- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
Canım benim bebek de 2450 gr dı hastaneden çıkardığımızda minicik, hastaneden çıkarken hemşire bilgi verdi normal zamanında ve normal kiloda doğan bebekler 2-3 saat zaman aralığında beslenir ama sizin bebeğiniz küçük ve kilosu az olduğu için daha çabuk yorulacaktır siz 1-1,5 saat aralığında daha sık besleme yapmalısınız zamanla normale dönecektir dedi, mesela geçen hafta memede kalma suremiz 5 dk falandı şimdi 15 dk ya çıktı emme güçleri artıyor yeter ki uykusundan uyansın ve emsinSelam kızlar doğum yapan anneler size soruyorum bebeğinizi emzirme konusunda ne durumdasınız acaba? Benim bebeğim biliyorsunuzki prematüre o yüzden pek emziremiyorum ağzı çok minik birkaç emip bırakıyor hemen enjektör ile sağdım sütümü veriyorum sizler neler yapıyorsunuz doğum kilosu düşük olan bebeklerimiz var bu grupta takip ettiğim kadarıyla
Canım ilk 2-3 gun zorluyor ama şöyle diyim ben 4. Günü misafirlerime kahvaltı hazırladım ve 5. Gun de yürüyerek hastaneye gittim bebeğimi görmeye, yattıkça kalkmak daha zor oluyor ben bir saatten fazla yatmamaya veya oturmamaya çalıştım hep evin içinde de olsa yürüdüm, ve hiç ağrı kesici kullanmadım sadece ilk gun uyuşukluk geçerken hastanede yaptıkları ağrı kesici iğneler onun dışında zaten parol vermişti onu da bi işe yaramıyor diye almamıştım hiçCanım bana dr majezik vermiş. İnan ki sezeryan ağrımı 2 saat dindirebildi. Hiç bi işe yaramıyor bu acıyı her türlü çekeceğizz . Aslında aralık ayında doğum yapan arkadaslar yazaalar keşke sezeryan ağrınız ne kadar sürdü? Benim 2. Günüm ve oturduğum yerden kalkmak ayaklanmak yattığım yerde yediğim bıçak darbeleri anlatamam canım acıyor
Yok kuzum kilosu 1 hafta önde ama boyu 35 haftalık gözüküyor 48 cm ile ultrason kağıdında ondan takıldım 3 hafta geri çıkmış oluyor35 haftalık bebek 3300 olmaz ki doğurdum oradan biliyorum:))) 2700 doğurdum hastane de bütün doktorlar haftasına göre kilosunun çok iyi olduğunu söylemişlerdi bi de :))
eveeeeetYarin mi randevun ❤ satdas :)
Birkaç gün bekleseler iyi galiba sanki sanırsam :))B
Burasi kar tipi firtina ve geceleri -14e kadar dusuyorbende bilmiyorum hiiiic
allah yardımcın olsun canım ya sanki 3 operasyon birden geçirmiş gibi oldun.. eve geldin demi? Kızın ne tepki verdi??Kuzum benim durumum biraz farklı ilk doğumum da doktor çok alttan kesmiş o yüzden sol kasığımın kaslarını da kesmiş 4 yıldır acı çekiyordum bu doktora söylemiştim o dokuları lazerle yaktı birde göbek fıtığı ameliyatı oldum aynı anda yani acıların çocuğuyum
neden öyle dedi acaba? Ben ilkinden okadar memnun kaldım ki bu sefer ilk aklıma gelen onları hazırlamak olduÇok şükür kızlar tüm alış verişi yaptım
Göğüs ucu için krem ve kalkan almayın dedi ebebek teki bayan . İnşallah hiç ihtiyacım olmaz .şimdi bunları temizle yerleştir
Dayan kızım az kaldıııı.
Canım kızım ilgi çekmek için napacağını bilmiyor bebeğin kafasını bastırıyor canımızı çok sıkıyor ki bebekle ilgilenemedik bile emzirip koyuyorum yavrumu tüm zamanımızı kızıma harcıyoruz evet ameliyat sonrası öyle kötüydü ki doktor iyileşmen uzun süre alacak dedi ağlaya sıklaya yatıp kalkıyorum Rabbim hepimize kolaylık versin..eveeeeetsenin de mi yarın??
