Benimde bugun jöle gibi kahveremgisi parcalar geldi elime. 38haftaya girecem. Sa ncım yok.dpktor 39da sezaryen demişti. İlkide sezaryen. Şimdide korkuyom normal dogum gibi açılmam olursaIyi geceler guzel anneler bebegini kucagina alanlara hayirli olsun Rabbim anali babali buyutsun.kuvozde olanlara Rabbim safi ismiyle sifa versin annelere sabir versin.birde benim gibi bekleyen annelerde Rabbim sagliklik sihhatli hayirli kolay dogumlar nasip etsin insallah.hergun sanci cekiyorum dun adet baslangici gibi leke geldi doktora gittik sifir sanci acilma yok hic bisey anlamadim bel bacak agrisindan zor yuruyorum blsey yok hayirlisi bakalim bekleyelim
Herkes uyu uyu diyo...bugunleri bidaha bulamazsin diye ama valla son ay uyku cok zor..Bende syaktayım uyku haram dogursakta rahatlssak
Gözün aydın, sonunda birlikte dönmüşsünüz evinize :) umarım bu son ayriliginiz olur :)Çok Şükür bu gün taburcu edildi Rabbime hamd olsun evimdeyiz kuzum 15. Gün evine geldi
Sen nasılsın canım
Uzulme canim ya, allah tedavisi olmaysn hastalik vermesin, sarilik yine her bebekte gotulebilen bir sey, cabucak iyilessin bebisin insallah, yarin da bizim enfeksiyon testlerimiz varKizlar kizima sarilik testi yaptilar. Normal degerler olarak en ustu 150 Kabul ediyorlarmis, kizim 162 cikti. Suan biz hastahanenin otelinde kaldigimiz icin pediatr burada yok, bir ebe bakti ve pediatri aradi, pediatr kan almasini soylemis. 3 kucuk tup kan aldilar test icin. Ebe hic bir problem olmadigini ama onlarin ozenli davranmak zorunda olduklari icin bu testleri yapmalari gerektigini soyledi. Test sonuclari 3 saate belli olur, eger cok onemli bir sey olursa sizi ararim dedi. Degerler normal Kabul edilen maksimum sinirin biraz uzerinde ama yine de cok uzuldumoglumda sutum cok daha boldu, akiyordu suan oyle degil yeterli beslenemiyor mu diye dusunuyorum ebe tedavisinin isik oldugunu soyledi ama az anne sutu almakta bir sebep degil mi? Hic endiselenmeyin deyip durdu ama insan yavrusu olunca cok kotu oluyor
Aynı durumdayım. Biraz da perşembe günü ne müdahalesi yapacak diye düşünmekten. Ben okur dururum yine sabaha kadar araştırıp araştırıpYine uyuyamiyorumagrim sizim yok ama... rahat nefes alamiyorum...soluma yatmaktan kolum uyustu
Geçmiş olsun canım, Allah analı babalı büyütsünKizlar Merhaba suni sanciyla dogum yaptim, normal dogurdum, epiduralle, sadece sunu soyliyecegim ilk dogumumdu, allah dusmanimin basina böyle agri vermesin, 14 saat aglayarak sanci cektim, epidurali alinca biraz rahatladim. En son bebek sikisti, ebeye yalvaririm dayanamicam sezeryana alin diye yalvardim, eroin bagimlisi gibi imdaat diye yardim diye odanin icinde deli bagirdimkadin cok sabirliymis, en son 5 kisi odaya girip takla atar pozisyonda bastirarak dogurttular. Ben bilmiyorum normal dogum yapanlar nasil bu aciyi cekiyor epiduralle bile mahvoldum. Benim bunyem musait degil belkide bilmiyorum, hala ellerim titriyor o acilari dusununce. Neyseki bebisim kollarimda, simdi uyuyor..:)
Benim sutum 3. Gün geldi. İlk 5 gün 2 -3 saatte bir mama verdik çok azdı çünkü süt sarılık olmasin diye. Bugün 9. Gün mamayı azalttim günde 3-4 defa veriyorum onda çok çok emiyor süt bitiyor ve ikimiz de çok yoruluyoruz oyle veriyorum. 30-40 CC. İnşallah günler ilerledikçe ona da gerek kalmaz artar sütüm.Kizlarrr, uykusuz gecelerden ve benim tuhaf tuhaf her seye aglama istegimden merhaba:) girmeyeli cok olmus bir suru sayfa birikmis hepsini okumak istiyorum vaktim oldukca. Bizim bebek 3200 dogdu hastaneden 2980 cikti.minnacik bisi. 2 gun sutum tam gelmedi. Ama sürekli memedeydi buna ragmen Kan sekeri dusuk cikip,doktor emzirdikten sonra arada mama takviyesi yap sarilik olmasın diince oturdum gelen butun hemsirelerin doktorlarin yaninda agladimbizim gibi olan var mi aranizda . Mamayi gunde kac kere veriyorsunuz? Ben kendimce 2 ya da 3 kere diye dusundum bir sayi vermediler. simdi de sutumun rengi koyuldu cok sukur yaklasik 2 saatte bir istiyor ama bugün sadece 1 kere kakali bezi oldu mesela. Sizce bosuna mi emiyor ne yapmaliyim
Ozamn kızımda da akıntı vardı tahlıl vs enfeksıyon car dedıler buda kanamalı hastalık dıye soylenıyormus 4 yul once boyle soylendı belırtı olarak ne oldu da goturmustuk hastaneye hatırlamıyorum sureklı aglıyannbır bebektı
Neden kuvezde canımKızlar, dun bebeğim yoğun bakıma alınmıştı. En son öğlen emzirmistim ama akşamüstü sağma makinesi kullanana kadar goguslerim balon gibi şişti. Makine ile sagdim hafifleme di. sıcak su ile yıkadım sıcak havlu koydum, ikinci sagmada farketmedi. Şuan uyuyacam ama çok ağrım var, ne yapmaloyim sizce,? Birde süte zarar gelmez değil mi iltihap olsa başka birşey olurdu herhalde
Maşallah canım bu ne hız :)) kız valla ben senin gibi hızlıca doğursam bi 4-5 çocuk yapardım he çok güzelmiş bu bebek kokusu :)) ama sezo olunca zor ayağa kalkınca bi bebek de yeter ya napalım modundayım :))) şaka bi yana canım sağlıkla büyüt bebişini gözün aydınKizlaaaaaaaar ben dogum yaptım. 4 saat içinde başladı ve bitti. Dr bile dogumuma yetisememisti ebe yaptırdı doğumu.
