Stres daha çok zarar verir çocuğuna kuzu, Sakin olmaya çalış, dediğim gibi çok kaygiliysan git doktora bak bebisine için rahatlasınInsallah yaa baya sitres oldum
Bende de aynı durum vardı. Idrarda iltihap çıktı. Panik olmana gerek yok ama tahlil yaptır mutlakaKizlar birsey sorcam ben 14 haftalik hamileyim yarim saate bir tuvalete gidiyorum yanma felan yok ama surekli tuvaletim var hissi var bide sol kasigim yururken batiyo gibi oluyo normalmi bole bisey yasayan varmi cok panik oldum dunden beri boleyim
Asmin, zilan, zenan, lina, melisaYa kızlar, bana kız isimleri önerir misiniz? Biliyorum cinsiyeti belli değil ama kız isimlerine bakıyorum ben. Böyle hitabı hoş,çok uzun olmayan, Kürtçe, Türkçe,İngilizce pronansi kolay olsun
Canım 20ve sonraki haftalarda yapılıyor ayrıntılı ultrason bende şehir hast. Gideceğim hatta randevu bile aldım 28Şubat a. Ben mersindeyim özel de devam edeceğim bir hastane var orada da ücretsizmiş . İki kere bakılacak inşallah :)Ayrıntılı ultrasona kaçıncı hafta gidiyorsunuz kızlar. Şehir hastanesinde ayrıntılı varmış. Doktor burada yaptırabilirsiniz doktor perinatologtur dedi. Ama nasıl bakıyorlar cihazları iyi midir hiç bilmiyorum. Ozellerde ya da üniversite hastanelerinde fiyat alan var mı.
İş kendi çocuğuna isim bulmak olunca durum gerçekten zor. Ben Tuğra koycam insallah. Ilk oğlumun adı da ArdaBen erkek ismi bulamıyorum ya. Eşimin bulduklarıni beğenmiyorum
Valla bana da 16da büyük ihtimalle Erkek demişti ben de kıyafet falan aldım kızsa napacagim bilmiyomBana 17.haftada yüzde 70 kız dedi, sizce doğru bi tahmin mıdır? Kızlarınızı kaçıncı haftada öğrendiniz :)
Evet aslında hepsi hoş isimler. Ama İngilizce de kolay olsun istiyorum mesela Lina her dilde varAsmin, zilan, zenan, lina, melisa
Benim perinatologum özelde 22. Haftaya randevu verdi gecen sene ikizler için 750 idi bu sene kaç bilmiyorum. 12. Haftada detaylı için 500 verdim sağlıkçı indirimi ileAyrıntılı ultrasona kaçıncı hafta gidiyorsunuz kızlar. Şehir hastanesinde ayrıntılı varmış. Doktor burada yaptırabilirsiniz doktor perinatologtur dedi. Ama nasıl bakıyorlar cihazları iyi midir hiç bilmiyorum. Ozellerde ya da üniversite hastanelerinde fiyat alan var mı.
Saniyelik oluyor zaten çok güzel bir duyguuuu @MeylenBenim 2 gündür gayet net vuruyor saniyelik 10 kere falan hissettim çok şükür
Erkek dediği zamandan ultrsn görüntüsü var mı? Benim de erkek dedi ama değişenleri duyunca alışveriş işine giremiyorum ve çok sabırsızlanıyorum :)Valla bana da 16da büyük ihtimalle Erkek demişti ben de kıyafet falan aldım kızsa napacagim bilmiyomdegisebiliyor demekki tam emin olmak lazım bence bi 20to bekle us da ayrintili ultrasonu Ben birşey almayacağım şimdilik
Bunu bilmiyordum ama risksiz bir gebelikte vücutta eksikliği varsa içilmeli ya da beslenme ile eksik tamamlanmalı diye düşünüyorum..Magnezyum aynı zamanda kaslarida gevsettigi için düşük riski oluşturabiliyor, buyuzden önerilmiyor.
Ben de yaptırılmasından yanayım. Yüklenen şeker portakal suyundaki baklavadaki şeker kadar. Ailede şeker hastalığı varsa özellikle, yaptırılmasından yana İngiltere bile..Yaptır derim
Kizlar bu arada ben kizima hamileyken son dort bes ay boyunca her gun karnima klasik müzik ya da kuran dinletiyordum
Kurandan, aynı kişi ve aynı sureyi açardım. Klasik müzikte de hep ayni parçayı açardım
Sonuc: kızım doğduğunda her agladiginda göğsüme yatırıp sessiz bir odaya geçip bu dinlettiklerimden birini açardım.usulca sakinlerdi. Iki yaşa kadar hep o iki dinletiyle uyudu. Onlari duydugu anda uyku moduna girerdi ve uyumasi daha kisa surerdi. Arada sırada açıyorum hala hoşuna gidiyo oturup dinliyo :)
Ilk ayda bebekler nereye geldiklerini şaşırıyor, alışmaya çalışıyorlar dünyaya. Dolayısıyla aylarca duydukları tanıdık ses onlara iyi geliyor.
Dokuz ay boyunca kendi kalp atışlarının yanında bizim kalp atışlarımızı da duyuyorlar. Dolayisiyla gogse yatirmak da iyi geliyor onlara
Mesela ikiz bebekler birbirlerinin kalp atış sesine alışkın oldukları için birbirlerine sarilarak uyumak rahatlatirmis, cok tatli dimi :))
Aslında yürümediği sürece giydirmemek gerekiyo. 13 aylıkken başladık biz spor ayakkabıya.. Öncesi ev patiği giydi çooook nadirenCanım güle güle giysin inş. Bebekler kaç aylıkken ayakkabı giymeye başlıyor? Kaç numara oluyor?
