Benimde kızım 3buçuk yaşındaKızlar ikinci çocuğunu bekleyenlere sorum, bazen hiç iki çocuğu nasıl idare edicem,
ya farkında olmadan ilkini ihmal edersem dediğiniz oluyor mu.
4 yaşında bir oglus var, kardeşten sonra ona alıştığı konforu, rutini nasıl sağlayacağım, onu ihmal edecek miyim diye düşünüyorum
Düşündükçe kıyamiyorum
Bir de mesela bebisin yatağı bir süre bizim yanımızda olacak mecbur, oğlum da öyleydi.
Bu durumda oğluma biz üçümüz burda yaticaz, sen tek başına demek bana çok gaddarca geliyor
Hep beraber yatsak büyüğün uykuları bolunecek..
Son alternatif benim bebisle, babasının oğlumla yatması.
Sizler bu konu da ne yapmayı düşünüyorsunuz.
Bana da fikir olsun paylaşırsanız ☺
Dikkat etmek ve temkinli olmak lazim. Ondan dedim olagan dışı bisey hissetmedikce cikmiyorum. Dogumumuza kadar gececek insallah ❤Ayy hayat eve sığar uygulamasına baktım etrafım, hastanemin olduğu yerler kırmızı yoğun risk bölgesidoktorla görüşmeyeli 12 hafta oldu ayrıntılıdan 7 hafta geçti kadın yine de acil durum olmadıkça gelme diyor ..
Çok geçmiş olsun 30 mm aslında çok az değil sanki cnm ama milyondan kaynaklı bi sıkıntıysa bilemiyorum benimde 21+1de 31.5 çıktı diye nasılda sevinmiştim bi önceki kontrolde 28.5a düşmüştü
Bende hep yatarak geçiriyorum günlerimi inş 36l 38leri görmek nasip olur
Benim 26. Haftada başlamıştı oğlumda riskim ilk hedefimiz 32. Haftaydı. Az çok tahmin ediyorum duygularını. Her hafta dolumunda26. Haftada doğanlar 27. Haftada doğanlar diye gidiyordu okumalarim . Allah sağlık versin inşallah. Dinlenmene özen göster gerisi tevekkül
İnş Ömer kuzucuk sağlıkla vakitli saatli dünyaya gelir annesiCanim miyomun konumu bebegin uzerinde ve bebegi istemiyor, ciksin diye baski yapiyor. Bu itme durumu da bende kasilma yapiyormus ki ben kasilmanin farkinda bile degilim. Onun yerine agri hissediyorum, miyomun agrisini.
21. Haftaya kadar 1 cm buyumustu, 4 haftada 1 cm daha buyumus. Bir de kireclenir gibiydi yine kanlanmis. Ama Omer’im miyomdan 4,5 kat buyuk olunca savasci oglum miyomun ustesinden geliyor.
İnsallah canim. Bebislerimizi saglikla alalim kucagimiza, vaktinde gelsinler insallah.
Ya dahiliye yada endokrinoloji bakıyo cnm bu hormonlara bende gidiyorum dahiliye ye her drun branşı ayrı oluyokızlar merhaba, bir sorum olacak. benim tsh yüksek çıktı biraz, yani 3.5 civarı. doktorum bir endokrinoloji doktoruna yönlendirdi, bir ilaç ismi söyledi 25mg muhtemelen onu verir dedi. neden kendi yazmıyorda endokrinoloji doktoruna yönlendiriyor, sonuçta bir kere daha hastaneye gidecem bu nedenle, ve sonuçta her doktor para :)
endokrinoloji doktoruna yönlendirilen oldumu hiç aramızda ? ne yapıyor neye bakıyor ? ultrasonla bakılıyormu yoksa sadece ilaç yazıp gönderiyormu :)
İnş Ömer kuzucuk sağlıkla vakitli saatli dünyaya gelir annesidualarımdasın inş
Umarım sağlıkla kucağımıza almak nasip olur.
Allah hayırlısını nasip etsin.
Çok düşünmemek lazım sanırım, stres en fenası.
Bol bol dinlenerek, güzelce beslenerek Allah'a emanet bekleyeceğiz.
Dikkat etmek ve temkinli olmak lazim. Ondan dedim olagan dışı bisey hissetmedikce cikmiyorum. Dogumumuza kadar gececek insallah ❤
Sagol canim. Ben artik hangi haftayi okuyacagimi da bilmiyorum. SAT’a gore mi, gelisime gore mi?
ben elimden geleni yapacagim, gerisi Rabbimin takdiri. Guzel yazi yazmis olsun insallah.