Birkaç gün bekleseler iyi galiba sanki sanırsam :))
allah yardımcın olsun canım ya sanki 3 operasyon birden geçirmiş gibi oldun.. eve geldin demi? Kızın ne tepki verdi??
neden öyle dedi acaba? Ben ilkinden okadar memnun kaldım ki bu sefer ilk aklıma gelen onları hazırlamak oldu
Allah yardimcin olsun kizin küçük sanirim dikkat edin mazallah yalniz koymayin yanındaCanım kızım ilgi çekmek için napacağını bilmiyor bebeğin kafasını bastırıyor canımızı çok sıkıyor ki bebekle ilgilenemedik bile emzirip koyuyorum yavrumu tüm zamanımızı kızıma harcıyoruz evet ameliyat sonrası öyle kötüydü ki doktor iyileşmen uzun süre alacak dedi ağlaya sıklaya yatıp kalkıyorum Rabbim hepimize kolaylık versin..
Gitmedim düğüne. Eşim oğlumu gezmeye götürmüştü çok geç kaldılar hazırlanmaya vakit kalmadı ben de sinir oldum gitmedimİyi yapmiisin canim akillica bugun dunun acisinida cikar gel soyle hastanelik olana kadar oynahastaneye verinca hemen gelir cok zorlamaz
Kızlar günaydın .
Perşembe günü sancim tuttuğu için gece 22.00 de sezeryan a alindim. Cuma olacaktı bir gün erken oldu.
Bebegim de ben de iyiyiz şükür.
Ama hala sütüm inmedi inşaallah bugün gelir.
4 yaşında ve çok merakla bekledi aslında ilgilendiğini göstermeye çalışıyor aaa ellerine bakayım saçları uzamış mı bakayım kaka yaptı mı açıp bakayım sürekli itip çekiyor çocuğu resmen ayakta duruyoruz stres olduk..Allah yardimcin olsun kizin küçük sanirim dikkat edin mazallah yalniz koymayin yanında
Yaaa ne buyuk heyecaaan :))) ve kendine ne guzel bir hediyeee :))))
benimki de seninkiyle aynı yaşta, bakalım bizi neler bekliyor. 15 gün alışma süresi verin çocuğunuza diyorlar bakalım, sonra alışma evresine geçer inşşCanım kızım ilgi çekmek için napacağını bilmiyor bebeğin kafasını bastırıyor canımızı çok sıkıyor ki bebekle ilgilenemedik bile emzirip koyuyorum yavrumu tüm zamanımızı kızıma harcıyoruz evet ameliyat sonrası öyle kötüydü ki doktor iyileşmen uzun süre alacak dedi ağlaya sıklaya yatıp kalkıyorum Rabbim hepimize kolaylık versin..
Kızlar kamuda çalışanlar için analık izinleri konusunda kanunu ve dpb görüşlerini defalarca okumuş ve çocuğu maximum yaşa getirip bırakmayı planladığı için ince hesaplar yapmış biri olarak aktarmaya çalışayım. Doğum öncesi 8 Doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli analık iznimiz var. Dilersek Doğum öncesi 5 hafta daha çalışıp 37. Haftada ayrılıp 5 haftayı Doğum sonrasına aktarırız. Her durumda 37. Haftada ayrılmak zorundayız ve doğum olduktan sonra 8+5=13 hafta iznimiz olur. Ayrıldınız ve hemen Doğum oldu diyelim 37 sonrası 3 hafta da sizin olur ve 16 hafta bebekle geçmiş olur. Tam 40ta gelirse 13 haftanız yine cepte. 40tan sonra gelirse de aradaki günler izninizden düşmez 42de de doğursanız 37. Haftada ayrılmışsanız 13 hafta izniniz var. Bu noktadan sonra yeni yasayla ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü çocukta 6 ay yarım gün çalışma hakkınız var. Süt izni de ilk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1,5 saat. Saatleri anne belirler. Bi de ücretsiz izin hakkı var 2 yıl biliyorsunuzdur. Onun da detayları var ama uzun yazdım, umarım yardımcı olur.Bana da burdan biri dogum tarihinden itibaren demisti galiba.. 40i gecersek degil diye biliyodum sanki emin degilim
İnşallah çok rahat güzel bir doğumun olur canım ,bize de güzel haberlerle donersinKızlar çok heyecanlıyım ve çok da endişeliyim. Ameliyat fikri beni korkutuyor ama dik durmaya çalışıyorum. Bana ve bebeğime dua edin olur mu? Korkuma rağmen bebeğimi görebilmek için sezaryende uyanık olmak istedim. Dua edin bir sorun yaşamayalım. Forumu takip edemiyorum telaşımdan. Yarın inşallah Cihan'ımıza kavuşacağız. Hepinizi seviyorum ❤ Haberdar edeceğim sizi
Evet evet beklesinlrr :)) benimde yarin canim aynen ❤eveeeeetsenin de mi yarın??