Defne (Daphne), Selin (Celine), Deniz (Denise) , İpek, İnci, Lavinya, Azra, Asya gibi gibi :)Ya kızlar, bana kız isimleri önerir misiniz? Biliyorum cinsiyeti belli değil ama kız isimlerine bakıyorum ben. Böyle hitabı hoş,çok uzun olmayan, Kürtçe, Türkçe,İngilizce pronansi kolay olsun
Lavinya benim hep aklimda olan bir isim son zamanlarda. Bide soyle bisey var ki ben ve eşim Türk değiliz e haliyle ailelerde Türk değil,onun için Türkçe isimler kullanmak istemiyorum daha çok international isimler arıyorum :) ama Lavinya benim hep dilimdeBiiiir sürü alıntı ile geldim:
Bunu bilmiyordum ama risksiz bir gebelikte vücutta eksikliği varsa içilmeli ya da beslenme ile eksik tamamlanmalı diye düşünüyorum..
Ben de yaptırılmasından yanayım. Yüklenen şeker portakal suyundaki baklavadaki şeker kadar. Ailede şeker hastalığı varsa özellikle, yaptırılmasından yana İngiltere bile..
Oğlumda da 2 şarkıyı her gün söylerdim ona ben. Hala kriz anlarında aniden ağlamayı kesip pür dikkat dinler o şarkıyı.. şarkı da ne? Samanyolu..
Biiiir şarrkııısıııın sen.. Ömüür boyuu süreceeek :)
Şahane bir şey.. Ten tene temas candır. Kalp atışı duymak için sağ tarafıma yatmaz hala oğlum. Hep solda..
Aslında yürümediği sürece giydirmemek gerekiyo. 13 aylıkken başladık biz spor ayakkabıya.. Öncesi ev patiği giydi çooook nadiren
Defne (Daphne), Selin (Celine), Deniz (Denise) , İpek, İnci, Lavinya, Azra, Asya gibi gibi :)
Herkese güzel akşamlar :)) bugün bende nihayet çarşıya çıktım ve hem kendime hem bebeğime çok güzel şeyler aldım. E bebek de harika şeyler var ama araba beşik hamak tarzı şeyler kesinlikle orada çok pahali oradan almayacağım kesinleşti daha uygun yerler var çünkü . Ama olsun yine de inceleme fırsatı bulabildiğim için mutluyum:)) birde havalar artık buralarda güneşlendi guzellesti ya aman Allahım yaşama sevinci geldi içime. Bir an evvel bahar gelsin yaz gelsin bebeklerimizi koklayalim o minik şeyleri giydirelim :))
Evettt eveeeet gelsin yaz bebeklerimize kavuşalım ciciler r giydirelim o minik minik ellerini ayaklarını öpelim :))Herkese güzel akşamlar :)) bugün bende nihayet çarşıya çıktım ve hem kendime hem bebeğime çok güzel şeyler aldım. E bebek de harika şeyler var ama araba beşik hamak tarzı şeyler kesinlikle orada çok pahali oradan almayacağım kesinleşti daha uygun yerler var çünkü . Ama olsun yine de inceleme fırsatı bulabildiğim için mutluyum:)) birde havalar artık buralarda güneşlendi guzellesti ya aman Allahım yaşama sevinci geldi içime. Bir an evvel bahar gelsin yaz gelsin bebeklerimizi koklayalim o minik şeyleri giydirelim :))
Canım benimde pazar günü oldu ama biraz fazla yürüdüm sende gün içinde yoruyormusun kendiniKızlar vajina kemiklerim ağrıyo resmen yürürken ve bacağımı yukarı doğru kaldırırken normal mi sizde durumlar nedir doktora gitmelimiyim acaba 2/3 gün öncede oldu ama bugün daha şiddetli sanki kırılmış ordaki kemikler
Ben yarın sabah bi gözüm açık bi gözüm kapalı tartılıcam:)))))Benim iştahım çok açıldı yaa habire birşeyler yemek istiyorum kaç kilo olduğumdan da haberim yokyandım yandım
20 21.hafta en iyisi diye okudum kalbi gelişiyormuş sanırım bu hafta bakılması daha doğru sonuç verirmiş böyle okudumMerhabalar kızlar, ayrıntılıya giren var mı? Sizce kaçıncı hafta ideal?
Yani aslında pek birşey yapmadım canım ama gebelik performansına göre fazla olabilir çok feciii bi ağrıCanım benimde pazar günü oldu ama biraz fazla yürüdüm sende gün içinde yoruyormusun kendini
Benimde ara ara oluyor. Ara ara geçiyor. Su çok içtiğinde kaşınma olmuyor onu hissediyorum. Tam geçmedi bende bu dertten çok muzdaribim.Kızlar geçen idrar tahlili yaptırdım hafif iltihap var dedi doktor ilac vermeyeceğini ve bol su içmemi söyledi.Afedersiniz küçük tuvaletimi yaparken böbreklerimin kasıklarımın acıdığını hissediyorum aranızda benim gibi olanlar vardı yanılmıyorsam ne yaptınız nasıl geçti
Ben esim oğlum ve kayinvalidem annemin yukseleni hep teraziyiz. Ilk defa aramıza farkli burctan biri girecek. Ama benim cok yakin arkadaslarim yengec olur genelde...cunku benim tanidiklarim ici dışı bir senin kötülüğünü asla düşünmeyen dobra dobra insanlardır. Haksız olduğum durumlarda haksızlığını yüzüne söylerler. Arkandan konuşmazlar. Oyuzden severim yemgecleriEşim ikizlerbabam kova annem yengeç kızım terazi bir kardeşim aslan diğer kardeşim de terazi:) Favori burcum terazi sonra yengeç :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?