2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
canım fazlatepki vermemiş misin ne alaka ben kımsenın bebegıne tek kelıme etmedım etmem de haddıme mi zten asıl sen o cumlenle uzdün benı ınanılmaz sekılde.bn bugune dek kımseyle kıyaslamadım kızımı asla yapmıcagım bişey. dıyorsun ya kesin kalkıs yaptık dıye ben burnundan tıkalyken guluyordu aguluyordu uykusu dagılmstı sabah 3,5undan 6sına dek nerdeyse ugrastm ama asla yerımızı degstrmedm tek kelıme etmedım göz temaaı kurmadım 2.5saat ugrastm burnunu temızledm emzırdım altını aaldım 2kez. ve o gun 10da uyandk aman uyumuyor deyıp ayrılmadım odamızdan. neyse bu da benım sabrım. vedıkkat edersen tanemın bebegı gece uyuyormus 3,4 saat aralıksız. ve erken yatarsa erken kalkar dusuncesi var. Uyyabılen bebek ıcın uyku uykunun mayası evet bu doğru.ben de ona istinaden yazdım uyut dıye. dıkkatını cekerim ki 1dk uyumuyor dememış erken yatırsın dıye söyledım. 5çocuk büyütmekle alakası yok malesef bu işin cevremde bıdunya ınsan var 2,3 çocuklu. arastırma, ilgi 0 kendısıne göre cocukları büyüten. Ben cogu cevremde kı ınsandan daha yeteneklo göruyorum kendımı cogu konuda. bu da özguvenımden de kaynaklı olabılır. Allaha şükür cokseyı dogru uyguluyorum. ve evet çok arastırıyorum bebeğim de bana uyum sagladı ıstıkrarlı olarak düzen oturttum. Aksi olsa olmazdı hıcbizaman bunu savunmadım. ama ben bıcokseyı arastrmasaydım kıtap okumasaydım halasuan bebegım benmle 12lere dek zaman gecırcektı aglıcaktı ve ben aglamasını gazdan sanıcaktm.nezamankı arastrdım ogrendım.Kızım meger benı uyut dıye aglıyormus. Fazla uyarılan cocuk uyumadıgı ıcın de aglar ve ztn fazlaca uyarıldıgı ıcın uyyamaz... işte o andan sonra ona göre kendımı uydurdum. Ben de 20gune dek senn gb düşünuyordum ama ben uyutmuyormusum meger bunu anladım onlar uyumayı bilmıyorlar zamanla ogrendıklerı bişey. Gazı olsa da uyuyordu uykuya yenık düşüyordu enınde sonunda bu da benım sansımdı. ama sımdı duzenı oturttuk ve şükür aglamıyor.

Benimkide uyumayan bebek. Uykusuzluktan oluyor resmen gözler kıpkırmızı kapanıyor vs anında bi sn icinde uyandiriyo kendini iyice ya eliyle ya bacagiyla veya durduk yere. Gunduz uykumuz nerdeyse 0 bizimde ve cok zor. Hicbir seu yapamiyorsun ev isi yemek vs gectim wc ye zor gidiyorum bazen. Uyumamanin yaninda hep ilgi konusmak istiuor. Birakinca aglamaya basliuor yanina gidiyorum gulucekler atiyor :))

Valla biseyler tutuldu da anlamadim :)) kitkendim kaldim emzireyim derken dikilemedim egik egik kaldim. Hastaneeye gittim ama igne yapmadilar emziriyorum diye
Bende bilmiyorum ne oldunu bundan 4 sene once yerden poset almak icin egildigimde bir basladı benimki daha kotuysu canim 24 tane igne yemeden kendime geleniyordum aicak tut belini emzirirken boynu acik kiyafetler giy yukaridan cikar gogsunu asagidan acip soguk yeme

Tam benim cadiyi tarif etmissin oyle bir dengesiz ki bazen super uyuyor heh diyorum iyi düzene giriyor bazen de ne yaparsam yapiyim evde.cit olmasin 5 10 dk uykuyla kalkiyor cin gibi uykusunu almis gibi

Tam benim cadiyi tarif etmissin oyle bir dengesiz ki bazen super uyuyor heh diyorum iyi düzene giriyor bazen de ne yaparsam yapiyim evde.cit olmasin 5 10 dk uykuyla kalkiyor cin gibi uykusunu almis gibi
bugün mevlide gttm kızımı kocama bırakıp uyumamıs dogru zduzgun 2saat ugrastm gelınce uyutmak için ya uyumayınca daha da huysuz oluyorlar cok zor daldı uykuya vallahi. bıyandan yorgunm testi yapsam da ıcım rhatlasa

Ben de geçen hafta orta derece bel fıtığım olduğınu öğrendim. Belim ve sol bacağım kötü durumda. Doğumdan beri giderek kötüleşti. 10 gündür iğne oluyorum ama bana mısın demiyor. Bebeğimi gece yerinden almak tekrar yerine koymak otururken emzirmek filan o kadar zor oluyor ki eşimi uyandırıyorum bazen kucağıma versin diye. Doktor da dinlenmeden geçmez, dikkat etmezsen ilerlerse hayat boyu çekersin diyor her ilacı da kullanamıyorum emzirdiğim için. Yaşam kalitem yerlerde geziyor. Çocuğu kucağımda gezdirip uyutamıyorum uyutsam ev işine koşuyorum ağrım olduğu için de yavaş yapıyorum her şeyi, o yüzden işler de yetişmiyor delirmek üzereyim. Gün geçtikçe de ağırlaşacak bu çocuk nasıl yapıcam bilmiyorum moralim çok bozuk

