin karnına saat yönünde masaj yapın sıcak ortamda minik minik. Emdikten sonra gazını mutlaka çıkarın. Gaz anneyi biraz zorluyor o dönemde, üzüyor ama Allah büyük sıkıntı vermesin, geçiyor bir süre sonra. Bir de gaz damlaları var bebeğe verilen, tamamen bitkisel olanlar falan varmış. Ben tercih etmemiştim.Yaa aynen de öyle oluyor ayaklarını karnına doğru çekiyor kucağımda bile iki büklüm oluyor yavrucakay zaten minnacık kızım bi de gazı mı olacak şimdi
Duymuşsunuzdur mutlaka ama aklıma gelenleri yazayım. Kimyonu eksik etmeyin kendi beslenmenizden, tohumuyla çayını da içerdim. Etkisinden emin değilim ama gaz yapacak şeyler yememeye çalışabilirsiniz. Bebeğin karnına saat yönünde masaj yapın sıcak ortamda minik minik. Emdikten sonra gazını mutlaka çıkarın. Gaz anneyi biraz zorluyor o dönemde, üzüyor ama Allah büyük sıkıntı vermesin, geçiyor bir süre sonra. Bir de gaz damlaları var bebeğe verilen, tamamen bitkisel olanlar falan varmış. Ben tercih etmemiştim.
Anladığım kadarıyla çok canın yanmış.Amin canim sagol. Dogum agrilar son saatlerde can yakiciydi sadece insallah bir ara yazarim hikayemi. Epidural da devlet hast yaptigim icin dogumu malesef soyledim ama olmadigini soyledi ebem
Aynen ben de öyleydim hiç bişey yemedim gaz korkusundan ama engel olmadı çok gazlıydı kızım da. Dediğiniz doğru bazen ne yapsak olmuyor.Ben kimyonu cayima katacak kadar yedigim ictigim her seye dahil etmistim aklima geldi :) benim oglumda cok gazliydi, biz tabi tecrubesiz anne baba olarak cocugun besikte yaptigi o gerinme hareketlerini gulerek izlerdik, bizimki kipkirmizi olurdu artik gerinmekten. Sonra aglama nobetleri basladi, ebe geldi falan kolik bebek dedi. Bende internetten arastirdim arastirdim, bebegim 6 aylik olana kadar o kadar cok seyi yemedim ki. Ekmek agzima surmedim cunku karbonhidrat gaz yapardi. Meyveyi kisitli yedim, yedigim tek tatli kahvaltidaki tahin/pekmezdi oda ekmeksiz. Bakliyat herhalde agzima surmedim bulgur haric oda sut yaparmis. Yemeklerim haslama bir et cesidi/haslama bulgur pilavi seklindeydi. Kahvaltida omlet, zeytin olurdu. Ama hep gazliydi, hala da gazli tabi ama artik rahat cikartiyor:) valla bazen ne yaparsak yapalim o gaz oluyor
Bağırsakları düzene girene kadar oluyor tabi dikkat çok önemli de eliöizden birşey gelmiyor vitamin de alması gerekiyor ben sütlü ürünleri ve tahılları kesmiştim ve tabi can arkadaşımız kimyonla yaşamaya başlamıştım hayırlısyla inşallah gazSız bebeklerimiz olurAynen ben de öyleydim hiç bişey yemedim gaz korkusundan ama engel olmadı çok gazlıydı kızım da. Dediğiniz doğru bazen ne yapsak olmuyor.
Artik kendimi garip goruyorum hala ve hala resmen "fosur fosur" uyuyorum :) sabah erken uyaniyorum o da is hayati sagolsun duzenden dolayi galiba :)Gunaydin .
3 4 gibi uyumusum... 6 da uyandim.azcik takilip tekrar uyudumyarim yamalak iste ne uyuduysak...
