Şuan kaçıncı haftan cnm bnmde ilki kürtaj bnde çok stresliydim Dr um rahatlattı biraz sağolsun her gebelik aynı olmaz önce bunu kafana yerleştir dedi bunu kayıp edeceğini düşünürsen öyle de olur dedi bebek suan tamamen hormonlarına bağlı ve sen ne kdr strrs yapıp kötü düşünürsen o bebekte ona göre şekillenir dedi inşallah sizde duyup rahata erersiniz cnm
Cnm bnmde dün 6+5 di çok şükür gördük bizde :) 6+2 de bomboştu kese şok olduk görünce kaç mm bebeğinİnşallah canım inşallah. Benim şuanda 6+5 ama ben kiloluyum etkiler mi bilmiyorum gerçi ama. Önceki hamileliğimle alakası yok şimdikinin. Öncekinde daha öğrenmeden önce bile lekelenmem oluyordu, sürekli yatıyordum. Bunda çok şükür öyle bir durum olmadı. Senin kaçıncı haftan? Sen duydun mu canım, gördün mü bebişini :)
korkma stres yapma canım inş bu sefer güzel haberle geliceksin aramıza sende. yolk oluşması zaten bebek demek diyebiliyorum..
2. kısımı yazarken arkadaşım aradı biraz canı sıkkındı onu dinlerken tam olmadı ama neyse. korkmayın o anları fotoğraflardan birde eşim ve kardeşimin anlattıklarından hatırlıyorum. o kadar kötü olsa 19 ay sonra 2. bebeye hamile olmazdımuzun oluyor burdan devam edeyim:)
yrüyerek çıktım kata. ebe çatı muayenesi yaptı 0 açıklık doğum başlamış dedi. sabah 9.30 ile 10 u bulur doğum dedi. bizi odamıza yerleştirdi. ebenin dediğine göre daha 12 saat var ve ben ölüyorum sancıdan dayanamam diye epidural istedim dr aradılar durumumu anlattılar 11:30 gibi epidural takıldı. epidurale giderken açıklık 3cm olmuştu.
160 cm boya 93 kilo beton mikseri gibi bir hatun olmuştum. önlüğün arkası kapanmadığı için arkadan da bir önlük giydirmişlerdi. epidural için girdim arkadaki önlüğü çıkardılar benim popo meydanda kaldı. burda ayıp olmaz vb sözlerle beni rahatlatmaya çalışıyorlar o arada 2 defa sancı geldi ben kıyameti kopardım. epidural takamayız bu kadar sık sancı gelince dediler . ben söz hiç kıpırdamayacağım diye yalvarmaya başladım.
son 1 haftada 3kg almıştım heryerim ödemdi. sırtımı kamburlaştırmam lazım ama o tiple imkansızzar zor şekil aldım bu defa da ödemden iğne ilerlemiyor batırdıkları yerden su çıkıyor. o halde 2 defa sancı geldi ve ben hareketsiz çatlıyorum adamlardan biri halime acıdı ben risk alıyorum dedi ve iğneyi ilerletti veee doğru yeri buldu
o anda sancıdan stresten iğnenin acısını hiç harketmedim. hortumu sırtıma bantladılar omzuma bir aparat taktılar oradan ilacı verdiler veee ben yeniden doğdum. kıvranarak gittiğim epidural odasından yürüyerek çıktım. açıklık 7 cm olmuştu.
odaya çıktığımda saat 12yi geçmiş babam kardeşimi merak etmiş nerde kaldın diye o da mecburen söylemiş doğumun başladığını. babam araba süremem demiş panik olmuş annem ve babam taksiye atlamışlar kayındalideyi de almışlar 3ü geldiler. saat 12:30 ebe yine muayaneye geldi vee 10 cm doğuma gidiyoruz dedi.
herşey o kadar hızlı ilerlediki yediğim kurufasulye içimde kaldı.wc gitmek istiyorum beni bırakmadılar doğum başladığı için öyle hissediyorsun dediler. ıkınma anında durumun öyle olmadığı anlaşıldı ve ben çok utandığım için ıkınamadım. tüm gücümle ıkınsam herşey kolay olacaktı.