Gerçekten tepki olsun diye yazmadım sadece bu konuda yani bebekleri huysuz Ya da uyumayan bebek görünce anneleri suçluyor gibi konulması canımı sıktı, İnan kitap okumakla olsaydı gerek hamileyken gerek öncesinde okuduğum kitapların hepsini anlatayım sana, sosyoloji mezunuyum, psikolojiden(çocuk ve ergen psikolojisi üzerine) yüksek lisans yaptım, pedagojik formasyonum, MEB in verdiği rehberlik sertifikam hepsi var, 6 yıl çocuklarla çalıştım, ne ödevler ne stajlar yaptım ama işe yarıyor mu yaramıyor bebeğim ortada işte teorikle pratik birbirini tutmuyor, sabırsız biriydim eskiden İnan şimdi oyle sabırlıyım ki, gaz ve kaka yapma sorunumuz yok denecek kadar azaldı hatta ıkınmaları azaldığı için göbek fıtığımız bile sanırım iyileşiyor, bebeğimin bir derdi yok şuan da ama uyumuyor biraz önce yazdığımda gözlerini kapattı demiştim ya sadece 25 dk uyudu, kendi kendine uyusun diye de denedim ağlamaktan morardı ve kusmaya başladı demem o ki her bebek özeldir benim bebeğim böyle senin bebeğin oyle hani bunu bir kuralmış gibi söylenmesi garip geliyor bana o zaman çocuğuma kızıyorum kendime kızıyorum eşime kızıyorum

Dogru diyosun kuzum aynen seninki cok daha fena bi daha tekrarlanmasin insallah ❤❤

ben sıkıntısı olmayan bebekler için olması gerken şeyleri okudum ve paylaşıyorum canım öncelikle önce bunu anlatayım da yanlıs anladıgın noktaları düzelteyim. Kızım ın bı derdi olsa o da uyumaz bana daha muhtaç olur ve ben de bunu burda paylasırım sızınle. Tavsiye destek ararım. Zaten geçmiş mesajlarıma bakarsan da anlarsın ve ebeveynlere laf etmedıgımı görursun. 27yaşımdayım ve kıme ne yazacgımı hangi uslupla yazacagımı iyi bılıyorum. En yakınımdan ablamdan gördüm ben kolik bebenın ne zor bısey oldugunu. Bebeğimi sakin olması benım bunları paylasmam sorunsa okey. hıc sorun degıl tek kelıme yazmam etmem. Ama bunları yazdıgım ıcın tepkı alıyorsam burdaki yanlıs ben degılımdır. ne ben ne baska arkadasjm bebegımız sakin uyuyor dıye hıcbır anneyı suclar nitelıkte konusmadık. burda benı ve basla kımseyı zan altında bırakma rica edicem. burda ben de herkes gb paylaştım bebegımle ilgili şeyleri. uyumuyor uyutamıyorum vs aslı olmayan seylerı mı yazayım? herkes herkese saygı duymalı ben kimseyi suçlamadım bıyerlerde bişeyleri yanlıs anlamış olmalısın. Bebeğine neden kızasın ya da eşine. Böylr düşünuyorsan zaten orda da senın yanlışın var. Her bebek.kendine özel dıyen sensın sonra da kızıyorum dıyen de sensin kendınle çelişiyorsun ama bn bunları yorgunluguna verıyorum. Bugun bebegımı zor uyuttum ben bıle cok yorgunum senın de yorgunlugunu anlayabılıyorum. butatsız konusma uzasın ıstemem. Prensesini öp benim için

Gecmis olsun kuzun ya ❤ valla perte ciktik hepimiz ben anlamadim bu isi. Acaba diyorum cok mu bekledim keske daha gencken cocuk yapsaymisim :) ama en azindan simdide herseyi yasadim diyorum yeri geliyor hala gozum disarda bide yapamasaydim iyice bunalima sokardi beni :)

bsebse geçmiş olsun cnm terlediğinde üstünde kurumasın dikkat etde benim ki öyle azaldı sıcak su torbasıyla duş da iyi gelir.
Dene bakalım senin kız da uykuya kolay geçer inşallah öyle..

Evet kullanıyorum burnunda pek birşey olmuyor balgam var. Instagram da bir video buldum yüz üstü yatırıp sırtına vuruyorsun avucu boşluk yapıp balgamlar yapıştığı yerden temizleniyormuş. Otribebeyle çekiyorum pek birşey gelmedi. Benmi yapamıyorum acaba.

bsebse geçmiş olsun cnm terlediğinde üstünde kurumasın dikkat etde benim ki öyle azaldı sıcak su torbasıyla duş da iyi gelir.
Dene bakalım senin kız da uykuya kolay geçer inşallah öyle..
Saol kuzum benim sicak su torbasiyla yapisik geziuorum :) bi nebze daha iyi geldi
İnsallah valla :) ❤

Canım gergin bir şekilde yazmadım ben sana gerçekten bak ilk msjıma bakıyorum hatta gülücükler koya koya yazdım, tabiki Aslı olmayan şeyleri yazmanı beklemiyorum ama bebeğim uyumuyor deyince ‘aa ben bebeğimin nasıl uyuması gerektiğini araştırdım öğrendim bebeğime de öğrettim’ şeklinde yaklaşıyorsun bu cümle ne demek siz araştırmıyorsunuz siz bilmiyorsunuz diye anneyi suçlamak değil mi? Gerçekten bazen şey diyesim geliyor sizlere mükemmel bebeklerinizle mutluluklar deyip siteden sonsuza kadar uzaklaşmak...

Peteğin üzerine havlu koyuyorum. Bende bugün odaya mı getirsem dedim demliği. Hırıltı çok oluyor boğazında. Hırıltı gelince uyanıyor. Huysuz oluyor. Bende bu konuları bilmiyordum nemsizkikten olduğunu yeni yeni öğreniyorum. Teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…