2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Mama veren arkadaşlar emzirdikten ne kadar sonra veriyorsunuz ya da hemen sonra mı veriyorsunuz? Gunde ne kadar ne sıklıkla veriyorsunuz?
Bugün eşim okuldan gelirken mama alacak ben de başlayacağım. Doktorumuz verme demişti. Geçen hafta asi günü ebe de kesinlikle verme seni bırakır dedi.
Ama akşamları ağlıyor 8 de uyuyan oğlum 9 -10 oluyor carsafta sallayıp anca uyuyor. Sagdigim 20 cc sütü içiyor devamını istiyor. E bu çocuk doymuyor o zaman mama vermeyim mi yani sizce napim.
kilo alımı iyiyse verme tatlım. benim doktorum da ilk önce verme dedi kilo alımı azalınca verdi şimdi. doktorunu dinle derim kafana göre mama başlama. sen mama verirsen seni emmesi gereken zamanda gelen süt azalır. keşke sütüm yetse de mama vermesem alt sınıra yakın benimkinin kilosu birde süt alerjisi var doktor hidrolize mama verdi.

Canım bebegin hayırlı olsun bizde tüp gaz gibi biseydik alttan üstten yaptığı halde gaz doluydu cocuk hep kıvranıyordu ağlıyordu uyumuyodu tek suçlu gaz😁3 ay dişini sık dediler cidden 3. Ay bitti sancılarımız kendi çıkarmaya başladı gazını benim yaptığım tek hata gaz damlasını gazi olsun olmasın düzenli kullan ben gerektiğinde kullanacağım sanıyordum düzenli kullanınca azaldı sonrada bitti
[/QUOTE]
Gunaydin canim Allah bagislasin❤ bizimde asiri gazliydi 3aydan sonra azaldi ve artik kendi cikarabiliyor cogu zaman gaz cikarmayi unutuyiryn alttan ustten kendi cikariyor
Ama kızlar 3 aya 4 gün kaldı hala değişim yok hiç geçmicek diye korkuyorum artık:( ama desiğiniz gibi gaz damlasını gaz olmayınca kullanmıyorum düzenli saatli kullanayım artık bari

Cnim kesinlikle çok emmekten kusuyorlae bi ara oğlumu sık emzirdim ne ictiyse kusuyordu bu ara yine az emince kusmasida durdu.mide tam bosalmayinca üzerine tekrar dolması direk kusma yapar tabi refluyede sebeb olur
[/QUOTE
öyle mi canım bunu duyunca umitlendim , geceden beri dk tutup emzirmeye başladım artık inşallah bize de yarar canım ya kusmasi durur 🙏
aynen canım dr cok emip fazlasını çıkarıyordur diyor ben de 2 saatle başladım aralğı açıcam iyice bize de zor jiçbi işe al atamıyorum sürekli memede kalmak istetince uyku da yok zaten
Mantıklı canım bende öyle yaparım çünkü yeri gelse yarım saatte bir emziriyorum. Çok ağlıyor bende emzikle oyuncakla susmuyorsa emzirip susturuoyrum eğer alıyorsa ,böyle olunca daha huzursuz olur bebek de. Birde doktor on dk dedi ben çok uzun emziriyorum yarım saati buluyordur.

Canım ben de mama vermeyi düşünüyorum günde 1 ya da 2 kez. Ama beni bırakır diye korkuyorum ilerleyen zamanlarda. Bir de giderek azalır diye. Çünkü doktorlar hep verdiğiniz mama ölçüsünde anne sütü azalır diyip duruyor Instagramda. Bu konuda ne düşünüyorsun bizi bırakırlar mi zamanla?
Cnim ben yaklaşık iki ayidir mama takviyeli gidiyorum çok şükür bi sıkıntı yok.nedense aetik kendi bildiğimi yapıyorum doktorlari hiç takmiyorum çünkü bebegimi benden başka kimse tanıyamaz .

Biz de 6 dan beri uyanigiz odadan cikmamaya calisiyorum a 1 saattir uyucak tekrar guya :KK43: soyle em azından 7 de kalkmalarinin yolu yok mu ya, geç yatir diyenler cok ama gene ayni oluyor :KK43:
seninki gene iyiymiş kaçta yatarsa yatsın saat 4 te uyanıyo benimki güç bela uyutabilirsem ne ala uyutamazsam öyle uykusuz işe gidiyorum :işsiz:

