- 28 Ekim 2018
- 3.112
- 6.728
- 88
Canım bence böyle aşırı korkacak bişey yok. Bebeğin sabahları enerjik olduğu için sariliktan ya da başka hastalıktan korkman da yersiz . Çünkü sarılığı ağır olan bebeğin enerjisi de olmaz uykudan da kalkmaz. Bence bı gece dene ben bişey olmayacağına inanıyorum. Uyandığında emzir yatır. Sık sık emzire emzire yara ettik memeleri iste. Hem bize hem bebeklere yazık. Uyurken uyandırma huzurunu bozma bence.Gündüz hiç durmuyo kuzum hep uyanık 5-10 dakika kuş uykusu o kadar bana diyolar ki bırak 4-5 saat sonra uyansın hiç bişey olmaz bende 3 saatte kaldırıyorum zar zor çünkü canına yetiyo uykusuzluk artık sabah 5ten sonra uykusu yok oluyo bırak Kendisi uyansın diyolar şimdi bu çocuk sabah 6ya kadar uyanmadı 5 saat aç kalıcak nasıl kaldırmam
Kaynanamda aynı şeyi söyledi biz uyandırmazdık dedi sarılık olmadık çok şükür canım hem kıyamıyorum uyusun istiyorum hem aç kalmasın istiyorumYani şöyle düşün biz doğduğumuz da iki saat üç saat falan bilen yoktu. Bebek uyanınca emzirip yatiriyorlardi biz öldük mu ? Bişey olmaz sarılık durumunuz yoksa rahat ol. Ama sarılık varsa sık emzirmek lazım diyorlar. Ha ben sık emzirdim bişey değişti mi dersen hayıryine de oldu bir buçuk aya yakın
üstünde 3-4 bardak için yazıyoBenim de üstümde kaldı ya. Sadece 8 kilo verdim. 10 kilo versem eski kilona donucem. Humanayi günde kaç kez içiyorum canım. Onun da içinde çok şeker var ya. Ben günde bir kez içiyorum
alırken tadının böyle olduğunu bilmeden aldımHumana saf şeker gibi birşey canım belki o da etkilidir verme hızında, sonra verirsin bosver
Şimdiye kadar olmadıysa olmaz. 5. Gün en yüksek seviyeye çıkıyor . Ne güzel sarılıkta olmamış ben senin yerinde olsam ellemem valla yazık yavruya bırak uyusun. Acikinca kendisi uyanır Allah her şeyi bı yoluna koyup yaratmış. Sarılık olan bebeklerin uykusu ağır olur uyanamaz diye diyorlar onu. Benim bebeğim sarilikti ağır da geçirdi ama yine de iki buçuk saati hiç gecirmedi 40 i çıkana kadar. Şimdi 4 saat uyuduğu da oluyor iki saat uyuduğu da. Rahat ol. Bırak uyusun.Kaynanamda aynı şeyi söyledi biz uyandırmazdık dedi sarılık olmadık çok şükür canım hem kıyamıyorum uyusun istiyorum hem aç kalmasın istiyorummesela saat 1de yarım saat emzirdim yatırdım 5e kadar beklim en iyisi peki bu sarılık riski ne zaman kalkıyo kuzum?
Allah Allah ben başka bı çay mi aldım ki ya. Benimki de humana still ama ben bal atiyorum iki kaşık .üstünde 3-4 bardak için yazıyo
3 bardak içiyorum
bitsin almıcam bidaha çok şekerli hakkaten içimi bayıyo
eve aldırmadığım için aburcubur hiçbişey yok9 kg da cok iyi canim ben cok biskuvi cikolatane bulsam atiyorum malesef su da 1,5lt yi gecmiyor hosaf falan zaten yok
Ay sağol kuzum su serptin ikilemdeydim resmenŞimdiye kadar olmadıysa olmaz. 5. Gün en yüksek seviyeye çıkıyor . Ne güzel sarılıkta olmamış ben senin yerinde olsam ellemem valla yazık yavruya bırak uyusun. Acikinca kendisi uyanır Allah her şeyi bı yoluna koyup yaratmış. Sarılık olan bebeklerin uykusu ağır olur uyanamaz diye diyorlar onu. Benim bebeğim sarilikti ağır da geçirdi ama yine de iki buçuk saati hiç gecirmedi 40 i çıkana kadar. Şimdi 4 saat uyuduğu da oluyor iki saat uyuduğu da. Rahat ol. Bırak uyusun.
