- 28 Şubat 2018
- 829
- 1.738
- 43
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #24.081
Hamarat anne baska oluyor canım cok güzel olmuşlar sağlıcakla kullan isallahDaha önce paylaşmıştım, bak bu terlikleri eşim almış sanırım 40-45 TL gibi fiyata, sonra ben de üzerini süsledim. Fikir olsun.
Eki Görüntüle 2215864
Kızlar Morale ihtiyacım kontrolden geldim 30+3 olmuşum ama kilosu 2 hafta geriden geliyor ,doktora sordum nedenini düşük ağırlıklı doğurabilirsin dedi yani 2 kilo 1.800 gibi senin damar yapımla yada senin yapınla alakali olabilir dedi.2 hafta sonra tekrar gitcektim çalışabilir raporu için bakcam belkide çalışma derim dedi.eger bu kilo düşüklüğü devam ederse sezaryanla alabiliriz dedi(((sanırım dışarda beslensin diye,sağlıklı ama küçük bir bebeğe benziyor dedi,suyum iyiymiş ama ,normal doğum pozisyonunda almış,bu kadar haftaya kadar geldik sagsalim kavuşum bebeğime nolur
Canım seninle günlerimiz ayni benim bebekte 1 hafta geriden geliyor. Benim seker problemim olduğu için diyetteyim. Bu aralar sık sık yiyorum. Muz falan yiyebiliyorsan günlük 1 muz ye pekmez yada pekmez yiyemiyorsan cevizli sucuk diye satılır pekmezden yapılır oda ondan yiyebilirsin. Kasar peyniri ve badem de ye soda ic sol tarafina yatmaya çalış.uzanırken ayağının altına destek koy canım ondan sonra tekrar kontrole gitti. Düzelme olur belkide hemen kötü düşünme. Dr niye hemen en kötüsünü söylemiş ki anlamiyorum gercekten. Bu arada kac gr çıktı bebişKızlar Morale ihtiyacım kontrolden geldim 30+3 olmuşum ama kilosu 2 hafta geriden geliyor ,doktora sordum nedenini düşük ağırlıklı doğurabilirsin dedi yani 2 kilo 1.800 gibi senin damar yapımla yada senin yapınla alakali olabilir dedi.2 hafta sonra tekrar gitcektim çalışabilir raporu için bakcam belkide çalışma derim dedi.eger bu kilo düşüklüğü devam ederse sezaryanla alabiliriz dedi(((sanırım dışarda beslensin diye,sağlıklı ama küçük bir bebeğe benziyor dedi,suyum iyiymiş ama ,normal doğum pozisyonunda almış,bu kadar haftaya kadar geldik sagsalim kavuşum bebeğime nolur
Canim şeker ve tansiyon yok,bunları tuketcem soluma yatmaya çalışıyorum hep tesekkurlerCanım geçmiş olsun. Bozma moralini dicem ama insan etkileniyor biliyorum. Senden bebeğe giden damarlarda çentikler olabilir. Buda bebeğin yavaş kilo almasına sebep olabilir. Tavsiyem sıfır tuzsuz tüketmen sıkı tansiyon kontrolü yapman ve bebeğe kilo aldıracak şeyler yemen. Ne kadar alsa kardır. Şekerin yoksa muz kaşar peynir kefir yulaf lapası tüket.. bol bol soluna yat .