Aynı şeyi yaşıyorum bende şimdi her gün her hafta nimet bana
Ne kadar şanslısın canım.Bende hic boyle dusunceler olmuyor canim. Ama tabi yanimda surekli birileri olacak, bikac ay ailemde olucam sonra bakici bulcaz. İhmal ederim acaba diye hic dusunmedim o yuzden. Cunku mutlka ilgilenen birisi olucak. Bazen bakici kucuge bakar ben oglumla ilgilenirim veya o an yanimizda kim varsa.
Ben oglumun yatagini yeni ayiricam daha 3 yasini yeni gecti. Ama isterse bizimle yatabilcegini soyleyerek tabiki. Gercektende isterse yanima alirim. Bi yanimda o uyur ❤ Nasil isterse öyle yapicam ben. Olmadi babasi uyur bi sure oglumla.
Ama ikinci cocuk oluyor eyvah ilkini ihmal eder miyim veya kiskanacak mi gibi duygular hic yasamiyorum. Aşırı rahat ve pozitifim insallah doğumdan sonrada boyle olurum❤
Arazilerden biri benim :)
Ben normalde bdvciyim.
Aslında bu topiğe hevesle başladım, paylaşımım çok olur diye düşünüyordum.
Ama açıkçası tatsız, keyifsiz bir dönemdeyim.
Yaşadığım şehir sağlık imkanları açısından pek gelişmiş değil.
Özel hastane için yakınımdaki başka şehire 1 buçuk saat yol gitmeliyim.
O özel hastane ise devletten hallice.
Eli yüzü düzgün özel hastane için ise 3 buçuk saat uzaklıktaki başka bir şehre gitmeliyim.
Corona yüzünden ulaşım kısıtlaması, özel araç yok derken detaylı ultrason için özele gidemedim.
Tarama testlerini aldırmak gibi bir düşüncem olmadığından yaptırmadım detaylıya güvenerek.
Bu hafta şeker yüklemesi için çağırdı dr.
O kadar tatmin etmiyor ki beni hiç bir şey.
Ablam yaptırma şeker yüklemesi dedi diye onu dinledim gitmedim.
Gitttiğim devlet hastanelerinin ikisinde de beklediğim ilgiyi göremiyorum.
Kim bilir belki ben çok şey bekliyorumdur :)
El ve ayaklarım şimdiden şişti, bunu söylediğimde dr bol su içmeli, tuzsuz yemelisin.
Tansiyon yoksa sıkıntı değil şişlik dedi.
Ama hadi tansiyonunu bir ölçtürelim bile demedi.
Sağlık ocağına gittiğimde tansiyonumu ölçecek misiniz diye soruyorum.
Yok gerek yok iyisiniz deyip gönderiyorlar.
Bir kontrolde bana başından beri kilomu soran, bakan olmadı dedim.
Drun cevabı onun takibini devlette biz yapmıyoruz.
Sen kendin yapacaksın ee hadi çık bir tartıl bakalım diye ekledi.
Yeni hamile bir arkadaş var 3 aylık o benden önce girdi. (Bu arada dal gibi kadın. Bence beni kontrol etmeliler)
O sormadan bir tartıya çık bakalım demiş aynı dr :)
Artık bana özel bir umursuzluk algılamaya başladım.
Belki de bu zaten testleri de yaptırmadı detaylıya da gitmedi.
Kendi özensiz deyip umursamıyorlar diye düşünüyorum artık.
Allah başımızdan eksik etmesin salgın yüzünden drların enerjileri, moralleri zaten düşük.
Ama bizim de iki tatlı dile, detaylı bilgiye ihtiyacımız var bunu anlamaları çok mu zor?
Bu benim ilk gebeliğim yaş 34 diye zorlanıyorum, ağırlaştım.
Uykusu, kalkması, yatması, nefes alması şimdiden eziyete döndü.
Kızımın şansına bu salgına denk geldik.
Normal kontrollere bile gitmek istemiyorum artık.
Ultrason fotoğrafı diye kaç aydır elime verileni görseniz, bir sis duman parçası sanki.
Hiç bebek belirginliği yok. (Büyüdüğü için ekrana sığmıyor belki de diye içimden geçiriyorum. )
Ekranda da başta göstermişti bir kere bacakları kolları diye.
Artık hiç gösterme gereği duymuyor, sessizce bakıyor.
Dışımdan bir iki soru soracak olsam cevap vermek zor geldiği için gebelik okuluna yazalım sizi oldu cevap.
Bir daha bir şey sorar mıyım?
Hemoroidim var sağlık ocağı fitil yazdı kullanabilirsin dedi diyorum.
Birr genel cerraha görün diyor.
Uzmanlığı dışına hiç bir şekilde çıkmak istemiyor dr.
Vardır bir bildiği..
Sorun görünmüyor ama bu cihaz her şeyi göstermez nokta.
Aldığım tek açıklama bu.
