• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bukadar şeye gerek varmi ki bebek yikanik bile degil bebe yagi nebilim taragi fircasi tirnak
Makasina falan yada burun aspratörü falan ben hiç dusunmemiştim birimi tavsiye etti canim gerekmi gordun
evet canm kıme sorsam koy dedı tırnak makası kesılmedıgını duydum sonradan ama bebekler tırnakları uzun doguyor genelde kesen de varmıs. aspıratorde ablam kullanmıstı burnu ıcın. bebeyagı da karnına masaj gerekırse dıye koyduk. neolur nolmaz bulundur gereklı olablr dedıler hoş koymasam da evim yakın yıne aynı sekılde ulasılablr olurdu benım ıcın. youtube vıdeolarında da duyunca görunce koydum canm

Aslında yan yatırıldığı zaman çocuk eğer kayar veya dönerse ağzı burnu kapanıyo ve başını hareket ettiremediği için Allah korusun boğulma riski oluyomuş sırt üstü yatışta kusup sıkıntıya girme riski bide reflü yatağı varsa çok daha düşük bi ihtimalmiş .Ayrıca bebeği eskiler hep döndürerek yatırırmış gerçekten bıngıldağı açık ve kafa şekli tam oturmamış olduğu için tek tarafa yatırınca kafası yamuk olur derler ben o yüzden gündüz çevire çevire gece sırtüstü yatırmayı planlıyorum
evet oyüzden her şekilde uzun sure yatırmak zararlıymış. zaten gözümüzü ayıramayız bebişlerden ınsallah o donemlerı de atlatırız rahatça

Ay yokcanım yaz yaz okurum ben:) çok takıldm bu knuya o yğzden iyi oluyor :) ever doğru söylüyoesun aslnda . Her bebek birde değil. Rahatsız oldugu pozisyonda yatırırsak sıkıntı olBilr. Bende deneyerek öğrenicem galiba. Bazende diyorumki bizim annelerimiz araştırma uzmanmı biliyormuş bizi büyüğrken yatırırken büyğmüşüz işte :) bu yan yatış ve reflü yatagındanda alacagım elimn altında olsun maddm oyle. Daha şimdiden panik olduysam bu konuya bukadar ozaman mutlaka olurum :) saol canım söylediklerin niraZ rahatlattı :)
ben de ilk günler çok panik yaptım hatta ışık açık uyudum bebeği göremem karanlıkta diye. çocuk dr ışıkta büyüme hormonu düzgün salgılanmaz ve bebek rahat uyuyamaz. gece ile gündüzü ayırtetmesi için karanlıkta uyusun demişti. ben de ya bişey olursa diye kaygılarımı anlattım. evet olabilir yeni doğan ölümü olmaz diyemem ama parkta çocuk kaçırma olayları oluyor diye büyünce parka götürmeyeceksen şimdi de ışık açık uyutabilirsin demişti :olamaz: doktorumuz gerçekten çok iyi yönlendirdi bizi sağolsun. oğlum gece gündüz ayrımını ilk günlerden öğrendiği için hiç uyku problemi yaşamadık. şimdi 26 aylık gece ışığı kapatınca hemen uyur.

ben de ilk günler çok panik yaptım hatta ışık açık uyudum bebeği göremem karanlıkta diye. çocuk dr ışıkta büyüme hormonu düzgün salgılanmaz ve bebek rahat uyuyamaz. gece ile gündüzü ayırtetmesi için karanlıkta uyusun demişti. ben de ya bişey olursa diye kaygılarımı anlattım. evet olabilir yeni doğan ölümü olmaz diyemem ama parkta çocuk kaçırma olayları oluyor diye büyünce parka götürmeyeceksen şimdi de ışık açık uyutabilirsin demişti :olamaz: doktorumuz gerçekten çok iyi yönlendirdi bizi sağolsun. oğlum gece gündüz ayrımını ilk günlerden öğrendiği için hiç uyku problemi yaşamadık. şimdi 26 aylık gece ışığı kapatınca hemen uyur.
Maşallah ya biz tecrübesiziz ya bakalım neyle karsılascaz Bize böyletüyolar verin arada annelerr. :anneadayı:Karanlıkta uyutulması gerektiğini ablamlardan duymuştum ben de mesela Dişimiz bile gece daha çok ağrır daha fazla hormon salgılıyoruz dıye karanlıkta