3185 gr 49 cm. Kesi yırtık siyrik yok.
Darısı hepinize
Hayırlı olsun bu ne hız maşallah.Kizlaaaaaaaar ben dogum yaptım. 4 saat içinde başladı ve bitti. Dr bile dogumuma yetisememisti ebe yaptırdı doğumu.
Darısı hepinize
Canım 22 günlük olduk ama ilk 10 gününü kuvozde geçirdi ilk 10 günün sadece son 3 gününde emzirmeye çağırdılar gunde 3 kez, bebeğim 2700 gr doğdu kuvöze girince başlangıçta anne sütü ile besleyemediler solunum sıkıntısı vardı serumla beslendi, 2450 gr ile çıktı kuvozden 11 gun de evimizde geçirdik İnan çok zor minicik bir bebek daha ben tutmayı bilmiyorum bebek sürekli uyuyor em bebeğim diye ağlayarak uyuduğumu hatırlıyorum, meme ucum yok silikon meme ucu aldım işi bi nebze kolaylaştırdı sütüm var ama bebek küçük sürekli uyuyordu ve ememiyordu gündüz saat başı, geceleri de 1,5 saatte bir sürekli kalktım emmese de meme de tuttum burnunu sıktım ayaklarını çenesini gıdıkladım 2 kere emse bile mutlu oluyordum, evimize geldiğimizin. 11. Gun sağlık ocağına topuk kanı için gittik orada tarttılar 3.165 gr geldi üzerinde kıyafetleri ile 200 gr düşelim dediler 2965 oluyordu 11 günde 550 gr almış hemen hemen, şimdiyi anlatayım tam bir meme arsızı oldu sürekli emmek istiyor sadece emerek sakinleşiyor ve kucağımda uyuyor yerine koyunca tekrar ağlıyor tekrar emmek istiyor :))Peki canım ilave biberon enjektör gibi takviye verdinmi kilo alımı az olmadımı o şekilde?
Harikasın canım sağlıkla büyüsün bebiş şükürler olsunKizlaaaaaaaar ben dogum yaptım. 4 saat içinde başladı ve bitti. Dr bile dogumuma yetisememisti ebe yaptırdı doğumu.
Darısı hepinize
Canım sıcak yaptıkça daha çok süt üretir ve şişer =( lahanayı buzluğa koyup soğuk kompres yap ki içindeki sütü çek sonuna kadar memeyi masaj yapa yapa bitirmen lazım ağrı dinmesi içinKızlar, dun bebeğim yoğun bakıma alınmıştı. En son öğlen emzirmistim ama akşamüstü sağma makinesi kullanana kadar goguslerim balon gibi şişti. Makine ile sagdim hafifleme di. sıcak su ile yıkadım sıcak havlu koydum, ikinci sagmada farketmedi. Şuan uyuyacam ama çok ağrım var, ne yapmaloyim sizce,? Birde süte zarar gelmez değil mi iltihap olsa başka birşey olurdu herhalde
Maşallah canım çok güzel beslemişsin azmin zaferi resmen bazen duyuyorum sütüm yok yetmiyor bebek emmiyor deyip bırakılıyor mamaya ama emek verince anne sütü içebiliyor bebekler kutluyorum seniCanım 22 günlük olduk ama ilk 10 gününü kuvozde geçirdi ilk 10 günün sadece son 3 gününde emzirmeye çağırdılar gunde 3 kez, bebeğim 2700 gr doğdu kuvöze girince başlangıçta anne sütü ile besleyemediler solunum sıkıntısı vardı serumla beslendi, 2450 gr ile çıktı kuvozden 11 gun de evimizde geçirdik İnan çok zor minicik bir bebek daha ben tutmayı bilmiyorum bebek sürekli uyuyor em bebeğim diye ağlayarak uyuduğumu hatırlıyorum, meme ucum yok silikon meme ucu aldım işi bi nebze kolaylaştırdı sütüm var ama bebek küçük sürekli uyuyordu ve ememiyordu gündüz saat başı, geceleri de 1,5 saatte bir sürekli kalktım emmese de meme de tuttum burnunu sıktım ayaklarını çenesini gıdıkladım 2 kere emse bile mutlu oluyordum, evimize geldiğimizin. 11. Gun sağlık ocağına topuk kanı için gittik orada tarttılar 3.165 gr geldi üzerinde kıyafetleri ile 200 gr düşelim dediler 2965 oluyordu 11 günde 550 gr almış hemen hemen, şimdiyi anlatayım tam bir meme arsızı oldu sürekli emmek istiyor sadece emerek sakinleşiyor ve kucağımda uyuyor yerine koyunca tekrar ağlıyor tekrar emmek istiyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?