Gecmiş olsun canım normal doğummu yaptın daha günün varmış neden kakasını yaptı acaba benimde en korktuğum şey benim hastanedede yoğun bakım unt.yokmuş uf ya hayırlısıyla doğsaydı az kaldı Sezeryan isteyecem nerdeyseInşallah canim dua edin. Burda okuduk dua ettik gerçekten çok zor hele bile uzakta olunca daha da zor.
Canım çok zor biliyorum ama lütfen bebeğin için güçlü olmaya çalış. Uzak olması çok kötü olmuş ama inşallah çabucak sifasini bulup senin yanına gelecektir. Gönlünü ferahlatmaya çalış. Herşeyde bir hayr vardır. İnşallah kavuşursunuz tez zamanda canım benim.Kızlar doğum yaptım ama bebeğimi çorluya sevk ettiler solunum yetersizliği var diye sebebini bile bilmiyorum. Cok üzgünüm ağlıyorum sürekli sütüm de gelmedi hala.
Bizim doğum tarihlerimiz aynı canım sen neden bu kadar telaşlısın. Daha 12 gün var neden sezeryan istiyorsun anlayamadım.Gecmiş olsun canım normal doğummu yaptın daha günün varmış neden kakasını yaptı acaba benimde en korktuğum şey benim hastanedede yoğun bakım unt.yokmuş uf ya hayırlısıyla doğsaydı az kaldı Sezeryan isteyecem nerdeyse
Canım sunide bazen yeterli acılma olmayıp sezeryana dönüş olabiliyor doktorun beklemekte sakınca görmüyorsa benim fıkrım pazartesiye yani senin doktorunun hesabına göre 40+5e kadar beklemen yönünde tabi yine senin bileceğin iş o arada belki kendi sancın gelip normal doğum yaparsınKizlar bende geldim..benim acilmam yokmus.nstde ufak sancim cikti...
Ptesi icin 8 de yatis kagidimi verdi orda olucam.suni sanci verip dogumu baslaticakmis.. (ptesiye kadar dogmazsa)
Drun hesabina gore bugun 40+1 im...
Ben mirmir ettim.istersen yarin gel bekleyemem dersen dedi..ayni islemi.yarin yapalim dedi...kafam cok karisti... ne yapsam..bugunde alttan muayene aldim.bastirdi filan acaba sancilara etkisi olurmu.. 2 gundur aksamlarida ufakta olsa agrim oluyo..cok kararsiz kaldim ya.yarin mi.ptesimi
Bu arada bebisim 3400 cikti 49 cm
ya ne güzel. Keşke bende alsaydım , şimdi çarşıya çıkamam kiii. Bi arkadaştan rica mı etsem. Karnım ağrıyır ya. Üşütüyomuyum neCanım ben çok sert sıkan bisey takmıyorum ondan da var ama çok sıkı rahatsız ediyo yün korse aldım diğerlerine nazaran daha rahat wc fln girerken çok rabat yukarı toplayip indiriyorum hiç korse varmış gibi değil üstünden biraz geçsin evdeki öteki daha sıkı olana geçicem inşallah
ya bizim de ilk 3 gün daha iyiydi, bgn biraz dah belli etmeye başladı kıskandığını. Akşam yemeği yemedi. Kararımı değiştirdim artık büyümek ve abi olmak istemiyorum diyorİki bebeli anneler lütfen burayı terketmeyin bu süreçte birbirimize çooook ihtiyacimiz olacak.
Bugün oğlum emzik emerek uyudu. Dogdugunda bile emzik alnsmisti. Şimdi ağzı emzikli uyuyor.
Gün geçtikçe işler zorlaşıyor
hepimiz yaşıcaz demekki bu sıkıntıyı. Allah kolay atlatmamızı nasip etsin inşBenim oğlum da 3 yaşında ben ne zaman emzirmek için küçüğü alsam gözlerinden yaş gele gele ağlıyor. Sütü bardaktan içsin diyor. Bana da süt ver diyor. Ev kalabalık ama kesmiyor işte. Bana sarıyo yine. 2 haftadır kreşe gitmemesine rağmen bugün hastalandı. Psikolojik olarak etkilendi de bağışıklığı düştü sanırım
bizde de beni paylaşamama var. Bgn küçük büyüğün elini tuttu. Dedim ki abisiii bak en çok seni sevecek. Oğlum da ama ben herzaman en çok seni seveceğim dedi :)) benden de aynı tepkiyi bekliyorayy bizimki kardesının besiğine yatmak istiyor arada bi de beni paylaşmakta zorlanıyor özellikle uyku saatleri ve uyanınca onu sımartmama sarmama sarmalamama alışmış bebeği emziriyor olursam kızıyor şimdi süt vakti mi diye
Mamayla destekledin mi hiç canım?? İri doğmuş maşallah, bize de öyle dediler ilk zaman yeterli gelmez sütün dediler , ben 2 gün verdim şimdi arttı sütüm, ama uyku sıkıntısı var hep memede, öyle olunca haliyle süt yetmiyorKizlar doğumdan sonra kendime ayıracak zerre vaktim kalmadi 24 saat memede oğlum:/ sütüm damla damla geliyor. Oğlum cok iştahlı doymuyor. 4 kilo doğdu 3750ye dustu besleyemiyorum diye cok agladim. Ama neyse ki bugün 3900 cikti dogum kilomuzu yakalıyoruz ins. 7 günlük olduk gobegimiz de dustu.
