2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Saate baglasan duzene girer aslinda aciktiginda anlarsin en azindan saate bakip verirsin iki saate yada bir bucuk saate emzirsen meme emen cocuk anlamiyor galiba biz biberonla iciyorduk alarim kurardim gwcw cocuk uyanirdi alarm bes dk sonra calardi cocuk acikti saati biliyor bende emzirmeye basladim simdi bazen hep istiyor bazense hic bizimki bes dk emip birakiyor daha acemi bilmiyor :-) masallah cenelerinizde kuvvetli bizimki yoruluveriyor
Canım bizimki akşamları hep emmek istiyor. Yine zor zaptettim bu akşam. Memede uyuttum en son

2den berı uyuyor kızımmm :) sadece aralarda 2kez 1er saat uyanık kaldı meme ve aktıvıte yaptık alt açma burun temzleme fln:)

ANNELER BUHAR MAKİNASI VE KAMERALI TELSİZ VE KANGURU DÜŞÜNÜYORUZ . ÖNERİLERİNİZ OLUR MU?
Biz kanguruyu boba marka almayı düşünüyoruz. kameralı telsizi aliexpressten almıştı eşim taktark diye bi marka aldık çin malı ama baya ucuza geldi. Buhar makinesi ise almadık çünkü nemli bi yerde yaşıyoruz zaten bide fazla buhar küfe mantara filan sebep oluyormuş bebeklerde sağlıksız olduğunu söyleyen uzmanlar var

Normal doğum yapan anneler dikişleirniz kaşınıyormu beni çok rahatsız ediyor
Hiç sorma ben de mahvoldum yeni yeni iyileşiyor. Başlarda pişik oldum dikişlerin sürtünmesinden. Sürekli kuru tutmak da mümkün değil bi taraftan kanama vardı. Şimdi hem kanama azaldı hem dikişlerin bi kısmı eridi de öyle rahatladım kafayı yiycektim kaşınmaktan kaşıdıkça da daha çok acıyordu :(

Hiç sorma ben de mahvoldum yeni yeni iyileşiyor. Başlarda pişik oldum dikişlerin sürtünmesinden. Sürekli kuru tutmak da mümkün değil bi taraftan kanama vardı. Şimdi hem kanama azaldı hem dikişlerin bi kısmı eridi de öyle rahatladım kafayı yiycektim kaşınmaktan kaşıdıkça da daha çok acıyordu :KK43:
Ya birde lohusayken ağda, tırnak kesimi filan yapılırmı?

Merak etme kuzum doyuyordur iyidir kilosuda bu arada 50 den fazla emiyordur ben sok oluyorum emiyor uzerine biberonla sut uzerine mama ee kac kilo aldi bir bizimki 60 iciyor iki saate 1200 de biz aldik demekki cok icmek demek kilo demek degil cocuga ve anneye eziyetten baskabirsey degil
Benimki cok icince kusuyor bazen..fazlasini cikariyo diyo annem :)
Ben cok vermiyorumda.ne zMan aglasa..ac bu cocuk ac diyor herkes :kızgın:
Uyutuyorum 2 saat uyuyor..hani diyorum acti.ac olsa uyurmu :KK47:

Benimki cok icince kusuyor bazen..fazlasini cikariyo diyo annem :)
Ben cok vermiyorumda.ne zMan aglasa..ac bu cocuk ac diyor herkes :kızgın:
Uyutuyorum 2 saat uyuyor..hani diyorum acti.ac olsa uyurmu :KK47:
oyy yeerim ben seni masallah cok tatli allahim esirgesin

Ya birde lohusayken ağda, tırnak kesimi filan yapılırmı?
Yapılır tabi ki ben az önce tırnaklarımı kestim içi kirleniyor hem memeyi tutuyoruz hem bebeği tutuyoruz temizlik için şart bence. Ağda için de dikişlerin erimesini ve kanamanın bitmesini bekliyorum bitmiş olsa direkt yaptırırdım..

kucak degıl omzumda canım yatagında ıse yaramadıgında omzumda yapıyorum kendı uyudugu zaman yapmıyorum bu yöntemı gecelerı de gerek kalmıyor emerken uyuyor hemen ama uyku saatinı kacırcagını anladıgımda yapıyorum onu eşim yapıyor bazen de. omzuma koyuyorum tracy hogg var arastır bak kıtabını sipariş edicem hatta şimdi. sagolsun bır arkadasım onerdı onda var o bahsettı banna da bu yontemlerı arastedm gercekten ıse yarıyor dogru seyler mesela kızım agladıgımda da sırtına vurup hafıfce kulagna sessızce fısıldadıgımsa susuyor hemen sakınlesıyor
Bende nette araştırırken görmüştüm benim kızım kucağımda uyuyor sallamadan yine şşş patla ama bn kendi yatırınca uyusun diye uğraşıyorum şimdi yanına uzanarak kucağa almadan deniyorum bunu başarırsak yatağına bırakıp yapcam kademeli ilerlemeye çalışıyorum geceleri bizde sıkıntı çekmiyoruz süt gaz bez sonra yatırıyorum uyuyor. Bende öyle sakinleştiriyorum bnmki emmiyor memede bağırıyor sakinleştirip tekrar deniyorum kulağına fısıldadığında durup bekliyolar ya çok tatlı oluyor anlıyor dediğini sanki

