- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Malesef oyle ben cok yoruldum ilk 2 ay artık agliyordum misafirligiw gidiyordum saatlerce odadan çıkamıyordum annemlere gittiktwn sonra biraz degisti etrafi algilamaya basladikca simdi doydugunda oynamaya basliyor bana bakiyor guluyor cekip birakiyor uyku harici bu sekilde cok sukur ki, ebeler 3 ay dayan hersey degisecek demisti oyle oldu ama benkm bebegim hala cok sık emiyo 2 3 saatler fln yalan arada nadir uyku saati gelirse vs gecen disari ciktik 2 bucuk 3 saat nerdeyse emzirmedim de ama hep kucakta gezdi son eve yakin artik aglamaya basladi oyalanirsa anca duruyor o kdr yoksa uyumuyosa 1 1bucuk saatbıyandan ben de o kafadaym ama artık su sonzamanlarda iştah artısı da var uyku dışında da çok emıyo ya alalh affetsın ınsanızyoruluyorum uyutrken de emmesıne. zor dısarda cokzor gercekten benmkı de alıyodu 2aya dek sutumu sagıp bıkackez hast.de vermıstım çok kolay olyordu sımdı almıyor öğürüyor yapay oldugunu anlıyor ıste
Beşiğimizin cibinliğini bir süredir kullanmıyorduk. Dün temizlik yaptırdım, takayım dedim. Kızım uyuyamadı. Korktu!
Gece yarısını buldu uyuması çok huysuzdu.
Ne zaman temizlik yaptırsam bu çocuğa bir şey oluyor. Nazar mı değiyor nedir, tövbe estağfurullah ya...
Herşeyden korkuyor bu kız ya. Sehpayı çekerken sandalyeyi çekerken ses çıksın bi, nasıl ağlıyor çığlık çığlığa. Dün dalmıştı bir noktaya, girdim odaya kızım dedim, korktu... Bütün çocuklar mı öyle oluyor anlamadım gitti. Bizim ki mi çok ödlek nedir? Hani bilmeyen diyecek Bu çocuğa bağırıyorlar ya da bu evde huzur yok, bebek ondan böyle... Allahım yarabbim ya
Elini ağzına atıp duruyor, adeta dişliyor, salyası da arttı, sanırım diş çıkartacak. Bu hafta havalar soğuk ama haftaya Dr. Konrtolü var. Böyle giderse bu hafta götürürüm doktora.
aynen canım benm de azalcagına cogaldı bu yenı aTak gelıyor ondandır dıye düşünuyorum hatta erken gırdı sanırım senınkı de atakta mı? ortası guzel herşeyın benım göğsumde hamılelıkte et beni gb bısey cıktı onu bıle goruyor oynuyor bukadar meme sevdası tabıki emsınler de keske ortası olsa. o gulmelerı olmasa memede cıddı daha zorMalesef oyle ben cok yoruldum ilk 2 ay artık agliyordum misafirligiw gidiyordum saatlerce odadan çıkamıyordum annemlere gittiktwn sonra biraz degisti etrafi algilamaya basladikca simdi doydugunda oynamaya basliyor bana bakiyor guluyor cekip birakiyor uyku harici bu sekilde cok sukur ki, ebeler 3 ay dayan hersey degisecek demisti oyle oldu ama benkm bebegim hala cok sık emiyo 2 3 saatler fln yalan arada nadir uyku saati gelirse vs gecen disari ciktik 2 bucuk 3 saat nerdeyse emzirmedim de ama hep kucakta gezdi son eve yakin artik aglamaya basladi oyalanirsa anca duruyor o kdr yoksa uyumuyosa 1 1bucuk saat
Herkesin yasadigi zorluk kendine sanirim kolay bebe yokBiberonla duygusal bağda yok doyunca bırakıyor boş boş oyalanmıyor
