Suni sancı almayı denesen diyeceğim ama genelde ilk dopumlarda bebeklerin kanala inmesi ya da az da olsa açılma olması beklenir sen cumartesiye kadar biraz hareketler yapsan merdiven insen çıksan nasıl olur belki kendiliğinden sancın açılman olur.Benimde cumartesi doluyor günüm stresteyim.Selam kızlar. 40+0 dayım. Bugün kontrolde hala bebek kanala inmemişti. Doktor cumartesi 19.01 e sezaryen yapalım dedi. Beklemeyelim kakasını yapabilir dedi. Normal doğum istiyordum ama. Benim gibi olan oldu mu? Haftaya da bekliyim mi bilemedim.
Suni sancı almayı denesen diyeceğim ama genelde ilk dopumlarda bebeklerin kanala inmesi ya da az da olsa açılma olması beklenir sen cumartesiye kadar biraz hareketler yapsan merdiven insen çıksan nasıl olur belki kendiliğinden sancın açılman olur.Benimde cumartesi doluyor günüm stresteyim.
Doktorunuz suni sanci vermeden once hormon tamponu ve fitil var ondan versin gece.. sabaha kadar bebek inebilir? belcikada suni sanci vermeden oncede bunlari yapiyorlarİlk doğumum benim de. Suni sancıyı sordum. Dr suni sancıyla suyun gelirse ve bebek inmezse kordon sarkabilir riskli dedi. Senin durumun nasıl bebek kanalda mı? Normal doğum mu sezaryen mi?
Doktorunuz suni sanci vermeden once hormon tamponu ve fitil var ondan versin gece.. sabaha kadar bebek inebilir? belcikada suni sanci vermeden oncede bunlari yapiyorlar
Heyecan da var oglumdan hic ayrilmadim onunda buruklugu var acikcasi dua ediyorum ki 2.günü cikabilirsin gazin cikarsa dedi dr sikinti olmadan bir geceyle atlatmak ayriligi❤çok şükür iyiyiz canım daha da alısıyoruz bı duzenımız olmaya basladı sanırım sen nasılsın heyecan ne durumdaa:)
Gecmis olsun canim,güle güle büyüt bebeginiSelam kızlar 13 ünde Doğum yaptım sabah 8:30 da suyum geldi 14:16 da Alya’m ı normal Doğumla kucağıma aldım. 49 cm 3890 gr doğdu meleğim. @anneveoglusu
Oyle malesef ugrasmiyorlar.. benim arkadasimda dogumdan 1 gun once bebegi kanala indi bu sekilde.. Tabi siz doktorunuza guveniyorsaniz dedigini yapin ama gercekten ben Malesef trdeki cogu dogum doktorlarina guvenmiyorum sezeryan sayisina bi bakarmisiniz..Böyle bir şeyden bahsetmedi ama sorayım. Türkiyede böyle uğraşmıyorlar maalesef. Ama zaten şu ana kadar da kanala inmesi gerekiyordu
Bebeginizi doktorunuzun dedigi gibi sk sk emzirin ve gun isiginda tutun gunduzleri... isiga dogru yatirin bebeginizi.Merhaba kizlar, bebegim 6 gunluk oldu. Ruh halim yavas yavas toparlaniyor cok sukur. Bugün sarilil degeri 10 cikti doktor bir sıkıntı olmadgini emzirmeye devam etmemo ctesi tekrar test yapacagomizi soyledi. Sıkıntı yok dedi ama uzuluyorum ya zaten sık sık emziriyorum en fazla 2 saat emmiyor. Baska ne yapabilirim hem bilimsel hem dini olarak
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah
serum fizyolojik sıkıp yaklaşık 5 dk . bekleyip burun aspiratörüyle sümüğü çekiyorsun canımKuzum burun aspiratorunden bahsediyorsun dimi peki herhangi birsey sıkmaya gerk varmi buruna ?? Yoksa direk yerlestirip mi cekiyoruz
Amin inşallah.once normal doğumu deneyecez.suni sancı verecekler.acilma olmazsa o zaman sezeryan.insallah gerek kalmaz sezeryana.yoksa hem sancı çekip hem sezeryan olmuş olcam.
Riske atmıyor bazı Dr lar bakalım bnm Dr um ne diyecek su suni sancı olayını her Dr kendine göre uyguluyor snrm bazı drlsr açılma hiç yoksa risk almıyor bazıları alıyor hiç anlamıyorum neye göre karar veriyorlarİlk doğumum benim de. Suni sancıyı sordum. Dr suni sancıyla suyun gelirse ve bebek inmezse kordon sarkabilir riskli dedi. Senin durumun nasıl bebek kanalda mı? Normal doğum mu sezaryen mi?