Birkaç gün bekleseler iyi galiba sanki sanırsam :))
allah yardımcın olsun canım ya sanki 3 operasyon birden geçirmiş gibi oldun.. eve geldin demi? Kızın ne tepki verdi??
neden öyle dedi acaba? Ben ilkinden okadar memnun kaldım ki bu sefer ilk aklıma gelen onları hazırlamak oldu
Canim hic korkma..Allah yardimciniz olsun..insallah sorunsuz gecicek mis bebis kokusuylada hepsini unutucaksinKızlar çok heyecanlıyım ve çok da endişeliyim. Ameliyat fikri beni korkutuyor ama dik durmaya çalışıyorum. Bana ve bebeğime dua edin olur mu? Korkuma rağmen bebeğimi görebilmek için sezaryende uyanık olmak istedim. Dua edin bir sorun yaşamayalım. Forumu takip edemiyorum telaşımdan. Yarın inşallah Cihan'ımıza kavuşacağız. Hepinizi seviyorum ❤ Haberdar edeceğim sizi
Sakin olmaya çalış :) Çok güzel olacak her şeyKızlar çok heyecanlıyım ve çok da endişeliyim. Ameliyat fikri beni korkutuyor ama dik durmaya çalışıyorum. Bana ve bebeğime dua edin olur mu? Korkuma rağmen bebeğimi görebilmek için sezaryende uyanık olmak istedim. Dua edin bir sorun yaşamayalım. Forumu takip edemiyorum telaşımdan. Yarın inşallah Cihan'ımıza kavuşacağız. Hepinizi seviyorum ❤ Haberdar edeceğim sizi
Cok tesekkurler canim ellerine saglik ❤Kızlar kamuda çalışanlar için analık izinleri konusunda kanunu ve dpb görüşlerini defalarca okumuş ve çocuğu maximum yaşa getirip bırakmayı planladığı için ince hesaplar yapmış biri olarak aktarmaya çalışayım. Doğum öncesi 8 Doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli analık iznimiz var. Dilersek Doğum öncesi 5 hafta daha çalışıp 37. Haftada ayrılıp 5 haftayı Doğum sonrasına aktarırız. Her durumda 37. Haftada ayrılmak zorundayız ve doğum olduktan sonra 8+5=13 hafta iznimiz olur. Ayrıldınız ve hemen Doğum oldu diyelim 37 sonrası 3 hafta da sizin olur ve 16 hafta bebekle geçmiş olur. Tam 40ta gelirse 13 haftanız yine cepte. 40tan sonra gelirse de aradaki günler izninizden düşmez 42de de doğursanız 37. Haftada ayrılmışsanız 13 hafta izniniz var. Bu noktadan sonra yeni yasayla ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü çocukta 6 ay yarım gün çalışma hakkınız var. Süt izni de ilk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1,5 saat. Saatleri anne belirler. Bi de ücretsiz izin hakkı var 2 yıl biliyorsunuzdur. Onun da detayları var ama uzun yazdım, umarım yardımcı olur.
Ben cok indigini dusunmuyorum.edosko T tanem-tane20 bsebse kızlar, sizin gobeginiz aşağı indi mi, beni görenler göbeğin çok yukarda daha bir on günün var diyorlar. Ablamda yanıma geldi bebiş için artık beklenti de arttı , 40 i geçmese ya, sezaryan olasılığı da artıyor sonra, korkuyorum ameliyattanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?