Deneyimsizim, kaygılıyım.
Sizleri okuyarak normali, anormali çözmeye, önemli bir şeyleri atlamamaya çalışıyorum.
Ama hevesle, mutlulukla paylaşabileceğim kontrollerim yok benim maalesef..
Bu arada evimi taşımam gerek bu yüzden alışverişe de başlamadım.
Tam kabus :)
Yazmam yazmam aha böyle yazarım ben kusura bakmazsınız artık
Sata göre yani bana doktorum öyle demişti ben 2 haftada önden gidiyor demistim onun önemi yok o değişebilir önemli olan gelişimi demişti öyle de oldu mesela son ay gelişim durdu
Maşallah çokda iyş haftada doğmuş kuzucukHafta hafta derken 38+6yi görmüştük inşallah vaktinde sağlıkla gelirler
kızlar merhaba, bir sorum olacak. benim tsh yüksek çıktı biraz, yani 3.5 civarı. doktorum bir endokrinoloji doktoruna yönlendirdi, bir ilaç ismi söyledi 25mg muhtemelen onu verir dedi. neden kendi yazmıyorda endokrinoloji doktoruna yönlendiriyor, sonuçta bir kere daha hastaneye gidecem bu nedenle, ve sonuçta her doktor para :)
endokrinoloji doktoruna yönlendirilen oldumu hiç aramızda ? ne yapıyor neye bakıyor ? ultrasonla bakılıyormu yoksa sadece ilaç yazıp gönderiyormu :)
Canım ben oğlumun odasını 7 aylıkken ayırdım, o konu da pek zorluk yaşamadik, tabi ki çocuk bu istediği zaman gelip gitmeleri oldu.Benimde kızım 3buçuk yaşında
9 aylıkken ayırmıştır odasına tık sesine uyanıyo du yatakta dönsek uyanıyo du
3 yaşına gelince bana alıştı şimdi birlikte yatıyoruz uyuyana kadar sonra annem alıyo gece ki karnıma vurmasın falan diye sabah babasının yanına gidiyo onu bırakıp bana geliyo evimizde yatak konusunda hiç düzenimiz kalmadı yakında kızıma yatak alıcam ve tekrar sil baştan alıltırmaya çalışıcam düşüncem şu yöndeki bebek doğdu annem istemedi olmasın baştan odasına alıştırayım
Beşiği de yatıyordu normalde büyüklerimiz bebek olunca kardeşin yatar dediler diye bidaha yatmadı Oyüzden bi yatak alıcaz inş ramazan çıksında Allahın izniyle montessori düşünüyorum kolayca girip çıksın diye
Peki bebisin ağlamalarina , iki saatte bir kalkmalarinda büyük de uykusundan kalkarsa ne yapacaksınız.Akışına onlar yön verecek zaten. Krizler olmayacak değil illa ki olacak . O da alışacak bizde alışacağız 1 kişiye daha bu da zamanla oturacak . Ilk basta oynamak isteyecek . Oglum bizim odada oyle de devam edecek buyuk babayla kucuk anneyle ters tepebilir ama bunlar suan hep öngörü çocuğun karakterine vereceği tepkiye göre değişir.
Evet evet hepsi hamilelikten bence deAgiz kurulugu bende de var canim ama hamilelikte oluyor bazen boyle seyler. Sinir konusunda bi fikrim yokama hamilelikte olur arada oyle seyler bence sende de cikmiycak. Ciksa bende çıkardı. Cunku su son 3 haftada cok tatli yedim daha oncesinde hic yemediğim kadar
Ben anneme ne zaman dua et desem, “Allah’ın duası üzerinde olsun“ der. İçimden öyle demek geldi size deMerhabalar. bu hafta Doktor kontrolum vardi. Sevimsiz durumlar oldu, icimden yazmak gelmedi.
Miyom 1 cm buyumus, bebege baski yapiyor, bu sebeple rahim agzi 40’dan 30’a dusmus. Bebek 2 hafta onden gidiyor. Bu yuzden rahim zorlaniyormus. Lutinus progesteron verdi.
Her gun 1 saat disari cikmak kaydiyla yuruyus, 23 saatte yatis verdi. Gerekirse yemegi bile yatarak ye dedi.
İlaveten Pregnacare yanina Osteocare bir de demir hapi verdi. Tahmini dogum 14 Agustos’a cekti ama rahim ne kadar dayaniyor bekleyip gorecegiz.
Bugun de seker tarama yaptik. Aclik seker 70, 50g 1 saat tokluk 144 cikti. Diger durumlardan dolayi doktor “baskalari icin Kabul edilebilir ama senin icin cok cok yuksek, 3 hafta diyet yap sonra 50 gr tekrarlayacagiz yine” dedi.
Dua edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?