sürme canım.allahın izniyle hiç bir sorunun olmayacak bu arada benimde miyomum vardı hatırlarsan sendede var diye sana pek bahsetmedim.benimkide büyümüştü ayrıntılıda.senle aynı şeyleri yaşıyoruz .sadece benim kızçe önden gitmiyor o sebepten miyomun baskısı pek etkilemiyor.bana en son gittiğimde doğumun çok zormu oldu ?rahimin çok hasar görmüş dedi.ve en azından 28. haftayı gör dedi.bak 29. haftayım ve hiç dikkatte edemedim malum kızım var yat uzan keyfine bak yapamıyorum sende biliyorsun.bak burada rahminde dikiş olan hamilelik başından yatan anne arkadaşımız var.inşallah hiç birimiz kötü şeyler yaşamıyacağız çiçeğim.her daim yanındayım sana bol dua edeceğim.ömerimize sağlıkla kavuşacaksın.birgün bunları anlatıp gülüp geçeceğiz hepimiz.zamanımız az kaldı.az daha sabır ve teveklül.Ne güzel bir duaymış, Allah razı olsun canım. Bugün daha iyiyim Allah'a şükür. İnşallah her şey güzel olacak hepimiz için. Çoğu gitti azı kaldı.
Canım benim, sağolasın. İyi ki varsın. İlaçlar hafif yan etki gösteriyor, onlara da alışınca daha da güzel olacak her şey inşallah.
Sağolasın güzelim. Aynen dediğin gibi. Benim üzüldüğüm nokta zaten kontrollü giderken sırf eşimin meyve tabaklarına onu kırmamak için hayır dememiş olmam. Neyse ki en azından meyveleri yemek zorunda değilim.
Yaaa, çok teşekkür ederim. Ne güzel kalbin var. İnşallah canım, çok teşekkür ederim tekrar. Dualarını bekliyoruz, biz de seni dualarımıza ekliyoruz eşimle. Sağolasın.
Amin canım inşallah. Teşekkür ederim.
Amin canım, inşallah Ağustos anneleri olarak bebeklerimizi vaktinde, sağlıcakla alalım kucağımıza inşallah. Bugün daha iyiyim. Sürekli istirahat halinde olacak olma psikolojisi biraz da yıpratmıştı ama görüyorum ki evde yemek, çamaşır, bulaşık işi dönüyor, eşim sağolsun. Ben de eksik olduğum konuları okuyorum, bol bol dua ediyorum. Teşekkür ederim tekrar.
Günaydın canım. Ben evde hamileler için yürüyüş yapıyordum şu karantina sürecinde. Doktor dışarıda her gün 1 saat yürümenin şart olduğunu ve sporun temiz havada yapılması gerektiğini söyledi. Pencereler açık olsa bile tamamen açık olsa bile yetmiyormuş. Tabi bu benim durum için geçerli canım. Aslında mesela bir saat belirleyip o saatte her birimiz dışarı çıkıp yürüsek ve hesap sorsak nasıl olur diye düşünmedim değil.
İnşallah canım, sağolasın. 26. hafta 1,5 kg kadar aldım ama bundan sonra yokuş yıkarı çıkarım sanırım. Diyetten yana sorunum olmaz Allah'ın izniyle. Normalde de kendimi tutabilen biriydim, şimdi söz konusu Ömer'im olunca hayatta ağzıma sürmem yasaklı şeyleri.
sen burda herkese destek olan bir insansın.bu karamsarlığı sana hiç yakıştıramadım .Ne güzel bir duaymış, Allah razı olsun canım. Bugün daha iyiyim Allah'a şükür. İnşallah her şey güzel olacak hepimiz için. Çoğu gitti azı kaldı.
Canım benim, sağolasın. İyi ki varsın. İlaçlar hafif yan etki gösteriyor, onlara da alışınca daha da güzel olacak her şey inşallah.
Sağolasın güzelim. Aynen dediğin gibi. Benim üzüldüğüm nokta zaten kontrollü giderken sırf eşimin meyve tabaklarına onu kırmamak için hayır dememiş olmam. Neyse ki en azından meyveleri yemek zorunda değilim.
Yaaa, çok teşekkür ederim. Ne güzel kalbin var. İnşallah canım, çok teşekkür ederim tekrar. Dualarını bekliyoruz, biz de seni dualarımıza ekliyoruz eşimle. Sağolasın.
Amin canım inşallah. Teşekkür ederim.
