• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Ölçümlerde hata olabiliyor. Geçen hafta özel hastanedeki doktora gittiğimizde bana çocuk 1550 gram demişlerdi. Tam 7 gün sonra devlet hastanesine gittim ve devlet hastanesinde çocuk 1920 gram dediler. Çocuğun 1 hafta içerisinde 370 gram alması teknik olarak mümkün değil. Yani ölçümlerde hata olabiliyor. Endişe etmenize gerek yok diye düşünüyorum ama ilerleyen haftalarda yine ölçüm yaptırmanızda fayda var tabi. Yani kesin kilosu düşük yada kesin aşırı kilolu dememek gerek doktor ölçümlerine göre. Bu çocuk 3800 doğar daha fazla kilo almasın dedikleri çocuğun 2800 doğduğu da çok oluyor. Kilosu az denilen çocuğun 3500 olduğu da. Doğumunuzu 5 hafta var daha. Endişe etmek stres çocuk için zayıf kilodan daha zararlı. Rahatlayıp dengeli kaliteli beslemeye çalışın elinizden geldiğince. Bol su tüketin. Sağlıklı günler dilerim.
Sağol canm teşekkür ederim aslında 3 kilo altında doğmasın sağlıklı olsun yeter zaten Dr yoktu asistan ölçtü oda baya uğraştı.ben kiloya çok takılmak istemiyorum sadece erken doğum olursa kçücük doğsun istemiyorum haftasında doğarsa zaten bi sıkıntı olmaz.mesajın için teşekkür ederim bu arada içimi rahatlattın

Genel olan cok duymadım ocak annelerinde. Ama spinal olanlarda mide bulantısı kusma yasamis bende bulanti yasamistim ilkinde hemde ne bulantı hemşire kus dedi tabak getirdi ama yatarak nasil kusayim dogum aninda. Tuttum ama 10 dakkaya da gecti bulanti simdi dicem bastan bulantı icin ilac yapsinlar emin ol cnm bulantidan baska zorlugunu yasamadim
Bulantı için ilaç mı yapıyorlarmış canım benim midem çok hassastır hemen herşeye bulanıyor zaten :)) ilaç yapıyorlarsa iyi

bize burda hic bakmiyorlar boya kiloya. sanirim ogrenmemek daha iyi. bence guzel duruyor kilosu da hata payi da cok oluyormus. daha gun de var hic takilma bence :)
Bence öğrenmemek en iyisi ben sordum Dr a o söylememişti yani kendim kaşındım yoksa o normal herşey demişti nst ye göndermişti rahat durmamanın cezası :-)

Aile hekimleri raporda sorun çıkarmıyor hamile olduğunuz için. Rapor alabilirsiniz.
İnşallah canım sağolasın. Buca kadın doğum dün vermedi 2 gün rapor şok oldum. Hastane de müfettişler varmış be alaka 31 haftalık hamile rapor alamıyrosa kim alıyor. Kendi doktorum yoktu. Ondan mı böyle davrandı bilmiyorum

Kızlar günaydınn , hayırlı cumalar. Dün akşam öyle kötü bir akşam geçirdik ki:KK43: her şey güzeldi aslında. Eşim ben kayınvalidem çay içiyorduk sohbet ediyorduk. Tabi ben kayınvalide kişisi yarın gidicek diye mutluyum keyfim yerinde. Durdu durdu eşimin yanında bana sen sezaryen olacaksın zaten normal doğumu bilmezsin sütünde gelmez öyle kolay kolay belkide hiç gelmez ben alır torunuma bakarım sanada vermem dedi. Ve gün içinde bunu 5 kere daha söylemişti geldiğinden beri 30. Kez belkde. Annende senin gibi ameliyatlı mı doğurdu sizi ? Ben 10 tane normal doğurdum . Sen ameliyatla doğurcaksın normal doğuramıcaksın sütünde geç gelicek belkide gelmicek diye defalarca söyledi. Aldırmamıştım cahillik diye. Ama eşimin yanında diyince o kadar kendimi garip hissettim ki. Ve kızlar bu kadın biliyo benim belim sakat. Şuan Topallayarak yürüyorum. 2016 senesinde trafik kazası geçirmiştim omiriliğim ve kalçam kırılmıştı. Felçten korudu Rabbim beni. Buna rağmen doktoruma sordum normal doğumu ortopediyle birlikte mümkün değil ddiler. Tekrar aynı yerden kırılırmış ve bir daha iyileşemezmişim. Üstelik 5 killdan fazla almamda yasak yeniden kırılma riski var. Bunların hepsini biliyor. Ya kızım sütün olur yedirir içiririz diyeceğini milyon kere bu lafları söyledi. O kadar üzüldüm ve sinirlendim ki tansiyon fırladı. Yüzüm gözüm kıpkırmızı oldu. Şeker fırladı. Bebek kasıldı saatlerce hareket etmedi. Tam hastaneyr gidicektik ki gece 12de başladı hreket etmeye. Öyle korktum ki:KK43:
Hala kendimi çok kötü hissediyorum başım çatlıyo. Bucuma gününde banada dualarınızda yer verir misiniz ?

