ben de gidiyorum endokronoloji doktoruna.. genellikle her gittiğimde yani ayda bir olarak tsh ve ft4 değeri istoyor. koronadan önce hastaneye gidiyorum birkaç el hareketi yaptırıyordu. şimdi koronadan korktuğum için hastaneye gelmek istemediğimi söyledim.. 2 aydır email ile sonuçlarımı yolluyorum, o da hamilelik haftam ve değerlerime göre ilacın dozunu belirliyor..kızlar merhaba, bir sorum olacak. benim tsh yüksek çıktı biraz, yani 3.5 civarı. doktorum bir endokrinoloji doktoruna yönlendirdi, bir ilaç ismi söyledi 25mg muhtemelen onu verir dedi. neden kendi yazmıyorda endokrinoloji doktoruna yönlendiriyor, sonuçta bir kere daha hastaneye gidecem bu nedenle, ve sonuçta her doktor para :)
endokrinoloji doktoruna yönlendirilen oldumu hiç aramızda ? ne yapıyor neye bakıyor ? ultrasonla bakılıyormu yoksa sadece ilaç yazıp gönderiyormu :)
Amin canım eksik olmasın annelerimiz baş tacıKonu hem 2. Çocuklara yetersiz kalmak, hem kaybedilenlerin yerini doldurmak olunca ailemden örnek vermek istedim
Ben 4 kardeşin en küçüğüyüm, annem 5 doğum yapmış,2. Bebeğini doğumdan kısa süre sonra kaybetmiş, babam askerde, kendi kayınvalide yanında.. Anlatsa roman olur. Ve annesini de 4 yaşındayken kaybetmiş, annesiz büyümüş biri.
Ama o 4 çocuğuna öyle bir yetti ve yetiyor ki, Allah başımdan eksik etmesin, şunları yazarken gözlerim doldu..
Yani ben hiç birini yaşamasam da en yakınımdan tanık oldum anneliğin yüceliğine ve o sonsuz sevginin ne olduğunaNe olur olumsuzluklara kapatalım içimizi, bizim mutluluğumuzdan beslenen biri var içerde A April wind ne olur sen de atma içine. Yengeç burcuyum demiştin sanki? Atarsın bilirim ama yapma :) yeni umuduna sarıl sımsıkı..
Hepimizin umudu onlar
ayy ne yazasım gelmiş benim de..
Canım çok iyi anlıyorum. İkinci gebeliğim yüksek riskliydi hatta doktorlara göre doğmayacak, boşuna umut beslediğim bir gebelikti. 16.jaftadan itibaren her hafta yaşıyor mu diye kontrole gittim. Sonra doğdu. Rahatladım mı? Hayır. Kızım 3 yaşına gelene kadar her an kaybetme korkusunu yaşadım. Sonra baktım bu sağlıklı bir şey değil telkin ettim kendimi. Ama bilinç altı ne desen de bi yerlerde kalıyo.Depresif ruh halimi yansıtmak istemiyorum hep sorunlar sorular ben bile kendimi iyi hissetmiyorum öyle olunca. Karakter olarak mutluluğumu da üzüntümü de diplerde yaşıyorum çünkü
Mesela bugün gördüğüm rüyayı yazdıktan sonra bile pişman oldum. Acaba dedim sürekli olumsuzu mu düşünüyorum veya yazıyorum diye. Aman ne bileyim. Benim iç dünyam fazlasıyla karışık.
Yaptığım ve yaşadığım her şeyin temelinde bi kaybetme korkusu var.. Yaptığım alışverişe kadar.
Geçen eşim aldıklarımı gördüğünde “heh bir tane mavi birşey almışsın sonunda” dedi mesela.Öyle işte.
