Canim baska cocugun yoksa, Sen ve esin doguma kadar kendinize cok dikkat edin, dezenfekte jel kullansin esin disarida surekli, dogumdan sonrada evinize bir sure misafir kabul etmeyin. Alinan olur vs diye cekinmeyin hic bisey yenidogmus, daha bagisiklik sistemi olmayan bir bebekte onemli olamaz. Ins senin bebegin hasta olmaz
Yok canim ilk bebegim ama..kabul etmeme nasil olcak aksine cok kalabaligiz.. su anda kimi duysam hasta... bilincli hasta olsalar neyse..bile bile yanasiyor bazi insanlar aman ne olcak diye.
belkide haber ederim canim pzt demistim ama ben bugun uyku uyumadim tam bebegin suyu az seni kafam rahat eve gondermiyorum yinede takip et demisti doktorum kizima bise mi oldu olur mu iyimi dusuncesi mafetti beni sikintiya soktu riske giremicem doktorumla konusup kabul ederse suniyle dogumu baslatmasini istycem yarin icim hc rahat degil cunku sancimda yok zaten suni alicam mecbur
Ayni durumdayiz.sanci yok.arada kasilma oluyo aksamlari bikac kez.o da cok yuruyorum diye.bana azalmaya baslamis su dedi... riskli demedide...bebegin hareketlerini takip et . Sonucta suni sanci alicaz farketmez ctesi ya da ptesi..banada istersen bugun icin gel demisti..gitmedim :)
Ama senin acilman var daha kolay olur gibi geliyor..ben belki ptesiye 1 2 cm acilir diye bekledim bide.
Çok şükür geldik canım biz dün eve. Ama yarın kontrol var aklımda vesveseler uçuşuyor ,birşey olacak yine bebeğimi alacaklar diye
Bol bol emzirmeye çalışıyorum ama biberona alışmış kuzusum, emzirip birde biberonla da veriyorum
Benim haberim var canım kakasini yapmış hızlı nefes alıp veriyo dedi doktor. Ben luleburgazdayim burda yoğun bakim unitesi olmadığı için mecburen çorluya sevk oldu
Canim cok gecmis olsun oncelikle bi an once kavusun ins. Bende de aynisi oldu iniltili agliyor diye hemen yogun bakima aldilar sonrada cikmaya yakin kakasi yaptigi icin enfeksiyon car mi die baktilar. Ptesi gecesi dogumdan sonra aldilar carsamba oglen ciktik cok sukur. Uzulme ne olur sutun etkilenmesin
Çok şükür geldik canım biz dün eve. Ama yarın kontrol var aklımda vesveseler uçuşuyor ,birşey olacak yine bebeğimi alacaklar diye
Bol bol emzirmeye çalışıyorum ama biberona alışmış kuzusum, emzirip birde biberonla da veriyorum
Gözün aydın canım çok şükür Ben de silikon meme ucuyla emziriyorım sanırım benimki de silikon uçla emdiği için biberon sanıyor bi kaç defa silikonu çıkarıp memeyi vermeyi denedim istemiyor emmiyor
Merhaba kızlar ben de doğurdum. Bu gece hastanedeyim, kızım da geldi gördü kardeşini ve beni. Okuldaki pedagogla konuşmuştum iki çocuklu arkadaşlara söylediklerini aktarayım belki faydası olur. Tabi kızım 4 yaşında daha küçükler için anlamlı olmayabilir. Öncelikle hiç sen abla/abi oldun, artık büyüdün gibi onu kaygılandıracak, sorumluluk yükleyecek hiç bişey söylemiyoruz. Abartılı tüm sevgi gösterilerinden uzak duruyoruz ama onu ne kadar sevdiğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Rutinlerini olabildiğince devam ettirmeye çalışıyoruz, benimki kreşe gidiyor ordan gelince 1 saat yalnızca ona ayıracağım inşallah önceki gibi. Yatarken kitabını ben okuyacağım önceki gibi bi de annem yanımdayken bebeği bırakıp kreşe ben götüreceğim. Küçüğün ihtiyaçlarını karşılarken büyükten yardım isteyeceğim. Bir de yapabildiğiniz ölçüde misafir kabul etmeyin dedi pedagog alışana kadar. Aklımda kalanlar bunlar ve tüm bunlara rağmen yine de kıskançlık olacak bu duygusunun da normal olduğunu kabul edip sabırla azalmasını bekleyeceğim. Bugün ilk günümüzdü tabi belki de bunları yaparken çok zorlanacağım ama bi kişiye bile bi faydası dokunursa diye yazmak istedim. Allah bu süreçte hepimizin sabrını yavrularımızın da gücünü artırsın.
Merhaba annisler sabah lekem geliyo dwmistm sumuksu kivamda lekem kalmadi denecek kadar az sancida muayeneden dolayi oldu galiba simdi sancim falan yok ayy pzt kadar dogursam bari suni yemek istemiyorum
Canım ben suni almadan kendi sancimla doğum yaptım. Ama inanılmaz ağrı çektim. Dayanamıyorum diyip ağladım. Bence suni de benzer etki ediyordur. Dr bana acı eşiğin çok yüksek dedi. Öyle olduğu halde son üç saat dozu artti, sancimin
Normal dogum canim
ben de anlamadim neden kakasini yaptı
Çok hafif agrım vardi ama cok fazla değildi
Akşam üstü ağrı iki dakikaya bir girmeye başladı hastaneye gittiğimizde 7 cm aciklik varmış
5 te gittik hemen doğuma girdim zaten ama ikinamadim bebek doğamadı. Kakasini yapmıştı zaten ciğerlerine kaçmış sanırım şimdi yoğun bakımda.
Gözün aydın canım çok şükür Ben de silikon meme ucuyla emziriyorım sanırım benimki de silikon uçla emdiği için biberon sanıyor bi kaç defa silikonu çıkarıp memeyi vermeyi denedim istemiyor emmiyor
Bizimkiler kuvezde kaldı ya o yüzden herhalde . Süt alıyorlar çok şükür de reddedilmek de üzüyor. Dün emzirdim iki gogsumu de , aa güzel doydu kuzum dedim. Esimde biberonda sagilmis süt vardı. Onu bir tuttu öylesine, bebiş vakum yapar gibi yapıştı, yuttu 80 cc lik sütü , beni öylesine kullanıyormuş meğer
Aldık şimdi elektrikli ne marka bilmiyorum
Ama hiç gram sütüm yok
Çok uzuldum dünden beri
Bebeği kucağıma ne zaman alırım ya
Neden emzirmemize musade etmiyolar