beyaz gürültü actım uyuyor yemnle bana ınadı var evde suan ıs var cokses var ama yalnz olsam uyumazdı kesın şaka gb ya umrnda degil sesler. babam da korkar bebek asgı ının ısterseniz dedı. dedm ınerken de uyanır taktak sesler ve uyanmıyor alya asla. o gec yatırı ben yapamam dedıgn gb cok nadır 8, 8bucukta yatıyor ama yıne 7de uyanıyor 10,11e dek kıyamam kı düşünsene esneyecek ve uyutmıcaz ebeveynlıge ters bence keske uyanıl kalablseler cok ısterdm aksamları oynamayı babsnın sevmesını. gecen ark.ma gttım kahvaltya uyuyamadı orda adam gb cok vıcdan yaptım kendıme. ya esımın kuzenının kızı 1yasında. resmen gece 1lerde basbagır aglıo cocuk 1i gectım aksam 9da baslıyo aglamaya. uyuyamıyordur dıyeceksınız ama ısın aslı uyutmuyor annesı beraber oturyolar mısafr gelıyo gdıo cocuk ayakta gezmelere gdıplar cocukla onun ztn en gec 9da uyuması lazm benm ıcım sızlıyo o yavrucagı aglarken duydukca bıde alyanın odası ıle yanyana oturduklro oda. kızımı o seslerle nasıl uyutcam orda sımdıden karalar bagladım ben
Belki de olabilir bilmiyorum, benimkide aşırı duskun en basindan beri 4 ay sicramasina 13 gun var daha gerci bu sicramada yedik biseyleri ama bakalim meme reddi vs olabiliyo yada daha da duskunluk gorucez zaten huysuz bi bebikto benimki psikolojik olarak kendimi hazirlamaya calisiyorim birde ramazan sahuruydu derken uyku da olmayacakaynen canım benm de azalcagına cogaldı bu yenı aTak gelıyor ondandır dıye düşünuyorum hatta erken gırdı sanırım senınkı de atakta mı? ortası guzel herşeyın benım göğsumde hamılelıkte et beni gb bısey cıktı onu bıle goruyor oynuyor bukadar meme sevdası tabıki emsınler de keske ortası olsa. o gulmelerı olmasa memede cıddı daha zor
Hamileyken hastanede hemşirelerin verdiği bir seminere denk geldim. Özellikle sakın bebeklerin göğüslerini sıkmayın asla asla dedi. Bebeğin göğüslerini ovalamak ciddi boyutta rahatsızlıklara sebep oluyormuş. Bin yıl düşünsem öyle birşey yapmak aklıma gelmez. Bebek göğsü ovalamak nedir ya@tanem-tane20 @Kartanesii8892 kızlar çoğu bebekte memeyi sıkınca süt geliyormuş. geçen gün suriyeli bi kadın var tanıdığımız ona denk geldim laf arasında memesindeki sütü çıkardınız mı haram falan dedi. Hayır dedim gerekli bişey olsa doktor çıkarır zaten sonra doktora sordum memeden süt çıkması normal mi diye, annelerde sütü oluşturan hormon salgılandığı zaman bebeğe de geçiyormuş onlarda da olabiliyormuş o yüzden. Yani çok süt içen bebekte daha fazla olması mantıklı olabilir böyle düşününce.. ya da annedeki hormonların fazla olmasındandır belki. Bilimsel açıklamaıs bu
bıyandan ben de o kafadaym ama artık su sonzamanlarda iştah artısı da var uyku dışında da çok emıyo ya alalh affetsın ınsanızyoruluyorum uyutrken de emmesıne. zor dısarda cokzor gercekten benmkı de alıyodu 2aya dek sutumu sagıp bıkackez hast.de vermıstım çok kolay olyordu sımdı almıyor öğürüyor yapay oldugunu anlıyor ıste
