• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
yaaa evet öyleymıs sancı baslayınca koysun demısler sonra da suyundan ıcsın denmıs peki doğumun kolay oldu mu canım. Çook merak ettim cok sancı cektın mı nezaman suya koydun vsvs?
suyum gelince hastaneye koştuk zaten, oraya gider gitmez koyduk. Doğumum çok zordu malesef canım, ama ben yine de inancımı yitirmedim yine koyacam otu suya :) diyorum ki belki de 13 saat deil 20 saat çekecektim, beterin beteri var sonuçta

bana doktor mide koruyucu verdi çok feci yanıyordu sırtıma vuruyor ağrısı ve çay dahi içemiyorum. sürekli gaviscon ve rennie şurup kullandım ama bi fayda etmedi anlık rahatlatıyor o kadar. en son doktor dahiliyeye sor dedi dahiliyeci mide koruyucu verdi.
Bende de rennie hiç bi fayda sağlamıyordu içtikten 10 dk sonra yine başlıyordu diye bıraktm. 10 sene mide koruyucu kullanmış ve 5 tane gastroenterolog gezmiş biri olarak son gittiğimde hamile olmamama rağmen bıraktırmıştı doktor mide koruyucuyu yan etkileri fazla diye. O yüzden acıdan ölsem de kullanmaya korkuyorum 2 ay kaldı sık dişini diyorum kendime :(

Evet pamuklu battaniye al gercekten kirleniyor benimkinde 4 falan vardi yinede yetismiyordu citcitli badi uzun kollu alabilirsin ama yenidogan alma bence 0-1 0-3alsan daha iyi bezde girecegi icin kasilmasin gaz cikaracam diye cirt cirt hallediyorlar helede altini acinca bi rahatlamami geliyor ne bir keresinde tazyikli sekilde oldugunu bilirim :KK70::KK70:
o yuzden bakım ortulerı yapmıslar sımdı genıscene onlardan sererım altına kaza cıkmasın :D cogunluk zıbın ekle demıs sanırım zıbın almalı bırde penye battanıye :D

geç mi başladın canım ben de 5.aydan berı kullanıyorum yeniyeni kaşınma hıssetmeye başladım önceden düzenlydım çok düzensiz sürdüm songunlerde sımdı unutma lüksüm yok sürmeyı unuttugumda sür dye alarm verıyor resmen kaşınıyorum çok sinir bişey ya kaşımak ıstıyosun kaşıyamıyorsun bir de tatlı tatlı ya ah nasıl kasıyasım gelıyo anlatamam :)
Anneannem anneme söylermiş hamileyken, annem de bana söylemişti :) dayanamayıp kaşırsan parmak uçlarınla değil avuç içiyle ovarak kaşı demişti. Böyle yapınca daha az çatlarmış o yüzden hiç haşır huşur kaşımıyorum :KK48:

canım çıtçıtlı body az geldı bana ben 10tane falan aldım 10u geckın de ablam verdı yegenımden gecen yıldan kalanları belkı dha fazladır en önemlisi çıtçıtlı badi imiş En az 20 tane olsun dediler bana bazen leke çıkmıyormuş Hatta çoğunda çıkmıyormuş atmak zorunda kalıyoruz diyorlar. ben 5tane 5li zıbın seti aldım 4tane pijama takımı patıklı olarak ekstradan sapkaları eldıvenlerı sayı olarak hatırlamıyorum ama minik minik taytları aldım Yeni doğan çoğunun sayısını hatırlamıyorum aslında Kayınvalidem 10 lu hastane çıkışı almıştı benım yaptırdıgımn dısında. 3 takımda ikili takım var çorapları Ablam bir dünya verdi Yenidoğan çoraplarından ben de 1,2set almıstım. pofuduk yeleklerden aldım 0,3ay sonra kadıfe taytlar aldık. yanı sayıları hc aklımda degıl tabı. yelek alablrsn o yumusak olanlardan battanıyr olarak sayıyı artır derım pazenler ozelıkkle gunluk kullanılıyormus bırde nohut battanye guzel olyr. Geniş kaşmir gibi battaniyelerden al sımdı kumasını tarıf edemedım ben bıde astronot aldım yenıdogan mont olmaz gyemezdedıler ıcı elyaf olandan onu alablrsn. suan karnım cokac aklıma gelenler bnlar :KK70:

zıbın eklıcem o kesınlestı :D battanıyede 2 tane kalın olacak kadıfe ıpten bırde nohut alıcam , ama pamuklu hıc yok gercekten ondan eklemem sart anlasıldı :D kos karnını doyurr :D