Mama veren arkadaşlar emzirdikten ne kadar sonra veriyorsunuz ya da hemen sonra mı veriyorsunuz? Gunde ne kadar ne sıklıkla veriyorsunuz?
Bugün eşim okuldan gelirken mama alacak ben de başlayacağım. Doktorumuz verme demişti. Geçen hafta asi günü ebe de kesinlikle verme seni bırakır dedi.
Ama akşamları ağlıyor 8 de uyuyan oğlum 9 -10 oluyor carsafta sallayıp anca uyuyor. Sagdigim 20 cc sütü içiyor devamını istiyor. E bu çocuk doymuyor o zaman mama vermeyim mi yani sizce napim.
Bende ayni seylere kafami takiyordum.. Sonra kendimi rahatlatma yolunu soyle buldum ; eger gunde 2 kere kaka yapiyorsa emin oluyorum sutum yeterli. Ama yinede kalori olarak yeterli olsada yaz mevsimine girdigimiz icin bebegime su veriyorum. Evet gida olarak yeterli olabilir ama belki cocuk susuz kaliyor diye dusunuyorum.
Sagarken sag gogsumden max 10 ml sol gogsumden max 20 ml cikiyor ve bu soyledigim miktar 15 dk sagarsam en en fazla miktar. Zaten strese girme sebebim bu. . Ama bebegim kac kilo drrseniz bugun resmen tarti 8 kg gosterdi. (4 ay 10 gunluk su anda). Bir arkadasim buna inek psikolojisi dendigini soyledi. Sutum yetmiyor derken 5 gun kuzeninin cocugunu emzirmis inanamadim ama sutum yetti dedi.
Ben mamalarinda faydali olduguna inaniyorum. Cunku yedigimiz godalardan gunumuz sartlarinda yeterinde mineral vitamin alamayabiliriz. Mama verecekseniz sikinti yapmayin bence icini, rahatlasin gece emzirdikten sonra 1 kere verin. Ama kakalari 2 yi buliyorsa bence daha fazla vermeyin.

Günaydın Ocak anneleri. Ben 19 şubatta doğum yaptım bir kızım var Allah tüm evltlarımızı bağışlasın. Bir şey danışmak istiyorum ; benim kızım aşırı gazlı maalesef 2 ay 26 günlük olduk hiç geçecekmiş gibi gelmiyor. Aranızda gzlı bebeği olanlar varsa ne zaman geçiyor ya da geçti mi azaldı mı yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba Cnim seninle çok konuşmuştuk,benim oglum aşırı gazlı ve kolikti üç ay boyunca her gece acillerdeydik bi aglardi bütün apartman ayağa kalkardi hast.herkes bize bakardı yani öyle diyeyim sana nezaman 3ayimiz doldu çok şükür bıçak gibi kesildi aglamalaeu ikinmalari biraz sabret az kaldi.gaz damlası olarakta sam sipleksk kullaniyorduk.

Cnim emzirdikten 1saat sonra 60cc veriyorum tabi hepsini içmiyor.günde bazen bir bazen iki kez veriyorum.Cnim bide oglum sadece uykuda emdiği için uyutmakta çok zorluk çekiyorum artık.@anneveoglusu cnim kilo alımı bebeklerde kesinlikle genetiksel bi durum

Benimki kendide cikarttiyor surekli kafayi one atip kalkma oturma istegi olumca hareket edio kendini zorluyor asla sabit durmuyor kusuyor sonra hep
aynen canım pusete koycam ya istemiyor kaldırıyor kendini popoyu kaldıra kaldıra dön dön tekrar kusuyor.

Canım bize de sidefer verdi. Dün başladık ama onu kullandığımdan beri çocuk kıvranıp duruyor. Her bünyede farklı tepkiler gösteriyor sanırım. Bakalım bir iki gün daha deneyeceğim. Umarım ondan değildir :KK43:
Hay Allah bizde hiç bir etkisi olmadı.

Aynısı canım. Kesin hatalı üründü o zaman bizimki. Yorumları çok iyi, siz de memnunmuşsunuz. Ses kalitesini ben çok beğenmiştim, sırf şarj için iade ettik. Olmazsa yeniden alalim biz onu başka mağazadan :) çok teşekkürler kuzum ❤
Rica ederim ne demek ♥️ Hatalı üründü bence de 😊

Canım bende termos kullanıyorum ama kaynattığım suyu döküyorum sıcak oluyor kaynamış soğuk suyla karıştırıyorum sonra sen nasıl yapıyorsun sıcak yapıp soğutuyor musun

Kusma problemimiz nerdeyse yok bizim cnm

Isıtıyorum biraz soğutup termosa koyuyorum yaparken de çeşmenin altında soğutuyorum aşırı sıcak olmuyor dereceyle ölçüyordum önceden alışınca ölmüyorum.
Bizim de azaldı baya kusma

Kızlar bizim bağırsaklar hala düzelmedi 10 gün oldu çok sulu dışkılama devam ediyor. Sayısı da fazla. Yeşil kaka da var.
Enfeksiyon vb yok kültür sonuçlandı. Süt ürünleri diyetindeyim.
İnek sütü ve keçi sütü alerjisi bakıldı. Negatif çıktı.
Doktor benim yediklerimin üzerinde duruyor.
Kuruyemiş, tahin pekmez ve simitte de yeme diyor.
Ne bozdu bizim kızın dengesini bilemiyorum.

aynen canım pusete koycam ya istemiyor kaldırıyor kendini popoyu kaldıra kaldıra dön dön tekrar kusuyor.
ayy bana kusma demeyin bi ara gerçekten artık sabrimin sınırına geldim günde 5kez üst degistiriyordum yastık battaniyeleri vs hepsi kusmuk içinde kalıyordu.ama geçti çok şükür.az ve sık besle geçiyor kesinlikle

Back
X