Canimsin kafalar ayni herkese kotuluyorum ama kendim gidiyorumBen de varım doktorumu kimseye onermeyip israrla giden
ani gelme durumu olmazsa Benim de 09. 01 da canim insallah:)
Afetma afetme kaç aydir cektiriyor bikere guluverdi diye buzları hemen saloverme canimcanım arkadaşlar söylemiş de, sen de Ayağını üşütme ve bol kimyon tüketmeye çalış, mümkünse her tabağına koy, sütünden ona geçer o da çok rahatlatır
bir de beeeeennn. Bu sefer ilgiliydi azcık affettim ama olsun yine de kızdığım şeyler var
bilemezdin ki canım, sonuçta herkes başta bi müddet evde bekliyor. Ben de mesela biraz beklemeyi düşünüyorum , hastanede rutin diye saat başı parmaklamalarına tahammül edemiyorum
Risk hepimiz için herxaman var maalesef
suni sancı ile mi canım?? Daha zor olmaz mı ya ben çok korkuyorum ondan
Çok teşekkür ederim canım Normalde sıcak masaj diyorlar ama sıcak soğuk kompres aynı etkiyi yaratıyor dediğin gibi sabah sağ Göğsümden emzirdim Bir de ne göreyim Sol göğsüm olduğu yer Sırılsıklam atletim bugune dek hep soldan emerken sagdan akardı ıslanrdm ama saban ılkkez sol da sırılskkam oldu sımdı de yatarak emzırıyrm yne aynı sey oluyor soldan akıyor acaba kanal acıldı mı cok merak edıyorum ılac alıp almamak ta kararsızım oyuzden ve yumusadı sol gögsum de hala atesm var amaFreshmommy canım çok geçmiş olsun öncelikle
https://www.instagram.com/p/BmgY95GnC9U/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=14g3mxo4em0jc burdaki teknik gerçekten iyi geldiğini okudum birde pek rastlayamayacagin bir onerrim daha olacak mutlaka dene bu daha kolay buzdolabı poşetinin içine nohutları boşalt sıcak yada soğuk olarak soğuk daha çok tercih ediliyormuş buzdolabında beklet birlikte değil ama buz oluşmasın içinde onunla göğsüne her gün belki her emzrimeden sonra masaj yap nohut taneleri sert olduğu için ve birde soğuk yada sıcağın etkisiyle içerde tıkanan kanalları açıyormuş
Canim bende geceleri uyuyamiyorum ama gunduz kesintisiz uyuyorumNeden anlamadim hiçGunaydin .
3 4 gibi uyumusum... 6 da uyandim.azcik takilip tekrar uyudumyarim yamalak iste ne uyuduysak...
Bu tez bende tutmadi canım. Kasiktan başladı belden gelmeye başlayacak diye bekledim evde. Dayanacak halim kalmayıncaya hastaneye gittim. Doğum yaptım. Hep kasiklarim ağrıdı hiç belim agrimadi. Eşim hala gülüyor bana belden sancı beklerken evde doguracaktin diyorKızlar burda mı okudum insta da mı hatırlamıyorum ama yalancı kasılmalar kasıktan başlıyormuş ama gerçek doğum sancısı belden başlıyormuş. Burda okuduğum kadarı ile doğum sancısı çekenlerin söylediklerine bakarsak bu tez doğru.
Canm bu söylediğin bende oluyor kendime şaşırıyorum. Bazen acaba gece uykusuz kalmaktan mı gündüz rahat yatıyorum diyorum ama geceleri uykusuz olduğumda yatamıyorum gündüz gibiCanim bende geceleri uyuyamiyorum ama gunduz kesintisiz uyuyorumNeden anlamadim hiç
gece uzerimi aciyorum ora don rahat yok digeryonde artik yorgani bacagm arasina alip acık yatiyorum gunduz yattigimda ise ter icinde kaliyorum ama ne uzerimi acmisim nede yattim yeri degistirmisim ayninyattigim gibi geri kalkiyorm
Sendede oluyormu
Canim benim oglumda coktu Sütüm hep akardı. Ben az az sagip sutumu döküyor dum. Belirli bir süre sonra akmamaya başlıyor. Süt memede uzun süre kalırsa mastit yapıyor. 1 defa oldum. Sıcağa yakın suyla havluyu ıslatıp gogsume koydum sıcak kompres iyi gelmişti. Sonrada o memeyi sagmistim rahatlamisti.Çok teşekkür ederim canım Normalde sıcak masaj diyorlar ama sıcak soğuk kompres aynı etkiyi yaratıyor dediğin gibi sabah sağ Göğsümden emzirdim Bir de ne göreyim Sol göğsüm olduğu yer Sırılsıklam atletim bugune dek hep soldan emerken sagdan akardı ıslanrdm ama saban ılkkez sol da sırılskkam oldu sımdı de yatarak emzırıyrm yne aynı sey oluyor soldan akıyor acaba kanal acıldı mı cok merak edıyorum ılac alıp almamak ta kararsızım oyuzden ve yumusadı sol gögsum de hala atesm var ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?