- 23 Haziran 2018
- 2.779
- 3.655
- 133
- 33
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #24.061
Ebeler destekliyor canim cocugu kolay ciksin die göğüs altindan çökuyorlar cupbadanak çıkıyorBenim ilk gebeliğim, ben de normal istiyorum kısmetse. ben açık yumurtalık ameliyatı olmuştum, 16 dikişim vardı sezaryan bölgemde ve çok zor günlerdi. Bu yüzden normal istiyorum. Peki daha önce normal doğum yapmış olanlara sorayım. Ne acı ne sancı çok korkutmuyor beni. Tek kafama takılan şey var, ya ıkınırken çocuğun kafasının yarısı çıkar ve ben ıkınmanın gerisini getiremezsem de çocuk o şekilde sıkışırsa? Çocuğa zarar vermem değil mi? Delimiyim ne bu takılıyor kafama
Aynen ya bebek dogasaya kadar herkesin iyilesmesi gerek. Esime ogluma surekli vitamin iciriyorum hasta olmasinlar diye ama hepimizde o kuru oksurukten var cunku istanbulun havasi cok pis gecen sene daha cok hastaydik bu sene gene vitaminlerden mi bilmiyorum daha az olduk.İnşallah canim biz dönüşümlü olarak hasta oluyoruz evde biri iyileşiyor diğerine geçiyor o iyileşirken digeri derken basa sarıyor bebek doğana kadar herkes atlatsa keske
Allah im sifalar versin tez zamanda hepimize insallahAynen ya bebek dogasaya kadar herkesin iyilesmesi gerek. Esime ogluma surekli vitamin iciriyorum hasta olmasinlar diye ama hepimizde o kuru oksurukten var cunku istanbulun havasi cok pis gecen sene daha cok hastaydik bu sene gene vitaminlerden mi bilmiyorum daha az olduk.
Evet çok mantıklıEbeler destekliyor canim cocugu kolay ciksin die göğüs altindan çökuyorlar cupbadanak çıkıyordoğum ani gercekten kolaydı ve o doğduğu an kus gibi hafifliyorsun diyorlar ya harbiden öyle yanliz karnin sünger gibi kalıyor icin boşalınca
Bende agzina burnuna vurayim bari o zaman ise yariyorsaÖyle yapınca ben iki tıpıklıyorum kaçıyorsipa futbolcu olacak derler ya hareketli çocuğa bizimki boksör olacak mübarek
İlkini normal yapmış biri olarak yine normal düşünüyorum ama korkmuyot da değilim ama benim korktugum doğum ani değil sancı kismi onun da büyük sebebi suyum gelince direk hastaneye gittik ve muayene bütün sandığı orda cekmis olmam nts den bile nefret ediyorum inşallah bunda suyum falan erken gelmez de bütun sanciyi evde ceker giderim
Benim ilk gebeliğim, ben de normal istiyorum kısmetse. ben açık yumurtalık ameliyatı olmuştum, 16 dikişim vardı sezaryan bölgemde ve çok zor günlerdi. Bu yüzden normal istiyorum. Peki daha önce normal doğum yapmış olanlara sorayım. Ne acı ne sancı çok korkutmuyor beni. Tek kafama takılan şey var, ya ıkınırken çocuğun kafasının yarısı çıkar ve ben ıkınmanın gerisini getiremezsem de çocuk o şekilde sıkışırsa? Çocuğa zarar vermem değil mi? Delimiyim ne bu takılıyor kafama
Kızlar günümüz ayni olan varmi aranizda dogum tarihlerimiz tam o gun olmaz sanirim ne zaman belli olur neye gore belli olur sizce ? Tabi normal dogum yada sezeryan da etkiler gununu once onun belli olmaSi lazim sanirim normal istiyorum insallah normal dogum olur saglicakla aliriz bebislerimizi kucagimiza hepimizzkafamda deli sorular
Kızlar hastane çantası icin son eksiklerimi tamamliyorum da hastane icin terlik koymamiz gerekiyor mu çantaya ve nasil bir terlik olmali
Kızlar hastane çantası icin son eksiklerimi tamamliyorum da hastane icin terlik koymamiz gerekiyor mu çantaya ve nasil bir terlik olmali
Ordan korkmuyormuş gibi göründüysem az güncelleme yapayım, ilkinde son zamanlarda akşamlarım hep 'bugün de doğuramadım gideyim yatayım bari' gibi şeylerle geçti. Pek meraklıydım yani doğurmaya
Ama şu an it gibi kokuyorum yalan değil valla cengaverliğin lüzumu yok
Lakin ben de İlk doğumunu yapacak olan arkadaşlara bu yüzden ısrarla yazıyorum, sağlıkla ilgili bir probleminiz yoksa sırf korku için sezaryeni seçmeyin keyfi olarak diye. Başına ne geleceğini bildiği halde bir insan 2. yi doğurmayı göze alıyorsa demek ki var bunda bir şey diye bir kez daha düşünün derim.