Kızlar benim bazen bebeğim kasık bölgeme yerleşince kalbim çok hızlı atıyor kan basıncım yükseliyor ve sıcak basıyor. Kulaklarım kıpkırmızı oluyor 1-2 dk sürüyor aranızda böyle bir şey yaşayan var mı:KK51:

Gerek yok canım ben bebek için 4 takım kıyafet hepsine uygun penye battaniye
16 adet bez sudococrem ağız mendili havlusu bir adet yelek ıslak mendili biberon bir bardak ve çay kaşığı koydum yün battaniye ve taşıma koltuğu da bizimle gelecek

Kendim için havlu tarak kağıt havlu Orkid bir pijama takımı bir gecelik sabahlık takımi 4 adet kilot 4 atlet emzirme sütyeni terlik aldım
depend hasta bezi ilk günler için kurtarıcı oluyor. ped ve kilota gerek kalmıyor. pedin kaydı sızdırdı derdi bu bezlerde olmuyor. tavsiye ederim.

Kızlar benim bazen bebeğim kasık bölgeme yerleşince kalbim çok hızlı atıyor kan basıncım yükseliyor ve sıcak basıyor. Kulaklarım kıpkırmızı oluyor 1-2 dk sürüyor aranızda böyle bir şey yaşayan var mı:KK51:
Arada kalbim çok çarpıyor ama hiç orantı kurmamıştım Canım ben bebek pozısyonuyla. damarlarına daha çok baskı oluyordur belki kalbıne gıden damarlara o an

Maşallah ya biz tecrübesiziz ya bakalım neyle karsılascaz Bize böyletüyolar verin arada annelerr. :anneadayı:Karanlıkta uyutulması gerektiğini ablamlardan duymuştum ben de mesela Dişimiz bile gece daha çok ağrır daha fazla hormon salgılıyoruz dıye karanlıkta

bebek gece uyandığı zaman göz teması kurmak, konuşup sevmek yok. sadece ihtiyaçlarını karşılayıp yeniden uyutmak lazım. emzirirken karanlıkta duruyorduk. gece kaka yapınca değiştirmek için yanıma çok az ışık veren lamba koymuştum onu açıyordum. ılık pamuklu suyla silmek burda da işe yarıyor bebeğin uykusu açılmıyor. soğuk ıslak mendil popişe değince bebeğin uykusu kaçıyor. ıslak mendil kullanacaksanız bile en azından elinizde ısıtıp kullanın.

tiroid rahatsızlığın mı var canım. benim oğlumda tiroidlerim dengede değildi bahsettiğin şeyleri yaşıyordum. bunda tiroidler normal değerde şimdilik sorun yaşamadım.

evet canm kıme sorsam koy dedı tırnak makası kesılmedıgını duydum sonradan ama bebekler tırnakları uzun doguyor genelde kesen de varmıs. aspıratorde ablam kullanmıstı burnu ıcın. bebeyagı da karnına masaj gerekırse dıye koyduk. neolur nolmaz bulundur gereklı olablr dedıler hoş koymasam da evim yakın yıne aynı sekılde ulasılablr olurdu benım ıcın. youtube vıdeolarında da duyunca görunce koydum canm
Tamam canim benim olmadı bende koyayim sen alt degisme minderi almismiydin şimdi arkadaş dogurunca benpanikledim evde ne var yoksa makinaya attim :-) minderi yikadin mi yikayayim dedim kurutmak sikinti olurmu bilemedim bi bezle mi silsem
Atsammi