Canim geçen hafta bir doktora gösterdim o 1500 demişti bu hafta kendi doktoruna gösterdim o 1350 lerden bahsetti ,kendi doktorumun makinasına daha çok güveniyorum maalesef seninki kaç kilo olmuş tarihler aynıysa ,umarım kilo 3 haftayı geriliği bulmaz 2 hafta gerilik artmazasonuna kadar giderim biraz ufak dogsada dışarda beslerim artıkCanım seninle günlerimiz ayni benim bebekte 1 hafta geriden geliyor. Benim seker problemim olduğu için diyetteyim. Bu aralar sık sık yiyorum. Muz falan yiyebiliyorsan günlük 1 muz ye pekmez yada pekmez yiyemiyorsan cevizli sucuk diye satılır pekmezden yapılır oda ondan yiyebilirsin. Kasar peyniri ve badem de ye soda ic sol tarafina yatmaya çalış.uzanırken ayağının altına destek koy canım ondan sonra tekrar kontrole gitti. Düzelme olur belkide hemen kötü düşünme. Dr niye hemen en kötüsünü söylemiş ki anlamiyorum gercekten. Bu arada kac gr çıktı bebiş
gecen hafta cumartesi 1170 dedi dr 1 hafta geride dedi o zaman. Ama ölçümler çok sağlıklı olmayabiliyor. Tutup ölçtüğü yer milimlik kayarsa ölçüm oynuyor. İçin rahat degilse bir yere daha görün ben düşünmek istemiyorum sekerim yukseliyor ondan çoğu seyi yiyemiyorum bebege kilo yapacak ona bağlıyorum. Bende sütü yoğurdu kefiri artırdım günlük önümüzdeki ayi bekliyorumCanim geçen hafta bir doktora gösterdim o 1500 demişti bu hafta kendi doktoruna gösterdim o 1350 lerden bahsetti ,kendi doktorumun makinasına daha çok güveniyorum maalesef seninki kaç kilo olmuş tarihler aynıysa ,umarım kilo 3 haftayı geriliği bulmaz 2 hafta gerilik artmazasonuna kadar giderim biraz ufak dogsada dışarda beslerim artık
Daha 8 hafta var en az doner elbet :)Evet çok mantıklıBi de dönerse inşallah kızçem... Kafa yukarda duruyor hala.
Denemelisin ne yapiyon çocuğu rahat birak diyor esim oda beni rahat bıraksın herşey karşılıklı diyorumBende agzina burnuna vurayim bari o zaman ise yariyorsa
Bizde doğuma giderken gayet sakin sürüyor arabayi ışıklarda duruyor falan tabii bende sanci falan yok sadece su geldi guluyorum ben ha haa boyle mi gidilir doğuma ne duruyorsun ışıklarda bas gaza yak sinyali karim doğuruyor de bagir ne komikti ben boyle hayal etmemiştim sancı çekerek gidecektim hastaneye filmlerde olur yaOrdan korkmuyormuş gibi göründüysem az güncelleme yapayım, ilkinde son zamanlarda akşamlarım hep 'bugün de doğuramadım gideyim yatayım bari' gibi şeylerle geçti. Pek meraklıydım yani doğurmaya
Ama şu an it gibi kokuyorum yalan değil valla cengaverliğin lüzumu yok
Lakin ben de İlk doğumunu yapacak olan arkadaşlara bu yüzden ısrarla yazıyorum, sağlıkla ilgili bir probleminiz yoksa sırf korku için sezaryeni seçmeyin keyfi olarak diye. Başına ne geleceğini bildiği halde bir insan 2. yi doğurmayı göze alıyorsa demek ki var bunda bir şey diye bir kez daha düşünün derim.
Canım inan korktuğun an doğumun en kolay kısmı. Ben de doğumdan önce hep 'ben sancılarını çekerim o kısımdan korkmuyorum da çocuğun son çıkış anından korkuyorum' diye söylenirdim. Annem de hep derdi, sancıları çektin mi zaten doğum bitmiş oluyor, anlamıyorsun çıkış anını diye.
Yani düşününce 'acıya katlanırım ama normalde 1 parmak genişliğindeki bir alandan kocaman çocuk kafası çıkacak' diye düşünüyor insan ama o kadar sancıyı boşuna çekmiyorsun. 10 cm tam açılma dedikleri an zaten çocuğun kafasının ordan geçebileceği kadar genişlemiş olması anlamına geliyor. 10 cm iken doğumhaneye aldılar beni. İçeri girdik 'hadi çık bakalım' dedi doktorum, çatala çıktım sancım kesildi, ıkınmanın hissim kaçtı. Eyvah dedim doğuramicam
O an meğer doğumun aktif kısmı başlamış zaten. Doktor giyindi etti yerleşti ağrı kesici vurdu, kesiyi attı falan derken 5 dk da öyle geçmiştir. 16.25'ten 16.30'a kadar sürdü benim ıkınmanın kısmım. Belki o kadar bile değil çünkü 3 ıkınmada kızım doğdu. En son doktorumun 'yanlardan tur gücün yettiği kadar ıkın' dediğini anımsıyorum. Yeterince güzel ıkınmışım ki bana kimse dokunmadı, ne karnıma bastırdılar ne destek oldular. Kendi kendime doğurdum yani
En son çok bağırdığımı hatırlıyorum ki sanırım o an omuzların çıkış anıydı, zaten kalan kısmı yağ gibi kayıyor. Sonrası sıfır acı, derin bir uykudan uyanmış ve boşlukta yürürcesine hafifleme hissi.