Canım inan korktuğun an doğumun en kolay kısmı. Ben de doğumdan önce hep 'ben sancılarını çekerim o kısımdan korkmuyorum da çocuğun son çıkış anından korkuyorum' diye söylenirdim. Annem de hep derdi, sancıları çektin mi zaten doğum bitmiş oluyor, anlamıyorsun çıkış anını diye.
Yani düşününce 'acıya katlanırım ama normalde 1 parmak genişliğindeki bir alandan kocaman çocuk kafası çıkacak' diye düşünüyor insan ama o kadar sancıyı boşuna çekmiyorsun. 10 cm tam açılma dedikleri an zaten çocuğun kafasının ordan geçebileceği kadar genişlemiş olması anlamına geliyor. 10 cm iken doğumhaneye aldılar beni. İçeri girdik 'hadi çık bakalım' dedi doktorum, çatala çıktım sancım kesildi, ıkınmanın hissim kaçtı. Eyvah dedim doğuramicam
O an meğer doğumun aktif kısmı başlamış zaten. Doktor giyindi etti yerleşti ağrı kesici vurdu, kesiyi attı falan derken 5 dk da öyle geçmiştir. 16.25'ten 16.30'a kadar sürdü benim ıkınmanın kısmım. Belki o kadar bile değil çünkü 3 ıkınmada kızım doğdu. En son doktorumun 'yanlardan tur gücün yettiği kadar ıkın' dediğini anımsıyorum. Yeterince güzel ıkınmışım ki bana kimse dokunmadı, ne karnıma bastırdılar ne destek oldular. Kendi kendime doğurdum yani
En son çok bağırdığımı hatırlıyorum ki sanırım o an omuzların çıkış anıydı, zaten kalan kısmı yağ gibi kayıyor. Sonrası sıfır acı, derin bir uykudan uyanmış ve boşlukta yürürcesine hafifleme hissi.
Çocuğun sıkışması gibi bir durum söz konusu olmuyor çünkü 10 cm ile doğumun aktif fazı başladığında çocuğun kafası kolayca çıkıyor ve hemen ağzını falan silip nefes almasını sağlıyorlar. Omuzların çıkışı biraz daha zorluyor olabiliyor malum kafadan daha geniş. Ama en azından insan 'çocuk sıkıştı mı nefes alabiliyor mu?' Diye düşünmüyor çünkü dediğim gibi kafanın çıkışı kolay oluyor. Kalanı da çekip alıyorlar, hiç korkma o kısımlardan. Sancıyı çekince koşa koşa gidiyorsun zaten doğumhaneye
Normal doğum istiyorsan gününün belli olması gibi bir durum mümkün değil. Bebiş ne zaman isterse o zaman gelir. İlk doğumun sanırım; baş gelişse bebişin son ana kadar normal doğum şansın var, 38. Hafta civarında çatı muayenesi yapabilir doktorun doğuma uygun mu kemik yapın diye. Onun dışında bir şey öngörmek mümkün değil malesef. Sabır lazım bol bol.
