2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Valla ne desem bilemiyorum
Bir çeşit bir kaygı bozukluğu gibi algıladım ama.
Bir şeyler olmadığı zaman tamamen boşvermişlik yerine biraz üzerine gitmek daha iyi oluyor diye düşünüyorum. Tabi imkanlar da önemli ona lafım yok, olamaz zaten.
Ama yine de küçük şeylerle mutlu olmak lazım. Ben normal bir hamilelik nasıl geçiriliyor hiç bilmiyorum, tadamadım. Yine de şükür içindeyim.
Buraya çoğu şeyi(hatta hiçbir şeyi) hiç yansıtmıyorum çünkü anlaşılacağını düşünmüyorum mesela. Neyse önemli olan bu değil gerçi.
Şu yüzden diyorum, her zaman herşey görüldüğü gibi güllük gülüstanlık olmayabiliyor.
Bazen insanın kendisini bile kandırması gerekiyor “iyiyim” diye
Ay bilmiyorum, gerçekten. Ama bebeğine karşı Böyle olma, başı iyi gitmedi diye sonu da öyle olmasın Boşvermişlikten biraz arın.. Bolca konuş, sev, okşa karnını, hayallerinden bahset. Onlar bizi anlıyor ve hissediyor ben inanıyorum. Bu sanada İyi gelecek ayrıca. Bana geliyor oradan biliyorum

Düşkün bile olsa bebek geldi artık annem beni bıraktı olur onların küçük dünyaları düşünceleri çok farklı.
Ya mesela oğlum doğduğunda eşim çok horluyordu artık level atlamıştı neyse dedik sen başka odada yat sonra dedim nereye kadar alışması lazım ve öyle de oldu alıştı. Kardeşinin ağlamalarına belki alışacak belki alışmayacak kötü olacak taşımamız gerekecek bilemiyorum . Herşey varsayım şuan yaşayıp göreceğiz. Arkadaşıma pedagog eşin eve kuma getirmiş sana onu seveceksin dicek. Senjnle yaptigi herseyi onunla yapacak senden anlayış bekleyecek öyle düşün onun gözünde aynı durum bu demiş. o yüzden bol empati, sabır gerektiren süreç. Belki de çok güzel kusursuz geçecek

Aynı korkuları hissettim ara ara da hissediyorum. Acaba geeçekten yetebilecek miyim , kızımın gözünde hala onla sürekli ilgilenen anne mi olacağım yoksa değişecek mi bana bakışı. Oğlumla kızımla olduğu gbi ilgilenemeyeceğim için adaletsiz bir anne mi olacağım diye.
Sonra psikologların yazılarını okumaya başladım . Rahatladım. Kıskanması çok normal bunu anlamamız lazım. Ama illede ayy kıskancak die şartlandırmamak lazımmş.
Kardeşinin bilgilerini paylaşıyorum . Şimdiden ikinizide çok seviyorum , eşit seviyorum diye konuşuyorum. Bebeği kıskanacak die cocuğu yok saymıyorum böyle yapmak gerekiyormuş.
İhtiyaçlarını artık yoğun şekilde babada karşılıyor bu nedenle aramıuor pek beni. Normalde her işini bana yaptırır aşırı düşkündü bana şimdi babada öyle onun için.
Odasını hamile kalmayı planlsdığım an değiştirdim ama hala uykuya ya benle ya baba ile dalıyor.
Kardeşi gelince bizle yatmak isterse reddetmem gelsin. Uykusu bölündükçe bebekten dolayı kendi istemez diye düşünüyorum. Olmadı bir dönem o baba ile bende bebekle yatarım.
Kızım 2 bucuk yaşında.

Son düzenleme:

canım benim şekeri şimdi gördüm, sınırın üstünde değil allahtan ama zaten miyom yüzünden yasaklamıştı çok bir şey değişmedi daha düşük çıksa da yine de verecekti diyeti zaten. Hiç içini sıkma canım benim.