Çocuğun sıkışması gibi bir durum söz konusu olmuyor çünkü 10 cm ile doğumun aktif fazı başladığında çocuğun kafası kolayca çıkıyor ve hemen ağzını falan silip nefes almasını sağlıyorlar. Omuzların çıkışı biraz daha zorluyor olabiliyor malum kafadan daha geniş. Ama en azından insan 'çocuk sıkıştı mı nefes alabiliyor mu?' Diye düşünmüyor çünkü dediğim gibi kafanın çıkışı kolay oluyor. Kalanı da çekip alıyorlar, hiç korkma o kısımlardan. Sancıyı çekince koşa koşa gidiyorsun zaten doğumhaneye
Normal doğum istiyorsan gününün belli olması gibi bir durum mümkün değil. Bebiş ne zaman isterse o zaman gelir. İlk doğumun sanırım; baş gelişse bebişin son ana kadar normal doğum şansın var, 38. Hafta civarında çatı muayenesi yapabilir doktorun doğuma uygun mu kemik yapın diye. Onun dışında bir şey öngörmek mümkün değil malesef. Sabır lazım bol bol.
Ayağına kolay giyip çıkarabileceğin basit bir terlik olur canım. Rahat edeyim dersen ev terliği de koyabilirsin.
Yok canm kimseden fayda yok hic beklentim yok ilkinde de sormadilar ne eksik diye simdi de ayni. Eskiden olsa takardim da simdi umrumda değil yavas yavas aliyorum her ay bir sey. Emzik ben bimden almistim kullanmadi ilk oglum bu kullanmaya istekli olursa kaliteli bir sey alirim. Bebek bezi benimde var daha alincak ama hastanedeyken bile esim gider alir hastanenin yani migros carefour zaten. Yeterki saglikli dogsunlar daha eksik cok cikar masrafimiz cok yaza kadar anca oderiz eksi hesaplariBende öyle aldım canım gecelikleri eşim gecen atmış tırnak makasini sepete sağolsun unutmuştum onu. Emzik falan alsam mi diyorum bende. Benim eksik o kadar cok ki bezden bebek yağına kadar düşün kv demiyor gidelim ne alacaksan bakalım diye hiç. Eşimin maaşının yatmasını bekliyorum bende. bez falan alayimda öyle hazırlayayım dedim paket şeklinde yapayim kesede alayim dedim kiyafetleri içine koymak için
Ay ne güzel olmuş canım güle güle kullan :))Daha önce paylaşmıştım, bak bu terlikleri eşim almış sanırım 40-45 TL gibi fiyata, sonra ben de üzerini süsledim. Fikir olsun.
Eki Görüntüle 2215864
Canım moralini bozma desem de ister istemez aklına takılıyordur 200 gram eksik veya fazla olması normal ben o kadar uçuk bi fark göremiyorum bu ay beslenmene biraz daha dikkat et muz kaşar peyniri maden suyu balık et tüket bol bol bakalım ne kadar fayda edecek yine kilosu düşük olursa çokta kafana takma canım demek ki minyon bi bebek olacak önemli olan sağlığı yerinde olsunKızlar Morale ihtiyacım kontrolden geldim 30+3 olmuşum ama kilosu 2 hafta geriden geliyor ,doktora sordum nedenini düşük ağırlıklı doğurabilirsin dedi yani 2 kilo 1.800 gibi senin damar yapımla yada senin yapınla alakali olabilir dedi.2 hafta sonra tekrar gitcektim çalışabilir raporu için bakcam belkide çalışma derim dedi.eger bu kilo düşüklüğü devam ederse sezaryanla alabiliriz dedi(((sanırım dışarda beslensin diye,sağlıklı ama küçük bir bebeğe benziyor dedi,suyum iyiymiş ama ,normal doğum pozisyonunda almış,bu kadar haftaya kadar geldik sagsalim kavuşum bebeğime nolur
Sünger yatak almıştım canım ben içinePark beşik kullananlar arkadaşlar. İçine nasıl bir yatak almalıyız ? Önerebileceğiniz bir şey olursa çok sevinirim.
