2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Canim bir afrika atasozu var, bir cocugu buyutmek icin bir koye ihtiyac vardir diye. Ne kadar yardim alirsan o kadar isin kolaylasir, bence annen sagligi ve kosullari el veriyorsa sik sik gelsin yanina. Ev islerinde yardim eder, Sen bebeginle ilgilenirsin. En guzeli :)

Annemin o kadar faydası oldu ki.. Bebeğimle birbirimize adaptasyon sürecimizde çok etkili oldu. Depresyona girmedim mesela çok, hep annemle hafifledim. Allah ondan razı olsun. Ama sanki artık biraz da yalnız mı kalsak diyorum, zaten annem de kızıyor artık “o senin evladın, onunla yaşamayı öğren”. Ben gene de sabah oldu mu annemi arayıp “hadi geeel” diyorum :D
Bi de söylemeye utanıyorum ama ev işlerim de çok yok benim; haftada 3 kere yarım gün temizliğe bi abla geliyor. Ama bende işte bi tembellik mi oldu ne olduysa bi türlü kafamı ve kendimi toparlayamıyorum :( Asla doğum öncesi gibi değilim, o hareketli atak halim gitti, bi uyuzlaştım :(

Aşımızı olduk yavrum çok ağladı aşı olurken 3 tane birden yapıyorlar çok üzüldüm bebeğime bi daha ki ay aşımız yokmuş boy kilo takibi için gelin dediler, veee kızım bu ay tam 1.250 gr almış 4850 gr dı Bugün kıyafetleriyde inçe bir tulum vardı üzerinde bi de zıbın yani baksanız 100 gr etmez onlar,

Herkese günaydın daha önce soruldumu bilmiyorum göğüslerinin kahverengi kisminda küçük küçük sertlikler var oğlum sinirleniyo Ememiyo sadece gogus ucunu aliyo buda hem canımı yakiyo hemde süt gelmediginde daha da sinirleniyo çekiştirip duruyo var mi bi bilgisi olan

O noktalar antibakteriyel ozellikli ayrica sert olmasi sutun cok olmasindan. Meme dolu oldugu icin almakta zorlaniyordur
Annemin o kadar faydası oldu ki.. Bebeğimle birbirimize adaptasyon sürecimizde çok etkili oldu. Depresyona girmedim mesela çok, hep annemle hafifledim. Allah ondan razı olsun. Ama sanki artık biraz da yalnız mı kalsak diyorum, zaten annem de kızıyor artık “o senin evladın, onunla yaşamayı öğren”. Ben gene de sabah oldu mu annemi arayıp “hadi geeel” diyorum :KK70:
Bi de söylemeye utanıyorum ama ev işlerim de çok yok benim; haftada 3 kere yarım gün temizliğe bi abla geliyor. Ama bende işte bi tembellik mi oldu ne olduysa bi türlü kafamı ve kendimi toparlayamıyorum :KK43: Asla doğum öncesi gibi değilim, o hareketli atak halim gitti, bi uyuzlaştım :KK43:

Zaten ogreniyorsun ve her zaman annen olmayacak bir omur beraber bizimle bu tatli bebekler :) anliyorum canim seni o tembellik hali aslinda psikolojik. Bir bebegin sorumlulugunun agirligi. Zamanla gececektir. Yardimci geldigi icinde cok sanslisin kiskandim:) yine de ekstra ekstra yardim senin ekstra rahatlaman demek :) tembellikte yerine gore keyif veriyor :KK70: zaten cok degil bir kac aya dinlenecek zaman pek olmayacak:KK70:

Normal mi yani :KK43: daha dün altından 5 tane kakalı bez aldım bugün neden böyle oldu anlamadım ama çok huzursuz bebeğim neredeyse hiç uyumadı gözünden uyku akıyor. Dalıyor tam sonra başlıyor kıvranıp ağlamaya ne yapsam bilemedim bütün gündür kucağımda. Kucağımda biraz daha rahatlıyor karnına masaj falan yapıyorum ama bilemedim :KK43:
kız çok normal ben de yeni yeni alıstım 2gun once aksama dek.yapamadı ıkıgundur catır cutur gıdıyo:) artık ıkınmayı öğrenıyorlar azalması cok normalmıs dürtü olusuyor o kızdıgı ıcın aglıyordur muhtmelen korkma ılk olduğunda ben de çok korktum ama bu olağan bişey oldugunu anladıgımda sakin kalmayı basardım şey gb düşün konuşsalar aglamadan dertlerını anlatıcaklar ama konusamadılları ıcın bıze aglıyorlar konusmak gb bısey onlarıcın bu:) bunu dusunuyorum artık daha sakinim o yüzden

