Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yemek düzenimiz aynı sayılır. Bende gece uyanmaları başladı hatta acliktanmi uyanıyorum aceba diyorum sadece yoğurt yiyip tekrar yatiyorum sekerim falanda yokKızlar gecenin 4.30 u saat, namaz için uyandım ama artık saat farketmiyor ne zaman uyansam açlıktan ölecekmişim gibi uyanıyorum ve hiç gece sabah erken falan yeme alışkanlığım yoktur 12-1 e kadar kahvaltı bile yapmam normalde bu kadar acıkma normal mi elim ayağım titriyor açlıktan midem bulanıyor şekerle falan mı ilgisi var acaba baktırsam mı (dün akşam 7 de yemek yedik, 8.30 da meyve, 10 da çay içtik 12-1 gibi yattım)
cnm eğer bu test bebeğe bir zarar vermiyorsa yaptırabilirsin en azından çıkan sınuca göre hazırlıklı olursun.İnşallah sağlıkla kucagına alırsın.Kanda normal çıkıp nasıl ense kalınlıgı yuksek çıkmıs merak ettim açıkcasıGünaydın arkadaşlar,
Bebeğimin ense kalınlığı 3.6 çıktı. İkili tarama kan testi temiz çıktı risk görünmüyor ama Dr um ısrarla fetal dna testi yaptırmamı istiyor.. (down olabilme ihtimaline karşı) Bebeğimle ilğili risk olsa bile herşey kabulümüz dedik... Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var mı?
Ense kalinligi sadece down sendromu demek değildir ama.mesela allahim korusun bebekte bi kalp hastaligida olabilir.bende yaptırdım fetal dna testini ikilide hiç bi sorun olmadığı halde.Günaydın arkadaşlar,
Bebeğimin ense kalınlığı 3.6 çıktı. İkili tarama kan testi temiz çıktı risk görünmüyor ama Dr um ısrarla fetal dna testi yaptırmamı istiyor.. (down olabilme ihtimaline karşı) Bebeğimle ilğili risk olsa bile herşey kabulümüz dedik... Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var mı?
Boşver derim rabbimin verdigi hertürlü başimizin üzerine bebege bildigim kadari ile zarari var olmasa bile neden kendine okadar ayi zehir edeceksin ki sonuçlar iyi geldi ise içini ferah tut allahin izini ile sagliklidirGünaydın arkadaşlar,
Bence çok yanlış düşünüyorsun. Tabiyki rabbimin verdiği başım gözüm üstüne.burda hem fikirsiz. Bi down sendromuna bisey yapamazsın ama ya tedavi edilebilir başka bi rahatsızlık varsa.tip artık çok gelişti anne karnındaki bebeği ameliyatla tedavi ediyolar.tedbir almak varken boşver demek bence çok yanlışBoşver derim rabbimin verdigi hertürlü başimizin üzerine bebege bildigim kadari ile zarari var olmasa bile neden kendine okadar ayi zehir edeceksin ki sonuçlar iyi geldi ise içini ferah tut allahin izini ile sagliklidir
Canım benim midem kazınıyor sanki sabaha karşı kalkıp ekmek içi atıyorum ağzıma. Her gece uyanmak uykumu bölüyor ve işe uykusuz gidiyorum çünkü uyandığımda 1-2 saat zaten uyuyamıyorum. Öyle olunca doktorun gastrit olursam diye verdiği naneli mentollü gibi bir şurup vardı akşam yatmadan önce bişeler yiyip onu içiyorum üzerine bi bardak su hemen uyuyorum. Çok şükür 3 gecedir açlık yüzünden mide ağrısı yüzünden uyanmadımKızlar gecenin 4.30 u saat, namaz için uyandım ama artık saat farketmiyor ne zaman uyansam açlıktan ölecekmişim gibi uyanıyorum ve hiç gece sabah erken falan yeme alışkanlığım yoktur 12-1 e kadar kahvaltı bile yapmam normalde bu kadar acıkma normal mi elim ayağım titriyor açlıktan midem bulanıyor şekerle falan mı ilgisi var acaba baktırsam mı (dün akşam 7 de yemek yedik, 8.30 da meyve, 10 da çay içtik 12-1 gibi yattım)
Bence yaptır canım. Ben ikili test bile yaptırmadım ama ense kalınlığı riskli çıksa diğer testleri yaptıracaktım çünkü başka rahatsızlıklarda olabilir . Sonuçta sadece down sendromu testi değil bu. Bir de Allah korusun bebek down sendromluysa bazen anne karnında kalbi durabiliyor. Bu dna testi ile sorunlar tespit edildiği için 2. Bebekte önlem alınabiliyor. Hiç bir riski de yok sadece kan alınıp Almanyaya mı bi yere gönderiliyor sonucu da %99 doğruluk payı içeriyor. Kalbini yine de ferah tut. Özelde cihazı iyi olan başka bi dr a görün bir daha ölçsünler. Benim doktorum uyurken ölçtü bide uyandırıp hareketliyken döndüğünde tekrar ölçtü.Günaydın arkadaşlar,
Pardon da fetal dna testinden bahsediyoruz öyle tedavisi olmayan dünyayi versende düzeltemiyecegin ne malin ne mülkün fayda etmiyecegi bi test bu ayrintili ultrasonda zaten kalpti damarıydı bakılıyor neden dokuz ayini kendine zindan etsinki sonucun aksi çikmasi durumunda bilmek neyi degiştirirki hertürlüsü kabulum diyor tabiki bu benim şahsi fikrimBence çok yanlış düşünüyorsun. Tabiyki rabbimin verdiği başım gözüm üstüne.burda hem fikirsiz. Bi down sendromuna bisey yapamazsın ama ya tedavi edilebilir başka bi rahatsızlık varsa.tip artık çok gelişti anne karnındaki bebeği ameliyatla tedavi ediyolar.tedbir almak varken boşver demek bence çok yanlış
