2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Canım bence böyle aşırı korkacak bişey yok. Bebeğin sabahları enerjik olduğu için sariliktan ya da başka hastalıktan korkman da yersiz . Çünkü sarılığı ağır olan bebeğin enerjisi de olmaz uykudan da kalkmaz. Bence bı gece dene ben bişey olmayacağına inanıyorum. Uyandığında emzir yatır. Sık sık emzire emzire yara ettik memeleri iste. Hem bize hem bebeklere yazık. Uyurken uyandırma huzurunu bozma bence.

Yani şöyle düşün biz doğduğumuzda iki saat üç saat falan bilen yoktu. Bebek uyanınca emzirip yatiriyorlardi biz öldük mu ? Bişey olmaz sarılık durumunuz yoksa rahat ol. Ama sarılık varsa sık emzirmek lazım diyorlar. Ha ben sık emzirdim bişey değişti mi dersen hayır yine de oldu bir buçuk aya yakın

Kaynanamda aynı şeyi söyledi biz uyandırmazdık dedi sarılık olmadık çok şükür canım hem kıyamıyorum uyusun istiyorum hem aç kalmasın istiyorum mesela saat 1de yarım saat emzirdim yatırdım 5e kadar beklim en iyisi peki bu sarılık riski ne zaman kalkıyo kuzum?

Benim de üstümde kaldı ya. Sadece 8 kilo verdim. 10 kilo versem eski kilona donucem. Humanayi günde kaç kez içiyorum canım. Onun da içinde çok şeker var ya. Ben günde bir kez içiyorum
üstünde 3-4 bardak için yazıyo
3 bardak içiyorum
bitsin almıcam bidaha çok şekerli hakkaten içimi bayıyo

Şimdiye kadar olmadıysa olmaz. 5. Gün en yüksek seviyeye çıkıyor . Ne güzel sarılıkta olmamış ben senin yerinde olsam ellemem valla yazık yavruya bırak uyusun. Acikinca kendisi uyanır Allah her şeyi bı yoluna koyup yaratmış. Sarılık olan bebeklerin uykusu ağır olur uyanamaz diye diyorlar onu. Benim bebeğim sarilikti ağır da geçirdi ama yine de iki buçuk saati hiç gecirmedi 40 i çıkana kadar. Şimdi 4 saat uyuduğu da oluyor iki saat uyuduğu da. Rahat ol. Bırak uyusun.

9 kg da cok iyi canim ben cok biskuvi cikolatane bulsam atiyorum malesef su da 1,5lt yi gecmiyor hosaf falan zaten yok
eve aldırmadığım için aburcubur hiçbişey yok
annem sürekli erik kiras kayısı hoşaf yapıyo onu içiyorum suda desen 3 lt kesin içiyorum hergün ama yok yani gitmiyo
14 kilom var daha verilcek

Ay sağol kuzum su serptin ikilemdeydim resmen
Analık çok zormuş beybisiler yiaaa

alırken tadının böyle olduğunu bilmeden aldım
biride demediki tatlı alma içme diye
herkes süt yapıyo bol bol iç dedi
bitsin paket almıcam bidaha
Ay ikizlerde ne içmiştim ondan... hem humana hem rezene... şimdi bir bardak humana bir su bardağı sütle yapılmış türk kahvesi bir şişe maltana bir bardak da çay günlük ictiklerim... su çok icemedigim için bunlarla farkı kapatmaya çalışıyorum

Ay sağol kuzum su serptin ikilemdeydim resmen
Analık çok zormuş beybisiler yiaaa ❤
Biz biraz daha önde olunca daha erken öğrendik kuzum :) benim annemde öyle diyordu hep işte acikan bebek uyanır uyandırıp huzurunu bozma sinirleri kalkar daha beter olur diye. Kız dogurun bir an evvel diye yollarımızı gözledim resmen. Soru soracam soramiyom bişey paylasamiyom falan şükür dogurdunuz da yoldaş oldunuz

naptın kız pelo anlat bakam
biz bu saat oldu hala ayaktayız
cin gibi bakıyo bizimki hiç uyumaya niyeti yok

Ve yine gazlı çocuk doğurmuşum 4 yıl öncesine geri döndük.Karı koca gazla mücadeleye devam Göbüş düşünce karna masaj bacak hareketleri,rezene,kimyon,nurse harveys,battaniye ile sallama,saç kurutma makinesi...Allah yardımcımız olsun

Evet ağzımız iyi olacak herşey güzel dese de içimde korku heyecan merak bütün duygular allak bullak birde bende panik atak var yani hastanede fobisi var. Geçen gün kan ve idrar tahlilleri mi verdim doğum için hala kan verirken eşim elimden tutmazsa iğneyi olamam. Ki hayatımda hiç serum dikiş vs. Hiç bir tecrübem yok bu rahatsızlığımdan dolayı bilemiyorum yani cuma günü neler olur neler yaşarım. Allah yardımcımız olsun

ya doktor uyanmasa bile 2 saate bir uyandır emzir diyo sena
sen uyandırmıyom diyon
ben nasıl verem bu kıza uyku eğitimi
saatlerdir dolanıyoz evde uyku yok
anlamıyom bu kadar saat uyumadan nasıl durabiliyo

Ben size dedim ayaklarınızı yere basmayin sıcak tutun diye. Benim bilgi saglam cikti. Hiç patiksiz gezmedim. Emzirirken de ayakları sıcak tutmak gerekiyormuş canım belki biliyorsundur da yine de soyleyim . Allah'tan kayinvaliden var gündüzleri falan biraz uyutur seni. Allah yardımcınız olsun canım

İşte az kalsın 10 aylık olacaktık doğurdum çok şükür canım oda zorla bizim bebeklikler inat etti
Bileydim beni kesecekler 38. Hafta giderdim kesin beni diye

ya doktor uyanmasa bile 2 saate bir uyandır emzir diyo sena
sen uyandırmıyom diyon
ben nasıl verem bu kıza uyku eğitimi
saatlerdir dolanıyoz evde uyku yok
anlamıyom bu kadar saat uyumadan nasıl durabiliyo
Canım ben doktorların her dediğine artık guvemmiyom yaşayarak tecrübe ettim. Ağlıyor mu yoksa sadece uyumuyor mu ?

Ya kafası sırtı kasinir ona da ağlar bebek valla onu biz kendimiz bulcaz ne sıkıntısı var. Ben uyumadigi zaman kafasını sırtını bacaklarını kasiyorum . Kulaklarına serçe parmagimi hafif bastırıp sallar gibi yapıyorum kulağı mi sanciyo diye üstünü çıkarıyorum banyo yaptırıyorum altını açıp öyle bekletiyorum poposuna pipisine ufluyorum ya da kasiyorum sırt usti yatiriyorum yuz üstü yatiriyorum hani demek istediğim nerde ne sıkıntisi var bulmaya çalışıyorum . Rahat olan bebek neden uyumasin ki ?

Ah sağol canım.Kv panik ötesi panik.Bebek ağlıyor heralde geleyim mi dedi.Esim haber ederiz durmazsa dedi.Ben bakayım siz gidin içerde uyuyun demez ki .Gaz mı ki başka bi derdi de var gibi Dr mi götürsek okutsak mı başlar.Esimle yarım saat kadar mücadelenin sonunda uyuttuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…