2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ben 3 buçuk kilo aldım kızlar.ama son günlerde birden aldım kiloyu.insallah fazla almam.zaten 78 kiloyla başladım.dikkat etmem lazım.

Dün gece çok kötü bir rüya gördüm.hala etkisindeyim.insallah psikolojiktir.cok fazla ve çok karışık rüyalar görüyorum.hem de her gün.sanki her gece saatlerce rüya görüyormuşum gibi.allah hayırlara çıkarsın.

Ben 3 buçuk kilo aldım kızlar.ama son günlerde birden aldım kiloyu.insallah fazla almam.zaten 78 kiloyla başladım.dikkat etmem lazım.

Dün gece çok kötü bir rüya gördüm.hala etkisindeyim.insallah psikolojiktir.cok fazla ve çok karışık rüyalar görüyorum.hem de her gün.sanki her gece saatlerce rüya görüyormuşum gibi.allah hayırlara çıkarsın.
Halimelikte normalmis kabuslar gormek unut gitsin. valla bir kere dr a gittim orda da hamile vardi idrarda enfeksiyon olmus antibiyotik istemiyor dr dedi icecegin antibiyotigin zarari vucudunda olan iltihaptan daha zararsız illaki icmeyecem diyosan elinden su sisesini birakma dedi

Kızlar tetanoz aşısını hangi haftalarda vuruluyorsunuz? Benim 2. gebeliğim. Tekrar vurulmam gerekiyor mu? Sağlık ocağında ki hemşirenin tayini çıkmış yerine bakan hemşire de şuan orada değil... aranızda bu konuyu bilen var mı?

canım ben yirminci haftada vurundum bir ay sonra tekrar var normalde iki doz koruyor diye biliyorum doğum yapacağın hastanede steril ise..ama normalde 5 doz yapıyorlar bana sağlık ocağı o şekilde söyledi.

Kızlar tetanoz aşısını hangi haftalarda vuruluyorsunuz? Benim 2. gebeliğim. Tekrar vurulmam gerekiyor mu? Sağlık ocağında ki hemşirenin tayini çıkmış yerine bakan hemşire de şuan orada değil... aranızda bu konuyu bilen var mı?
Canım ilk yavrun kaç yaşında benimki 10 yaşında olduğundan etkisi yok sende 20-23 haftalar arası ilk doz bir ay sonra da ikinci doz vurulacak bana

Selamlar hanımlar. Sabah tetanoz aşısı oldum.
Yakıyormuş :işsiz:
Ebe kilomun fazla olduğunu söyledi hamile kaldığımda 75 kiloydum 87 oldum. Ama kaç haftadır ödemde var bende ellerim şiş geziyorum.
Dikkat etmemi tuzu kesmemi istedi:kahve:
Moraller yerde:işsiz:

Canım ilk yavrun kaç yaşında benimki 10 yaşında olduğundan etkisi yok sende 20-23 haftalar arası ilk doz bir ay sonra da ikinci doz vurulacak bana
Benim oğlum ekim 2014 doğumlu. Yani 4 yaşında sayılır. Bilemedim gerek var mi yok mu?
Ebe kilomun fazla olduğunu söyledi hamile kaldığımda 75 kiloydum 87 oldum. Ama kaç haftadır ödemde var bende ellerim şiş geziyorum.

Canım bence de dikkat etmelisin. Doğuma daha çok var çünkü... kendi sağlığın ve bebeğin sağlığı için.

Gecmis olsun canım bende büyük oğlumda tetenoz aşısı acitmisti. Şimdi hıc anlamadım

şimdilik 4 kilo nolucak:) 10 kiloyu geçiyorum ben:) ben de yuvarlanarak hacıyatmaz gibi dolanıcam herhalde diyorum:) daha 4 ayda bi 10 kilo daha alırsam 20 kiloyla kapatıcam. ana olucam da dev anası dediklerinden herhalde:))
Canım ama okulda bi arkadas bugun dogum yakın heralde dedi :(karnım öyle ilk oğlumda böyle degildim ben de kendimi çok iri hissediyorum

Benim oğlum 2016 dogumlu doktor yaptır dedi daha yaptırmadım gidicem bugünlerde

Dün biraz temizlik yaptım, yorulmuş olmalıyım ki akşam wc'de birkaç damla kan geldi.Korktum ve hemen acile gittik vajinal muayene yaptı ve kalp atışlarını dinledi. Sabah muayeneye gelmemi söylediler. Doktor ultrasonla bakınca küçük bir bölgede kanama alanını gösterdi çok şükür bebeğim sağlıklı. Bir hafta dinlen hiçbir şey yapma dedi, pazara bile çıkma dedi .
Aslında yavaş yavaş yapmıştım ama böyle oldu işte kızlar aman siz dikkat edin. Şimdi dinleniyorum...

Genelde 20. haftalarda ilk dozu 1 ay sonra 2. dozu vuruyorlar. İstersen doğumdan sonra 5 doza tamamlayıp ömür boyu bir daha olmuyorsun. Hemşirem 3 yıl kadar bu 2 dozun koruyuculuğu olduğunu söylemişti. Benim de kızım 3 yaşında ve tok doz yeterli olur senin için dedi o yüzden yaptırmadım daha. Bebişin biraz daha büyümesini bekliyorum.Aşılara çok sıcak bakmıyorum maalesef ilaç sektöründe çalışmış biri olarak. Ama sizin süre 4 yıl olmuş o yüzden tekrar 2 doz olmanızı isterler muhtemelen.

Genelde 20. haftalarda ilk dozu 1 ay sonra 2. dozu vuruyorlar. İstersen doğumdan sonra 5 doza tamamlayıp ömür boyu bir daha olmuyorsun. Hemşirem 3 yıl kadar bu 2 dozun koruyuculuğu olduğunu söylemişti. Benim de kızım 3 yaşında ve tok doz yeterli olur senin için dedi o yüzden yaptırmadım daha. Bebişin biraz daha büyümesini bekliyorum.Aşılara çok sıcak bakmıyorum maalesef ilaç sektöründe çalışmış biri olarak. Ama sizin süre 4 yıl olmuş o yüzden tekrar 2 doz olmanızı isterler muhtemelen.
Teşekkür ederim cevap için. Ben sağlık ocağı ile tekrar iletişime geçeyim.

Dün biraz temizlik yaptım, yorulmuş olmalıyım ki akşam wc'de birkaç damla kan geldi.Korktum ve hemen acile gittik vajinal muayene yaptı ve kalp atışlarını dinledi. Sabah muayeneye gelmemi söylediler. Doktor ultrasonla bakınca küçük bir bölgede kanama alanını gösterdi çok şükür bebeğim sağlıklı. Bir hafta dinlen hiçbir şey yapma dedi, pazara bile çıkma dedi .
Aslında yavaş yavaş yapmıştım ama böyle oldu işte kızlar aman siz dikkat edin. Şimdi dinleniyorum...
Geçmiş olsun kuZum daha önce hic kanaman olmuşmuydu ?

Gecmis olsun dikkat et kendini canim

Evet hamilelik ortasinda sıkça kilo konusulmus :D bende 60 ile basladim suan 62 2 kilo aldim insallah azar azar devam eder diyorum bu arada dua okumadan uyumayin cunku hamileyken cok korkutuyolar diye biliyorum bende irkilerek titreyerek uyaniyorum o yuzden esim muska aldi korku muskasi onj takiyorum cok sukur gecti ve yatmadan once korku duasi var mutlaka onu okuyup uyuyorum ki zaten normalde bile dua okumadan uyumam

Back
X