Benim de 39+1 bugün kontrole gitmiştim 1.5 cm açıklık var 10 gündür ama kanala girmedi bi türlü sıkıldım artık diyince doktorda suni verelim dedi ben korktum bu sefer deHiç Açılman yok demi suan da. Uf bende artık çok sıkıldım bende de hiç.bir belirti yok perşembe randevum 39+0 Olcam hala ayıinıysa pazartesi suni mi istesem diyorum ama açılma olmadan da korkuyorum açıkçası inşallah hızlıca Açılman olur da kavuşursun cnm bebeğine
Riske atmıyor bazı Dr lar bakalım bnm Dr um ne diyecek su suni sancı olayını her Dr kendine göre uyguluyor snrm bazı drlsr açılma hiç yoksa risk almıyor bazıları alıyor hiç anlamıyorum neye göre karar veriyorlar
Benim ikinci doğum şu an kanalda değil benim ilk doğumumda suyum gelmişti suni sancıyla doğum yaptım 2 cm açılmam vardı ama sancım gelmedi bunda da bekliyorum her an doğar mı diye bir de benim 35. Haftada sancılarım vardı doktor sancı düzenleyici ilaç kullandırttı erken doğum riskine karşı ama neredeyse 40 olucam daha bizim oğlanın gelesi yok.Günüm geçerse ben ilk suni isteyeceğim.İlk doğumum benim de. Suni sancıyı sordum. Dr suni sancıyla suyun gelirse ve bebek inmezse kordon sarkabilir riskli dedi. Senin durumun nasıl bebek kanalda mı? Normal doğum mu sezaryen mi?
. Bgn bizimkiyle görüştük onda aynısını dedi canım, yetersiz beslenmeden dedi. Aslında sütüm var. Ama iri bebek ilk günler sütünle doymyabilir dedi, hem mama hem de az az su ver dedi. Bende süt olması için de herşeyi yiyorum valla ananemin verdiğiCanım benim oğlumda da ilk 3-4 gün kanlı idrar gördük. Yetersiz beslenmeden dedi çocuk doktoru. Sütümün artması için günde 4 litre su, yeşil yaprakli sebzeler, rezene çayı önerdi. Bir de sütünü emzirme dışında da sağ dedi. Dediklerine uydum şu an idrarı çok iyi kanama da olmuyor. Bunlar aklında olsun ama doktorunuza da sorun mutlaka
başladık mamaya canım, hala çişi az ve kanlı inş toparlar. Ateş olursa hemen gelin dedi doktor inş gerek kalmazCanım açsa az çiş yapar ve koyulaşır çişi emzirmeye yüklen gerekirse mama ver sütün tam inene dek
Benim ikinci doğum şu an kanalda değil benim ilk doğumumda suyum gelmişti suni sancıyla doğum yaptım 2 cm açılmam vardı ama sancım gelmedi bunda da bekliyorum her an doğar mı diye bir de benim 35. Haftada sancılarım vardı doktor sancı düzenleyici ilaç kullandırttı erken doğum riskine karşı ama neredeyse 40 olucam daha bizim oğlanın gelesi yok.Günüm geçerse ben ilk suni isteyeceğim.
İkinci doğumlarda kanala doğum anında da inebilir dedi.yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek yarın.inşallah sadece 40 nı doldurmayı bekliyordur.Kanalda değilse sizin doktor da sezaryen olur demedi mi cumartesiye kadar kanala inmezse. Benim kanala girmesi dışında bi problem yok ama 41. Haftayı beklenek istemiyor doktorum. İnşallah öncesinde aşağı iner sancım başlar. Sizin de aynı şekilde inşallah olur
Insallah soruj cikmaz canim Allah yardimciniz olsunArkadaşlar uzun süredir yazamadım bebişlerine kavuşanlara hayırlı uğurlu olsun. Sağlıkla huzurla büyüsünler inşallah. Kavuşmayı Bekleyenlerede kolay doğumları bol sütleri olsun inşallah. Arkadaşlar canım çok sıkkın bebeğimin sağlık ocağında alınan ikinci topuk kanında değerin bir tanesi yüksek çıktı bugün tekrar kan alındı bebeğime dua istiyorum sizlerden Allah rızası için. Yine yüksrk çıkarsa Allah korusun sevk edrcekler tıp fakültesi hastanesine. Rabnim evlatlarımızın korusun
Benim de 39+1 bugün kontrole gitmiştim 1.5 cm açıklık var 10 gündür ama kanala girmedi bi türlü sıkıldım artık diyince doktorda suni verelim dedi ben korktum bu sefer de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?