Ayağına kolay giyip çıkarabileceğin basit bir terlik olur canım. Rahat edeyim dersen ev terliği de koyabilirsin.
Evet canim bende tac terlik takim siparis verdim simdi havlu terlik olarak aldim. Birde jokerde indirim vardi sleepy bebek bezi ondan da siparis verdim bornoz aldim bebege birde lcw de onda da indirim vardi.sanirim puset dışında tum ihtiyaclarim bitti cok sukurValla kış günü botla çizmeyle gidicez muhtemelen hastaneye, o yüzden terlik şart. Ben büyük ihtimalle açık ve kolay giyilebilen bi terlik alırım yanıma.
Herhalde ben baya cesaretliyim bu konuda ısrarla normal doğum taraftayım ve benimkide ilk. Biyolojik olarak Allah biz kadınları zaten doğuma uygun şekilde yaratmış. Günümüz bayanlarının diyeyim biraz fazla abartmış olduğunu düşünüyorum. Aksi olsaydı hic kimse doğurmazdı veya 2. 3lere cesaret bile edemezlerdi. Düşün annem 7 çocuk doğurmuş hepsi normal dr yok ebe yok varsa köyün kadınları gelmiş yanina. Ve 2 tanesinide evde tek başına doğurup gobeklerini kesmiş. Bu hikayeri bildiğim için çok sıkıntıya sokmuyorum herkesin söylemesiyle. Neden diyeceksin artık normal dogumun bile epidudali çıkmış. İstediğimiz dr gidiyoruz ve normal doğuma bile artık dr giriyor. Bence kendini şimdiden deli sorularla boğma. Umarım istediğin gibi kolay bir doğumun olur. Benim de en tedirgin oldugum konu doğumda eşim yanımda olmayacak kv ve kp olacak çok rahat değilim gece falan sancim tutar veya gündüz onlar yokken ne yaparım ne ederim rahat olamam diye. Avalon80Kızlar günümüz ayni olan varmi aranizda dogum tarihlerimiz tam o gun olmaz sanirim ne zaman belli olur neye gore belli olur sizce ? Tabi normal dogum yada sezeryan da etkiler gununu once onun belli olmaSi lazim sanirim normal istiyorum insallah normal dogum olur saglicakla aliriz bebislerimizi kucagimiza hepimizzkafamda deli sorular
Uygun canım aradıklarını çok kolay bulursun merak etme hatta hangisini alacağını şaşırırsın:))Kızlar joker baby mağazaları nasıl uygun mu? Aradığım herşeyi bulabilir miyim?Ebebek olan AVM’ler bize biraz uzak kalıyor bu akşam son eksiklerimi de alıyım diye düşünüyorum da jokere bakıcaz
Canım rahat altı kaymayan önü kapalı bi terlik olsun çünkü ayaklarımız çok üşüyor doğumdan sonra o yüzden içi yumuşak önü kapalı olsun derim bir de altı kaymasın malum yerler kaygan oluyor doğumdan sonra yürüyüş yaparken ayağın kaymasın aman diyimKızlar hastane çantası icin son eksiklerimi tamamliyorum da hastane icin terlik koymamiz gerekiyor mu çantaya ve nasil bir terlik olmali
Maşallah bitirmissin eksikleri canım. Ah bende bitirebilseydim;(Evet canim bende tac terlik takim siparis verdim simdi havlu terlik olarak aldim. Birde jokerde indirim vardi sleepy bebek bezi ondan da siparis verdim bornoz aldim bebege birde lcw de onda da indirim vardi.sanirim puset dışında tum ihtiyaclarim bitti cok sukur
Herhalde ben baya cesaretliyim bu konuda ısrarla normal doğum taraftayım ve benimkide ilk. Biyolojik olarak Allah biz kadınları zaten doğuma uygun şekilde yaratmış. Günümüz bayanlarının diyeyim biraz fazla abartmış olduğunu düşünüyorum. Aksi olsaydı hic kimse doğurmazdı veya 2. 3lere cesaret bile edemezlerdi. Düşün annem 7 çocuk doğurmuş hepsi normal dr yok ebe yok varsa köyün kadınları gelmiş yanina. Ve 2 tanesinide evde tek başına doğurup gobeklerini kesmiş. Bu hikayeri bildiğim için çok sıkıntıya sokmuyorum herkesin söylemesiyle. Neden diyeceksin artık normal dogumun bile epidudali çıkmış. İstediğimiz dr gidiyoruz ve normal doğuma bile artık dr giriyor. Bence kendini şimdiden deli sorularla boğma. Umarım istediğin gibi kolay bir doğumun olur. Benim de en tedirgin oldugum konu doğumda eşim yanımda olmayacak kv ve kp olacak çok rahat değilim gece falan sancim tutar veya gündüz onlar yokken ne yaparım ne ederim rahat olamam diye.