Cnm bilmek neyi değiştirir biliyormusun arkadasımın basına geldi bebeginin ayagında sorun vardı doğuma kdr dr hastane ameliyat tedavi arastırmasına girdiler ve bebeğin 1 haftalıkken olabileceği 1 ameliyatla düzelebileceğini öğrendiler.Nitekim de öyle yaptılar bebek doğdu ameliyat oldu ve 1 yasına gelmeden düzeldi çok şükür.Demem o ki bu durumu bilmeseydi arastırma yapmasaydı geç kalabilirdi ve düzelmeyebilirdi.O yuzden tekrar söylüyorum bebeğe herhangi bir tehlike yaratmayacak ise testin içeriğini bilmiyorum çünkü yaptırabilir.Ama bebeğin hayatı tehlikeye girecekse bende oturup düşünürdüm yalan değil..Arkadaşım bu riski aldı ama herkes alamaz tabiki o yuzden iyi düşünmek lazım.Rabbim herkese sağlıklı ve hayırlı evlat versin inşallahPardon da fetal dna testinden bahsediyoruz öyle tedavisi olmayan dünyayi versende düzeltemiyecegin ne malin ne mülkün fayda etmiyecegi bi test bu ayrintili ultrasonda zaten kalpti damarıydı bakılıyor neden dokuz ayini kendine zindan etsinki sonucun aksi çikmasi durumunda bilmek neyi degiştirirki hertürlüsü kabulum diyor tabiki bu benim şahsi fikrim
Işte yanlış düşünmen bu zaten kan sonucun temiz çıktı ense kalınlığı var diyo ense kalınlığı tedavi edilebilir hastaliktanda kaynaklanıyo olabilir genetik hastalık deyince neden tadavi edilemez bi rahatsızlık geliyo aklına annede seker vardır anne kromozomundan bebeğe seker hastalığı geçmişti bu da genetik hastalıktır.ve bahsettiğimiz test dediğim gibi sadece tedavi edilemez fiziksel kusurları belirten bi test degil anlatmak istediğim sadece buPardon da fetal dna testinden bahsediyoruz öyle tedavisi olmayan dünyayi versende düzeltemiyecegin ne malin ne mülkün fayda etmiyecegi bi test bu ayrintili ultrasonda zaten kalpti damarıydı bakılıyor neden dokuz ayini kendine zindan etsinki sonucun aksi çikmasi durumunda bilmek neyi degiştirirki hertürlüsü kabulum diyor tabiki bu benim şahsi fikrim
Canım beni yanlış anlama ben de yaptirmasindan yanayim ama fetal dna analizinda seker vs gibi hastaliklar cikmiyor sadece kromozom anomalileri çıkıyor genlere degil kromozomlarin butunune bakılıyor.Işte yanlış düşünmen bu zaten kan sonucun temiz çıktı ense kalınlığı var diyo ense kalınlığı tedavi edilebilir hastaliktanda kaynaklanıyo olabilir genetik hastalık deyince neden tadavi edilemez bi rahatsızlık geliyo aklına annede seker vardır anne kromozomundan bebeğe seker hastalığı geçmişti bu da genetik hastalıktır.ve bahsettiğimiz test dediğim gibi sadece tedavi edilemez fiziksel kusurları belirten bi test degil anlatmak istediğim sadece bu
Bu test sadece anneni kolundan alınan bi kanla yapılıyo.11- 20 hafta arasında anne kanindan bebegin hücreleri ayırt edile biliyomus bunlar zaten mucize gibi degilmi kendimi bu testin ticaretini yapan biri gibi hissettim anlatmak istedigime okadar guzel tercuman oldunki tedbir almaktan daha guzel ne varCnm bilmek neyi değiştirir biliyormusun arkadasımın basına geldi bebeginin ayagında sorun vardı doğuma kdr dr hastane ameliyat tedavi arastırmasına girdiler ve bebeğin 1 haftalıkken olabileceği 1 ameliyatla düzelebileceğini öğrendiler.Nitekim de öyle yaptılar bebek doğdu ameliyat oldu ve 1 yasına gelmeden düzeldi çok şükür.Demem o ki bu durumu bilmeseydi arastırma yapmasaydı geç kalabilirdi ve düzelmeyebilirdi.O yuzden tekrar söylüyorum bebeğe herhangi bir tehlike yaratmayacak ise testin içeriğini bilmiyorum çünkü yaptırabilir.Ama bebeğin hayatı tehlikeye girecekse bende oturup düşünürdüm yalan değil..Arkadaşım bu riski aldı ama herkes alamaz tabiki o yuzden iyi düşünmek lazım.Rabbim herkese sağlıklı ve hayırlı evlat versin inşallah
Hayırlı olsun canımHayırlı cumalat hanımlar
Doktora gorundum pipisi var oglan dedı cok sasırdım ❣
3hadta sonraya randevu aldım ayrıntılı için 180 Tl imiş
Arkadaşlar dr uma ulaştım sonunda ikili test sonuçlarım çok şükür güzelmiş. İnsanoğluyuz şimdi korkum geçince cinsiyeti merak etmeye başladımsizce bu rapora göre beta hcg kaç buna cinsiyet tahmini yapılıyormuş ya
![]()
Sana daha önce kız mı demişti doktor ?Hayırlı cumalat hanımlar
Doktora gorundum pipisi var oglan dedı cok sasırdım ❣
3hadta sonraya randevu aldım ayrıntılı için 180 Tl imiş