2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Sağol canım bilgi verdiğin için. Ben de doktorumu değiştirdim. Sağolsun çok detaylı bilgilendirdi o da. Nimenrix 12.ayda tek doz yaptıracağız. Bexsero da 3 doz olacak. 6-8-13 aylarda.

Ne gobegim gitti ne kilom gitti. Kizim 5aylik benim 3.adetim bitti
Canim benim ilk oglanda senin gibi gobekte kiloda daha çabuk gitmişti ikinci oglanda kala vermem gereken 10 kg var ben ilk adeti 17 Mayıs'ta gördüm göbek nispeten biraz azaldı
Giden falan yok bacim 3. Oldum bitti
Bogaz oldukça gitmez malesef.
demek ki herkes aynı durumda yalnız değilmişim :) yine 1 yılı bulur sanırsam toparlanıp eski hale dönmek

Üffff bu bebeler tam sopalık dertleri hiç bitmiyor bizimkinin de sağı solu belli olmuyor bi emiyor bir istemiyor. 14 Haziran’da 5 aylık kontrolümüz var doktor bu ay için tadım yapacağız dedi.
Pamuk Panda canım biz de dün 5 ay kontrolüne gittik. Bu zamana kadar takip eden doktorunu beğenmiyordum. Sonunda değiştirdim ve gerçekten çok ilgili şimdiki ve burda bir hayli tercih edilen bir doktor. 5680 gr kilosu. Boyu ve baş çevresi normal ama kilosu persentilde ciddi az dedi. Bunun birkaç sebebi olabilir dedi. Öncelikle idrar tahlili istedi. Enfeksiyon varsa da kilo almaz dedi. Herhangi bir sıkıntısı yok ama dedim. Bazen idrar yolu enfeksiyonları belirti vermeyebilir dedi. Tahlil verdik. Şükür temiz çıktı. Belki mama desteği verebiliriz ama ona sonra bakacağız dedi. 10 gün sonra kontrole çağırdı. Bu arada ek gıdaya başlamamızı istedi. 10 gün içinde sadece öğlenleri 2 tatlı kaşığı yoğurtla başla, her gün 2 tatlı kaşığı arttırarak ver dedi. Ben 180 günden önce ek gıda başlama taraftarı değildim. Üstelik yoğurt sebzeye göre daha alerjik diye biliyorum dedim. Evet dedi. Ama yoğurt çok iyi bir probiyotiktir aynı zamanda dedi. Zaten alerjisi varsa bu şekilde ortaya çıkacak dedi. Ayrıca ek gıdada 3 gün kuralı diye bir şey yok. Bu şekilde ilerlemeyeceğiz dedi. Aklımdaki tüm doğrularımı altüst etti. Şunu söyledi; bir gıdayı 3 gün verirsin allerjik belirti göstermez belki 70.gün verdiğinde gösterir. 3 gün yada 1 gün yada daha fazla farketmez, alerji başta yok gibi görünüp sonradan çıkabilir yada tam tersi dedi. Mesela penisilin alerji testi yaparsın 10 kere de çıkmaz, 11.de çıkar bunun gibi dedi. Sadece meyveyi en son vereceğiz hatta gerekli bile değil çünkü fruktoz dedi. Çocuğa gereksiz şeker yüklemekten başka bir şey değil, ondan aldığı vitamini sebzelerden de alır dedi. Yine de tattırmak için yemeğinden sonra 1 tatlı kaşığı kadar verebilirsin o kadar, hiçbir zaman öğün olarak vermeyeceğiz dedi. Bugün ilk kez yoğurt verdim. Değişik geldi yüzünü buruşturdu filan ama yedi ağzını açtı kaşığı her vermemde :) Farklı bir süreç başladı bizim için de. Yeni başlayan ve başlayacak olan herkes için güzel bir dönem olmasını diliyorum :)

Kizlar biz 16sinda 5. Ayimiza giriyoruz.
Bugun anneme giderken s.ocaginada ugradim olcum ici.
450 gr almis boyuda 5 cm uzamis, Iyi heralde.
Dr a gidecektim az alsaydi kiloyu boyu falan ama gitmeyecegim emmeye devam insallah
Cnim Maşallah çok guzel almış boyu da 5.aya göre çok çok iyi uzamış maşallah ❤

Ahh yavrum yaa =( İlac vs kullanılır mı bilmem ama bol bol yıka bebeğini boş suyla da olsa canim. Bir de evi serin tutabiliyorsan serin tutmaya çalış
Geçmiş olsun kuzum ben yeni doğdugumda karbonat li su ile silmiştim ve bol havalandırma
Nişasta sürebilirsin canım
Yikamak iyi gelir haliyle ama krem vs. Ne olur dr a sorsan daha iyi sanki