Herhalde ben baya cesaretliyim bu konuda ısrarla normal doğum taraftayım ve benimkide ilk. Biyolojik olarak Allah biz kadınları zaten doğuma uygun şekilde yaratmış. Günümüz bayanlarının diyeyim biraz fazla abartmış olduğunu düşünüyorum. Aksi olsaydı hic kimse doğurmazdı veya 2. 3lere cesaret bile edemezlerdi. Düşün annem 7 çocuk doğurmuş hepsi normal dr yok ebe yok varsa köyün kadınları gelmiş yanina. Ve 2 tanesinide evde tek başına doğurup gobeklerini kesmiş. Bu hikayeri bildiğim için çok sıkıntıya sokmuyorum herkesin söylemesiyle. Neden diyeceksin artık normal dogumun bile epidudali çıkmış. İstediğimiz dr gidiyoruz ve normal doğuma bile artık dr giriyor. Bence kendini şimdiden deli sorularla boğma. Umarım istediğin gibi kolay bir doğumun olur. Benim de en tedirgin oldugum konu doğumda eşim yanımda olmayacak kv ve kp olacak çok rahat değilim gece falan sancim tutar veya gündüz onlar yokken ne yaparım ne ederim rahat olamam diye. Avalon80
Eksik bitmiyor cnm suan aklima yeni geldi banyo filesi de lazimdiMaşallah bitirmissin eksikleri canım. Ah bende bitirebilseydim;(
işallah canım Allah gönlüne göre verir isallahHaklısın canım bende oyle dusunuyorum cok cok zor bir sey olsaydi kimse 2. 3. Ye cesaret edemezdi kaldiki eskilerimiz 6.7 dogurabilmisler normal olmasini cok istiyorum Hayirlisi bakalim Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah
Amin canım istediğimiz gibi olur isallah hersey. Düşün normal doğurmak için günlük plates ve 40 dk yürüyüş yapıyorum manyak gibjPsikolojik olarak çok hazır olunca insan, inan ki kısmet oluyor istediği. Ben de ilkinde o kadar çok istedim ki normal doğurabilmeyi, ölüyorum diye çektiğim sancılar sırasında bile 'dayanamıyorum sezaryene alın' diye bir cümle çıkmadı hiç ağzımdan. İsteyince ve sağlıkla ilgili bir problem olmayınca başarılıyor. Hepimize istediğimiz doğumlar nasip olsun inşallah.
Bende öyle aldım canım gecelikleri eşim gecen atmış tırnak makasini sepete sağolsun unutmuştum onu. Emzik falan alsam mi diyorum bende. Benim eksik o kadar cok ki bezden bebek yağına kadar düşün kv demiyor gidelim ne alacaksan bakalım diye hiç. Eşimin maaşının yatmasını bekliyorum bende. bez falan alayimda öyle hazırlayayım dedim paket şeklinde yapayim kesede alayim dedim kiyafetleri içine koymak içinEksik bitmiyor cnm suan aklima yeni geldi banyo filesi de lazimdidaha da cikar tirnak makasi falan suan hastane cantasini hazirlayim da sonraki ihtiyaclari esim gider alir diye düşünüyorum çünkü hep eksik cikacak. Gecelik de aldim lcw den bir gecelik bir pijama takimi yeterli olur diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?