Amin canım, inşallah Ağustos anneleri olarak bebeklerimizi vaktinde, sağlıcakla alalım kucağımıza inşallah. Bugün daha iyiyim. Sürekli istirahat halinde olacak olma psikolojisi biraz da yıpratmıştı ama görüyorum ki evde yemek, çamaşır, bulaşık işi dönüyor, eşim sağolsun. Ben de eksik olduğum konuları okuyorum, bol bol dua ediyorum. Teşekkür ederim tekrar.
Günaydın canım. Ben evde hamileler için yürüyüş yapıyordum şu karantina sürecinde. Doktor dışarıda her gün 1 saat yürümenin şart olduğunu ve sporun temiz havada yapılması gerektiğini söyledi. Pencereler açık olsa bile tamamen açık olsa bile yetmiyormuş. Tabi bu benim durum için geçerli canım. Aslında mesela bir saat belirleyip o saatte her birimiz dışarı çıkıp yürüsek ve hesap sorsak nasıl olur diye düşünmedim değil.
İnşallah canım, sağolasın. 26. hafta 1,5 kg kadar aldım ama bundan sonra yokuş yıkarı çıkarım sanırım. Diyetten yana sorunum olmaz Allah'ın izniyle. Normalde de kendimi tutabilen biriydim, şimdi söz konusu Ömer'im olunca hayatta ağzıma sürmem yasaklı şeyleri.
Allah doktorun da patavatsızından korusunhalbuki ben nice hikaye okudum ssvd ile ilgili. Normal doğum yapsam da oradaki azim hoşuma gidiyo ve doğuma hazırlanma aşamalarından kendime not çıkarıyorum. Face deki ssvd grubundayım. 40hatta 42. Haftaya kadar bekleyip doğum arası az bilr olsa ssvd yapmış kişiler. Veya yapamamış ama dediğin gibi son ana kadar beklemiş ve tekrar sezeryan olmuş bir sürü kişi var. Uğraşmak mı istemedi nedir. Zaten hem önceki yaşanmışlıklar hem hamilelik hormonları buluttan nem kapmaya müsait. Hem sen bi de yetmezmiş gibi yengeçmişsin offf.
sürme canım.allahın izniyle hiç bir sorunun olmayacak bu arada benimde miyomum vardı hatırlarsan sendede var diye sana pek bahsetmedim.benimkide büyümüştü ayrıntılıda.senle aynı şeyleri yaşıyoruz .sadece benim kızçe önden gitmiyor o sebepten miyomun baskısı pek etkilemiyor.bana en son gittiğimde doğumun çok zormu oldu ?rahimin çok hasar görmüş dedi.ve en azından 28. haftayı gör dedi.bak 29. haftayım ve hiç dikkatte edemedim malum kızım var yat uzan keyfine bak yapamıyorum sende biliyorsun.bak burada rahminde dikiş olan hamilelik başından yatan anne arkadaşımız var.inşallah hiç birimiz kötü şeyler yaşamıyacağız çiçeğim.her daim yanındayım sana bol dua edeceğim.ömerimize sağlıkla kavuşacaksın.birgün bunları anlatıp gülüp geçeceğiz hepimiz.zamanımız az kaldı.az daha sabır ve teveklül.❤
Yok canım ya, nerdeee..Günaydınlaaar
Sizinle uyudum sizinle uyandım resmenGüzel bir hafta sonu olsun, yasaklılara da 4 günlük sabır dilerim :)
Ya bu arada hiç evde kendi kendine yoga/pilates yapan var mı? Hareketsizlikten öleceğim, biraz gazlasak mı birbirimizi
Doktorum 1 aydır yap diyor. Bu sabah ilkkez yaptım cnm . İnşallah düzenli yapabilirim , biraz üşengeçim sanırım bu konularda.Günaydınlaaar
Sizinle uyudum sizinle uyandım resmenGüzel bir hafta sonu olsun, yasaklılara da 4 günlük sabır dilerim :)
Ya bu arada hiç evde kendi kendine yoga/pilates yapan var mı? Hareketsizlikten öleceğim, biraz gazlasak mı birbirimizi
Günaydın kizlar
şeker yüklemenin iyi çıkmadına çok sevindim canım o zaman yemeye devambenimde iyi çıktı allahtan safra kesesi görümdüde bir rahat ettim
