2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kizlaaaarrrr:anne:
Bugün dr randevumuz vardı çok şükür herşey yolunda dedi:nazar::nazar:
Bi demir ilacı bi d vitamini ve decavit kullanmamı söyledi.
Bebiş 15+2 günlük. 20 haftada ayrıntılı ultrasona çağırdı.
Veeeeee cinsiyet için daha önce erkek demişti, şimdi kız dedii:KK200::nazar:

canım gözün aydın maşallah size demek cinsiyet değişti bakalım bize ne diyecek dr

Canım beni yanlış anlama ben de yaptirmasindan yanayim ama fetal dna analizinda seker vs gibi hastaliklar cikmiyor sadece kromozom anomalileri çıkıyor genlere degil kromozomlarin butunune bakılıyor.
Arkadasin dedigine kesinlikle katilmiyorum suan zaten yaptirmazsa 9 ay kendine zindan olacak ya varsa diye dusunup ama yaptırıp oda temiz gelirse detayli usgsini uzmanina gidip yaptirir. Bu arada ense kalınlığı olup hicbir sorunu olmayan bebeklerde olabilir kesinlikle hastalik belirtisidir diye bir kanit yok. Insallah tum sonuclari temiz çıkar.
Ben seker hastaligi bu testte cikiyo demek istemedim aslında genetik hastalık sadece fiziksel bozukluk demek değildir bunu demek istedim .bu testte kromozom anomalilerinin yanısıra başka hastalıklarda bakıyorlar bende 74 genetik hastalığa başka bi arkadaşta 52 hastalığa bakmışlar testten teste degisiyo

Günaydın hanımlar hayırlı cumalar
dün akşam evde mutfakta yere dökülen suyu görmedim ve ayağım kaydı poponun üstüne düştüm
şükür birşey olmadı ama bebeği merak ediyorum gelecek haftadaki dr kontrolünü bugüne çektim saat :11.15 te dr gidiyorum
Allahım inşallah iyi haberler ile gelirim

dün akşam evde mutfakta yere dökülen suyu görmedim ve ayağım kaydı poponun üstüne düştüm
şükür birşey olmadı ama bebeği merak ediyorum gelecek haftadaki dr kontrolünü bugüne çektim saat :11.15 te dr gidiyorum
haberlerını beklıyoruz canım benım endıselenme Allahın ıznıyle bırsey olmamıştır :) annem bana hamıleyken beton merdıvenlerden 8-9 basamak belını vura vura kayıp düşmüş :) Valla yasıcak omru olan dünyada nasıbı olan bebek sıkı sıkı sarılıyor annesine :) Rabbim evlatlarımıza sağ salım sağlıcakla kavustursun bızlerı :)

Canım çok geçmiş olsun. Hiçbir şey olmamıştır miniğe sen yine de git görün doktora. Bize de haber ver mutlaka

gözün aydın arkadaşım rabbim hayırlısı ile güzel haberler almayı bizlerede nasip etsin merakla bekliyorum bende testin sonucunu
Çok teşekkür ederim canım rabbim senin ve herkesin yüzünü güldürsün inşallah. Öğleden sonra devlet hastanesine yeni bir dr a gidicem bakalım cinsiyet söyleyecekmi :) bizim bebeğin eşi aşağıdaymış bir önceki dr kanama olabilir demişti ikinci bir dr görüşü alalım dedik inşallah hayırlı haberler alırız.

Günaydın arkadaşlar,
Bebeğimin ense kalınlığı 3.6 çıktı. İkili tarama kan testi temiz çıktı risk görünmüyor ama Dr um ısrarla fetal dna testi yaptırmamı istiyor.. (down olabilme ihtimaline karşı) Bebeğimle ilğili risk olsa bile herşey kabulümüz dedik... Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var mı?
Aynı sizin gibi Ense kalınlığı yüksek çıkıp gayet sağlıklı bir çocuğu var arkadaşımın. Gönlünü ferah tutan Allahın izniyle sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Hayirli cumalar hayirli haverlerle don insaAllah
Allahim hep ya rularimizi korusun