Sen niye bizden memnun değilsin ya. Hiçbirsey anlatmıyorum çünkü anlaşılacağımı düşünmüyorum diyorsun.

Benzer şeyleri hisseden birini görmek rahatlattı
Bende hepsini hepsini okudum, hep de konuşuruz oğlumla da.
Mesela üçümüz sarildigimizda kardeşim doğunca dordumuz sarilacagiz der, önüne egilsem anne çok eğilme.kardesim.ezilecek.diyor

Bir süre sadece ağlayarak iletişim.kuracagini ve ilk zamanlar oyun oynayamacagini.biliyor ki oyun arkadaşı beklemesin kendine doğar doğmaz

Oğlum da aynı şekilde babasıyla iletişimi mükemmel, ben neysem babası da o, onun için.
Farkımız yok.
Ama yine de baba ise gidince biz kalacağız bebelerle

İnşallah hiç bir tarafı ihmal etmeden kotaririz

Sen niye bizden memnun değilsin ya. Hiçbirsey anlatmıyorum çünkü anlaşılacağımı düşünmüyorum diyorsun.
Depresif ruh halimi yansıtmak istemiyorum hep sorunlar sorular ben bile kendimi iyi hissetmiyorum öyle olunca. Karakter olarak mutluluğumu da üzüntümü de diplerde yaşıyorum çünkü
Mesela bugün gördüğüm rüyayı yazdıktan sonra bile pişman oldum. Acaba dedim sürekli olumsuzu mu düşünüyorum veya yazıyorum diye. Aman ne bileyim. Benim iç dünyam fazlasıyla karışık.
Yaptığım ve yaşadığım her şeyin temelinde bi kaybetme korkusu var.. Yaptığım alışverişe kadar.
Geçen eşim aldıklarımı gördüğünde “heh bir tane mavi birşey almışsın sonunda” dedi mesela. Öyle işte.

bendimm canım benimde oğlum 3 yaşına yeni girdi. Aynı korkuları bende yaşıyorum ama şu korona musibetinin bana getirisi 2 aydır babayla beni kıskandıracak derece bağlanması onunla uyuyor yemeğini onunla yiyor aşık oldular iyice birbirlerine, bende eşime veriyorum gazı bak babası sensiz uyumuyo sana ihtiyacı var demek, yok kendine idol istiyor, erkekler çabuk gaza geliyor böyle atlatıcaz inşallah. Ya zaten hesapla kitapla olmuyor yaşayarak göreceğiz ama ikisine de yeteceğiz evelallah annelik

İnşallah canım.
Benim oğlum da 4 yaşına girecek, babasıyla hep çok düşkündü, o konu da sıkıntı yok.
Eşim de doğumda inşallah bir ay izin alacak, gerçi koronadan dolayı zaten aylardır evde, ne zamana başlayacak da ne zaman tektar izin alacak orayı hiç bilemiyorum

Ondan başka destek olacak da yok malesef
Şimdiden yemeklerimi mümkün oldukça hazırlayıp dolaba atıyorum,.ki.en azından. iki bebekle aç kalmayalım diye

İlla ki bisekilde halledeceğiz de, işte umarım miniklerin içi kırılmasın tek endişem o

O kadar haklısın ki böyle hissetmekte. Gerçekten büyük bir imtihandan geçmişsin ama inan her yazdığını okuduğumda nekadar güçlü olduğunu düşündüm. Bu sefer herşey yolunda ve güzel gidecek. Gerçi kim ne derse desin, senin asıl tesellin de merhemin de yolda o herşeyi yoluna koymaya geliyor annesi.