ben sağarak cogaltmıyorum kuzum arkadasımıza dedım hanı az emıyorsa gogsu sureklı sag da uyarılsın cogalsın dıye ben lazım oldugunda sagıyorum busabah buzluga atmak ıcın sagmıstım. sütü artırmanın en muhım.yolu sureklı memenın uyarılması dıyor drlar cok,yazı okudum kuzenımde de aynı sorun var suan sadece emzırılmesı gerekıyormus sureklı emerse bebek gögus uyarılıp sut uretımı sınyalı verıyormus sut gelmese de emzırın dıyorlar. brn cok fazla emzırıyorum ac oldugu ıcın emmez sadece bebek. bazen ben ısteyınce de emzırıyorum buyuzden var sanırım epey sen de sureklı emzır ❤
sürekli emzirdigimzaman da bebeğim doymuyor mama vermek zorunda kalıyorum göğsum dolmuyo çabuk bi gogsumuntamamen dolması sertlesmesi 5 6 saat buluyo cok da sey denedeim artik napcagimi sasirdim suan 2 saat tutarak veriyorum ama bebegime kalsa yarim saatte bı alacak oda çok ağlıyor buvsurexte

Benim de şu an geç doluyor. Geçen doktor kontrolüm vardı. 5 saat emzirmedim. Ne sertlik ne süt akması hiçbir şey yok :)
Doyduğu kadar anne sütü yapabildiğimiz kadar
Aynen aynen benimde öyle 6 saat buluyor öyle süt akarsa akıyor oda gece işte uyku da biraz uyumuşsam bi sürü şey yapıyorum herceşit cayi denedim ama yok 1 saatte dolanlara fln hayretle bakıyorum maşallah onlara olsa sütüm bol bol gerekirse kussun her istediğinde dayayım memeyi ağlamasın yeterki

Biz kanguruyu boba marka almayı düşünüyoruz. kameralı telsizi aliexpressten almıştı eşim taktark diye bi marka aldık çin malı ama baya ucuza geldi. Buhar makinesi ise almadık çünkü nemli bi yerde yaşıyoruz zaten bide fazla buhar küfe mantara filan sebep oluyormuş bebeklerde sağlıksız olduğunu söyleyen uzmanlar var
Kardeşim antalyada yaşıyor , almış. Çok gerekli diyor:110:
Çok mu gerekli gerçekten. Bi sorayım doktora bakalım ne diyecek. Teşekkür ederim canım

Papatyamaviss Papatyamaviss Xeroderma_pig Xeroderma_pig kızlar suyunuzu ne kadar içiyorsunuz? Bol bol için. Ayrıca kuru hurma +ceviz +yoğurt üçlüsünü hergün tüketirim . Sütümün maaşallahı var . Yoğun bakım ünitesinde tanıştığımız bir ailenin çocuğuna da süt verdim, helal olsun. Süt anneyim yani:dua:
Bir de kızlar ben her emzirme esnasında dua okuyorum.

sürekli emzirdigimzaman da bebeğim doymuyor mama vermek zorunda kalıyorum göğsum dolmuyo çabuk bi gogsumuntamamen dolması sertlesmesi 5 6 saat buluyo cok da sey denedeim artik napcagimi sasirdim suan 2 saat tutarak veriyorum ama bebegime kalsa yarim saatte bı alacak oda çok ağlıyor buvsurexte
canım ama sut demek sertlk demek degıl sıkıp kontrol edıyor msn o sertlık olmıcak artk ılk gunlerdekı gb benım de sadece gecelerı sertlesıyor o da normal sert oluyor yanı bebeklerımız emdıkce tamamen sert olmaz sadece emdıgının yerıne sut dolar tekrar benım bıldıgım bu kuzum mama vermeynce altını kaç kez ıslatıyor peki

Bende nette araştırırken görmüştüm benim kızım kucağımda uyuyor sallamadan yine şşş patla ama bn kendi yatırınca uyusun diye uğraşıyorum şimdi yanına uzanarak kucağa almadan deniyorum bunu başarırsak yatağına bırakıp yapcam kademeli ilerlemeye çalışıyorum geceleri bizde sıkıntı çekmiyoruz süt gaz bez sonra yatırıyorum uyuyor. Bende öyle sakinleştiriyorum bnmki emmiyor memede bağırıyor sakinleştirip tekrar deniyorum kulağına fısıldadığında durup bekliyolar ya çok tatlı oluyor anlıyor dediğini sanki
bu kendısının uyuması gece oluyorsa gunduz de olur canım bence zamanla bunu da göruruz ınsallah uyku egıtımi 4.ayda baslıyormus sanslıyız sakin gidiuoruz neguzel bizler:) buyuduklerinde de aynı gıder inşallah emip uyurlar ve evet cok tatlı oluyorlarr ya Az önce evin koridorunda yürürken Karanlığa doğru gittim kızım başını hemen bana çevirdi korktu galiba kıyamam:)

Back
X