Annemin o kadar faydası oldu ki.. Bebeğimle birbirimize adaptasyon sürecimizde çok etkili oldu. Depresyona girmedim mesela çok, hep annemle hafifledim. Allah ondan razı olsun. Ama sanki artık biraz da yalnız mı kalsak diyorum, zaten annem de kızıyor artık “o senin evladın, onunla yaşamayı öğren”. Ben gene de sabah oldu mu annemi arayıp “hadi geeel” diyorum :KK70:
Bi de söylemeye utanıyorum ama ev işlerim de çok yok benim; haftada 3 kere yarım gün temizliğe bi abla geliyor. Ama bende işte bi tembellik mi oldu ne olduysa bi türlü kafamı ve kendimi toparlayamıyorum :KK43: Asla doğum öncesi gibi değilim, o hareketli atak halim gitti, bi uyuzlaştım :KK43:
Ya boyle yarim gun falan birini nerden buluyorsunuz ben bulamiyorum ve o kadar sinir oluyorum ki ! Keske ben de anlastigm kafama gore birinj bulsam da rahat rahat evime cagirsam inan o kadar ozendim ki sana simdi :( bulduklarimla hic uyusamadik ben de haftada 2 kez yarim gun gelse diyorum ama karsima cikanlar bu programa uymuyor

Doğru diyosun daha çok küçükler. Onlara da biraz zaman tanımak lazım. Ama işte insan sabırsızlanıyor ve endişe duyuyor. Gene de yalnız kaldığımızdan beri ilişkimiz farklı bi boyuta geçti onun farkındayım :)
Biizim iliskimiz sabır zorlama yolunda devam ediyor :-)

Biizim iliskimiz sabır zorlama yolunda devam ediyor :-)
Canım annenin stresi bebeğe geçer derlerdi inanmazdım ne alaka ya derdim ama bende inanıyorum artık buna senin stresin de bebeğe geçiyor olabilir
-Eşim şehir dışında kalacaktı bir gece bizde bebişimle evde kalacaktık ama demişimdir akşamları 9-12 arası benim bebişi sakinleştirebilene aşk olsun yani o moddayız 20 dk eşim 20 dk ben gezdirerek paslaşıyorduk ben de o olmazsa ben nasıl başedeceğim diye çok stres yaptım normalinde 9 civarında huysuzlanmaya başlayan bebeğim o gun gündüz 4 te başladı ve 11 e kadar asla susturamadım sadece emerken ağzı kapanıyordu o kadar
-misafirim gelecekti akşamdan düşünüyorum acaba güneş durur mu falan diye 5 çayı mantığında 4-5 çeşit şey hazırlayacaktım ve eşimde evdeydi o yardım edecekti normalinde gun içinde hiç huzursuzluk çıkartmayan bebeğim o gun misafirlerin çayını zor tazeliyordum ve 5 çeşidin 3 nu hazır almak zorunda kaldık hiç sakinleşmedi
- bu ay 3 aşı olduğunu biliyorum ve Ateş falan da yapabilir demişlerdi tekim korkuyorum ateşlenirse anlamazsam diye 2-3 gündür bunu düşünüyordum dün o kadar huysuzlandı ki bebeğim
Artık kafama bişiy takmayacağım akışına bıraktım :))

