canım uykusu düzenli olsa daha iyi kilo alır uyumuyor diye de az almış olabilirBizde şimdi doktordan geldik canım 40 günde 500 Gr almis, kilosu düşük ama hareketlenmeye başladığı için sorun olarak görünmüyormus. Kusmasi için altı ay sonra geçer dedi. İlaç vermedi. Kan tahlili yaptıracaktı ama önceki kontrolde yaptirmistik boş yere deldirmek istemedim herşeye normal diyip duruyorlar . Gelişimi iyi ama bu ay dönmesi lazım artık dedi dönmüyor hala bizimki
Ben çok sık ve uzun emziriyorum genelde buna rağmen az kilo alması canımı çok sıktı.
Bizde de bazen hırıltı gibi ses gelip gidiyor . Bir sorun yok burnu doluyordu dedi. Hep temizliyoruz ama burnu hep akıyor anlamadım ki.
Biz biogia kullanınca kaka düzeldi .bazen rengi yeşile çalıyor ama sonra normal oluyor sulu oluyor hep .
Uykusu da gece dokuzdan sabah altı civarına kadar iki üç kere kalkıyor çok sorun değilse. Gündüz uykusu çok problemli mesela bugün sabah besbucuk da uyandı . Şimdi yatırdım ama heran kalkacak diye korkuyorum dinlenemiyorum hiç. Beş dk gözünü kapiyor saatlerce uğraşmama rağmen . Toplasam gün içinde bir saati bulmuyor uykusu genelde
Doktordan gelince beni de etikeletrmsn canım inşallah güzel haberlerle gelirsin
Ay oyle olmasin benim ki cocuum istiyo belkide engelleri var napsinnBenim yiğenim de öyleydi ya hareket etmeye üşeniyordu hatta konuşmaya başladığında spor hareketi yapacak bir şey mesela anneee sen yaptırsana ayaklarımı çevirsenetembel bildiğin şimdi 5 yaşında hala sevmez hareketi
Sik emzirme deniuo ama o cocuk agladiginda nasil vermeyesin benimkide cok kusuyo, karaciger yaglanmasi var o sbep olabiliyormus ama bu diski benimse kafami karistiryo. Mukuslu boyle balgam gibi kakasida oluyo 1 kac kez noktamsi kanda geldi gaita da yaoildi bisey cikmadi daha onceD defne1453 T Turtleeemevsiminegore
az evvel gelfik doktorda boyu 64 cm kilo 7500 doktor boyu beklentimin 1 cm altında dedi, kusması için 2 saate 1 emzir dedi benimki sık sık istiyor veriyorum dedim hayır hazmedemez dedi fazlasını çıkarıyor dedi (bu lafı duymaktan gına geldi) kakada kan7 söyledim zaten bastan beri şüpheleniyodul alerji ihtimali yüksek dedi dışkı yapmasını bekliyorum reduktan varsa kesinleşecek alerjisi, sinir oldugum nokta 2 aylıkken dıskıda reduktan çıktı diyetle düzelme olmadı diye bıraktırdı ,madem bu maddenin olması yetiyor niye diyeti bıraktım 2 ay boşa ilerledi bu alerji.uyku için de diş olabilir,alerji olabilir kendi uykuyu sevmiyor yapısı bu olabilir dedi.şimdi kaka yapmasını bekliyoruz esim götürcek.bu arada D defne1453 benimki yarım dönüyor tam degil onu takma her bebek farklıdır
Gecmis olsun oglusuna
Benimde büyük bayagi oluyor hapsirip akıyordu burnu. Aynı ortamda bulundurmamaya çalıştım. O zaman benim kiz kucuktu gerci pek etraf istemiyordu. Simdi yatak odasindan cikayim diye kapi gozluyor :)
çok şükür Allahım doğum mucizevi bişeymiş yaHep boyle olacak canim agrin olsada cok az olur ilk gunlerinde diye tahmin ediyorum. Benim o sekilde olmustu çünkü.