Merhaba hanımlar, 1 hafta sonra 32.haftayı doldurmuş olacağız inşAllah. Doktorum bana çalışabilirsin bir engelin yok dedi ancak ben 32.haftada izne ayrılmak istiyorum. Bu kendi isteğimle olabilecek bir şey değil mi? Doktorum çalışabilirsin dese de çalışamaz raporu alabilirim? Fiziksel ve psikolojik olarak iş yerinde yoruluyorum, sabahları kalkamıyorum, gün boyu sandalye tepesinde oturamıyorum, ortam gürültülü sıcak vs derken en azından doğuma kadar az dinlenmek istiyorum. Doğumdan sonra zaten koştur koştur olacak..
yok canım ya bosver doktoru ben calısamaz almak ıstıyorum de olsun bıtsın hakkın sonucta bısey dıyemez :D gezcem de tozcam de ıyıyım masallah de :D bende dedım 32 de gelırım bıdahakıne rapor ıcın bna dırek çalısabılır raporu mu dedı yok dedım calısamaz alıcam yeter bu kadar D: tamam dedı baska bı sansı yok

kızlar su lısteye bı bakarmısınız? sabah evde ne var ne yok döktüm yazdım , yenıdoğan nerdeyse hıc kıyafet yok hep 1-3 0-3 var coğu şey, yenıdogan bı tane 5 lı takım sadece var. Annem de bı kac parca sey alacak aralık gıbı bı onlu bı 5 lı yenıdogan alsak yenıdogan ıcın yeterlı olurmu kı o kadar , eksık gordugunuz neler var su olmalı olur dedıgınız daha al mutlaka tecrubelı anneler A aurora_z @anneveoglusu P Puddingmuf sevgisizOlmaz sevgisizOlmaz tecrubesızler de olur :KK70: @Kartanesii8892 @Sevimlipanduf @Archpa
yenidoğan hastane çıkışı dışında almamıştım ben, 0-3'ler biraz uzun olsa da çabucak büyüdüğü için önemsemedim. miktar olarak net bişey söyleyemiyorum, kimi çocuğun kakası falan çok taşıyor her alt değiştirmede değişmek gerekiyor o zaman çok lazım olabiliyor ya da bazı bebekler çok kusuyor, kurutma makinesi bu durumda çok işe yarıyor. bir de tulumlar bize çok kullanışlı gelmişti, belini tutuyor hem de rahat ediyor, toplanmıyor bebeğin üstünde. battaniye çok kullandım hem sardım hem serdim. yün yelekler kızıma alerji yapmıştı, pamuk yelek giydirdim uzun süre, şimdi giyebiliyor. ilk çocuktaki listemi de fikir olması için paylaşayım. herkesin hikayesi, tecrübesi, bebeği farklı oluyor. sağlıkla kavuşmak nasip olsun. (tablo olarak yapıştıramadım)
ANNE
Pijama, gecelik, sabahlık(önüaçılan)
Göğüs pedi (lansinoh)
Göğüs kremi (lansinoh)
Emzirme Sütyeni (mothercare)
Hijyenik ped, alt bezi (hastane verdi)
Lohusa Külodu(anne külodu), atılabilir (mothercare)
Göğüs pompası(lansinoh)
DOĞUM ÇANTASI
Pijama, gecelik, sabahlık
Göğüs pedi
Göğüs kremi
Emzirme Sütyeni
Lohusa Külodu
Havlu
Hırka, şal
Terlik, çorap
Tarak
Şampuan, sabun, krem
Diş macunu
Diş fırçası
Islak mendil
Kolonya, boş poşet
Bebek hastane çıkışı
Ekstra body, tulum, battaniye
Ağız mendili
Alt açma
Bez, yenidoğan ıslak mendil
Yelek
BEBEK
Hastane çıkışı (1)
Body uzun(0-3-6)(16)
Tulum(0-3-6)(6)
Battaniye (5)
Havlu – müslin(2)
Patik ve çorap(10)
Yenidoğan bez
Tülbent mendiller(10-15)
Yelek(2)
Küvet
Tırnak makası
Pişik Kremi
Fırça-tarak
Şampuan
Islak mendil, pamuk
Nevresim Takımı
Yatak
Pamuk Yorgan
Altaçma örtüsü
Bebek Deterjan
Emzik(Avent)
Ateşölçer(Braun)

yenıdogan bı hastanede gıydırmek için annem 2 tane takım almıs .. genellıkle susulu puslu foto cekımı için kullanılıyor annem almasaydı ben almayı dusunmuyordum gerek yok dıye dusunuyorum hemencecık buyuyorlar kılolarıda genellıkle 3 ten asagı pek olmuyor yanı benım aldıklarım da 0-3 3-6 ay lık
benım annemde alacak oda ben alcaklarımı yenıdogan alırım yeter dedı , battanıye aklımda kesınlıkle