Şu kötü insanlar bir mucize olsa da toptan ortadan yok olsa. Öyle diyerek ne kazanıyor yani böyle bir şey söylemenin mantıklı bir açıklaması ne cahillik ne yaşlılık ne herhangi bir şey olabilir mi yahu? Hiç korkmuyor mu hadi gelinin el diyelim, senin kanından torununa ya bişi olsa bu stresle. Sen çok iyi niyetli bir insansın, gönder kardeşim evden, sonra da alma geri ya deli mi ne.

Kızlar şimdi Dr dan geldim bebeğim iki kilo olmuş 2 haftada 200 gr almış normal dedi ama benim kafam takıldı küçük mü olucak diye şu an tam 34+0 dayız

Maşallah canım gayet güzel zaten bundan sonra daha hızlı alıyormuş uygulamalarda öyle yazıyordu. 3 kiloyu geçer inşallah doğana kadar ama önemli olan sağlıklı doğsun Allahın izniyle. Kilo her şekilde yerine gelir.

Kızlar günaydınn , hayırlı cumalar. Dün akşam öyle kötü bir akşam geçirdik ki:KK43: her şey güzeldi aslında. Eşim ben kayınvalidem çay içiyorduk sohbet ediyorduk. Tabi ben kayınvalide kişisi yarın gidicek diye mutluyum keyfim yerinde. Durdu durdu eşimin yanında bana sen sezaryen olacaksın zaten normal doğumu bilmezsin sütünde gelmez öyle kolay kolay belkide hiç gelmez ben alır torunuma bakarım sanada vermem dedi. Ve gün içinde bunu 5 kere daha söylemişti geldiğinden beri 30. Kez belkde. Annende senin gibi ameliyatlı mı doğurdu sizi ? Ben 10 tane normal doğurdum . Sen ameliyatla doğurcaksın normal doğuramıcaksın sütünde geç gelicek belkide gelmicek diye defalarca söyledi. Aldırmamıştım cahillik diye. Ama eşimin yanında diyince o kadar kendimi garip hissettim ki. Ve kızlar bu kadın biliyo benim belim sakat. Şuan Topallayarak yürüyorum. 2016 senesinde trafik kazası geçirmiştim omiriliğim ve kalçam kırılmıştı. Felçten korudu Rabbim beni. Buna rağmen doktoruma sordum normal doğumu ortopediyle birlikte mümkün değil ddiler. Tekrar aynı yerden kırılırmış ve bir daha iyileşemezmişim. Üstelik 5 killdan fazla almamda yasak yeniden kırılma riski var. Bunların hepsini biliyor. Ya kızım sütün olur yedirir içiririz diyeceğini milyon kere bu lafları söyledi. O kadar üzüldüm ve sinirlendim ki tansiyon fırladı. Yüzüm gözüm kıpkırmızı oldu. Şeker fırladı. Bebek kasıldı saatlerce hareket etmedi. Tam hastaneyr gidicektik ki gece 12de başladı hreket etmeye. Öyle korktum ki:KK43:
Hala kendimi çok kötü hissediyorum başım çatlıyo. Bucuma gününde banada dualarınızda yer verir misiniz ?
Cnm Kayınvaliden çok bilmiş dr lardan daha iyi biliyor sanıyor kendince. Bn okurken catladim yeminle. Allah yardimcin olsun. Bi an once gitse de sende rahatlasan. Bnce söylediklerini hiç kafana takma. Bi kulağından girsin ötekinden çıksın. Böyleleri insanı sinir hastası eder. Bnde sezaryen olucam. Napalım şimdi normal doğum olmuycak diye dogurmayalim mi ? Tövbe tovbe...