Sabahları bizde de standart o en geç 5.30-6 gibi uyanır kaka yapar emer uyumaz bi daha, ama geceleri 1 ya da 2 kez kalkıyorduk emme için eğer bir sıkıntısı yoksa kalkmazdı, bugün anlamadım da sürekli bağırdı dün akşam eşim işten geldiğinde güneş onun kucağındaydı ben de mutfaktaydım bana seslendi oturma odasından mutfağa bebek bir çığlık attı korktu o kadar çok ağladı ki gözünden damlalar süzüldü böyle sakinleşmedi bayağı bi zaman, gece de böyle irkilmeler kısık kısık bağırmalar falan yapınca acaba akşam çok korktu ondan mı huzursuz oldu dedikevet canım hrm alerjik hem de hassas hemen hastalanıyor büyük siz de dikkat edin kuzuya
evet canım ya sürekli buhar yapıyoruz hemen tıkanıyor öksürük hırıltı o kadar da dikkat ederim nafile
bizimki dr öyle çocuklw çıkmak yük erkeklere göre daha bir de diupr bak cıkar cıkar diyprsun hasta oldu çocuk diye çocul bunalıyor evde
aynen canım Allaha emanetler çocukların hastalıgı üstüne bir dr esimin pimpiriği stresi katılınca gam hunilik oluyorum ben düşün
biz hep öyleyiz doyuyor gaz da azaldı derdi ne anlamıyorım sabahda 6 6 bucukta ayakta haftalardır 8de uyanmadım göremedim yani düşün gece de saat bası kalk
İnsanların yüzleri gülmüyor mutsuz iklim bize de yansıyorAynen bende yaşa ve yaşadığımız yerin etkisi diyorum Yozgat'ta buz gibi canım karasal iklim ruhumu karartti
Konya eşimin memleketi acayip bir önyargım oldu eşimin ailesinden sonra Konya’ya karşı, öğrencilerime tercih yaptırırken bile Konya Selçuk üniversitesini yazmayalım bak falan diyordumİnsanların yüzleri gülmüyor mutsuz iklim bize de yansıyor
Biz Bulgaristan göçmeniyiz kujum her milletten var burda zamanında göçerken burdan yer vermiş devlet ama bizimkiler beğenmemiş hepsi Bursa ya taşınmış sadece annem babam kayınvalide kayınpeder burda başka akrabamız yok ama annemler var diye geldikte bin pişmanız Aralık'ta geri tayin isteyeceğiz Alanya ya.. Haa Konya geneli yobaz cahil haklısın o yönde bide gelinleri pek kıymetsiz hizmetçi modu istiyorlar neyse ki bende o yok.. Muhacırlar gelin kıymeti bilirlerKonya eşimin memleketi acayip bir önyargım oldu eşimin ailesinden sonra Konya’ya karşı, öğrencilerime tercih yaptırırken bile Konya Selçuk üniversitesini yazmayalım bak falan diyordum
Bu ay 500 gr almış. 600 gr Aksa sorun yoktu diyor. Bebek huzurlu uykulari çok iyi. Günde en az 3 defa kakali bez alıyorum ki genelde daha fazla oluyor.Ben bu Drları anlayamıyorum. Bir ay normal aralıktan fazla bile almış diyor bir dahaki ay az almış daha sık emzir diyor. Bu beslenme de bana göre olmuyor ki bebek isterse emiyor istemezse emmiyor. Hastalanıyor emmiyor mesela. Bebek huzurlu mu gece uykusu var mı ona bakmak lazım diye düşünüyorum artık. Benim kuzum da 3. Ayında 58 cm e 6 kgdı. Hastalandı da sonrasında inşallah var olanı vermemiştir. Sağlıklı olsunlar da bu ay almazsa bir sonraki ay alır
Bizimde 700-700-500. Bu ayı az bulduCanım kaç kilo doğdu kızın aylar itibariyle kaç Gr aldı benim oğlan 700-700-400 Gr aldı üç ayda Dr normalin bir tık altı dedi bize