Bende korku var ama eninde sonunda bebek sahibi olacağım diye düşündüm hepCanım çok iyi anlıyorum. İkinci gebeliğim yüksek riskliydi hatta doktorlara göre doğmayacak, boşuna umut beslediğim bir gebelikti. 16.jaftadan itibaren her hafta yaşıyor mu diye kontrole gittim. Sonra doğdu. Rahatladım mı? Hayır. Kızım 3 yaşına gelene kadar her an kaybetme korkusunu yaşadım. Sonra baktım bu sağlıklı bir şey değil telkin ettim kendimi. Ama bilinç altı ne desen de bi yerlerde kalıyo.
Bu hamileliğimde burdan heveslenmesem alışveriş bile yapmazdım eminim. Niye çünkü bakalım doğacak mı düşüncesi. Ama burda bir şekilde birbirimizi heveslendiriyoruz bu da bir terapi oluyor.
Rüya dedin mesela. Bana bu gebeliğimde down riski yüksek dediler, baya yüksek. Ve ben rüyamda bebeğimi hep hasta görüyorum. Downlu olarak da değil değişik şekillerde. Biliyorum bilinç altı. Ne kadar onlar ihtimal testleri, nice bebekler sağlıklı doğdu desem de demek ki yerleşti aklıma. Her birimiz sıkıntı yaşıyoruz kendi halimizde.
İnşallah ağustosta patır patır müjdeli haberleri dr paylaşıcaz
Sanırım herkesin kendine göre böyle sorunları var cnm yaaBende korku var ama eninde sonunda bebek sahibi olacağım diye düşündüm hep ☺
Off o bilinçaltı fena.
Bende kendi kendime kaşındım geçenlerde ssvd yaptıran doktora iyi niyetimle görüşünü merak ettiğim için soru sordum. Bu doğumda en azından plansız sezaryen olsam diye.. Yani çünkü doğuma dair herşey kursağımda kaldı. Ondan Güç almayı umuyordum. Sonuçta ssvd yaptırıyor diye.
AA bana ne desin. Zaten çok çok erken hamile kalmışım. 1 seneden önce önermiyormuş çünkü erken doğum oluyormuşEe halbuki grubumuz var biliyorum, erken doğum yapan yok :))
Bir de dalga geçer gibi demiş ki zaten erken doğum olacak(!) olmazsa 39 haftayı geçmeden 38+3 gibi yine planlı sezaryen olmalı. En geç 39+0. Hayır başkası dese takmam doktor diyince geldi bana korku bilinçaltımı uyandırdı sağolsun. Halbuki iyi de bir doktordu.
Sonra rüyada suda gelir, doğumda başlar, kordonda sarkar herşey olur yani.
Kadın resmen huni uzattı bana ve gitti
Bende korku var ama eninde sonunda bebek sahibi olacağım diye düşündüm hep
Off o bilinçaltı fena.
Bende kendi kendime kaşındım geçenlerde ssvd yaptıran doktora iyi niyetimle görüşünü merak ettiğim için soru sordum. Bu doğumda en azından plansız sezaryen olsam diye.. Yani çünkü doğuma dair herşey kursağımda kaldı. Ondan Güç almayı umuyordum. Sonuçta ssvd yaptırıyor diye.
AA bana ne desin. Zaten çok çok erken hamile kalmışım. 1 seneden önce önermiyormuş çünkü erken doğum oluyormuşEe halbuki grubumuz var biliyorum, erken doğum yapan yok :))
Bir de dalga geçer gibi demiş ki zaten erken doğum olacak(!) olmazsa 39 haftayı geçmeden 38+3 gibi yine planlı sezaryen olmalı. En geç 39+0. Hayır başkası dese takmam doktor diyince geldi bana korku bilinçaltımı uyandırdı sağolsun. Halbuki iyi de bir doktordu.
Allah doktorun da patavatsızından korusunBende korku var ama eninde sonunda bebek sahibi olacağım diye düşündüm hep
Off o bilinçaltı fena.