Ayne öyle geçen 1 de evi süpürmeye başladım arada emzirdim saat 5 oldu çocuk emiyo ama çekiştirw çekiştire bagrıyodedim süt gelmiyo ondan mama verdim içti uyudu.diyoki sen bilmiyonmu süt gelip gelmediğini ee dedim kaç saattir ayaktayım agzıma ne bi su ne bi lokma bişey koydum ondandır dedim.
Başka zaman diyoki eskiden doğum yapar yapmaz kadının eline süpürgeyi verirlermiş evi süpürtürlermiş ki sütü olsun diye:)))
Demin aldım mesela emzirdim kucagımda uyyo tekrar uyandı bidaha emmeye başlayınca geldi oturdu yanıma bekledi sorup durdu emitomu daha diye:)))bıraktı gel bakıyım oğlum dedi aldı şimdi ayagında uyuttu.oda gecelerdir uykusuz gibi gözleri kapıyo koltugun kenarına koyyo felan:)))
Bişey deyipte yanlış anlaşılmak ta istemiyorum zaten gitxek şükür çogu gitti azı kaldı günlerin.
Bogazini sıkıver bidaha konuşmasin :-) bidaha eziyet etmek neymiş görsun :-)

Canım annenin stresi bebeğe geçer derlerdi inanmazdım ne alaka ya derdim ama bende inanıyorum artık buna senin stresin de bebeğe geçiyor olabilir
-Eşim şehir dışında kalacaktı bir gece bizde bebişimle evde kalacaktık ama demişimdir akşamları 9-12 arası benim bebişi sakinleştirebilene aşk olsun yani o moddayız 20 dk eşim 20 dk ben gezdirerek paslaşıyorduk ben de o olmazsa ben nasıl başedeceğim diye çok stres yaptım normalinde 9 civarında huysuzlanmaya başlayan bebeğim o gun gündüz 4 te başladı ve 11 e kadar asla susturamadım sadece emerken ağzı kapanıyordu o kadar
-misafirim gelecekti akşamdan düşünüyorum acaba güneş durur mu falan diye 5 çayı mantığında 4-5 çeşit şey hazırlayacaktım ve eşimde evdeydi o yardım edecekti normalinde gun içinde hiç huzursuzluk çıkartmayan bebeğim o gun misafirlerin çayını zor tazeliyordum ve 5 çeşidin 3 nu hazır almak zorunda kaldık hiç sakinleşmedi
- bu ay 3 aşı olduğunu biliyorum ve Ateş falan da yapabilir demişlerdi tekim korkuyorum ateşlenirse anlamazsam diye 2-3 gündür bunu düşünüyordum dün o kadar huysuzlandı ki bebeğim
Artık kafama bişiy takmayacağım akışına bıraktım :))
Streslide degilim aslinda beni tek strese sokan oglum uyanikken hiç durmuyor halen daha supurge sesi calisiyor kafa dayanmiyor uykuya duskun bir insanim sen gibi aksama kadar uyurdum isyok gelen giden yoktu rahattim simdi evin isini zor yapiyorum

Aşımızı olduk yavrum çok ağladı aşı olurken 3 tane birden yapıyorlar çok üzüldüm bebeğime bi daha ki ay aşımız yokmuş boy kilo takibi için gelin dediler, veee kızım bu ay tam 1.250 gr almış 4850 gr dı Bugün kıyafetleriyde inçe bir tulum vardı üzerinde bi de zıbın yani baksanız 100 gr etmez onlar,
geçmiş olsun kuzuya maşallah rota virüsu aşısı yaptırdın mı onunla mı 3 aşı ay benim oğlan yıkar ortalığı desene

Streslide degilim aslinda beni tek strese sokan oglum uyanikken hiç durmuyor halen daha supurge sesi calisiyor kafa dayanmiyor uykuya duskun bir insanim sen gibi aksama kadar uyurdum isyok gelen giden yoktu rahattim simdi evin isini zor yapiyorum
Ah ah o öğlene kadar uyumalarım ne güzeldi yaa :)) şimdi kesintisiz 3 saat uyusam bu gece çok güzel uyuduk ya diye ağzım kulaklarımda geziyorum :))) canım bişiy diyim mi benim de evim dağınık yani çok önemsemiyorum, üstün körü süpürüyorum havalandırıyorum geçiyorum hafta sonları eşim bebeğe bakıyor o zaman süpür sil yapıyorum, yemek desen genelde hazır şeyler Ya da böyle hemen hazırlayıp fırına atabileceğim yemekler yapıyorum en azından başında beklemem 1 saat sonra gider kapatırım fırını diyorum, herşey dört dörtlük olmuyor napalım yeri geliyor ben WC’den yarım bırakıp çıkıyorum duşu nasıl 10 dk ye indiririm onu düşünüyorum :))

geçmiş olsun kuzuya maşallah rota virüsu aşısı yaptırdın mı onunla mı 3 aşı ay benim oğlan yıkar ortalığı desene
Yok canım yaptırmadım ve sormayı da unuttum ya keşke sorsaydım bak en azından Bilgi almış olurdum :/ o an çok ağladı gözünden herhalde ilk defa yaş aktı bebeğimin:( pusetine koyunca sustu hatta sonrasında dışarıda kahvaltı ettik sütümü sağmıştım evden onu içirip ateş düşürücü ağrı kesici verdim bi çay kaşığı hiç zorluk çıkarmadı inşaallah ateşlenmez şimdilik iyi kucağımda uyuyor

