2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
tatlicincap
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım benim. Hepimiz sağlıkla huzurla alalım inşallah. Psikolojik olarakta zorlandığımız bi dönemden geçiyoruz. İyi düşün iyi olsun ^_^ Aklına asla kötüyü getirme. Dua kapıları en çok bizlere açık şimdi. Rabbim herşeyi gönlümüze göre versin

Konu hem 2. Çocuklara yetersiz kalmak, hem kaybedilenlerin yerini doldurmak olunca ailemden örnek vermek istedim
Ben 4 kardeşin en küçüğüyüm, annem 5 doğum yapmış,2. Bebeğini doğumdan kısa süre sonra kaybetmiş, babam askerde, kendi kayınvalide yanında.. Anlatsa roman olur. Ve annesini de 4 yaşındayken kaybetmiş, annesiz büyümüş biri.
Ama o 4 çocuğuna öyle bir yetti ve yetiyor ki, Allah başımdan eksik etmesin, şunları yazarken gözlerim doldu..

Yani ben hiç birini yaşamasam da en yakınımdan tanık oldum anneliğin yüceliğine ve o sonsuz sevginin ne olduğuna Ne olur olumsuzluklara kapatalım içimizi, bizim mutluluğumuzdan beslenen biri var içerde A April wind ne olur sen de atma içine. Yengeç burcuyum demiştin sanki? Atarsın bilirim ama yapma :) yeni umuduna sarıl sımsıkı..
Hepimizin umudu onlar

ayy ne yazasım gelmiş benim de..

ben de gidiyorum endokronoloji doktoruna.. genellikle her gittiğimde yani ayda bir olarak tsh ve ft4 değeri istoyor. koronadan önce hastaneye gidiyorum birkaç el hareketi yaptırıyordu. şimdi koronadan korktuğum için hastaneye gelmek istemediğimi söyledim.. 2 aydır email ile sonuçlarımı yolluyorum, o da hamilelik haftam ve değerlerime göre ilacın dozunu belirliyor..

Amin canım eksik olmasın annelerimiz baş tacı
Yengeç deme haha bütün sulugözlüğüm oradan geliyor. Anaç duygularla birleşince çok çok tehlikeli. :) Her daim pozitif olmaya çalışıyorum içe atmaktan ziyade öteliyorum sanki. Sonra birikiyor o ayrı konu.
gerçi bundan önce önem verdiğim şey olumlama yapmak-olumlu düşünüp olumluyu çağırmak. Mümkün olduğunca tabi. Ben kısmen bunu başardığımı düşünüyorum
Ama insanız da.. Tökezliyoruz ara sıra.
Bu arada teşekkür ederim

Canım çok iyi anlıyorum. İkinci gebeliğim yüksek riskliydi hatta doktorlara göre doğmayacak, boşuna umut beslediğim bir gebelikti. 16.jaftadan itibaren her hafta yaşıyor mu diye kontrole gittim. Sonra doğdu. Rahatladım mı? Hayır. Kızım 3 yaşına gelene kadar her an kaybetme korkusunu yaşadım. Sonra baktım bu sağlıklı bir şey değil telkin ettim kendimi. Ama bilinç altı ne desen de bi yerlerde kalıyo.
Bu hamileliğimde burdan heveslenmesem alışveriş bile yapmazdım eminim. Niye çünkü bakalım doğacak mı düşüncesi. Ama burda bir şekilde birbirimizi heveslendiriyoruz bu da bir terapi oluyor.
Rüya dedin mesela. Bana bu gebeliğimde down riski yüksek dediler, baya yüksek. Ve ben rüyamda bebeğimi hep hasta görüyorum. Downlu olarak da değil değişik şekillerde. Biliyorum bilinç altı. Ne kadar onlar ihtimal testleri, nice bebekler sağlıklı doğdu desem de demek ki yerleşti aklıma. Her birimiz sıkıntı yaşıyoruz kendi halimizde.
İnşallah ağustosta patır patır müjdeli haberleri dr paylaşıcaz

Bende korku var ama eninde sonunda bebek sahibi olacağım diye düşündüm hep
Off o bilinçaltı fena.
Bende kendi kendime kaşındım geçenlerde ssvd yaptıran doktora iyi niyetimle görüşünü merak ettiğim için soru sordum. Bu doğumda en azından plansız sezaryen olsam diye.. Yani çünkü doğuma dair herşey kursağımda kaldı. Ondan Güç almayı umuyordum. Sonuçta ssvd yaptırıyor diye.
AA bana ne desin. Zaten çok çok erken hamile kalmışım. 1 seneden önce önermiyormuş çünkü erken doğum oluyormuş Ee halbuki grubumuz var biliyorum, erken doğum yapan yok :))
Bir de dalga geçer gibi demiş ki zaten erken doğum olacak(!) olmazsa 39 haftayı geçmeden 38+3 gibi yine planlı sezaryen olmalı. En geç 39+0. Hayır başkası dese takmam doktor diyince geldi bana korku bilinçaltımı uyandırdı sağolsun. Halbuki iyi de bir doktordu.
Sonra rüyada suda gelir, doğumda başlar, kordonda sarkar herşey olur yani.
Kadın resmen huni uzattı bana ve gitti