Aynen öyle canım

Ama işte ilk olunca insan bi hevesleniyor

Aslında ağır ağır hantal mobilyalar çocuklar için hiç kullanışlı olmuyor malesef

Büyük kız 19 yaşında

3 yatağı oldu 3ünüde eskitmedi kırmadı dökmedi

Besiği abla kullandı kardeşi kullandı sonra birine verdim oda çocuğunda kullandı

Kızlar ardarda olunca

Büyük kıza

2 yaşında başka bir yatak aldık

Sonra 7 8 yaşlarında kızlara ranzada olabilen oda aldık

Çok titizdir benim büyük kız

Diğeride ablasının tam tersi

Bir anne babadan bu kadar zıt karakterler olması

Titizmiydi yada zaten yıpranmıyor mu bilmiyorum ama hiç kırılıp dökülmeden atıldı mobilyalar

O zaman hani iyi bir fiyat verdik

Pişmanmısın diye sorsan evet derim keşke daha ucuz basit birşey alsaydım

Neyse sağlık olsunda

Bu heyecana kapılıp abartmamak lazım

Umarım herşey iyi olur herşey yolunda gider
Beraber bu süreci hep beraber atlatırız

biz aldık aldık kaporayı da verdik, ranza şeklinde olacak alta da beşik gibi koruyucu yapacak; ranza altı beşik olacak yani. dolap+ranza+çalışma masası 3.000e anlaştık. MDF model de bu
Güle kullansın iyi günlerde canım
Çok güzelmiş

Ahh canım benim. Ama burası paylaşım yapmamız için var. Normalde herseyi içimizde yaşasak bile burda nicklerle tanımadığımız insanlara anlatmak rahatlatır bence.
Hayatta zor şeyler yaşayanlarımızda var içimizde, en kötü günü sadece sevmediği yemeği yemek olanda.
Ama kimin duası , kimin bir cümlesi nizi ferahlatacak bilemeyiz. Sen paylaş içindekini anlaşılmazsada denemiş olursun en kötü içinden çıkmış olur. Bende hep yazarım üzüldüğüm şeyleri anlatamam çünkü ama yazmakta rahatlatır. Burayıda sadece yazdığın bir alan gbi düşün.
Dualarım hel seninle. Güzel evladın sağlıkla gelecek inşallah annesinin göğsüne..

Kesinlikle canım, insan illaki heves ediyir ama abartmamak lazım.
Oğlumun beşiği ve park yatağı var, ikisi de kardeşine geçecek, abisimize yatak alicaz.
Bebiş zaten bisey anlamıyor ki, hevesler bizim hevesimiz aslında

Belki ilk bir sene odalarında bile yatmayacaklar, ne gerek aşırı paralar akıtmaya ☺

Ah inşallah inşallah
hem sabırsızlanıyorum hem korkuyorum.
Düşündüğüm şeyleri yazsam deli dersiniz.
Misal en küçük örneği o da konusu geçti diye diyeyim
Ben bile aradaki sevgi ölçüsünü ayarlayamayacağımdan korkuyorum. Bir yanım içten içe hep urasımı bi tık daha fazla sevmek zorunda hissedecek çünkü bunu fiilen yapamayacağım. İstesemde yapamayacağım.
Bunu bu seferde şimdiden yektaya yapacağım haksızlık gibi görüyorum...
Hormonlar, hormonlar..
Mesele anlatmakta-anlanmakta değil aslında kabul etmesi zor olsada kötü diyebileceğimiz konular. Herkes hamile herkes hassas o yüzden bu şekilde bir yöntem belirledim kendime
Yoksa bıraksalar 7/24 canım ciğerimden konuşurum. Her detayı her hatıramız beynime kazılı.
Bu Arada teşekkür ederim canım

Ay canım ya delilik değil annelikten inan ki asla ayıramayacaksın haksızlık da yapamacaksın o minicik elleriyle sana dokunsun tatlı tatlı baksın da gör. Anne yüreği öyle büyükmüş ki ikisinede yeter. Bende anne olmadan bana aşırı romantik laflar gelirdi bunlar ama öyleymiş yaa

Ay inşallah valla bi sağlıkla kavuşalım başka temennim yok hayal gibi geliyor şuan gerçekten. Minik eller dokunuşlar dedin bittim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…