2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
nefesle cekıleni dıyorsun dımı canım onunla içten gelıyor ama kalan var sanırım bu serumnfızyolojıgı ızledım bende sıkar sıkmaz şırınga ıle bebegıj burnu akıyor delı gb cok sasırdm:)
Yok işte ince ince damlatınca işe yaramıyormuş ama büyük büyük damlatınca yarıyor demek istemiştim :)) bizimki pek sevmedi ama işe yarıyor bence :)

Kilo alımında sorun yoksa çiş kaka iyiyse 2 saati beklemek iyi. Kusarakta uyarı veriyor zaten.
Bize mesela 1. aylık kontrolde dr artık her ağladığında emzirmek yok dedi. Ben de emzikle oyalamaya çalışıyorum. Beslenme düzeni de yavaş yavaş oturuyor. Süt üretimi iyi oluyor.

10dkda 30dkda emzirdiğin sütten de fayda gelmiyor zaten sadece anneyi yıpratıyor,
İlk kızım da 6 saat yerimden kalkmadığımı bilirim. 6 saat besleme mi olır ? Şimdi anlıyorum ne kadar anlamsız.

Emdi iki memeyi aranıyor mu ver desteği hala aranıyorsa artık açlık değil o. Başka yollara bakmak lazım.
Iste denedim onu iki meme artı 2 biberon hala aranıyordu şimdi oyalamaya calisiyorum bazen çok çok agliyo meme için 1 dk verip kandırıyorum çıkarıyorum bidaha ağzından öyle böyle idare ediyoz şuan kusmasa cia kaka olmasa yapmam ama var onlarda yarın sağlık ocağında da sorucam bakalim ve dediğin gibi göğüslerim geç doluyor zaten öteki türlü sık emince hiç oba yaramiyor

Kiz cocugu çatlatacakmisiniz l kadar bebek okadar seyi neresine iciyor ben burda okuyorum şok oluyorum bizimki iki saate 60cc iciyor kac kilo aliyor ayda okadar sute iyi kilo almaniz lazim
Çocuk zaten kusuyo kuzum midesi almıyor ki o şekilde denedim baktım tamamen alışkanlığa yapıyor demekki diye bi karar aldım o günden beri zorluyorum 2 saat 1bucuk saat olmadıkça meme vermiyorum çok sık versem zaten göğsum dolmuyo emdiği de doyurmuyo onu

Kuzum o zaman sürekli sağ daha da çoğalır inşallah zamanla Büyüdükçe daha da bilinçlenir emer belkı
Bu sağarak çoğaltma işini nasıl yapıyorsunuz sütün maşallah senin olduğu için sagsanda doluyodut hemen ben nasıl yaparım bilmiyorum göğüslerim dolsun da emzirdim diye saat dk sayıyorum ben sağsam çocuğuna nasıl veririm diye dusunuyorum

Yok işte ince ince damlatınca işe yaramıyormuş ama büyük büyük damlatınca yarıyor demek istemiştim :)) bizimki pek sevmedi ama işe yarıyor bence :)
şırınga ıle verdık canım esprisi oynus dırekt gtmesı gerekıyormus baya aktı oyle olunca :) çektik hemenn geldı

Bu sağarak çoğaltma işini nasıl yapıyorsunuz sütün maşallah senin olduğu için sagsanda doluyodut hemen ben nasıl yaparım bilmiyorum göğüslerim dolsun da emzirdim diye saat dk sayıyorum ben sağsam çocuğuna nasıl veririm diye dusunuyorum
ben sağarak cogaltmıyorum kuzum arkadasımıza dedım hanı az emıyorsa gogsu sureklı sag da uyarılsın cogalsın dıye ben lazım oldugunda sagıyorum busabah buzluga atmak ıcın sagmıstım. sütü artırmanın en muhım.yolu sureklı memenın uyarılması dıyor drlar cok,yazı okudum kuzenımde de aynı sorun var suan sadece emzırılmesı gerekıyormus sureklı emerse bebek gögus uyarılıp sut uretımı sınyalı verıyormus sut gelmese de emzırın dıyorlar. brn cok fazla emzırıyorum ac oldugu ıcın emmez sadece bebek. bazen ben ısteyınce de emzırıyorum buyuzden var sanırım epey sen de sureklı emzır ❤

kızlar buarada bebekler en fazla 1.45 sa uyanık tutulmalıymıs bazen bıkac saat uyumuyor bebegım eger o sure atlanırsa huysuzlasıyormus hakkaten de öyle şş pat yöntemı var onunla uyutuyorum artık o sureyı gecırmıyorum gervekten ıse yarıyor uyumuyor dıyordum meger sorun bendeymıs uyutmuyormusum :) bugune dek hıc sallamadım ınsallah mecbur kalmaö boyle gıderız. 4.aydan sonra kaldır yatır teknigine baslıcam ztn