7 günü atlatayım ben de aynısını yapıcam canım, onlarla başbaşa zaman geçirmemiz lazımHaklisin canim ama elimde degil cokk üzülüyorum bugün annem evdeydi kizimi alıp markete gittim oyle sevindiki ara ara yapacam boyle inşallah
Kesinlikle içirme, sadece masaj yapabilirsin. Allah esirgesin yağ yutmak büyük adama bile zorKızlar bebeğe zeytinyağı(tamamen organik aydından getiriyoruz soğuk sıkım) verilir mi ya gazdan çatlayacak yavrucak
canım allah size bağışlasın, üzülme demek kolay tabi ama sütün gelmesi için dirayetli olmaya çalışKızlar doğum yaptım ama bebeğimi çorluya sevk ettiler solunum yetersizliği var diye sebebini bile bilmiyorum. Cok üzgünüm ağlıyorum sürekli sütüm de gelmedi hala.
ben takıyorum o çıkıyor :)) elleriyle Teması çok seviyor oyğzden ben de pek takmıyorımkızlar bebeklere eldiven ne kadar takılmalı.ben artık takmayı bıraktım tırnaklarını kesip törüpülüyorum bı sıkıntı olmuyor dr.lar onermıyormus zaten kendıne de dokunup keşfetmeli dıye. emzırırken cıkarıyordum sımdı tamamen bıraktım. kuzucum zAten sevemedı hiç eldiveni
kızlar bebeklere eldiven ne kadar takılmalı.ben artık takmayı bıraktım tırnaklarını kesip törüpülüyorum bı sıkıntı olmuyor dr.lar onermıyormus zaten kendıne de dokunup keşfetmeli dıye. emzırırken cıkarıyordum sımdı tamamen bıraktım. kuzucum zAten sevemedı hiç eldiveni
Normal dogum canimGecmiş olsun canım normal doğummu yaptın daha günün varmış neden kakasını yaptı acaba benimde en korktuğum şey benim hastanedede yoğun bakım unt.yokmuş uf ya hayırlısıyla doğsaydı az kaldı Sezeryan isteyecem nerdeyse
Canım ben ssvd olucam inşCanım çok zor biliyorum ama lütfen bebeğin için güçlü olmaya çalış. Uzak olması çok kötü olmuş ama inşallah çabucak sifasini bulup senin yanına gelecektir. Gönlünü ferahlatmaya çalış. Herşeyde bir hayr vardır. İnşallah kavuşursunuz tez zamanda canım benim.
Bizim doğum tarihlerimiz aynı canım sen neden bu kadar telaşlısın. Daha 12 gün var neden sezeryan istiyorsun anlayamadım.
Allah allah Rabbim şifa versin tez zamanda agrı nasıldı anladınız mı doğum başladı diyeNormal dogum canim
ben de anlamadim neden kakasini yaptı
Çok hafif agrım vardi ama cok fazla değildi
Akşam üstü ağrı iki dakikaya bir girmeye başladı hastaneye gittiğimizde 7 cm aciklik varmış
5 te gittik hemen doğuma girdim zaten ama ikinamadim bebek doğamadı. Kakasini yapmıştı zaten ciğerlerine kaçmış sanırım şimdi yoğun bakımda.