Canım panik yapma sakin ol tansiyonun yükseliyor olabilir ben de ilk gebeligimde nstde iniş çıkışlar olunca öyle olurdum kalbim kut kut atardı sıkışırdı, annelik zor cidden her aşamasıyla Rabbim sağlıkla kucaklayıp büyütmek nasip etsin hepimize

Bizimki 10 güne yakın emmedi uyanmadı geceleri sarılık oldu eşimle nöbetleşe uyurduk ilk zamanlar zor gerçekten çok stresli karnı aç ya ben uyurken bisey olursa diye başını beklerdim ama 40 i çıkınca biraz rahatlıyor insan

Canım panik yapma sakin ol tansiyonun yükseliyor olabilir ben de ilk gebeligimde nstde iniş çıkışlar olunca öyle olurdum kalbim kut kut atardı sıkışırdı, annelik zor cidden her aşamasıyla Rabbim sağlıkla kucaklayıp büyütmek nasip etsin hepimize
Aynen hamileliğin zor olacağını düşünmemiştim. Çok şükür riskli bir durum yok diye şükrediyorum ama gerçekten zormuş

tiroid rahatsızlığın mı var canım. benim oğlumda tiroidlerim dengede değildi bahsettiğin şeyleri yaşıyordum. bunda tiroidler normal değerde şimdilik sorun yaşamadım.
Troidlerim normal canım çok şükür sadece kanım çok düşük. Takviye demir alıyorum ama hiç bi işe yaramıyor

Arada kalbim çok çarpıyor ama hiç orantı kurmamıştım Canım ben bebek pozısyonuyla. damarlarına daha çok baskı oluyordur belki kalbıne gıden damarlara o an
Ben de ilk zamanlar anlamadım ama sonradan fark ettim ki bebek kasık bölgeme inince yaşıyorum bu durumu. Kasılmadan çok o bölgede toplanma oluyor baskı oluyor ve kalbim beynimde atıyor sanki

Bukadar şeye gerek varmi ki bebek yikanik bile degil bebe yagi nebilim taragi fircasi tirnak
Makasina falan yada burun aspratörü falan ben hiç dusunmemiştim birimi tavsiye etti canim gerekmi gordun
Benim de 15 gün önce kuzenimin eşi doğum yaptı ona da sormuştum bebeğin hangi eşyalarını koydun diye. Bütün takımları koymuş o da ama ebe sadece iç zıbın tulum çorap eldiven bere ve battaniyeyi almış giydirmek için. Önlüğünü ağız mendilini filan bile götürme kaybolmasın almıyorlar dedi ilk giyeceklerini bi poşete yedeklerini bi poşete koycam ben. Burun aspiratörüne filan gerek yok çünkü zaten hastanedeyiz yani bi tıkanıklık olsa direkt müdahale ederler

depend hasta bezi ilk günler için kurtarıcı oluyor. ped ve kilota gerek kalmıyor. pedin kaydı sızdırdı derdi bu bezlerde olmuyor. tavsiye ederim.
Hiç kullanmadım ilk oğlumda bu tarz birşey yoktu bakayım eczanede mi oluyor sağol canım

Tamam canim benim olmadı bende koyayim sen alt degisme minderi almismiydin şimdi arkadaş dogurunca benpanikledim evde ne var yoksa makinaya attim :-) minderi yikadin mi yikayayim dedim kurutmak sikinti olurmu bilemedim bi bezle mi silsem
Atsammi
kızz valla bosa da koymus olabılırm koymayan da vardır ıllakı sen ne gerekli goruyorsan koy derim aldım aldım canım e bebekten yastıklı aldım şunu. da başıma ne geldı makınaya attık ama yastıgın elyafı zarzor toparladım seklı bozuldu yastıgı atılmıodu heralde makınaya. hastane cantalarına Bebek bakım çantamdan cıkan altacmayı koydum bıde dalinin altacmasını bez gb oluyo ya kumaşı koymadım çantaya.

Eklentiler

• 20181127_142456.webp
    20181127_142456.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 76
Back
X