Sirkenin kokusundan rahatsiz oluyorsun ama oyle bir iyi gelip rahatlatiyor ki
Suyla seyreltip, her yerini temizle pamukla rahatlarsin

Kızlar teşekkür ediyorum bugün ılık banyo yaptırdım üzüldüm kuzuma aslında seçecekler tek çıtçıtlı badi ile gezidiriyorum neden oldu anlamadım. Yumarım çoğalmaz yarın Allah’dan doktor günü bunu da sorayım

Pamuk Panda bende yarin gidiuorum dr a kuzum

Neden fikir değiştirdin canım. Bizim randevu 15.30 da dönünce yazarım bakalım neler diyecek kilo alımını falanda merak ediyorum. Emme saat arasını açtı çünkü 3-4 saat oluyor nerdeyse

Canım çok sevindim maşallah kuzuya bizde yarım gideceğiz bakalım neler diyecek. Doktorun aslında mantıklı demiş alerji konusun penisilinde biliyorum kuzenimin başına gelmişti. Ama her doktor ayrı bişey söylüyor doğru bir tane değilmidir anlamıyorum. Bir önceki ay tanımlara başlayacağız demişti bu ay için bakalım nasıl bir liste verecek.

Böyle doktor paylaşımları güzel oluyor farklı bilgilerde alıyoruz bu sayede teşekkür ediyorum canım

kuzum geçmiş olsun kızının neyi var? sizinde baya açılmış emme arası.3-4saate bir emiyirsa günde bi kac defa emiyor herhalde

Ağzına sokacak şeyler aranıp eller ağızda ise dış geliyor o zaman memede ağlaması sütün azalması olabilir mi meme reddinde benim oglan biberonla da beslenmiyordu
Bugünde memeye yapışık durdu anlamıyorum bu bebeleri ben.sütüm gayet iyi çok şükür ama arada fena biberon krizi tutuyor yeni uyuttum güç bela büyüme atağı sanırım

Bu kilo sorunu cinsel isteksizlik bendede var eşim sürekli arkadaş olduk deyip duruyor çok yoruldum ama onlar için çokta önemli değil bugün kızım bisikletten düşmüş eve ağlayarak geldi ayak baş tırnağı yarısı kırılmış tamda yemek yapıyordum ocağı kapadım pansuman yaptım tabi çok bağırdı by sefer oğlum uyandı ağlayarak sakinleşmiyor bir türlü ne yapacağımı şaşırdım. Neyse oğlanı uyuttum kızı sakinleştirdim eşim geldi ne yemek yaptın diyor...

Kesinlikle bariz bi fark oldu canım bende adet olunca indi göbeğim

Farklı bi doktormuş cidden. Özellikle 3 gün kuralı ile ilgili söyledikleri enteresan

şöyle Bi okudum da, eşlerin anlayışsızlığından dert yanmışsınız kızlar.. dönem dönem hepsi odunlaşabiliyor. Ama benim genel olarak gördüğüm şu ki cinsel hayatta bi eksiklik varsa, mesafe varsa sıkıntı daha da büyük oluyor maalesef. Küçücük şeyleri büyütüyorlar , daha anlayışsız ve kırıcı olabiliyorlar.. ama Gönülleri görüldüğünde yemekmiş, çocuk bakımıymış çok da sallamıyorlar bence.. oyüzden ilk olarak o sıkıntının giderilmesi gerekiyor diye düşünüyorum ben, gerekirse bi doktordan yardım alınarak

Bizim hiç ihtiyacımız yok gibi mesela dinlenme bir kuaföre gitme saçlarımızın okşanması veya bir kahve molası çok küçük beklentilerimiz varken tüm derdimiz onların cinsel arzularını tatmin etmek olduğunu düşünmeleri çok enteresan cidden kadın bu kadar ayrıntılı düşünürken erkek sadece kendini düşünüyor ne garip.. Ve grupça derdimiz korunmak adamların umrunda değil çünkü işin zevkli kısmı onlarda bugün okudukça sinirlendim ya yazık biz kadınlara =(

Ah şu düşüncesiz adamlar beni benden aliyor sabaha kadar emzir ağlasın sustur yedir doyur oyna şansa kucağında uyuya kalsın sen beceriksiz ol hepimizin derdi kendine büyük senide cok iyi anlıyorum halbuki bu dönemlerde biraz anlayış azıcık tebessüm iki yalan iltifat bütün yorgunluğumuzu alabilecekken zorlastiriyorlar cok zor değil aslında kadın ruhunu oksamak

Aynen canım, onların mekanizmaları biraz farklı çalışıyor , bize göre daha basit yaratılmışlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…