2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ya kizlar benim bebege altina bi patikli alt,ustune bi corap, ustune kollu zibin,t shirt, yelek giydiriyorum.43 günlük diye artik eldiven ve bere takmiyorum.ensesinden gogsunden bakiyorum elimle sicak ama yanaklari serin serin. Yanaklarinin serin olmasi bi sıkıntı olusturur mu sizce :KK43:

Tek patikli alt penye cinsi ise bir kat daha giydir canım hemen üşüyorlar beresini de erken çıkarmışsın penye olanlar zaten terletmiyor ben hava aldırmak için çıkarıyorum ev sıcak ama hapşırmaya başlıyor sıcak tutuyorum el ayak ve başını

Komşularım var ama evde biri olunca bebek uyumuyor bağırarak ağlıyor gelin diyemiyorum.. eşim herşeye yardım eder sağolsun ama bıktı ben bile bıktım sürekli işçi gibi çalışıyoruz kızım dağıtıyor küçüğn gazı yüzünden bağırarak ağlıyor elimden bırakamıyorum temizlikçi bi tutturamadım Alanya'dayken haftada geliyordu burda bulamadım daha bugünler geçecek diyorum

Gececek tabi ama yardimsiz cok zor olacak. Annen ya da kaynanan gelemiyorlar mi :( kizkardesin vs yok mu? En azindan kucugun Gaz sancilari azalana kadar biri gelebilseydi, sonra zaten daha rahat ederdin. Canim gerekirse komsunun kapisini cal hic cekinme Sen iyi olmalisin ki cocuklarina iyi bakabilesin ve iyi olmanin yolu yardim almandan geciyorsa bunun icin tum yollari dene. Cunku Ben buradan hissettim tukenmisligini

Ya kizlar benim bebege altina bi patikli alt,ustune bi corap, ustune kollu zibin,t shirt, yelek giydiriyorum.43 günlük diye artik eldiven ve bere takmiyorum.ensesinden gogsunden bakiyorum elimle sicak ama yanaklari serin serin. Yanaklarinin serin olmasi bi sıkıntı olusturur mu sizce :KK43:

Yanagi islandigi icin serindir , bere falan takmaman iyi cocuk bunalir zaten. Vucudu sicaksa usumuyordur merak etme

Gun icinde hic uyumuyor mu ya :/ Ben gunde 6 saat uyumaya alistigim icin beni zorlamadi ama ilkinde bende cok zorlaniyordum. Annem bende tum isleri ona yiktim harikayim :KK70: yillardir izlemek istedigim bir yabanci diziye basladim :halay: dondurucum tika basa yemek dolu, zor gunlerede hazirlandim:)))
Gün içinde uyuyor ama o uyuyunca ben de uyumaya geçiyorum uyumasam ev işi yapıyorum kendime zaman ayıramıyorum :/ yaa anneler bugünler için :)) ben de netflixten dizi açıyorum bazen, bir bölümü 5er 10ar dk izleyerek bi haftada filan bitirebiliyorum anca :KK48:

Doğum sonrası (sezaryen) bende kalan kuru bir öksürük var, boğazım gıcık yapmış gibi hissediyorum sürekli. Anestezi etkisidir falan diyorlar ama aynı şeyi yaşayan var mı neyin nesidir anlamadım..

Bugünlerde ne alarm duyuyorum ne bişiy 1.30 civarında kalkmam gerekirken bi uyandım 2.45 olmuş saat, bebeğim ağlamamış ama çok vicdan yapıyorum ben, zAten sütlerim o kadar boşa akıyor ki gene hep akmış üzerime niye böyle oluyor bilmiyorum kendi ilk başta kendiliğinden akıyordu ama sonra geçmişti o şimdi 2-3 Gündür atlet kıyafet çarşaf her yere akıp gidiyor 2 damla sütüm var baksan çok da gelmiyor aslında olan süt boşalıyor bebek çekmeden :KK43:
Canim benimde akiyodu..simdi belli araliklarla sagiyorum.bazen gunde 1 kez bazen 2 kez..bosa akmasin yazik

Gececek tabi ama yardimsiz cok zor olacak. Annen ya da kaynanan gelemiyorlar mi :KK43: kizkardesin vs yok mu? En azindan kucugun Gaz sancilari azalana kadar biri gelebilseydi, sonra zaten daha rahat ederdin. Canim gerekirse komsunun kapisini cal hic cekinme Sen iyi olmalisin ki cocuklarina iyi bakabilesin ve iyi olmanin yolu yardim almandan geciyorsa bunun icin tum yollari dene. Cunku Ben buradan hissettim tukenmisligini
Anneme doğumdan sonra ağladım dedim yahu muhtacız görmüyor musun kocan yardım ediyor ya dedi 2 3 seferdir geliyor böyle giderse anlayabilecek beni inşallah 30 senedir anlamadığını unutursak pozitif ilerliyor.. Annemde kaynanam da aynı sözler bizde iki çocuğu yalnız büyüttük yani sende yap bize ne demek istiyorlar

ay canım ya benimki de süt emiyor sözde bluzumum üstünden üstüne gitme inşallah gececek bu dönemlee benim oğlan da çok hassas bişey denmiyor hiç heöen alınıuor yada kardeşe bileniyor
Demek tek sorun çıkaran bizim büyük değilmiş. Birşey söylemeye gelmiyor kendini yere atıyor. Burnunu yere sürüyor. Burnunun üstü çizilmiş. Birde sünnet yaptırmanız gerekiyor. Zorlu bir süreç beni bekliyor.