Merhaba hanımlar, 1 hafta sonra 32.haftayı doldurmuş olacağız inşAllah. Doktorum bana çalışabilirsin bir engelin yok dedi ancak ben 32.haftada izne ayrılmak istiyorum. Bu kendi isteğimle olabilecek bir şey değil mi? Doktorum çalışabilirsin dese de çalışamaz raporu alabilirim? Fiziksel ve psikolojik olarak iş yerinde yoruluyorum, sabahları kalkamıyorum, gün boyu sandalye tepesinde oturamıyorum, ortam gürültülü sıcak vs derken en azından doğuma kadar az dinlenmek istiyorum. Doğumdan sonra zaten koştur koştur olacak..
isteğe bağlı canım, tabi ki ayrılabilirsin

yok canım ya bosver doktoru ben calısamaz almak ıstıyorum de olsun bıtsın hakkın sonucta bısey dıyemez :KK70: gezcem de tozcam de ıyıyım masallah de :KK70: bende dedım 32 de gelırım bıdahakıne rapor ıcın bna dırek çalısabılır raporu mu dedı yok dedım calısamaz alıcam yeter bu kadar D: tamam dedı baska bı sansı yok
Değil mi, yasal bir hak sonuçta. Doktor çalışabilirsin dese de çalışmak zorunda değiliz. Ben gerçekten çok halsiz hissediyorum evde şöyle uzuuuun uzun yatıp dinlenmek istiyorum :) Kendisine mesaj attım ancak henüz dönüş olmadı bakalım..

yenidoğan hastane çıkışı dışında almamıştım ben, 0-3'ler biraz uzun olsa da çabucak büyüdüğü için önemsemedim. miktar olarak net bişey söyleyemiyorum, kimi çocuğun kakası falan çok taşıyor her alt değiştirmede değişmek gerekiyor o zaman çok lazım olabiliyor ya da bazı bebekler çok kusuyor, kurutma makinesi bu durumda çok işe yarıyor. bir de tulumlar bize çok kullanışlı gelmişti, belini tutuyor hem de rahat ediyor, toplanmıyor bebeğin üstünde. battaniye çok kullandım hem sardım hem serdim. yün yelekler kızıma alerji yapmıştı, pamuk yelek giydirdim uzun süre, şimdi giyebiliyor. ilk çocuktaki listemi de fikir olması için paylaşayım. herkesin hikayesi, tecrübesi, bebeği farklı oluyor. sağlıkla kavuşmak nasip olsun. (tablo olarak yapıştıramadım)
ANNE
Pijama, gecelik, sabahlık(önüaçılan)
Göğüs pedi (lansinoh)
Göğüs kremi (lansinoh)
Emzirme Sütyeni (mothercare)
Hijyenik ped, alt bezi (hastane verdi)
Lohusa Külodu(anne külodu), atılabilir (mothercare)
Göğüs pompası(lansinoh)
DOĞUM ÇANTASI
Pijama, gecelik, sabahlık
Göğüs pedi
Göğüs kremi
Emzirme Sütyeni
Lohusa Külodu
Havlu
Hırka, şal
Terlik, çorap
Tarak
Şampuan, sabun, krem
Diş macunu
Diş fırçası
Islak mendil
Kolonya, boş poşet
Bebek hastane çıkışı
Ekstra body, tulum, battaniye
Ağız mendili
Alt açma
Bez, yenidoğan ıslak mendil
Yelek
BEBEK
Hastane çıkışı (1)
Body uzun(0-3-6)(16)
Tulum(0-3-6)(6)
Battaniye (5)
Havlu – müslin(2)
Patik ve çorap(10)
Yenidoğan bez
Tülbent mendiller(10-15)
Yelek(2)
Küvet
Tırnak makası
Pişik Kremi
Fırça-tarak
Şampuan
Islak mendil, pamuk
Nevresim Takımı
Yatak
Pamuk Yorgan
Altaçma örtüsü
Bebek Deterjan
Emzik(Avent)
Ateşölçer(Braun)
ıvır zıvırların cogu tamam zaten yok gogus urunlerı olsun bakım urunlerı fln onlarda bı eksık yok suanlık emzıkler bıberonlar fln onlar tamam hep cogu ıste sadece eklemem gerekn seyler var nelerden eklemeıyım dıye fıkır almak ıstedım az cok bellı oldu kendıme daha hıcbısey bakmadım :D

