- 12 Temmuz 2018
- 5.030
- 5.210
- 118
Cnm benim bildiğim doğum sancısı başladığında okunup bir yudum içiliyor ama bende 1 şişe su okuttum annem sağolsun sancı başlayınca direk onun içine atıp içmeyi düşünüyorum o panikle belki yapamam diyeKizlar size bir sorum olacak bu fatimaana eli otu varya ondan bizde var eltim vermisti ama doguma giderken onu verip okuyuver diyebilecegim yada suyunu icebilecwgim bir imkan yok şuan suya koyup okusam
Kendim doguma giderken suyundan icsem
Olurmu belki bu vesileyle acilmamda olur ben meryem suresi vs bilmedimiz sureler okunuyor diye biliyordum netten baktim
Kadariyla fatiha nas felak elemnesrahleke ve ayetelkursiymiş esimde okuyabilir bunu bu bilgi dogrumu sizce ?? Ben daha cok meryem suresi yasin vs zor olan kurandan okunabilecek sureler zanediyordum
Kizlar size bir sorum olacak bu fatimaana eli otu varya ondan bizde var eltim vermisti ama doguma giderken onu verip okuyuver diyebilecegim yada suyunu icebilecwgim bir imkan yok şuan suya koyup okusam
Kendim doguma giderken suyundan icsem
Olurmu belki bu vesileyle acilmamda olur ben meryem suresi vs bilmedimiz sureler okunuyor diye biliyordum netten baktim
Kadariyla fatiha nas felak elemnesrahleke ve ayetelkursiymiş esimde okuyabilir bunu bu bilgi dogrumu sizce ?? Ben daha cok meryem suresi yasin vs zor olan kurandan okunabilecek sureler zanediyordum
Aynen öyle canım. En azından sezaryen de olsam içim rahat ede ede gireceğim doğuma. Burdaki doktor direkt alsa ve kilosu da söylenenden düşük çıksa gerçekten üzülürüm niye şansımı denemedim diye. Ona göre doğum şekli de netleşir kafamda. Ben gideyim kesin başka doktoraGörün canım başka dr a. Benim daha önceki hastanede de kilosu önde çıkıyordu. Yeni hastanemde de kilosu önde çıkıyor ama ben yine de güvenmiyorum. 3500 görünen cocuk 2900 doğabiliyor. Doktorum iri bebek diyip durdu 3 ocakta almak istedi ben istemedim 9 u olsun dedi eşim. Ama bizim ki sezeryan o yüzden rahatım. Senin normal doğum olacağı için 41. Haftada iri bebek olursa çok zorlanırsın o kadar acıdan sonra bide sezeryana alınmak kötü olur. O yüzden başka hastanede de mutlaka ölçüm yaptır derim
Canim dedigim gibi felak nas ayetelkursi fatiha .... surelerse bunu esimde okuyuverir ben duş alana kadar yada uzerimi giyene kadar ama dedimCnm benim bildiğim doğum sancısı başladığında okunup bir yudum içiliyor ama bende 1 şişe su okuttum annem sağolsun sancı başlayınca direk onun içine atıp içmeyi düşünüyorum o panikle belki yapamam diye
Bende oyle.diyorumda..heves ediyor demekki esimde :) o yuzden fazla bir seyde diyemiyorum...Canim adam top atsan uyanmiyorsa oda dolusu. Çocuk olsa yine uyanmaz oyuzden dayanir
Annen sizde kalacaksa agrilarin gecene kadar beraber yatin annen getirir kucagina falan verir bebegi sonra yataga geri yatiriverir gazını altıni degistiriverir oturursunuz sabaha kadar daha guzel gecer senin icin hem huzursuzda olmazsin işe gidecek uykusuz kalacak diye gercekten insan vicdan yapıyor
Duruma göre artık
Maşallah size ne güzel, kolay Doğum olmuş. Öyle de büyütün inşallah.Kızlar benim 39. haftanın ortasında nişanım geldi. Bir iki gün ara ara devam etti kahverengiydi. 4 gün sonrada akşam üzeri evdeyken suyum geldi birden. Ama agrım falan yoktu. Sonra hastaneye gittim. Alttan muane ettiler ve nst ye bağladılar. Nst de sancim çıktı ama ben hissetmiyordum. Açıklıkta yoktu. Aradan 2-3 saat geçti tekrar muane ettiler açıklık 4,5 cm di. Ilerleyen saatlerde birden ağrılarım başladı. Ard arda geliyordu. Şancı geldikçe çömelip kalktım. Gece artık tamamen ağrı vardı ebeler tekrar alttan bakti ve dogum a aldılar. Basta ikinamadim. Sonra dr gobegime bastırdıkça ikindim ve 2 ıkınma sonrası minnoş kızım dogdu:) Sonrabebegin eşini çıkardılar. kesiyi diktiler bi 15 dk falan sürdü.