Evet yurtdışında ömceki doğumun önemi olmadan her gebeliği normal olarak kabul edip sıkıntı olursa sezeryana dönüyolarmış. Türkiye'de de yaygınlaşıyor aslında ama özeller sanırım çok uçuk fiyatlar istiyor. Devlette de poliklinikleri açılmaya başlamıştı belli hastanelerde ama corona süreci nedeniyle yanaşmıyorlar sanırım.Bu biraz bizim ülkemize özel bir durum doktorlar çok vaka görmedikleri için cesaret de edemiyorlar. Bizim de kasım annelerinde vardı ama o fransa da yaşıyor 7 ay kadar sonra hamile kaldı 40. Haftada normal doğum yaptı arası az olmasına rağmen. Bizde minimum 2 sene ideal 4 sene bekliyorlar onu da yine her doktor yapmıyor. Bende sordum ssvd anne olmak için neden bu kadar riske giresin ki dedi adam ne kadar olumsuzluk varsa hepsini söyledi. Destekleyen doktora gittim o da bir fiyat verdi
Anladım inş sıkıntı yaşamayız bende Ekim annesiyim baktım aynı seyleri yazmışsınız merak ettim 1 haziran da gidicem tekrar sanırım takip edilecek doguma kdr normal diyor herkes ama işte insan yinede acaba ı demekten kendini alamıyor
Aynen takip edilmesi gerekiyor zaten su fazlalığına çoğu kişi son haftalar normale döner diyor böbrek büyümesi de doğana kadar düzeliyo diyorlar kalpteki parlaklığa da çocuk kardiyoloğu korkma bundan birşey çıkmaz dedi bana ama bakalım hayırlısı inşallah herşey normale döner sağsalim sağlıklı bi şekilde kavuşuruz evlatlarımızaAnladım inş sıkıntı yaşamayız bende Ekim annesiyim baktım aynı seyleri yazmışsınız merak ettim 1 haziran da gidicem tekrar sanırım takip edilecek doguma kdr normal diyor herkes ama işte insan yinede acaba ı demekten kendini alamıyor
Evet yurtdışında ömceki doğumun önemi olmadan her gebeliği normal olarak kabul edip sıkıntı olursa sezeryana dönüyolarmış. Türkiye'de de yaygınlaşıyor aslında ama özeller sanırım çok uçuk fiyatlar istiyor. Devlette de poliklinikleri açılmaya başlamıştı belli hastanelerde ama corona süreci nedeniyle yanaşmıyorlar sanırım.
Yok canım ya, nerdeee..
Ben hareketi yürümeyi çok çok seven biriyim.
Ama öyle pilates yoga vs seklinde değil, yürüyüş yapmayı çok severim.
O da kisitli oluyor bu sartlarda işte.
Ben tek başıma yürümek istemiyorum.
Eşimle oğlum da gelince, çocukla yürüyecebilecegimiz mesafe de belli oluyor, arabasına da koysak yasakları var çünkü
Pilates falan yapabilene helal olsun valla.
Ben iki eğilip kalksam çarpıntıdan nefes alamıyorum
Doktorum 1 aydır yap diyor. Bu sabah ilkkez yaptım cnm . İnşallah düzenli yapabilirim , biraz üşengeçim sanırım bu konularda.
Doktorum kas ağrılarım için önermişti.
Aynı sorular benim kafamda da dolanıp duruyor. Benim oğlum 20 aylık, bugün mutfakta işim çoktu bitirdim geldim oyun istiyor mız mızlık yapıyor uykusu var aslında ama inat uyumuyor, babası da uyutamamış ben de bebeği hissedemedim dinleneyim biraz diyordum izin vermedi. İlla çıktı kucağıma kucağımda sallanarak uyudu. Ben de oturdum ağladım ya bu daha bebek bana muhtaç ben ikisine nasıl yeticem diye.Kızlar ikinci çocuğunu bekleyenlere sorum, bazen hiç iki çocuğu nasıl idare edicem,
ya farkında olmadan ilkini ihmal edersem dediğiniz oluyor mu.
4 yaşında bir oglus var, kardeşten sonra ona alıştığı konforu, rutini nasıl sağlayacağım, onu ihmal edecek miyim diye düşünüyorum
Düşündükçe kıyamiyorum
Bir de mesela bebisin yatağı bir süre bizim yanımızda olacak mecbur, oğlum da öyleydi.
Bu durumda oğluma biz üçümüz burda yaticaz, sen tek başına demek bana çok gaddarca geliyor
Hep beraber yatsak büyüğün uykuları bolunecek..
Son alternatif benim bebisle, babasının oğlumla yatması.
Sizler bu konu da ne yapmayı düşünüyorsunuz.
