Günaydın anneler

Güne erken başladık ama anca okuyabildim mesajları. Tatil günü sözde ama benim kız müezzin olacak zahir, sabahın köründe kalkıyor acıktım diye

Neyse, dün gece internetten kuduz ile ilgili bir şeyler okuyunca yine endişelerim arttı, sabah kalkınca eşime bıt bıt söyledim adam da beni aldı hastaneye götürdü

Acil tıp uzmanı vardı acilde, her yerde de bulunmaz şansıma işte. Anlattım durumu, yaraya da baktı 'uzun süredir gözünün önünde olan sağlıklı bir kediden bir şey olmaz, için rahat olsun' dedi. Kuduz aşısına gerek görmedi. 3. Doktor onayı bu, artık işin peşini bırakıyorum. Tehlikeli bir durum olmadığına ikna oldum ama kediyi okul bahçesinde gözlemlicem tabi 1 hafta 10 gün
Aa kimi etiketlemisim valla uyku sersemiyim her gun gece uykularim yok. Evet ilkokul öğretmeniyim canm benim cocuklar Allahtan anlayisli öğretmenim siz oturun hamilesiniz tahtaya yazi yazmayin siz söyleyin biz yazariz diyorlar. Bazi çocuklar evde annesine öğretmenimizi uzersek sekeri cikar demis. Gel gorki hepsi de hasta ya hasta hasta okula geliyorlar suan öksürük korosu var sinifta resmen. Hastalik kapmamam imkansiz gibi. Ortaokul konusunda haklisin canm arkadaşlarım var hepsi yaka silkiyor.
Anlatmakla anlaşılmaz arkadaşım, yaşanırsa anlaşılır durumlar bizimkiler. Neyse son 20 günüm, ya sabır çeke çeke gidiyoruz işte her gün.
Günaydın güzel anneler

biz kontrolden çıktık nst sırası bekliyoruz. 44 cm 2100 gram olmuşuz bugün tam 31+0’ız. Korktuğum gibi göbek çevresi 10-12 gün ileriden gitmiyor. Sadece 1 hafta ileride o da normal zaten. Baba anne iri olunca doktor şekerle alakası yok 1 hafta ileriliğin dedi. Nst’yide çekildim ama doktor olmamış meyve suyu iç bir daha çekil dedi. Şimdi tekrar giricem. Bizden haberler böyle :) bu arada sabah tost yedim 1. Saat cihazda 112 çıktı bakalım labaratuvarda kaç çıkıcak . Cihazı denemiş olucam.
Maşallah canım büyümüş kuzun

Şekerden değildir onun önde olması, genetik sizinki anladığım kadarıyla.
Şekerin de iyi bence, dediğin gibi seninki stres kaynaklı.
Gunaydin kizlar, uzun suredir ne okuyabiliyorum ne de yazabiliyorum, bir girdim ki 800 kusur mesaj birikmis, okuyamadim tabiki, insaallah herkes iyidir. Ben cok hastayim, oksurugum vardi 3 haftadir, bir kac gundur de bulantu kusma istahsizlik halsizlik vucut agrisi basladi, perisan oldum. Neyse ki bugun kar tatili oldu da okula gitmeyecegim.
Dun de muayane oldum bebisin gelisimi 1 hafta geride cikti, doktorum cok anlamli degil 1 haftalik gerilik dedi, ama ana yuregi tabi uzuldum icten ice, hep 1 hafta 10 gun ilerde cikiyordu, sanirim hastalik sureci yavrumu da etkiledi, bobregi de 8mm cikti, bobrekteki buyume artik ust sinirdaymis, ama yine takip edicez yapicak birseyimiz yok dedi doktor. Benden haberler boyle, insaallah su gibi gecsin gunler haftalar da saglikla ve zamaninda kucagimiza alalim bebislerimizi.
Canım geçmiş olsun. Ben de 1 haftadır keyifsizim, insan hastayken beslenmeyi aksatabiliyor. Son haftalar en çok kilo aldıkları zamanlar, canını sıkma toparlan da bebişe bakarsın sen.
Böbrek olayı da doğumdan sonra geçecek bir şey değil mi? Bu konuda hiç bilgim yok ondan soruyorum.
Selam kızlar az önce 2 saatlik tokluk şekerıne baktırdım 116 çıktı muz ve sarellede yemiştim iyi dimi sonuç
İyi canım 2 saatlik sonucun da benim bildiğim hamilelikte öncelikle 1 saat sonraki sonuç önemli. Yanlış biliyorsam biri düzeltsin
Kızlar bebegim iyi olsunda mınyonda olabılır ama fl ölçumunu 7 çarpınca boy ölçumu oluyormus bende fl 58,88x7=41,21 cıkıyor benım doktor neden 38 dedı ona takıldı kafam ben mı yanlıs hesaplıyorum acaba bide 1 ay sonra kontrol verdı gene bu benım doktor artık 15 gunde bır çağırmaz mı acaba nebılım kafam karıştı kızlar
Doktor kafadan çarpınca doğru bulamamıştır.
Bana da 32 raporumu alırken 44 dedi ölçümü yapınca, fl×7 sonucu 45.6 yapıyordu. O an küsüratlı ölçüm olunca yapamıyorlar herhalde

Gayet iyi boyu bence.
Kontrol için de ben kendi doktoruma (raporu hastaneden almak zorunda olduğum için 32'de başka doktora gitmek zorunda kalmıştım) 30+3'te gitmiştim, tekrar 35+3'te çağırdı

Benim doktor ultra geniş. Yolunda ise her şey, haftalık veya 15 günde bir kontrol sadece bebeğin gelişimini takip etme açısından anneyi tatmin ediyor. Bir sıkıntı olmadıkça, riskli bir durum görmedikçe çağırmıyor çoğu doktor.
Kizlar valla simdiki bebekler erken mi.doguyor anlamadim ocak anneleri hep aralikta doğurdu nerdeyse. Kizlar meme ucu cikarmak icin neler yapabiliriz dogumdan önce ya da sonra cunku benim ilk oglumda problem olmuştu.
Planlı sezaryenler zaten 37'den sonra başladığı için normal canım o. Aralık'ın sonu geldi. Bizde de Ocak sonu başlar dökülmeler