İyi geceler kızlar. Geçen gün dışarıda tuvalete girmek zorunda kaldım sanırım mikrop kaptım. Genital bölgemde kaşıntı var maalesef. Daha öncede başıma gelmişti krem kullanmış ve geçmişti yıllar önce fakat şimdi emzirdiğim için ilaç kullanamam sanırım. Doğal yollar hakkında bilginiz var mı acaba nasıl geçer bu kaşıntıçok vahim durumdayım
Havalar çok değişken hasta olmamak imkansız çok geçmiş olsun sana minigine ve sanaCanımlarım çok teşekkür ederim yapmaya başladım allah razı olsun kızlar. İnşaalah fayda eder
Geçmiş olsun canım benim kızımda öksürüyor bende grip oldum çok köyü olduk valla hava mahvetti
Benim kızda az kilo alıyor canım sıkıntı ne fikrim yok ama
Sirkeyi deniyorum şimdi olmazsa gideceğim doktora canım. Çok teşekkür ederim
Aynı durumdayım oğlumun yarın yazılıları başlıyor onu çalıştırmam lazım ama kızımla yapışık geziyoruz oyun halısında ana kucağında hiç bir yerde durmuyor sadece kucak istiyor ve yarın 4.ay aşılarımız var rotateq 3.dozu olacak 2.doz 1 hafta meme reddi yaptı iştahı kapanmıştı ayakta gezerek şarkı söyleyerek emzirdim o ara çok zordu iğnelerden çok ondan korkuyorum
Geçmiş olsun kötü olmuş çabucak atlatır inşallahÇok zor iki çocuklu olmak sınav haftasında büyük oğlum hasta oldu Allah kolaylık versin hepimize
Yani onemli olan saglikli olmalari aslinda hareletlendikleri icin de kilo alimizi az olabilirmis de insanin yuzune yuzune bu ne boyle der gibi tavir takinilinca uzuluyor tabi:)benim kuzum gibi senin kuzun da az almış. ebe bana da aynen saydırdı yetmediğini düşünürsen mama ver dedi. ama sür var biliyorum . drumuz baktı burdan zayıf durmuyor gelişimi iyi sorun çocukta değil bunu sorun yapmanızda dedi
aynen kusunca acıkıyor durmuyor aglıyor cocuk ne yapayım,gaita temizse yediğin bişeyle ilgili olabilir bana onu da sordu farklı bişey yedin mi diyeSik emzirme deniuo ama o cocuk agladiginda nasil vermeyesin benimkide cok kusuyo, karaciger yaglanmasi var o sbep olabiliyormus ama bu diski benimse kafami karistiryo. Mukuslu boyle balgam gibi kakasida oluyo 1 kac kez noktamsi kanda geldi gaita da yaoildi bisey cikmadi daha once
Ben de anlamiyorum dedigin gibi tek kriter kilo aslinds hareketlendi eli ayagi durmuyor bence ondan ama simdiden basladi esim kuruyemis ye , onu ye bunu yeNeden kilo tek gelişim ölçütü oluyor ki anlamıyorum bunu evet 300 gr almıştır ama enerjik bir bebektir yakmıştır belki de, atıyorum senin bebek 300 gr almış ama dönmeye başlamıştır belki boyu uzamıştır ama benim bebek 1 kilo almıştır ama henüz dönemiyor ve boyumuz da kısa sayılır 63 cm, ki Bebişin de gayet normal kilosu hiç moralini bozma ❤
*kızlarr meme ve uyku baglantısını kesmeye başladık. ben gece normalde 11de ve sbaah 4de alyayı emzıryordum . bazen de 12 ve 5de.. geleyım ne yaptıgıma aksam memeıle uyutmamanız gerekıyo oncelıkle 1saat agladı yaklasık dün. esım salladı uyudu 2kez uyandı oncesnde emzırdım tabı toktu memeden dalmayacakmış amac o. emzırsenızde ayık hafıf dalcak uykuya. fazladan 2kez kalkar oldu meme ıcın bizimki 2gecedir. Aslında bu gecıcı ataktayız dıye. fırsat bu fırsat memeyı kaldırıyorum ben de uykudan once. neyse 19.30da uuyudu. 