Cnm zaten artık.mahkemeye gitmiyorsun arabulucular var onlar devreye giriyor işe iade davası olarak geçiyor hamileyken seni işten çıkaramaz.Çıkarsa bile sebep göstermesi lazm.Sende hamile kaldığın için çıkardıklarına eminsen bi arabulucu ile görüş.Bende daha bildirmedm bayram sonrası bildircem ve bnmde çok sıkıntılı iş yerim hatta bi kaç tane işe iade davası var suanda ve birini işe almak zorunda kaldı herşey senin lehine oluyor mutlaka görüş bi arabulucu ileDava açmam lazımmış ama o da hakimin vicdanına kalırmış öyle dediler.ben öğretmenim canım özel okulda çalışıyordum sözde kadrolu olarak.
Ay ciddimisin çok geçmiş olsun şuan acayip tırstım yarın kontrolüm var benmde bu konuyu özellikle sorucamTek belirtim kabızlık ama çok şiddetli diye hep söylüyordum ve gerçekten bir çok şey denedim. Bugün kontrolüm vardı kabızlıktan dolayı düşük tehlikesi var dedi doktorum. Zorlanmaktan olmuş. Kesinlikle kendini sıkma ıkınma, kati gıdaları tamamen kes ve sıvı beslen, her gün aynı saatte tuvalete git otur uzun uzun dedi. Tabi ki bol da su. Hap verdi düşük önleyici. Inşallah bi sıkıntı çıkmadan atlatırız.
Canım ben az önce bir yazı okudum orada hamilelik değil de performans düşüklüğü gibi sebepler gösteriliyormuş. Ancak kişi hamileyse bu sebeplerde gecersiz oluyormuş. İnşallah sen de bir sıkıntı yaşamazsın canım hatta hiç birimiz ben de özel de çalışıyorum 5. Haftadamda hemen bölge koordinatörüme söyledim. Neyse ki onlar bana artık bebek bebek diye baskı yapıyorlardı. Değil çıkarmak bensiz iş yapılmıyor 14 gün kusa kusa izinsiz çalıştırdılar hafta sonu bile evrak işleriyle uğraştım. Ben onları idare ediyorum ki ilerde arıza çıkarırlarsa yıkarım ortalığı her şey karşılıklı.Cnm zaten artık.mahkemeye gitmiyorsun arabulucular var onlar devreye giriyor işe iade davası olarak geçiyor hamileyken seni işten çıkaramaz.Çıkarsa bile sebep göstermesi lazm.Sende hamile kaldığın için çıkardıklarına eminsen bi arabulucu ile görüş.Bende daha bildirmedm bayram sonrası bildircem ve bnmde çok sıkıntılı iş yerim hatta bi kaç tane işe iade davası var suanda ve birini işe almak zorunda kaldı herşey senin lehine oluyor mutlaka görüş bi arabulucu ile
Ben de hamileyim diye güveniyordum hicbir şey yapamazlar ediyorum ama öyle değilmiş maalesef.bu halimle beş parasız ortada kaldım.
Cnm zaten artık.mahkemeye gitmiyorsun arabulucular var onlar devreye giriyor işe iade davası olarak geçiyor hamileyken seni işten çıkaramaz.Çıkarsa bile sebep göstermesi lazm.Sende hamile kaldığın için çıkardıklarına eminsen bi arabulucu ile görüş.Bende daha bildirmedm bayram sonrası bildircem ve bnmde çok sıkıntılı iş yerim hatta bi kaç tane işe iade davası var suanda ve birini işe almak zorunda kaldı herşey senin lehine oluyor mutlaka görüş bi arabulucu ile
Canım ben az önce bir yazı okudum orada hamilelik değil de performans düşüklüğü gibi sebepler gösteriliyormuş. Ancak kişi hamileyse bu sebeplerde gecersiz oluyormuş. İnşallah sen de bir sıkıntı yaşamazsın canım hatta hiç birimiz ben de özel de çalışıyorum 5. Haftadamda hemen bölge koordinatörüme söyledim. Neyse ki onlar bana artık bebek bebek diye baskı yapıyorlardı. Değil çıkarmak bensiz iş yapılmıyor 14 gün kusa kusa izinsiz çalıştırdılar hafta sonu bile evrak işleriyle uğraştım. Ben onları idare ediyorum ki ilerde arıza çıkarırlarsa yıkarım ortalığı her şey karşılıklı.