Anladım canım. Hakkında hayırlısı. :)) İnşallah gönlüne göre olur.Ben bugun düşündüm de önceki sezeryan olsa hiç o sulara giremem direk atarım kendimi ameliyathaneye herhaldeCanım ben ssvd olucam inş
Doktorum bu haftalarda olursa kolay olur diyor o yüzden
Canım öncelikle gözün aydın. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Merhaba kızlar ben de doğurdum. Bu gece hastanedeyim, kızım da geldi gördü kardeşini ve beni. Okuldaki pedagogla konuşmuştum iki çocuklu arkadaşlara söylediklerini aktarayım belki faydası olur. Tabi kızım 4 yaşında daha küçükler için anlamlı olmayabilir. Öncelikle hiç sen abla/abi oldun, artık büyüdün gibi onu kaygılandıracak, sorumluluk yükleyecek hiç bişey söylemiyoruz. Abartılı tüm sevgi gösterilerinden uzak duruyoruz ama onu ne kadar sevdiğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Rutinlerini olabildiğince devam ettirmeye çalışıyoruz, benimki kreşe gidiyor ordan gelince 1 saat yalnızca ona ayıracağım inşallah önceki gibi. Yatarken kitabını ben okuyacağım önceki gibi bi de annem yanımdayken bebeği bırakıp kreşe ben götüreceğim. Küçüğün ihtiyaçlarını karşılarken büyükten yardım isteyeceğim. Bir de yapabildiğiniz ölçüde misafir kabul etmeyin dedi pedagog alışana kadar. Aklımda kalanlar bunlar ve tüm bunlara rağmen yine de kıskançlık olacak bu duygusunun da normal olduğunu kabul edip sabırla azalmasını bekleyeceğim. Bugün ilk günümüzdü tabi belki de bunları yaparken çok zorlanacağım ama bi kişiye bile bi faydası dokunursa diye yazmak istedim. Allah bu süreçte hepimizin sabrını yavrularımızın da gücünü artırsın.
Ya benim ağrı eşiğim yüksek sanırım .hatta ilk söylemedi ne kadar aciklik olduğunu nstye bagladılar. Dedim daha olmayacaksa eve gidip evde cekeyim ağrımi yok hemen alıcaz doğuma dedi dogumhanede 9.cmdi suni sancı verdiler.Allah allah Rabbim şifa versin tez zamanda agrı nasıldı anladınız mı doğum başladı diye
Çok teşekkür ederim hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah. Planı 19 Ocak için yapmıştık aslında ama haftasonu 2 gün kızımdan ayrılmak istemedim okuldayken daha az hisseder diye haftaiçine aldım, kesin beni bugün dedim :) Doğum epidural sezeryan oldu ilki gibi ama bu kez ben çok ağladım sürekli kızımı sayıklamışım uyutun beni dedim kısa süreli uyuttular falan. Pek güzel bi hikaye olmadı ne yazık ki ama sonrası iyiydi çabuk ayaklandım ağrım da az olur inşallah. Bi de kafam çok güzel bu kadar pozitif hissetmeme şaşırıyorum:) inşallah hep sürer.Canım öncelikle gözün aydın. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Verdiğin bilgiler için de çok teşekkürler benim oğlum da Mart 2015 dogumlu. Bunları uygulamaya gayret edeceğim inşallah.
Doğumun nasıl oldu. Bildiğim kadarıyla planlı sezeryan değildi. Müsait bir zamanda dogumunu da okumak isteriz
Dogursaydık hayırlısıyla bizde o moda gecmek istiyoruz Doguramayanlar olarakKoğuş kalk!
Emzirilecek, emzir!
Bu moddayım, ya siz
Canim eger sadece anne sütü ile besliyorsan kakasinin sari ve sulu olmasi normal cnmKizlar yardim bebegim 1 haftalik oldu dundendir kakasi sulu bildigin açık sarı su nedendir ki normal mi sadece anne sütü veriyorum
eger sadece anne sütü ile besleniyorsa normal cnmbizimki de gürültülü sulu yapıyor tam yaparken görmedim ama bezden belli umarım bu bir sorun degildir
evet aslinda agrisi ayni, fakat suni sancida birden sanci geldigi icin cok yogun hissediyosun. Kendi sancin yavas yavas arttigi icin bizlere daha az agrili gibi geliyor ama aslinda ikiside ayni :)Ya ben banu çiftçinin videosunda izlemiştim kadın diyor ki suni verildiğinde aslında normalde sancınız gelseydi ne kadar acı çekecekseniz sunide de o kadar çekeceksiniz ekstra bi ağrısı yok suni sancının. Çünkü zaten aynı hormonun yapay halini veriyorlarmış kasılmaları başlatmak için..
Yok canım tansiyonum hep ölçüldü. Tamamen iğneden. En ağır agri kesicilerdenmis. Ve genel olarak etkisi buymuş. Ama benim vucudum ağrı kesicilere çok kullanmadigimdan daha fazla reaksiyon vermiş.Canim tansiyon yuksekligi olabilirmi..ablam dogumdan sonra bi zaman yuksek tansiyonla dolasti..geciciymis.gectide.
Gecmis olsun canim.Benim haberim var canım kakasini yapmış hızlı nefes alıp veriyo dedi doktor. Ben luleburgazdayim burda yoğun bakim unitesi olmadığı için mecburen çorluya sevk oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?