Aynen canım o yobazlık var kesinlikle, eşimin ailesi de aksine kimse Konya dışına çıkmamış kendilerini hiç geliştirmemişler eşimler İstanbul’a gelmişler 10 yıl yaşamışlar ama hala ablası İstanbul’da havaalanına nasıl gidilir bilmezdi 15 dk lık mesafede oturduğu halde, mesela kız çocuklarını okutmamışlar eşimin 2 ablası da okula gitmemiş(okuma yazmayı sonradan öğrenmişler) ama eşimi okutmuşlar geri Konya’ya döndüler butun akrabaları orada, hele ki Alanya’dan sonra Konya kesinlikle çekilmez ne güzel olur gidin vallaBiz Bulgaristan göçmeniyiz kujum her milletten var burda zamanında göçerken burdan yer vermiş devlet ama bizimkiler beğenmemiş hepsi Bursa ya taşınmış sadece annem babam kayınvalide kayınpeder burda başka akrabamız yok ama annemler var diye geldikte bin pişmanız Aralık'ta geri tayin isteyeceğiz Alanya ya.. Haa Konya geneli yobaz cahil haklısın o yönde bide gelinleri pek kıymetsiz hizmetçi modu istiyorlar neyse ki bende o yok.. Muhacırlar gelin kıymeti bilirler
Bu ay 6 cm uzamis. 52 ydi geçen ay boyu. Oğlum ilk 9 ay sadece anne sütü aldı. O kadar çoktu Sütüm. Dr o zamandan tanıyor bizi. Sütün az olmasının sebebi olmalı sendeki genetik değil diyor. Sayesinde iyice stres oldum.Biz bugun gittik 64 cm 5860 benim kiz. Sadece 520g almis. Ama boy kafa kemik gelisimi cok iyi saglikli mutlu diye mama vermiyorum emzirmeye devam kafana da hic takma dedi.. ben anlamiyorum.. herkes kafasina gore
Menopozlu gibiyim bide agresifim ki üstelik şişmanımda tğm negatiflikler üstümde tek pozitif yönü çocuklarım.. asla korunmasız olmasın canım eğer istemiyorsanız çocuk
O kadar kötü değil ya bizim burda durumlar ılgındayım ben ilçe ilçe bile geri kalmışlık seviyesi değişiyor resmen çağı geriden takip ediyorlar bazen tahammül edemiyorum hastanede falan gördüğüm insanlara kaçıncı yüzyıldayız haberleri yok ay dolmuşum Alanya insanı da konyanın deniz görmüşü canım ama para bol olduğu için yaşamı görmüşler biliyorlar giyinmeyi gezmeyi yemeyi..Aynen canım o yobazlık var kesinlikle, eşimin ailesi de aksine kimse Konya dışına çıkmamış kendilerini hiç geliştirmemişler eşimler İstanbul’a gelmişler 10 yıl yaşamışlar ama hala ablası İstanbul’da havaalanına nasıl gidilir bilmezdi 15 dk lık mesafede oturduğu halde, mesela kız çocuklarını okutmamışlar eşimin 2 ablası da okula gitmemiş(okuma yazmayı sonradan öğrenmişler) ama eşimi okutmuşlar geri Konya’ya döndüler butun akrabaları orada, hele ki Alanya’dan sonra Konya kesinlikle çekilmez ne güzel olur gidin valla
Ben kimseyle görüşmüyorum soyutladım insanlardan kendimi 2 çocuk ev işi yetiyor zaten kimsenin sesini duyasım yok regl olsam herşey geçecek gibi hissediyorum inşallah öyle olur amin =)tam beni terfi etmissin. Birde Bu günlerde deprem oluyor diye kalkıyorum herkes bana bakıyor. Panik atak halindeyim. Herkes deli bu diye bakıyor. Kimseyi görmek istemiyorum.
Bir de ilk görenler ayyy 3 ay geçmiş karnin öyle duruyor gitmeyecek galiba bununla yaşamaya alış demeleri yok mu. O an mutluluktan öleceğim
En son 5400 du canımKilosu nasil canim ona gorede degerlendir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?