23.30da uyandı meme verdım. bıdaha gazı geldı 1de uyandı ve son gunlerde emmeden uyuyamadıgı ıcın meme aradı. ben vermedım gazını cıkardım yatırdım uyudu sonra tekrar uyandı 1saat sorna. amaç memede dalmak versem bılıyrm uyanmıcak bdhaa hıc. ama vermedım. eşim aldı pışpışladı ve uyudu bdha 4te uyandı meme verdım emzirdim cunku acıkmıstı artık. sbah 5de uyandı yne memeyle uyumak ıcn baktım guluyor meme vermedım hatta besıge koydum kendın uyu hadı dıye 5dkda daldı kendı. çok sasırdım tabı.. burda amac her gece alıskanlıktan kalktıgı anlarda ya sız uyutcaksınz baska sekılde ya da tercıh baba cunku annede memesz uyursa tekrar kalkıyor hergece bnu yaparsa bırakıyormus aa uyanırsam meme yok dıye o saatlerde uyanmıyormus fazladan uyanmalar gıdıyormus bız basladık bugecede oyle yapıcaz. memede uyumayı kesemezsek ek gıda da az alırlarmıs.aynen kusunca acıkıyor durmuyor aglıyor cocuk ne yapayım,gaita temizse yediğin bişeyle ilgili olabilir bana onu da sordu farklı bişey yedin mi diye
Hemsire var hemsire var iste bana da yaklasik 300 gr aldi diye nasil kotu hissettirdi :)Biz de aşılarımızi olduk 400 Gr almış 10 gün önce doktorda da 6.300 çıkmıştı bugünde aynı çıktı tartıdan tartiya değişiyor sanırım hemsiremiz olabilir gelişimi iyi dedi günde 3 kere kaka yapıyor demiştim doymasa yapmaz çok hareketli hep mi böyle dedi evet dedim hareketli olduğu içinde az alır dedi
benimki bu ara memede de uyumuyor şekerleme yapıyor yatagına koyunca kıyamet koparıyor ben de bu alışkanlığı bıraksın istiyorum ama iste abisi de olunca bizim uyku zaten sıkıntı ama sizin halletmenize sevimdim ben de deneyeyim elimden geldiğince*kızlarr meme ve uyku baglantısını kesmeye başladık. ben gece normalde 11de ve sbaah 4de alyayı emzıryordum . bazen de 12 ve 5de.. geleyım ne yaptıgıma aksam memeıle uyutmamanız gerekıyo oncelıkle 1saat agladı yaklasık dün. esım salladı uyudu 2kez uyandı oncesnde emzırdım tabı toktu memeden dalmayacakmış amac o. emzırsenızde ayık hafıf dalcak uykuya. fazladan 2kez kalkar oldu meme ıcın bizimki 2gecedir. Aslında bu gecıcı ataktayız dıye. fırsat bu fırsat memeyı kaldırıyorum ben de uykudan once. neyse 19.30da uuyudu. 23.30da uyandı meme verdım. bıdaha gazı geldı 1de uyandı ve son gunlerde emmeden uyuyamadıgı ıcın meme aradı. ben vermedım gazını cıkardım yatırdım uyudu sonra tekrar uyandı 1saat sorna. amaç memede dalmak versem bılıyrm uyanmıcak bdhaa hıc. ama vermedım. eşim aldı pışpışladı ve uyudu bdha 4te uyandı meme verdım emzirdim cunku acıkmıstı artık. sbah 5de uyandı yne memeyle uyumak ıcn baktım guluyor meme vermedım hatta besıge koydum kendın uyu hadı dıye 5dkda daldı kendı. çok sasırdım tabı.. burda amac her gece alıskanlıktan kalktıgı anlarda ya sız uyutcaksınz baska sekılde ya da tercıh baba cunku annede memesz uyursa tekrar kalkıyor hergece bnu yaparsa bırakıyormus aa uyanırsam meme yok dıye o saatlerde uyanmıyormus fazladan uyanmalar gıdıyormus bız basladık bugecede oyle yapıcaz. memede uyumayı kesemezsek ek gıda da az alırlarmıs.Papatyamaviss
Geçmiş olsun kuzum ya inşallah ❤Merhaba hanımlar
Büyük oğlan ateşli hasta öksürük hapşırma var inşallah küçüğe bulaşmaz
Papatyamaviss canım maşallah paşaya benim büyük oğlan öyle idi küçük abisine çekmedi kilo konusunda
Demir takviyesi olarak hangi ilacı yazdı.Biz de 4.ay kontrolümüzden geldik :)) bu ay 610 gr almışız. Boyumuz da 67 cm olmuş. Kilo alımları gerçekten gittikçe düşüyor. Doktorumuz kilo alımının gelişim kriteri olmadığını söyledi. 6.aya kadar en az doğum kilosunun 2 katı olmasını bekleriz dedi. 1 yaşında da 3 katı. O sebepten 300 500 gramlara takılmayalım dedi. Demir takviyesi verdi. Çarşamba da aşılarımızı olacağız inşAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?