Bana da fikir olsun paylaşırsanız ☺
Ya ben de hafta içi mesaideyim evde de olsam, 18.30 bitiş sözde ama 7 ye kadar sürüyor illa, hemen kapatıp kaçamıyorum. E sonra yemek iftar bilmem ne derken yürüyecek zaman kalmıyor canım da istemiyor o saatten sonra. Hafta sonu yasakları zaten bitirdi bizi
Yine zorlayıp 2 akşam çıktım geçen hafta ama nafile, düzen yok.
Ay ne güzel, başladıysan devamı gelir işallah. Ya kesinlikle yapmak lazım, benim de ayak bileklerim baldırlarım filan ağrımaya başladı hareketsizlikten.
Aslında ben çok uzun süre yaptım pilates, son 1 2 yıldır sekteye uğrattım evde takılıyordum. Şimdi kanlı canlı hiç hamile pilatesi yapmadığım için çekiniyorum biraz yanlış bir şey yaparsam diye.
Sen bir yerden izleyerek mi yaptın? Hiç uygun bir seri de bulamamıştım ben. Böyle fotoğraflı anlatımlar buldum onu da canım istemiyor
Kuzum senin şöyle bir avantajın var, sen zorlanacaksın ama onların yaşları daha yakın olduğu için daha iyi oyun arkadaşı olabilecekler.Aynı sorular benim kafamda da dolanıp duruyor. Benim oğlum 20 aylık, bugün mutfakta işim çoktu bitirdim geldim oyun istiyor mız mızlık yapıyor uykusu var aslında ama inat uyumuyor, babası da uyutamamış ben de bebeği hissedemedim dinleneyim biraz diyordum izin vermedi. İlla çıktı kucağıma kucağımda sallanarak uyudu. Ben de oturdum ağladım ya bu daha bebek bana muhtaç ben ikisine nasıl yeticem diye.
Ben ikisine yetemeyip onları eksik bırakmaktan çok korkuyorum
Eşim destek oluyor sağolsun. Annem çalışıyor, hem de anneanneme bakıyor. Haftasonları sevmeye geliyor-du koronaya kadar, kayınvalidem de yakın ama o da diyalize gidiyor haftanın 3 günü, hasta ve yaşlı bir kadın. En azından yemek yapar yollarlar diye avutuyorum kendimi.Kuzum senin şöyle bir avantajın var, sen zorlanacaksın ama onların yaşları daha yakın olduğu için daha iyi oyun arkadaşı olabilecekler.
Benim oğlum çok zorlu bir çocuktu, ben o yaş aralığında cesaret edemedim.
Artık sağlıkla büyüsünler de, bir şekilde halledeceğiz..
Esin yada annen vs destek olma imkanı var mı.
Ben aventin kalkanını kullanmıştım krem sürüp kalkanı takıyordum, hem hava alıp hem kıyafete temas etmiyordu iyileşmeyi hızlandırıyordu. Deliksiz ucunu da emzirirken ya da sağma yaparken diğer göğüse takıyordum birinden emerken diğerinden de akıyor çünkü. Sonra orda birikeni de veriyordum. Benim çok yara oldu çok sıkıntı çektim, illa da gerekli olmazsa olmaz mı dersen değil indirimde falan denk gelirse alınabilir. Gümüş kalkanı da çok duydum ama pahalıydı epey ,kesin iyi geliyor deseler alırdım ama emin olamayınca almadım.Kızlar göğüs kalkanı yada gümüş kalkan alan varmı? Ben ilk çocukta göğüs ucu yarasından çekmiştim. Ama kalkan falan da almadım bi süre silikon göğüs uclarından kullanmıştım krem birde o kadar. Şimdi önlem alayım diyorum ama gümüş kapak mı yoksa aventin bi silikon göğüs kalkanı var omu kararsızım. Siz ne düşünüyorsunuz
Aynen illa işe yarıyorsa almak benimde düşüncem. Yani her halukarda çekeceksek ki ben zorlanmıştım baya, o paraya değecekse alalım. Saol canım iyice araştırayım bunu.Ben aventin kalkanını kullanmıştım krem sürüp kalkanı takıyordum, hem hava alıp hem kıyafete temas etmiyordu iyileşmeyi hızlandırıyordu. Deliksiz ucunu da emzirirken ya da sağma yaparken diğer göğüse takıyordum birinden emerken diğerinden de akıyor çünkü. Sonra orda birikeni de veriyordum. Benim çok yara oldu çok sıkıntı çektim, illa da gerekli olmazsa olmaz mı dersen değil indirimde falan denk gelirse alınabilir. Gümüş kalkanı da çok duydum ama pahalıydı epey ,kesin iyi geliyor deseler alırdım ama emin olamayınca almadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?