Anakucağı kullanan var mı aranızda bayanlar? Özellikle 4moms deneyimi olanlar? :)

Ben 4 moms kullanıyorum canım arada yatıyo biraz etrafı anladığında daha çok kullanırım diye düşünüyorum çünkü şuan 23 günlüğüz

Yok canım yaptırmadım ve sormayı da unuttum ya keşke sorsaydım bak en azından Bilgi almış olurdum :/ o an çok ağladı gözünden herhalde ilk defa yaş aktı bebeğimin:KK43: pusetine koyunca sustu hatta sonrasında dışarıda kahvaltı ettik sütümü sağmıştım evden onu içirip ateş düşürücü ağrı kesici verdim bi çay kaşığı hiç zorluk çıkarmadı inşaallah ateşlenmez şimdilik iyi kucağımda uyuyor
2. Ay aşılarında olmuyor rota sağlık ocağı bize 3. Ve 5. Ayda 2 doz oluyor isteğe bağlı kendiniz alıyorsunuz dedi

O noktalar antibakteriyel ozellikli ayrica sert olmasi sutun cok olmasindan. Meme dolu oldugu icin almakta zorlaniyordur

Zaten ogreniyorsun ve her zaman annen olmayacak bir omur beraber bizimle bu tatli bebekler :) anliyorum canim seni o tembellik hali aslinda psikolojik. Bir bebegin sorumlulugunun agirligi. Zamanla gececektir. Yardimci geldigi icinde cok sanslisin kiskandim:) yine de ekstra ekstra yardim senin ekstra rahatlaman demek :) tembellikte yerine gore keyif veriyor :KK70: zaten cok degil bir kac aya dinlenecek zaman pek olmayacak:KK70:

Sağ ol, Valla iyi moral oldu :)

Ya boyle yarim gun falan birini nerden buluyorsunuz ben bulamiyorum ve o kadar sinir oluyorum ki ! Keske ben de anlastigm kafama gore birinj bulsam da rahat rahat evime cagirsam inan o kadar ozendim ki sana simdi :KK43: bulduklarimla hic uyusamadik ben de haftada 2 kez yarim gun gelse diyorum ama karsima cikanlar bu programa uymuyor

Şansıma oldu, yoksa öyle yarım gün gelen yok ama bana gelen abla sadece yarım gün çalışıyor çünkü ağır geliyor ona da tam gün. 10.30-11.00 arası gelir, 16.30-17.30 işi ne zaman biterse gider. Ütülerime kadar her şeyimi yaptırıyorum. Öyle kolaylık oluyor ki.. Her işi başında olan kadınlara Vallahi helal olsun diyorum! Onlar çok güçlüler! Hem bebek, hem ev işi-yemek, hem de koca çooook çok zor..

Şansıma oldu, yoksa öyle yarım gün gelen yok ama bana gelen abla sadece yarım gün çalışıyor çünkü ağır geliyor ona da tam gün. 10.30-11.00 arası gelir, 16.30-17.30 işi ne zaman biterse gider. Ütülerime kadar her şeyimi yaptırıyorum. Öyle kolaylık oluyor ki.. Her işi başında olan kadınlara Vallahi helal olsun diyorum! Onlar çok güçlüler! Hem bebek, hem ev işi-yemek, hem de koca çooook çok zor..
Ne sans Allah bozmasin insallah ben de bulurum gonlume gore.. haklisinz valla hem ev hem is hem cocuk ne kadar zor esimle yapiyoruz biz hep ne yalan soyleyim ben de tembel biriym ev konusunda yani hic sevmem ev isi ama pasta borek yemek yapmaya bayilirim :)

Back
X