Genel olan cok duymadım ocak annelerinde. Ama spinal olanlarda mide bulantısı kusma yasamis bende bulanti yasamistim ilkinde hemde ne bulantı hemşire kus dedi tabak getirdi ama yatarak nasil kusayim dogum aninda. Tuttum ama 10 dakkaya da gecti bulanti simdi dicem bastan bulantı icin ilac yapsinlar emin ol cnm bulantidan baska zorlugunu yasamadim
bende oyle olmustum kusma carpinti falan geliyor başinda sirf benle konusup moral veren bi hemsire olani biteni anlatiyodu kusma istegimin normal oldugunu 10 dk icinde gececgini bebegin ciktigini dikisi falan her olan biteni anlatiyordu ama çok rahatlatiyodu ben bebek cikarken hissediyorum normal mi falan diye korkmustum hatta ama.gayet guzel gecmisti yine spinal istiycem oglumda genel oldum ayaga cok gec kalktim cok zorlandim ama spinal rahat ya ameliyattan 5 saat sonra hast. turluyodum ben

Kuzum eşim neler dedi ona o an yanımızda olsaydınız ama diyorum ya türünün tek örneği asla kim ne dese takmıyo. Eşim en son dedi ki doğumdan 2-3 gün önce gelceksin 2 gün. Sonrada götürcem seni köye yedin bizi diye. Adamda elinden geleni yapıyo onada bir şey diyemiyorum. Sabah işe giderken dedi erkenden götür ablama gün içinde de rahatsız etmesin seni. Şimdi bıraktım görümceme döndüm eve.
Canim en büyük şansın eşinin anlayışi ve desteği kapini kapatıp esinle bebeginle huzurla oturacaksin inşallah hepimizin türlü turlu imtihani var senin ki de k. Validen olmuş cok şükür gitmişde rahatlarsin insallah

Kızlar şimdi Dr dan geldim bebeğim iki kilo olmuş 2 haftada 200 gr almış normal dedi ama benim kafam takıldı küçük mü olucak diye şu an tam 34+0 dayız
Canim ultrason cihazlarına guvenmiyorum ben boşuna canini sıkma hem abimin oğlu 34 de dogdu 3300 gr di biz dedik kesin kuveze girmez cocugun cigeri gelismemisti onemli olan gelisimi iyi olsun ben artik kilo artmiş azalmiş takmıyorum

Maşallah canım gayet güzel zaten bundan sonra daha hızlı alıyormuş uygulamalarda öyle yazıyordu. 3 kiloyu geçer inşallah doğana kadar ama önemli olan sağlıklı doğsun Allahın izniyle. Kilo her şekilde yerine gelir.
Sağol canm bende araştırdım evet bu haftadan sonra daha hızlı alıcakmış sevindim.cümlemizinki sağlıklı hayırlı şekilde doğsun

bende oyle olmustum kusma carpinti falan geliyor başinda sirf benle konusup moral veren bi hemsire olani biteni anlatiyodu kusma istegimin normal oldugunu 10 dk icinde gececgini bebegin ciktigini dikisi falan her olan biteni anlatiyordu ama çok rahatlatiyodu ben bebek cikarken hissediyorum normal mi falan diye korkmustum hatta ama.gayet guzel gecmisti yine spinal istiycem oglumda genel oldum ayaga cok gec kalktim cok zorlandim ama spinal rahat ya ameliyattan 5 saat sonra hast. turluyodum ben
Sana da bebek cikarken bir tas getirip kusabilirsin dediler mi? Benim carpintim olmadi sanirim sadece asiri bulanti oldu. Simdi de kesin olur mu acaba gerci 5 10 dakkadan bir sey olmazda. Birde odaya gelince bir titreme olmustu bende. Bende spinal isterim genel istemem sanirim.

Hayırlı cumalar canım. Ay bu papağan kaynanalardan nedir çektiğimiz. Benim kv anlatıyorsun sanki.İkisini bir eve hapsetmek lazım. Kardeş falanlar mı aceba diye düşünmeden edemiyorum karakter olarak bu kadar mı benzerler. Ya ne demek kendisiyle kıyaslamak:sinirli:ki sen kaldıki keyfinden sezeryan olmuyorsun belin sakat sağlık problemin olduğu için öyle. Senin sütünün gelip gelmemesine de mi artık o karar veriyor, manyak kaynanalar kafayı yedirecekler bunlar. Eminim eşin gerekli cevabıda vermiştir ama arlanma nedir bilmez bunlar. Bugün gidiyor neyseki seninki en azından boşver hatta eşine söyle mümkünse doğumda ya 1 gün gelsin torunu görsün gitsin ya da hiç gelmesin. Asıl o senin sütünü keser. Hiç takılma eşin yanında destek oluyor sana. Ben birşey desem eşime ben orda değilim kime ne diyim diyor herseyle kendim mücadele etmek zorundayım. Al bendekide ayrı bir cins bende normal istiyorum diye suç. Milletle kıyaslıyor kolay doğururmusum hrmen ayağa kalkarmışım sezeryan değilsin diyip yolunu yapıyor. Her işini yapıyorum ona bike laf sokuyor zorunda değilmişim ama benim vicdanıma kalmışmış. İçimden diyorum keşke vicdansız olabilseydim de böyle konuşabilecek miydin. Allah sabır versin bize şu kvlerede merhamet. :dua:

Back
X