Canım sen 1 aydan sonra aldı diyince umutlandım silikon ucuda attım dayadım memeye kafayı o geri attı ben bastırdım az da süt damlattım zorla zorla tuttu. Gaza getirdin beni çok sağoll:)) buarada benimkide geceleri 3 saatte 90a yakın içiyor ben çok diyordum ama seninki 2 saatte 60 içiyorsa normal sayılır bizimkide yalnız gündüzleri 2 saatte yada daha az sürede 80 falan içiyor. Bende arada oyalamak için uyanıkken emzik veriyorum artık biraz susuyor..
Kusmuyorsa iyi canim bizimki bir milim fazla icsin cikarir oyuzden fazla vermiyorum ben oh ne guzel dahada iyi olacak insallah emmeleri ceneleri gucleniyor

Canım çok teşekkür ederim ❤️ İlk bebeğim ve tecrübe sahibi değilim. Annemin de son bebeğinin üzerinden 25 sene geçti o da konuya çok hakim değil. Akşamları evet sürekli meme istiyor, sürekli emdiği için de sütün birikmesine fırsat olmuyor. Mecbur mama veriyorum yetmediği yerde hiç istemesem de. Sanırım bebeğim doyduğunu bilemiyor çünkü fazlasını da versem içecek durumda. 14 ocak doğumluyuz canım.. sanırım başka şeylerle oyalamalıyım, her ağladığında meme vermemem gerekiyor..
Zamanla tecrübe edeceksin canım. Ama gene diyorum 2 saat arayla 90cc mama fazla :)

Iste denedim onu iki meme artı 2 biberon hala aranıyordu şimdi oyalamaya calisiyorum bazen çok çok agliyo meme için 1 dk verip kandırıyorum çıkarıyorum bidaha ağzından öyle böyle idare ediyoz şuan kusmasa cia kaka olmasa yapmam ama var onlarda yarın sağlık ocağında da sorucam bakalim ve dediğin gibi göğüslerim geç doluyor zaten öteki türlü sık emince hiç oba yaramiyor
Benim de şu an geç doluyor. Geçen doktor kontrolüm vardı. 5 saat emzirmedim. Ne sertlik ne süt akması hiçbir şey yok :)
Doyduğu kadar anne sütü yapabildiğimiz kadar

Kusmuyorsa iyi canim bizimki bir milim fazla icsin cikarir oyuzden fazla vermiyorum ben oh ne guzel dahada iyi olacak insallah emmeleri ceneleri gucleniyor
Çok fazla kusması yok canım doydultan hemen sonra altını açıp hareket falan ederse kusuyor bekletiyorum bende 10 dakka falan. inşallah emecekler sağmakla ömür geçmeyecek çünkü ...

Kızlar kendinize zaman ayırıp dışarı çıkın. Biz bugün eşimle bebişimizide alıp yemeğe çıktık insana o kadar iyi geliyor ki eve geldiğimde sütümü sağdım o bile artmıştı. Evde durmaktan kafayı yemek üzereydimki biz bebekten önce hiç evde durmazdık haftaiçide çalışıyordum. Şimdi sürekli 4 duvar arasında bunalmışım. Moralim yerine geldi bebeğim bile hissetti galiba huzurlu bir şekilde uyudu.

Ben hic biberonla vermedim
Ne kadar iciyor bilmiyorum ama..en az 20 dk emiyor.sutumun cok oldugunu dusunursek 50 emiyodur galiba ..
Bakalim ay kontrolunde kac kilo almis olcak..
Zayif degil zaten bıdık gibi :)
Merak etme kuzum doyuyordur iyidir kilosuda bu arada 50 den fazla emiyordur ben sok oluyorum emiyor uzerine biberonla sut uzerine mama ee kac kilo aldi bir bizimki 60 iciyor iki saate 1200 de biz aldik demekki cok icmek demek kilo demek degil cocuga ve anneye eziyetten baskabirsey degil

şırınga ıle verdık canım esprisi oynus dırekt gtmesı gerekıyormus baya aktı oyle olunca :) çektik hemenn geldı
Aa onu bilmiyordum.. ben direkt flakon dedikleri plastikten sıkıyordum ama şırınga daha etkili olabilir bir de öyle deniyim :)

Kizlar bugün 32 gün oldu dogum olali. Goguslerim hassas, sızlıor, sutyen taksam aciyor bu durum gecmeyecek mi acaba ya :(

@Kartanesii8892 bebeğini şşş pat yöntemiyle uyuturken kucağında mı tutuyorsun yatağında mı canım
kucak degıl omzumda canım yatagında ıse yaramadıgında omzumda yapıyorum kendı uyudugu zaman yapmıyorum bu yöntemı gecelerı de gerek kalmıyor emerken uyuyor hemen ama uyku saatinı kacırcagını anladıgımda yapıyorum onu eşim yapıyor bazen de. omzuma koyuyorum tracy hogg var arastır bak kıtabını sipariş edicem hatta şimdi. sagolsun bır arkadasım onerdı onda var o bahsettı banna da bu yontemlerı arastedm gercekten ıse yarıyor dogru seyler mesela kızım agladıgımda da sırtına vurup hafıfce kulagna sessızce fısıldadıgımsa susuyor hemen sakınlesıyor

Back
X