Canım kızlarında söylediği gibi sebep göstermeleri gerekiyor üstelik SGK da bile hile hurda yapmislar. Sen herşeyi anlatan bir dilekçeyle dava aç mutlaka dönüşü olacaktır. Bütün haklar işçinin lehine şimdi
Zaten işveren hamileliği sebep gösteremediği için hemen performans düşüklüğü e yöneliyor ama sen dava yoluna gidersen zaten sen haklı bulunuyorsun genelde iş kanununda işverene bildirim için belirli hafta aralığı varmı bilmiyoeum ama ben ilk bebeğimi bildirmemiştim zaten 8. Haftada kürtj oldm kalp atısı yoktu.O yuzden bayram sonrası tekr ar Dr a gidip öyle açıklamayı düşünüyorum nasip artk çıkartırsada ki bnmde %50 ihtimal şuan direk dava yoluna gidicmCanım ben az önce bir yazı okudum orada hamilelik değil de performans düşüklüğü gibi sebepler gösteriliyormuş. Ancak kişi hamileyse bu sebeplerde gecersiz oluyormuş. İnşallah sen de bir sıkıntı yaşamazsın canım hatta hiç birimiz ben de özel de çalışıyorum 5. Haftadamda hemen bölge koordinatörüme söyledim. Neyse ki onlar bana artık bebek bebek diye baskı yapıyorlardı. Değil çıkarmak bensiz iş yapılmıyor 14 gün kusa kusa izinsiz çalıştırdılar hafta sonu bile evrak işleriyle uğraştım. Ben onları idare ediyorum ki ilerde arıza çıkarırlarsa yıkarım ortalığı her şey karşılıklı.
Bende öyleyim ilaç yazdırdım doktora bir sor istersen sende hiç zararı yok dediBen mayalıyorum günlük düşün hergün 2 bardak içiyorum ona rağmen tık yok her yolu denedim bu bir süreç demekki inşallah gecicek
Aşşah sabır versin en kosa zamanda acısını unutturup kucağınızı doldursun işallahMerhaba kızlar malesef kalp atışını alamadık farklı doktorlara da gittim bekledim de değişen bişey olmadı şimdi hastanedeyim yarış işlemleri tahliller yapılıyor yarın kürtaj olacağım yine olmadı napalim rabbim ne zaman ol derse o zmn olacak allah sizlere evlatlariniza sağlıklı birşekilde kavuşmayı nasip etsin.
Ayrıca sayfayı devralmak isteyen arkadaşlara sayfayı devredebiliriz @Kazen yardımcı olursan sevinirim
Merak etmeyin kabızlık için ilaç da içiyorum ben ilk gebeliğimdede 9 ay ıkındım mecbur haftada bir wc ye çıktım ona rağmen birşey olmadı takmayın kafanıza içinizi ferah tutunTek belirtim kabızlık ama çok şiddetli diye hep söylüyordum ve gerçekten bir çok şey denedim. Bugün kontrolüm vardı kabızlıktan dolayı düşük tehlikesi var dedi doktorum. Zorlanmaktan olmuş. Kesinlikle kendini sıkma ıkınma, kati gıdaları tamamen kes ve sıvı beslen, her gün aynı saatte tuvalete git otur uzun uzun dedi. Tabi ki bol da su. Hap verdi düşük önleyici. Inşallah bi sıkıntı çıkmadan atlatırız.
Üzülme canım ya neden isten çıkarıldn haksız yereyse mutlaka hakkını ara devlet tamamiyle çalışanın yanında oluyoKızlar moralim çok bozuk.allahima bin şükür bebegim de ben de iyiyiz ama beni bugün işten çıkardılar ve ben dımdızlak ortada kaldım.artik ne sigortam var ne işim ne de maaşım.dogum parası da alamiycam.bir sürü borcumuz var zaten.ne yaparız nasıl geçiniriz bilmiyorum.sikintidan bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...
Doktor da öyle çok ciddi bir sıkıntı değil su ab için ama ıkınmaya devam etme sakın dedi. Canımı sıkmıyorum da 1.5 hafta oldu çocuk pislik içinde kaldı ki anlaşılan daha da kalacakMerak etmeyin kabızlık için ilaç da içiyorum ben ilk gebeliğimdede 9 ay ıkındım mecbur haftada bir wc ye çıktım ona rağmen birşey olmadı takmayın kafanıza içinizi ferah tutun
Canım ben bankada çalışıyordum ve bölge müdürümüz çocukları hiç sevmeyen ve tabi iş performansımız düşer diye sürekli çocuk yok uyarısı veren bir kadındı. Ona rağmen hamile kalanları işten çıkaramaz, o şubeden o şubeye sürükler, havuz kadroya atar, bezdirmeye çalışırdı. Cikaramaz cunku hamileyken, hamilelikte performans düşüklüğü hakkin var senin, o nedenle bunu da gerekçe gösterse hamileliğini ispatladigin an haksız sayılır. Aç sen davanı, bir süresi var ama kaçırma sakın.Sağolun kızlar yarın ola hayrola.esimle konuşup ne yapacağımıza karar veririz.