Canim şöyle diyim sana bir dua ederken tabiki allahtan isteyecegiz ama dualarimizin içine mübarek insanları katarak birşeyler istersek rabbimBu kadar tevafuk olur bugün ben de bunu araştırıyordum ama arkadaşların Anlattığın göre içilmiyor sanırım ya da etkisi var mı gerçekten
Çok uzun aç kalmamak lazım yanına kutu süt,ceviz badem koy gece açıkinca yersin canimOyle canim 41-42 de bile dogum yapanlar var dogum hikayelerinde okudum hep ben eskiden bebekler 9 ayda doguyorlar en gec 9ay 10 gunluk saniyordum ama yanlis biliyormusun
Ya ben gercekten cok az yemek yiyen bir insanim hamile kalmadan oncede cocuklar benden cok yerdi suanda ayniyim istiyorumki yemek onume hazir gelsin ben kokusunu falan duymim hazirlamak icinimkansizlar cok iyi geliyor acaba doyuyotmudur benim yedigimle kuşbile doymazya
Kirma ozaman canim esini beraber bakmayi deneyin sen çok zorlanirsan duruma gore bakarsinizBende oyle.diyorumda..heves ediyor demekki esimde :) o yuzden fazla bir seyde diyemiyorum...
Anladim canimÇok uzun aç kalmamak lazım yanına kutu süt,ceviz badem koy gece açıkinca yersin canim
Kocam gunduz iste :) bende.gunduz annemde gece eve geciyoruz yakiniz...Ben dogduktan sonra basima gelecekleri bildigimden eksi 2 derece havada disari cikiyorumkotu hava yoktur kotu giyim vardir mottosunu benimsedigimden sariyorum kendimi soguk bana misin demiyo:)) ama avm en guzeli, hem sicak hemde alisveris yapabiliyosun. Bebek dogunca ister istemez bir muddet eve tikiliyorsun eksiklerinde varmis iste, kocan yaninda olmasa bile olur eger yakinsa bir avmye git, alisverisini yap tatlini ye valla cok iyi gelir
Meryem suresi ve yasin de okunuyormuş ama direk normal dualarda olur bence çok işe yarıyormuş bende aktardan alıcam henüz almadım ama suyunu hazırladımCanim dedigim gibi felak nas ayetelkursi fatiha .... surelerse bunu esimde okuyuverir ben duş alana kadar yada uzerimi giyene kadar ama dedim
Gibi kurandaki surelerdense esim
Malesefbilmiyor okumayi nette baktim baktim heryerde bu bilgiler yer aliyor
Oh agirliklar gidecek tartidaki rakamlarda azalacakIns canimm. Bebeğin eşi dediği şeyi bende görmedim:) ama kan pıhtısı gibi bise yani içerde kalan pisliği temizliyo . Onu hiç hissetmiyorsun
Bilmiyorum ki napsam simdiden suyunu okuyup ogun geldiginde otu suya koyup esimede o surelerimi okutsamkiMeryem suresi ve yasin de okunuyormuş ama direk normal dualarda olur bence çok işe yarıyormuş bende aktardan alıcam henüz almadım ama suyunu hazırladım
AynennOh agirliklar gidecek tartidaki rakamlarda azalacak
Ne guzel anlatmisin..guzel bir dogum olmus :) masallah canim..darisi basimizaKızlar benim 39. haftanın ortasında nişanım geldi. Bir iki gün ara ara devam etti kahverengiydi. 4 gün sonrada akşam üzeri evdeyken suyum geldi birden. Ama agrım falan yoktu. Sonra hastaneye gittim. Alttan muane ettiler ve nst ye bağladılar. Nst de sancim çıktı ama ben hissetmiyordum. Açıklıkta yoktu. Aradan 2-3 saat geçti tekrar muane ettiler açıklık 4,5 cm di. Ilerleyen saatlerde birden ağrılarım başladı. Ard arda geliyordu. Şancı geldikçe çömelip kalktım. Gece artık tamamen ağrı vardı ebeler tekrar alttan bakti ve dogum a aldılar. Basta ikinamadim. Sonra dr gobegime bastırdıkça ikindim ve 2 ıkınma sonrası minnoş kızım dogdu:) Sonrabebegin eşini çıkardılar. kesiyi diktiler bi 15 dk falan sürdü.
Ay neler duyucaz dahaplasenta da diyolar ya bebeğin eşine oda çıkıyomuş doğumdan sonra yarım saati bulabiliyo diye okumuştum ama erken çıkanda varmış
Yalvarsan kalmaz canimGelip gidiyorsa sorun yok canım yapışıp kalmasında =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?