günaydın, ben Lansinoh'un göğüs ucu kremini kullanmıştım, sıkıntısız atlatmıştık o dönemi. Lansinoh sürdüğünüzüde temizlemeye gerek kalmadan bebek emebiliyor ama Hametan'ı sürdükten sonra bi silmek gerekir sanıyorum kimyasal olduğu için.
lansinoh emzirme öncesi temizlenmeye gerek duyulmadığı için öneriliyor
ama 32 hafta itibariyle doğuma kadar e vitamini kapsülü ve bepanthene uygulayanlar yara oluşmadığını söylüyorlar.
Emzirirken kullanmam zaten ilk gebelikte lansinoh kullandım şükür sorun yaşamadım merak ettim acaba hametan öneren başka doktor var mı diye tesekürler yorumlarınız için şimdi hametanı kullanayım dogum sonrası lansinoh kullanırım:)
Bugun allaha şükür ayrintimizida olduk bi sıkıntımiz yokmuş inşallahta olmaz darısı diger arkadaşların başına hepimiz saglıkla alalim insallah bebişlerimizi kucagimiza 20+4 günlük 380 gram 23cm olmuş minnoşum
Eveeet haklıymışsın canım dediklerini yaptım suan içerde pıt pıt oynuyo yaaa gerçekten mii kıyamam çok tatlışlar ya kahvaltıdan sonra senin minik kuş da enerji patlaması yaşıyo heralde
Evet kuzum girdik allaha sükür bi sıkıntı yok dedi ama burada herkez yarim saat kirkbes dk sürdü dedi bizimkisi 15dk falan sürdü o biraz düşündürdü bizi tek bi sorunu çikmasin bebislerin dakikanin önemi yokta insan yine bi huzursuz oluyor acele edip hızlımı baktı dikkat ettimi atladıgı birşey varmiydi acaba diye de düşünuyor
Eveeet haklıymışsın canım dediklerini yaptım suan içerde pıt pıt oynuyo yaaa gerçekten mii kıyamam çok tatlışlar ya kahvaltıdan sonra senin minik kuş da enerji patlaması yaşıyo heralde
Normal kuzum bende de aynisi oldu simdi de bazen az bazen fazla hissediyorum sabret 22 den sonra net hissedersin bende bi gun hissettim diyodum esim sorup duruyodu kac gun yok diyodum ama uzulerek resmen kendime kiziyodum hissedemiyorum diye
Bende 1 kez net hissettim diye tüm gün kendimi dinledim durdum işteyken hiç bişey hissedememiştim ama eve gelip uzanınca minik minik vuruyo :) çok güzel duygularmış çok şükür Rabbime bizlerede yaşattığı için Allah tüm isteyenlere nasip etsin :)
Bende 1 kez net hissettim diye tüm gün kendimi dinledim durdum işteyken hiç bişey hissedememiştim ama eve gelip uzanınca minik minik vuruyo :) çok güzel duygularmış çok şükür Rabbime bizlerede yaşattığı için Allah tüm isteyenlere nasip etsin :)
Cnm bende ilk 16 da hissettim ve bazen çok şiddetli oluyor hareketleri kasık bölgesinde oldukları için rahimde şuanda büyüdüğü için ağrı olması normal demişti Dr um hareket ettiğinde de
Benmkide normaldir umarım evet benmde sert oluyor bazen hareketleri ve bazen sanki inadına vajinaya dogru vuruyor ağrı ondanmı oluyordur bilmiyorum ama umarm öyledir :)
Kotu düşünme bi ağrı geciyo başka biryerden başka bi ağrı başlıyo hormonlar kasların gevşemesi vs vs bahsettigin ağrı yalancı kasılmalar da olabilir ben çatı ağrısını çok erken yaşadım 2 gün hiç yuruyemedim sonra geçti bugün yine başladı erken doğumda hani öyle bi riskden dr bahsettimi bahsetmediyse korkma benim erken dogum riskim var ama kötü düşünmemeye çalışıyorum ozellikle fiziksel hareketlerime çok dikkat ediyorum
Hayır hiç erken dogum riskinden söz etmedi doktorum. Sadece en baştan beri bana genelde yolculuk fazla hareket yasak. Oda bir önceki düşük ve hormon bozuklugum yüzündendir diye düşündüm. Hani bunada bişi olursa hemen çocugumuz olmYabilir va diye. Kontrollerimde rahim agzına falan bakar hep. O çatı ağrılarını söylediğimdede bir sıkıntı gözükmüyor ya üşütmüşsündür yada yorulmuşsundur demişti. Ama bu seferkide başka bir ağrı. HerZaman olmuyor yeni olmaya başladı buda sol tarafta. Baş ağrısı gibi bişi. Yani bir süre devam ediyo snra geçiyo. Ama öyle kasılma falan hssetmiyorum yada gerilme falan. Bilemedim ya hep bişi çıkıyo ve ben çok tedirgin oluyorum. Senin neden erken doğum riskin var acaba özel değilse eğer.
Canım bence korkulacak bir şey yok. Benim de son 2 haftadır aynen seninki gibi, tam tarif ettiğin gibi. Bebek toplanınca toplandığı yerde yumru gibi ağrı oluyo diyorlar. Öyle oluyor, sonra başlıyo tepiklemeye :) benimki de 21+6. Doktor kontrollerinde sorun yoksa endişe etme. Hatta ben ağrı bile yapsa, mutlu oluyorum, seviyorum onu dışarıdan yavrum diye
Umarım dediğin gibidir canım :) harekrt edince bende çok mutlu oluyorum en azından keyfi yerinde diyorum. Ama işte böyle ağrılar sızılar oluncada tutuşuyor benim etekler. Sağ salim vaktinde kavuşsaydık Allah ın izniyle :))
Umarım dediğin gibidir canım :) harekrt edince bende çok mutlu oluyorum en azından keyfi yerinde diyorum. Ama işte böyle ağrılar sızılar oluncada tutuşuyor benim etekler. Sağ salim vaktinde kavuşsaydık Allah ın izniyle :))
Canim 13. Haftada erkek demişlerdi 19. Haftada kıza benziyor ama belli olmaz çünkü bacaklarının arasına gölge düşüyor net değil demişti doktor.
Üniversite hastanesine gidiyorum. Her seferinde başka bir asistan oluyor.
Evet kuzum girdik allaha sükür bi sıkıntı yok dedi ama burada herkez yarim saat kirkbes dk sürdü dedi bizimkisi 15dk falan sürdü o biraz düşündürdü bizi tek bi sorunu çikmasin bebislerin dakikanin önemi yokta insan yine bi huzursuz oluyor acele edip hızlımı baktı dikkat ettimi atladıgı birşey varmiydi acaba diye de düşünuyor
Benimki de o kadar sürdü :)
Hatta şöyle söyliyim bizim komşumuzun akrabasıydı, biz önceden görüşerek gittik, bize bile 15-20 dk sürdü yani :)
Her şeyi anlatıyor ya tek tek, şurası şöyle böyle diye; bi sıkıntı olsa söylerdi mutlaka. Normal gördüğü için uzamamıştır çok.
Doktoruna gösterdin mi sonuç?
Vitamin kullanıyor musunuz? Tahlil sonuçlarınız nasıl?
Ben de pek enerjik değilim.. Ama işimi yapıyorum yavaş yavaş .
Küçük bir kahve iyi geliyor öğlen