İnşallahh, Allah herkesin evladını korusun, sonra burda ne yedireyim ne oynatalım muhabbetlerine dönelimBen de yaptıramadım müsait dr bulamadım maalesefCanını sıkma sağlıkla gelirler inşallah
hayırlı olsun .içimize sindirsin allah inşallah.Çok bilmiyorum açıkçası İzmir'deki doktorları. Egepol'e başlamıştım. Orda da doğuma girmeme durumu oluyormuş doktorların. Nöbetçi doktor girebiliyormuş. O yüzden değiştirdim. Bir arkadaşın önerisiyle şuanki doktoruma gitmiştim ama memnun kaldım. Doğumu da egepolde yapacağım sanırım.
ay canım benim bol bol dinlen.kendini yorma.birşey olmaz allahın izniyle.bende %45lik risk grubundayım dert etme.burda bir çoğumuzun riski var.diyet olayınıda sen zaten yaparsın.çok almamıştın kilo.Merhabalar. bu hafta Doktor kontrolum vardi. Sevimsiz durumlar oldu, icimden yazmak gelmedi.
Miyom 1 cm buyumus, bebege baski yapiyor, bu sebeple rahim agzi 40’dan 30’a dusmus. Bebek 2 hafta onden gidiyor. Bu yuzden rahim zorlaniyormus. Lutinus progesteron verdi.
Her gun 1 saat disari cikmak kaydiyla yuruyus, 23 saatte yatis verdi. Gerekirse yemegi bile yatarak ye dedi.
İlaveten Pregnacare yanina Osteocare bir de demir hapi verdi. Tahmini dogum 14 Agustos’a cekti ama rahim ne kadar dayaniyor bekleyip gorecegiz.
Bugun de seker tarama yaptik. Aclik seker 70, 50g 1 saat tokluk 144 cikti. Diger durumlardan dolayi doktor “baskalari icin Kabul edilebilir ama senin icin cok cok yuksek, 3 hafta diyet yap sonra 50 gr tekrarlayacagiz yine” dedi.
Dua edin.
Evet evet hepsi hamilelikten bence degüzel temenni böyle, hadi inşallah diyorum
Ben anneme ne zaman dua et desem, “Allah’ın duası üzerinde olsun“ der. İçimden öyle demek geldi size deİçinizi ferah tutun, o sandığımızdan daha güçlü, çok güzel sonuçlanacak inşallah bu süreç
İçini ferah tut kuzum..Her şey çok çok güzel olacak
canım benim şekeri şimdi gördüm, sınırın üstünde değil allahtan ama zaten miyom yüzünden yasaklamıştı çok bir şey değişmedi daha düşük çıksa da yine de verecekti diyeti zaten. Hiç içini sıkma canım benim.
tatlicincap ben yazmasamda hep okuyorum burayı ve herkese nasıl destek olup olumlu konuştuğuna şahidim. Şimdi herkesin yazdığı gibi bende yazayım herşey yolunda gidecek ve sağlıkla kavuşacaksın inşallah Ömer paşaya ve dua da edeceğim...
Umarım herşey iyi olur herşey yolunda gider
Beraber bu süreci hep beraber atlatırız
tatlicincap
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım benim. Hepimiz sağlıkla huzurla alalım inşallah. Psikolojik olarakta zorlandığımız bi dönemden geçiyoruz. İyi düşün iyi olsun ^_^ Aklına asla kötüyü getirme. Dua kapıları en çok bizlere açık şimdi. Rabbim herşeyi gönlümüze göre versin❤
Günaydınlaaar
Sizinle uyudum sizinle uyandım resmenGüzel bir hafta sonu olsun, yasaklılara da 4 günlük sabır dilerim :)
Ya bu arada hiç evde kendi kendine yoga/pilates yapan var mı? Hareketsizlikten öleceğim, biraz gazlasak mı birbirimizi
ay canım benim bol bol dinlen.kendini yorma.birşey olmaz allahın izniyle.bende %45lik risk grubundayım dert etme.burda bir çoğumuzun riski var.diyet olayınıda sen zaten yaparsın.çok almamıştın kilo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?