Gün içinde uyuyor ama o uyuyunca ben de uyumaya geçiyorum uyumasam ev işi yapıyorum kendime zaman ayıramıyorum :/ yaa anneler bugünler için :)) ben de netflixten dizi açıyorum bazen, bir bölümü 5er 10ar dk izleyerek bi haftada filan bitirebiliyorum anca :KK48:

Benim indirdigim program cok fazla vakit almiyor, gun gectikce arttiriyor zamani ama yine gun icine sikistirilir :spor: anne yardimi harika bir olay ♡ varsa dizi tavsiyen alabilirim:KK76:

Anneme doğumdan sonra ağladım dedim yahu muhtacız görmüyor musun kocan yardım ediyor ya dedi 2 3 seferdir geliyor böyle giderse anlayabilecek beni inşallah 30 senedir anlamadığını unutursak pozitif ilerliyor.. Annemde kaynanam da aynı sözler bizde iki çocuğu yalnız büyüttük yani sende yap bize ne demek istiyorlar

Anladim canim. Annen madem Boyle biri, hic alinganlik yapma kocamda artik yardim etmiyor de, kavga ediyoruz bu yuzden ayrilicaz Boyle giderse de, duygu somurusu yap illa gelir yardim eder. Allah yardimcin olsun

Anladim canim. Annen madem Boyle biri, hic alinganlik yapma kocamda artik yardim etmiyor de, kavga ediyoruz bu yuzden ayrilicaz Boyle giderse de, duygu somurusu yap illa gelir yardim eder. Allah yardimcin olsun
Kendi görüyor bugün süpürmek istemiyorum dedi geçen gün üstüne alınmıyor ya böyle anne olacaksak olmayalım bence

Kızlar bebeğinizin arada sizi emmek istemediği oluyor mu?

Bebekler gazdan da bazen emmek istemezler mi?

Üç dört gündür oğlum arada emmek istemiyor ve hiç uyumuyor.gunduzleri çok fena sadece carsafta sallamakla duruyor gece bir nebze daha rahatız.
Çok uzuluyorum hem emmemesine hem ağlamasına...

Kızlar bebeğinizin arada sizi emmek istemediği oluyor mu?

Bebekler gazdan da bazen emmek istemezler mi?

Üç dört gündür oğlum arada emmek istemiyor ve hiç uyumuyor.gunduzleri çok fena sadece carsafta sallamakla duruyor gece bir nebze daha rahatız.
Çok uzuluyorum hem emmemesine hem ağlamasına...
30 dk emen bebegim 3 dk fazla emmiyor. Kakasi duzenli oldugu icin telaslanmiyorum. Herhalde normal birsey bu donemde

Annem ve çevremdekilere her ne durumda olursam olayım kötüyüm demedim şimdi muhtacım diyorum son 1 yıldır her fırsatta ama inanmıyorlar mı anlamıyorlar mı gerçekten anlamıyorum kocamdan başka kimsem yok o da hem işe gidip hem bize bakmaktan bıktı gergin mutsuz yorgun bende aynıyım sakşnleşmeye çalışıyoruz
Keşke annen yardım etmeyi seçse diğer kişiler için birşey diyemeyeceğim
Eşler arası ilişkide etkileniyor tahmin edebiliyorum yıpranıyor insan

Benim hem eşimin hem benim ailem burda açıkca söyledim bize gelmeyin yemek yapıp çağırın diye gelip oturmak bize yardımcı olmamak torun sevmek hiç hoş değil yüzlerine söylüyorum ama anlayan kim
Çok ilginç insanlar var yemek yaparak yardımcı olmak zor olmasa gerek

Bugünlerde ne alarm duyuyorum ne bişiy 1.30 civarında kalkmam gerekirken bi uyandım 2.45 olmuş saat, bebeğim ağlamamış ama çok vicdan yapıyorum ben, zAten sütlerim o kadar boşa akıyor ki gene hep akmış üzerime niye böyle oluyor bilmiyorum kendi ilk başta kendiliğinden akıyordu ama sonra geçmişti o şimdi 2-3 Gündür atlet kıyafet çarşaf her yere akıp gidiyor 2 damla sütüm var baksan çok da gelmiyor aslında olan süt boşalıyor bebek çekmeden :KK43:

Canım senin bebek kaç günlük? Ben 1. ay kontrolüne gittiğimde doktorum “Artık gece alarm kurup uyandırma, o ilk zamanlar oluyordu, gerek yok” dedi. Ben de alarm olayını kaldırdım. Ve inan bebeğim uyku düzeni oluşturmaya başladı. Ben kaldırırken baygın baygın emmek istemiyordu bile, sonra uykusu açılıp 2 saat ayakta tutuyordu beni. Eğer bebeğin biraz büyüdüyse artık bırak kendisi düzenine göre uyansın. Benim bebeğim mesela artık 22.30-23.00 gibi gece uykusuna yatar; 01.00 gibi uyanır, emer-altı değişir tekrar yatar; sabah 05.30-06.00 arası uyanır. Benim bebeğim artık 52 günlük tabi, seninki belki çok daha küçüktür.

Süt akma meselesi de şöyle; prolaktin (süt hormonu) en çok gece salgılanır çünkü gece uyur dinleniriz. Bu yüzden en çok geceleri memelerimiz süt dolar :) Benim de öyledir; her gece ıslaklık ve ağrıyla uyanırım, elimle biraz sağarım sonra bebek uyanınca onu boş bol emzirir boşalmasını beklerim :) Unutma en iyi sağma yöntemi asla emzirme kadar başarılı olamaz. Bi tek bi bebek memeyi tam anlamıyla boşaltabilir ;) Ayrıca sandığın gibi 2-3 damla süt yoktur, sana öyle geliyordur. Bu arada bu kadar dolup taşan memede önsüt çok olur, bebeği doyuran yağlı süt arkada kalır. Dolduğunda kalkıp bi şekilde biraz boşalt memeni, yoksa bebeğin tam doyuma ulaşmaz.

Back
X