Sanırım herkesin kendine göre böyle sorunları var cnm yaa
Bende çok fazla yazmak insanları bunaltmamak adına ara ara bakıyordum ara ara yazıyordum daha doğrusu ama kimin sıkıntısı yokki cidden
Bugün doğurmam inş diye diye gezdim mesela
Bu gibi şeyleri yansıtmamak adına uzak kalmayı tercih etmiştim

seni le aynı durumu yaşayan bir arkadaşım vardı aynı işte aynı odada 4 yıl çalıştık. yaşadığın hiç kolay bişey değil canım ama onu örnek vermek gerekirse bir 20 gün yıkıldı tabi raporluydu vs, ona da dediler hemen hamile kalma. he bu arada kızcağız çatlama iğnesiyle hanile kalmıştı ilk hamileliğinde. velhasıl 2 ay sonra hamile kaldı kaybından sonra şimdi çocuğu 5 yaşında kök söktürüyor

ara ara depresyona girmen, üzgün hissetmen öyle normal ki, hiç hissetmiyorum deseydin zaten kendini kandırdığını düşünürdüm, inkar ettiğini. yerinde acını da yaşayacaksın sonrasında tekrar mutlu olacaksın.

zaten hepimiz ara ara depresyondayız, yani endişelenmiyorum diyen büyük yalan söylüyordur kendisine emin ol.

Allah doktorun da patavatsızından korusun halbuki ben nice hikaye okudum ssvd ile ilgili. Normal doğum yapsam da oradaki azim hoşuma gidiyo ve doğuma hazırlanma aşamalarından kendime not çıkarıyorum. Face deki ssvd grubundayım. 40hatta 42. Haftaya kadar bekleyip doğum arası az bilr olsa ssvd yapmış kişiler. Veya yapamamış ama dediğin gibi son ana kadar beklemiş ve tekrar sezeryan olmuş bir sürü kişi var. Uğraşmak mı istemedi nedir. Zaten hem önceki yaşanmışlıklar hem hamilelik hormonları buluttan nem kapmaya müsait. Hem sen bi de yetmezmiş gibi yengeçmişsin offf.

hayırlı olsun .içimize sindirsin allah inşallah.

Günaydınlaaar

Sizinle uyudum sizinle uyandım resmen Güzel bir hafta sonu olsun, yasaklılara da 4 günlük sabır dilerim :)

Ya bu arada hiç evde kendi kendine yoga/pilates yapan var mı? Hareketsizlikten öleceğim, biraz gazlasak mı birbirimizi

ay canım benim bol bol dinlen.kendini yorma.birşey olmaz allahın izniyle.bende %45lik risk grubundayım dert etme.burda bir çoğumuzun riski var.diyet olayınıda sen zaten yaparsın.çok almamıştın kilo.

Ne güzel bir duaymış, Allah razı olsun canım. Bugün daha iyiyim Allah'a şükür. İnşallah her şey güzel olacak hepimiz için. Çoğu gitti azı kaldı.

İçini ferah tut kuzum..Her şey çok çok güzel olacak

Canım benim, sağolasın. İyi ki varsın. İlaçlar hafif yan etki gösteriyor, onlara da alışınca daha da güzel olacak her şey inşallah.

Sağolasın güzelim. Aynen dediğin gibi. Benim üzüldüğüm nokta zaten kontrollü giderken sırf eşimin meyve tabaklarına onu kırmamak için hayır dememiş olmam. Neyse ki en azından meyveleri yemek zorunda değilim.

Yaaa, çok teşekkür ederim. Ne güzel kalbin var. İnşallah canım, çok teşekkür ederim tekrar. Dualarını bekliyoruz, biz de seni dualarımıza ekliyoruz eşimle. Sağolasın.

Umarım herşey iyi olur herşey yolunda gider
Beraber bu süreci hep beraber atlatırız

Amin canım inşallah. Teşekkür ederim.

Amin canım, inşallah Ağustos anneleri olarak bebeklerimizi vaktinde, sağlıcakla alalım kucağımıza inşallah. Bugün daha iyiyim. Sürekli istirahat halinde olacak olma psikolojisi biraz da yıpratmıştı ama görüyorum ki evde yemek, çamaşır, bulaşık işi dönüyor, eşim sağolsun. Ben de eksik olduğum konuları okuyorum, bol bol dua ediyorum. Teşekkür ederim tekrar.

Günaydın canım. Ben evde hamileler için yürüyüş yapıyordum şu karantina sürecinde. Doktor dışarıda her gün 1 saat yürümenin şart olduğunu ve sporun temiz havada yapılması gerektiğini söyledi. Pencereler açık olsa bile tamamen açık olsa bile yetmiyormuş. Tabi bu benim durum için geçerli canım. Aslında mesela bir saat belirleyip o saatte her birimiz dışarı çıkıp yürüsek ve hesap sorsak nasıl olur diye düşünmedim değil.

ay canım benim bol bol dinlen.kendini yorma.birşey olmaz allahın izniyle.bende %45lik risk grubundayım dert etme.burda bir çoğumuzun riski var.diyet olayınıda sen zaten yaparsın.çok almamıştın kilo.

İnşallah canım, sağolasın. 26. hafta 1,5 kg kadar aldım ama bundan sonra yokuş yıkarı çıkarım sanırım. Diyetten yana sorunum olmaz Allah'ın izniyle. Normalde de kendimi tutabilen biriydim, şimdi söz konusu Ömer'im olunca hayatta ağzıma sürmem yasaklı şeyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…