Kızlar gecenin 4.30 u saat, namaz için uyandım ama artık saat farketmiyor ne zaman uyansam açlıktan ölecekmişim gibi uyanıyorum ve hiç gece sabah erken falan yeme alışkanlığım yoktur 12-1 e kadar kahvaltı bile yapmam normalde bu kadar acıkma normal mi elim ayağım titriyor açlıktan midem bulanıyor şekerle falan mı ilgisi var acaba baktırsam mı (dün akşam 7 de yemek yedik, 8.30 da meyve, 10 da çay içtik 12-1 gibi yattım)
Demir hapı kullanıyorsun çok acıktırıyor, benim uyandığımda karnım zil çalıyor. Sabah iştah yapmasın diye gece yatarken alıyorum demir hapımı. 7 saat geçmiş oluyor sabaha ama açlığı hala devam ediyor.

İnşallah Canım ben kızıma 8 aylık hamileyken merdivenden düşmüştüm çok şükür bişey olmadı kanama olmadıktan sonra Allahın izniyle bişey olmaz gönlünü ferah tut güzel haberlerini bekliyoruz

Cnm bilmek neyi değiştirir biliyormusun arkadasımın basına geldi bebeginin ayagında sorun vardı doğuma kdr dr hastane ameliyat tedavi arastırmasına girdiler ve bebeğin 1 haftalıkken olabileceği 1 ameliyatla düzelebileceğini öğrendiler.Nitekim de öyle yaptılar bebek doğdu ameliyat oldu ve 1 yasına gelmeden düzeldi çok şükür.Demem o ki bu durumu bilmeseydi arastırma yapmasaydı geç kalabilirdi ve düzelmeyebilirdi.O yuzden tekrar söylüyorum bebeğe herhangi bir tehlike yaratmayacak ise testin içeriğini bilmiyorum çünkü yaptırabilir.Ama bebeğin hayatı tehlikeye girecekse bende oturup düşünürdüm yalan değil..Arkadaşım bu riski aldı ama herkes alamaz tabiki o yuzden iyi düşünmek lazım.Rabbim herkese sağlıklı ve hayırlı evlat versin inşallah
Anlaşamadiğımız tek nokta bu krmozon sayisiyla alakali bes parmaklilik down sendromu gibi tedavisi olmayanlar çıkıyor bu tahlil sonucunda yok ayaginda sorun varmis kalçada problem varmiş degil konu ile bilgi sahibi olmak istersen araştirma yapabilirsin

Günaydın arkadaşlar,
Bebeğimin ense kalınlığı 3.6 çıktı. İkili tarama kan testi temiz çıktı risk görünmüyor ama Dr um ısrarla fetal dna testi yaptırmamı istiyor.. (down olabilme ihtimaline karşı) Bebeğimle ilğili risk olsa bile herşey kabulümüz dedik... Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var mı?
Biz ultrason değerleri güzel olmasına rağmen yaşım 38 olduğu için ikili testi atlayıp doğrudan fetal dna testi yaptırdık. Piyasada pek çok test var. Nifty test dışında hepsi yurtdışına yolluyor. Nifty Ankara Genoks’ta bakılıyor. Gün içinde adresine hemşire gelip kan alıyor ve on işi günü ortalama sürede sonucun çıkıyor. Senden bir tüp kan alıp yapılıyor bebeğe hiç bir zararı yok. Doktoeum doğrudan mifty istediği için öyle yaptırdık biz.
Doktorun bu testlerden birini önermiştir eminim. İçin rahat olsun arkadaşım, iyi haberlerimiz çıksın en kısa sürede umarım.

Anlaşamadiğımız tek nokta bu krmozon sayisiyla alakali bes parmaklilik down sendromu gibi tedavisi olmayanlar çıkıyor bu tahlil sonucunda yok ayaginda sorun varmis kalçada problem varmiş degil konu ile bilgi sahibi olmak istersen araştirma yapabilirsin
zaten farkındaysan testle ilgili bilgim yok diye yazdım ayrıca arastırmam gereken konuları kendim belirleyebilirim sağol cnm aklım mantığım var çok şükür örnek verdim sadece erken teşhisle ilgili neyseki arkadasta fikir danısmıstı oda kendi aklı ve mantığına göre hareket edecektir

Back
X