Bende boyle aldim canm mavisinden tac ve terlik süslü hepsiburadan aldim 32 liraya. Bugun sipariş verdim haftaya gelir cok begendim tek süslü aldigim sey diyebilirim her seyim sadeDaha önce paylaşmıştım, bak bu terlikleri eşim almış sanırım 40-45 TL gibi fiyata, sonra ben de üzerini süsledim. Fikir olsun.
Eki Görüntüle 2215864
Beyfendi bize ultrasyonda dil cikardi şimdiki çocuklar anne karnında basliyor bence rahatliga simdide kaburgamda ayagi vurcam kiyamiyorumDenemelisin ne yapiyon çocuğu rahat birak diyor esim oda beni rahat bıraksın herşey karşılıklı diyorum
Benim ilk gebeliğim, ben de normal istiyorum kısmetse. ben açık yumurtalık ameliyatı olmuştum, 16 dikişim vardı sezaryan bölgemde ve çok zor günlerdi. Bu yüzden normal istiyorum. Peki daha önce normal doğum yapmış olanlara sorayım. Ne acı ne sancı çok korkutmuyor beni. Tek kafama takılan şey var, ya ıkınırken çocuğun kafasının yarısı çıkar ve ben ıkınmanın gerisini getiremezsem de çocuk o şekilde sıkışırsa? Çocuğa zarar vermem değil mi? Delimiyim ne bu takılıyor kafama
Kızlar Morale ihtiyacım kontrolden geldim 30+3 olmuşum ama kilosu 2 hafta geriden geliyor ,doktora sordum nedenini düşük ağırlıklı doğurabilirsin dedi yani 2 kilo 1.800 gibi senin damar yapımla yada senin yapınla alakali olabilir dedi.2 hafta sonra tekrar gitcektim çalışabilir raporu için bakcam belkide çalışma derim dedi.eger bu kilo düşüklüğü devam ederse sezaryanla alabiliriz dedi(((sanırım dışarda beslensin diye,sağlıklı ama küçük bir bebeğe benziyor dedi,suyum iyiymiş ama ,normal doğum pozisyonunda almış,bu kadar haftaya kadar geldik sagsalim kavuşum bebeğime nolur
Cnm üzülme daha zaman var beslenme ne dikkat et kaşar peyniri , muz , ceviz , tahin pekmez tuket hergün haftada en az bir kere de balık ye. Bunlar bebeğe kılo aldırır. Gerekirse erken ayrıl izne. Hiçbişey bebegimizden önemli değil. Bi dahaki gittiğinde daha iyi olucak kilosu sıkma canını.Kızlar Morale ihtiyacım kontrolden geldim 30+3 olmuşum ama kilosu 2 hafta geriden geliyor ,doktora sordum nedenini düşük ağırlıklı doğurabilirsin dedi yani 2 kilo 1.800 gibi senin damar yapımla yada senin yapınla alakali olabilir dedi.2 hafta sonra tekrar gitcektim çalışabilir raporu için bakcam belkide çalışma derim dedi.eger bu kilo düşüklüğü devam ederse sezaryanla alabiliriz dedi(((sanırım dışarda beslensin diye,sağlıklı ama küçük bir bebeğe benziyor dedi,suyum iyiymiş ama ,normal doğum pozisyonunda almış,bu kadar haftaya kadar geldik sagsalim kavuşum bebeğime nolur
Canm kac kilo dedi doktor bebegine. Bu arada kan akisina baktirmalisin kan sulandirici igne kullanmiyorsan kullanabilirsin biliyorsun bebege giden kan akisi yavas ise bebek beslenemiyor. Ben olsam baska doktora daha görünürdüm.Kızlar Morale ihtiyacım kontrolden geldim 30+3 olmuşum ama kilosu 2 hafta geriden geliyor ,doktora sordum nedenini düşük ağırlıklı doğurabilirsin dedi yani 2 kilo 1.800 gibi senin damar yapımla yada senin yapınla alakali olabilir dedi.2 hafta sonra tekrar gitcektim çalışabilir raporu için bakcam belkide çalışma derim dedi.eger bu kilo düşüklüğü devam ederse sezaryanla alabiliriz dedi(((sanırım dışarda beslensin diye,sağlıklı ama küçük bir bebeğe benziyor dedi,suyum iyiymiş ama ,normal doğum pozisyonunda almış,bu kadar haftaya kadar geldik sagsalim kavuşum bebeğime nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?