Ay ikizlerde ne içmiştim ondan... hem humana hem rezene... şimdi bir bardak humana bir su bardağı sütle yapılmış türk kahvesi bir şişe maltana bir bardak da çay günlük ictiklerim... su çok icemedigim için bunlarla farkı kapatmaya çalışıyorumalırken tadının böyle olduğunu bilmeden aldım
biride demediki tatlı alma içme diye
herkes süt yapıyo bol bol iç dedi
bitsin paket almıcam bidaha
Biz biraz daha önde olunca daha erken öğrendik kuzum :) benim annemde öyle diyordu hep işte acikan bebek uyanır uyandırıp huzurunu bozma sinirleri kalkar daha beter olur diye. Kız dogurun bir an evvel diye yollarımızı gözledim resmen. Soru soracam soramiyom bişey paylasamiyom falan şükür dogurdunuz da yoldaş oldunuzAy sağol kuzum su serptin ikilemdeydim resmen
Analık çok zormuş beybisiler yiaaa ❤
naptın kız pelo anlat bakamKızlar bugün bebişimle başbaşa kaldık uyku eğitimi uyguladık valla bugün için işe yaradı gibi:)) ilk defa bugün dinlendiğimi hissettim yavrum hiç ağlaması ne kucak ne meme aranma tavsiye ederim deneyin kızlar çok rahat ettim inşallah gecede böyle geçer
Evet ağzımız iyi olacak herşey güzel dese de içimde korku heyecan merak bütün duygular allak bullakİnşallah güzel olsun, insanın elinde olmuyor malesef di mi düşündükçe korkular endişeler artiyor ama ustesinden gelicez Allah'ın izniyle. Demek bebislerimizin doğum günü ayni tarih olacak ikimiz de kavusalim sipalara inşallah ❤ heyecan var mı ne hissediyosun
ya doktor uyanmasa bile 2 saate bir uyandır emzir diyo senaHiç uyandirmiyorum kendisi acikinca uyaniyor gece ne müzik var ne ses var. Uyanınca önce hemen altını değiştiriyorum arkasından hemen meme daha gözü açılmadan hemen bı daha uyku. Bı saga yatiriyorum bı sola. Ne tarafa yatirdigimi unutmayayayim diye de emziği bı uyandığında sağ tarafa bı uyandığında sol tarafa kota koya sabahı buluyoruz. Akşam yine 8:20 de yıkadım emzirdim bı yatirdim daha uyanmadi bak mis gibi
Ben size dedim ayaklarınızı yere basmayin sıcak tutun diye. Benim bilgi saglam cikti. Hiç patiksiz gezmedim. Emzirirken de ayakları sıcak tutmak gerekiyormuş canım belki biliyorsundur da yine de soyleyim . Allah'tan kayinvaliden var gündüzleri falan biraz uyutur seni. Allah yardımcınız olsun canımVe yine gazlı çocuk doğurmuşum 4 yıl öncesine geri döndük.Karı koca gazla mücadeleye devamGöbüş düşünce karna masaj bacak hareketleri,rezene,kimyon,nurse harveys,battaniye ile sallama,saç kurutma makinesi...Allah yardımcımız olsun
İşte az kalsın 10 aylık olacaktık doğurdum çok şükür canım oda zorla bizim bebeklikler inat ettiBiz biraz daha önde olunca daha erken öğrendik kuzum :) benim annemde öyle diyordu hep işte acikan bebek uyanır uyandırıp huzurunu bozma sinirleri kalkar daha beter olur diye. Kız dogurun bir an evvel diye yollarımızı gözledim resmen. Soru soracam soramiyom bişey paylasamiyom falan şükür dogurdunuz da yoldaş oldunuz
Canım ben doktorların her dediğine artık guvemmiyom yaşayarak tecrübe ettim. Ağlıyor mu yoksa sadece uyumuyor mu ?ya doktor uyanmasa bile 2 saate bir uyandır emzir diyo sena
sen uyandırmıyom diyon
ben nasıl verem bu kıza uyku eğitimi
saatlerdir dolanıyoz evde uyku yok
anlamıyom bu kadar saat uyumadan nasıl durabiliyo
Ben size dedim ayaklarınızı yere basmayin sıcak tutun diye. Benim bilgi saglam cikti. Hiç patiksiz gezmedim. Emzirirken de ayakları sıcak tutmak gerekiyormuş canım belki biliyorsundur da yine de soyleyim . Allah'tan kayinvaliden var gündüzleri falan biraz uyutur seni. Allah yardımcınız olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?