Ben tarak almadim hala cok garip geliyor elim gitmiyor bi turlu el kadar bebek zaten saci olmuyor bile cogunun niye tarak aliyoruz ki :KK48:

kızlar su lısteye bı bakarmısınız? sabah evde ne var ne yok döktüm yazdım , yenıdoğan nerdeyse hıc kıyafet yok hep 1-3 0-3 var coğu şey, yenıdogan bı tane 5 lı takım sadece var. Annem de bı kac parca sey alacak aralık gıbı bı onlu bı 5 lı yenıdogan alsak yenıdogan ıcın yeterlı olurmu kı o kadar , eksık gordugunuz neler var su olmalı olur dedıgınız daha al mutlaka tecrubelı anneler A aurora_z @anneveoglusu P Puddingmuf sevgisizOlmaz sevgisizOlmaz tecrubesızler de olur :KK70: @Kartanesii8892 @Sevimlipanduf @Archpa

Bence cok iyi, belki bir kac tane daha citcitli atlet olabilir, oyle bir kaka yapiyor ki bu yenidoganlar, gunde 4-5 defa sirtlarina kadar sicradigi oluyo:)) Ben hemen elimle yikardim, hava sicakti kururdu hemen simdi de petegin uzerine atarim. Bunlar disinda Ben eger almadiysan benim isime cok yarayan 2 sey tavsiye edicem
Biri bebek bezleri icin cop kovasi. Kokuyu hapsediyo. Mesela banyoya vs koyacaksan ozel cop torbalari var ama balkona koyacaksan normal bir posette olur.
Bide altlarini acarken bu matlar cok pratik, silinebilir yuzey oldugu icin kaka bile yapsa yikayabiliyosun, tek kullanimliklara gore daha az masrafli.
Benim bi heves alip hic kullanamadigim seylerde oldu. Mesela kamerali mikrafon, bebek salincagi, anakucagi:) cok sart degil mesela bunlar.

Eklentiler

• 20181115_094241.webp
    20181115_094241.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 73
  • 20181115_094254.webp
    20181115_094254.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 61
zıbın eklıcem o kesınlestı :KK70: battanıyede 2 tane kalın olacak kadıfe ıpten bırde nohut alıcam , ama pamuklu hıc yok gercekten ondan eklemem sart anlasıldı :KK70: kos karnını doyurr :KK70:
doyurduk teyzesı:)) bebegım de bırazdan doyar hralde :KK48: benım de nohut battanıye eksık kız ctesı alıcam onu da. banyo havlusu aldın mı ya da bornoz setı. ben ılk bornoz setı aldım.bdha ugrasmayayım dıye bi site önerebılırım almadysan:)

D Durbidk canm bebısın kılolu gozukuyor dr bısey demedı mı
Demedi canim, ben onceki kontrolumde der diye bekliyordum ama o zamn baska dr a gitmistim yemegini guzel ye dedi hatta sanirim bebek dogum kanalina girmisti erken dogum olursa diye demisti, dun gittgimde de simdilik risk yok hersey yolunda dedi ama kilosu icin birsey demedi

Bence cok iyi, belki bir kac tane daha citcitli atlet olabilir, oyle bir kaka yapiyor ki bu yenidoganlar, gunde 4-5 defa sirtlarina kadar sicradigi oluyo:)) Ben hemen elimle yikardim, hava sicakti kururdu hemen simdi de petegin uzerine atarim. Bunlar disinda Ben eger almadiysan benim isime cok yarayan 2 sey tavsiye edicem
Biri bebek bezleri icin cop kovasi. Kokuyu hapsediyo. Mesela banyoya vs koyacaksan ozel cop torbalari var ama balkona koyacaksan normal bir posette olur.
Bide altlarini acarken bu matlar cok pratik, silinebilir yuzey oldugu icin kaka bile yapsa yikayabiliyosun, tek kullanimliklara gore daha az masrafli.
Benim bi heves alip hic kullanamadigim seylerde oldu. Mesela kamerali mikrafon, bebek salincagi, anakucagi:) cok sart degil mesela bunlar.
burda da Korbel dıye bır marka var cop kutusu hapsedıyor fln ama cop kutusna gore ozel cop posetlerı var ozel oluncada fıyt pahalı fln epey , odasında cop bırıktırmem zaten banyoyo koyarım yada balkon ama yınede cop kutusu ıcın kokulu cop posetlerı var makul fiyatlarda onlardan alıcam, bende tek kullanımlıklardan almayı planlıyorum tek kullanımlık ama cıs gelmedıgı surece bıtanesnı epey kullanabılıyorsun yenıdoganlar acınca daha rahat ısıyorlar kesın lazım bencede D:

Back
X