Vallahi bilsem zorlar miyim, ben de ilk kez duydum. Şimdi nette araştırdıkça da görüyorum. Bana başta ağır mi kaldırdın diye sordu ama çok dikkat ediyorum hiç kaldırmadım. Kabızlığı konu kapanıp çıkarken söyleyince şimdi anlaşıldı dedi. Biraz once birkac sitede de okudum ki sakıncalıymış. Bir tanesinden kopyaliyorum:Ay ciddimisin çok geçmiş olsun şuan acayip tırstım yarın kontrolüm var benmde bu konuyu özellikle sorucam
Başınız sağ olsun canım Allah geride kalanlara sabır versin..günaydıın
cuma gününden beri yokum birisi bana özet geçebilir mi? herkes iyi dimmiiii
4 günde 5 cenaze vardı çok kötü geçti günlerim. üzüntüden hasta oldum. oğluma da bulaştı ikimizde kötüyüz. bugün işe geldim. hayat çok kısa gerçekten
dün ilk dr muayaneme gittim 7+6 olmuştuk 8+0 göründü. pıt pıtları duyduk. gayet sağlıklı şükürler olsun. test verdi bunları yaptır haftaya görüşelim dedi. test sonuçlarına göre detaylı konuşacağız.
Kabizlik cok ciddi boyutlardaysa ilac kullanabilirsin kabizlik icin verilen laktuloz içeren suruplar sindirime karismiyor sadece bagirsaklarada su tutulumu sağlıyor ben gecen gebeligimde hic kabiz olmadim ama emzirme doneminde cok ciddi sıkıntilar yaşamıştım surupla icli dışlı olmuştuk doktorun ilac tavsiye etmedimi durum bu kadar ciddi ve bebege zarar verebilecek duruma gelmisken umarim tavsiyede bulunmuştur bir an önce rahatlarsin cok zor çünkü.Doktor da öyle çok ciddi bir sıkıntı değil su ab için ama ıkınmaya devam etme sakın dedi. Canımı sıkmıyorum da 1.5 hafta oldu çocuk pislik içinde kaldı ki anlaşılan daha da kalacak
canım 47 kiloya düşmüştüm ben pazartesi acile gittik idrarda keton görüldü çok aç kalmışsın yatırmamız lazım dedi her gün 2lt serum takviyesi yapılıyor iştahım hala pek düzelmedi ama en azından kusmalarım durdu.Canim cok gecmis olsun kac kilosun ben de cok fenayim sadece zofran buraz etki etti bana bazen ona ragmen cikariyorum istah sifir ceyregin ceyregi ekmekle belki bi elma gun geciriyirum insallah bebekler etkilenmez ya endise etme o senden alacaguni aliyordur
Insallah saglikla devam eder gebeliğin cok mutlu oldum kalp atislarini alabilmenize.Merhaba Arkadaşlar,
ben de Allah nasip ederse Ocak annesi olacağım galiba. SAT 10 Nisan.
Aslında şuan 9 haftalık hamile olmam lazım fakat açıkcası kaç haftalık olacağını şuan net bilemiyorum.
5. hafta da DR gittiğimde bebeği görmedi.
6. hafta da da alttan muayene ile gördü 4mm dedi. beta hcg yaptık ilki 3100 iki gün sonra 3300 olmuştu sadece. Ve DR bunu alalım gelişmiyor dedi.
Ben ise aldıramadım, ayaklarım gitmedi DR a....
SAT a göre 7,5 haftalıkken midem kötü diye gittim aldırmaya.
Ammaaaaa
DR bunun kalbi atıyor dedi.....
Ben şok!!!! ne yapacağımı bilemedim, sevinim mi, üzülim mi?
10 gün önce kabul etseydim alıncaktı ama şuan kalbi atıyor.:)
DR 15 gün bekle bişey olmazsa artık korkma dedi. bunu diyeli bir hafta oldu. şubu an midesi bulandığı için benim kadar sevinen yoktur belki de bebeğim yaşıyor diye :)
Yalnız benim size bir sorum var, geç döllenme nedeniyle geç görünmüş olabilir tamam ama BETA HCG 2 günde çok çok az artmıştı. bu bir sorun mudur? normalde en az %60 artması lazımdı fakat çok çok az artmıştı. bu bebekte gelişim bozukluğu mu olacak demektir. bilen arkadaşlar yorumlayabilir mi?
DR net birşey söylemiyor beklicez diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?