sonra omuzları kasıklarıma takıldı ıkanamamaya başladım. ebe 2 defa karnıma bastırdı o anları hatırlamıyorum
saat 1:40 da oğlum hooop doğdu. 1 cm kesi atıldı.
oğlumu hemen göğsüme koydu ağlayan çocuk bir anda sustu gözlerime gözlerini dikti o an için herşeye değerdi. eşim ve kardeşimde doğuma girmişti üçümüzde ağlamaya başladık.çok güzel anlardı. o arada oğlum elime kaka yaptı.
çocuk dr aldı kontrolleri için 50 cm 3800gr doğdu. doğum tarihi 20 eylül görünüyordu başak burcu olacak diye hesabederken 40+3 de 23 eylülde terazi burcu oldu
Cnm bnmde dün 6+5 di çok şükür gördük bizde :) 6+2 de bomboştu kese şok olduk görünce kaç mm bebeğin
İyi haberlerinizi bekliyorum bende aynı durumdayım benimde 13 ünde randevum
kızlllaaaar beni az önce elektrik çarptı
kolum uyuşmuş durumda şu an acaba bebeğe zararı olur mu off sinirlerim bozuldu
Ya maşallah nasıl büyümüş şekil almış , hadi bakalım test zamanlari da sağlıkla geçer inşallah :)Bebeğimi gördükk. :) 9+4'üm bugün. Haftasıyla uyumlu, kalbi gümbür gümbür atıyor eskisine göre maşallah. :) 20 gün önce hiçbir şey belli olmuyorken şimdi elleri, kolları, kafası... Doktor 2 hafta sonra 2'li test için çağırdı.
Kızlar yarın sabah doktora gidecez.nolur bana dua edin inşallah bebegim oluşmuştur boş gebelik değildir inşallah.hayirlisiyla bebeğimi göreyim kalp atışını duyayım.allah hepimizin bebeklerine sağlık versin,sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin inşallah.yarin da görünmezse kürtaj derlerse ben ne yaparım
Ya sabahtan beri 2li test randevusu alacağız diye eşimle beynimiz döndü. En basiti normal 2li testmiş, sadece kandaki paap-a ve serbest bhcg değerlerine bakıyorlarmış. Bir de kombine 2li test varmış, bunda ense kalınlığı artı kan testlerini birlikte değerlendiriyorlarmış.
Kimi hastanede ölçüm için radyolojiye yönlendiriyorlar, kimisinde perinatolog ölçüyormuş. Fiyatlar de çeşit çeşit, acıbadem kozyatağı 2200 fiyat verdi mesela
Kızlar siz nerden alacaksanız randevuyu?
teşekkür ederimcanım çok geçmiş olsun şimdi nasılsın rabbim korumuştur miniğini inşallah
Kizlar iyi aksamlar..
Bayadir kendimle oglumla meşgulum. Halim nasil eh iste. Ama.gunluk bas.agrisi oluyor. Ve halsizlik full. Bugun cok sicak hava. Suan ter atiyorum. Badem findik yiyorum.
Yarin 10da doktor randevum var.
Ve 5yasindaki oglusumla gidicem. Malum anaokulu cuma son. Kimse.gitmiyor bende götürmüyorum.
Kızlar bebeğimizi ve kalp atışını duyduk çok şükür.Darısı diğer arkadaşların başına inşallah
Ay yengeç burcu benim kız kardeşim :) Takıntılı duygusal agrasif evine bağlı temizlik hastası o yüzden yengeç burcuna ve ikizlere denk gelen aylarda çocuk denemesi yapmadım :)))))
Ben yarin ozele gidicem ya. Bana 2li test der sanirim. Devlet hastanesinde yaptiricam mi diyimm. Ben 2012.de ogluma hamile kalmistim. O zaman 125 tl kusur felan idi. Kimbilir şimdi ne kadar olmuştur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?