2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Muz bebeğe de kilo aldırıyor sanırım. Ama benm muzla kramplar geçmedi. İlla ilaç takviyesi istedi. Şuan yok gibi kramp. Ödem de yok ama alt bacaklarımda belli yerlerde sertleşmeler var sanki.

Tşkler, bizim çocuk odası boştu. Ütü, ütü masası çamaşır askılığı falan duruyordu. Bebek odası ama niyetim askere kadar kullandırmak :))
Aldigim besik buyuk oldugundan 5 yasina kadar kullanir dediler; yeni eve gectigimizde (inşallah) genc oda takimi alirim diye dusundum, besiğe olmadiginda da bir baza alirim diye duşundum. Surekli degistirmek zor gercekten alindimi bi 20 yasina kadar kullansin

Kızlar selam,

Uzun zamandır yazamadım evde su borusu patladı parkeler kabardı derken inanılmaz beklenmedik işler çıktı. Hala ustalar evin içinde
Öncelikle herkesin sağlıklı olmasına çok sevindim. İlk bebişimizin de en hızlı şekilde sağlığına kavuşacağından şüphem yok.

Cuma 32. hafta randevum var çalışabilir raporu alacağım. Bu arada bebeğin eşyalarını yıladım ama henüz ütüleyip yerleştirmedim. Yarın onu halledip sonra hastane çantası hazırlayacağım. Aranızda hazırlayan oldu mu? Bir sürü liste var internette ama olmazsa olmaz dediğiniz ek önerileriniz var mı? Acemi bir anne adayı olarak önerilerinizi bekliyorum

Sizin yine 2 saatte geçmiş benimki sagda 2. Gunum solda 1. Gun gecmiyor sanki agrisi, magnezyum 1 aydan fazladir kullaniyorum ustelik. 2 aksam arkasi arkasina olunca bu gece de olur mu diye pimpirikliyim

ay o aslında bir yer yaptı mı devamı geliyor ama her gece her gece olmaz.
bende de kaç gün önceden geleceğinin sinyalleri vardı hemen ovuyordum işte dün yakalayamadım :/

Tşkler, bizim çocuk odası boştu. Ütü, ütü masası çamaşır askılığı falan duruyordu. Bebek odası ama niyetim askere kadar kullandırmak :))

bizim de odada koltuk falan vardı ama verdik valla yaa
baktım çok dağılıyor olacak gibi değildi odasız.

Muz bebeğe de kilo aldırıyor sanırım. Ama benm muzla kramplar geçmedi. İlla ilaç takviyesi istedi. Şuan yok gibi kramp. Ödem de yok ama alt bacaklarımda belli yerlerde sertleşmeler var sanki.

bende ödem de başladı valla sıcaklardan

Ankee ben de var gibi düşünüyordum ama dün doktorum ödemin yok dedi ayaklarım sis. 1-1,5 numara büyüdü resmen. Ellerim de sisiyor zaten aylardır yüzük falan hic bisey olmuyor. Bacaklarimda da iste belli
Yerlerde sertlesmeler var ama doktorum ödem yok dedi peki madem dedim.

Valla işe başlayalı nazar değdi diyorum hiç ödemin yok die die bileklerim şişti dün resmen. Umarım ayakkarım davul olmaz dhaa 5 hafta çalışcam iyiyim ben süperim diyordum ama hamileliğin son düzlüğü kendini göstercek gibi.

aynen kızlar bu hafta ben de bir ağırlaştım ki fena

Aa ben de bundan aldım geldi çok güzel. Küçük beden aldm. Xs. Biraz bol demişler. Bir de o pembe takımı aldım diğer attığın. Geceliklerimiz ayni 2 set de
Bende normalde M giyiyorum ama göbekten L beden aldım umarım geniş gelmez :) Ne güzel , güzel günlerde giyeriz inşallah canım

Kolay doğum için Abese Suresi 20. ayet ;

" Summe sebile ye's-serah"

" Sonra ona yolu kolaylaştırdık."

Bu ayet-i kerimeyi, doğum yapan hanım okuyabileceği gibi, yanında olan kişiler ve doğuma yardım eden kişiler de okuyabilir.

Doğum sancısı çekerken doğumu kolaylaştırmak için;

" Rabbi yessir ve la tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr."

" Rabbim işimi kolaylaştır, zorlaştırma Rabbim işimi hayır ile tamamla." diye bol bol dua edilir.

Kızlarım şimdiden ben doğum sırasında okunacak duaları araştırmaya başladım. Birde Meryem Ana Otu koyacağım hastane çantama onu su kabının içine koyup duaları var ya annem ya kaynanam dua okur diye bakalım :)
Sizlerle paylaşmak istedim.

Kızlar sizce şu iki takımdan hangi renk? Annem dantel diye diye beğenmiş fotoğraf için falan bunu alırsam yanına koyu renk rahat alıcam tabi

Son düzenleme:
Merhabalar, günaydınlar. Muhtemelen bu daha önce konuşulmuştu ancak ben kaçırmış olmalıyım. zıbını kısa kollu mu uzun kollu mu koyacaksınız yanınıza. ben 4 uzun kollu zıbn almışım hastane soğuk oluyor diye diye. bir tane kısa kollu zıbınım var şu an.

3 tulum zıbın,
4 uzun kollu zıbın,
1 kısa kollu zıbın,
2 zıbın altı pantolon
1 uyku tulumu,
2 önlük, 2 çapka,
6 çorap,
1 de hırka almışım.

hep çocuk üşürse diye düşünmüşüm kalın kalın şeyler almışım. ama hastanede uzun kollu gerekir diye düşünüyorum hala. 2 sefer çocukla kalacağımız katta yattığımdan mütevellit deneyimim var, ben de üşüyordum, klimaları köklüyolar, yenidoğan bebeğin olduğu odalar neden o derece soğuk anlam veremedim.

aynen kızlar bu hafta ben de bir ağırlaştım ki fena
Çok hızlı ağırlaştık yalnız. Benim de bi anda sirt agrisi bel agrisi basladi. Uykularim kalitesizlesti. Uyuyamiyorum resmen. Gobegim desen zaten hizli bi sekilde büyüyor bakalim
Hayirlisi bi dogursak da

Ben oğlumu Eylül de doğum yaptım, akşamları soğuk oluyor bebek de küçük diye odaya ayrıca ısıtıcı getirtmişti yenidoğan doktoru. Ama uzun kollu zıbın hiç giydirmedim, kısa kol zıbın üzerine tulum ya da uzun kollu üst, bazen de kısa kol üzeri uzun kol zıbın giydirdim. Üst üste iki kat uzun kol giydirmek zor oluyor. Bir de doğum Ağustos da olacak sıcak olur kısa kol zıbın da alın yanınıza.

Beyaz olan ama biraz pahalı bence. Sonuçta kan leke vs olacak kullanım sonrası çöp olma ihtimali olan bir şey için daha makul şeyler bakardım ben olsaydım. Ama çok beğendiyseniz bence beyaz olan daha şık
Valla annem alacakmış bende rahat bir takım almayı düşünüyordum sadece

Benim kramplar o an olup biterdi . Dediğim gibi eşim parmaklarımı bana doğru çekerdi hemen geçerdi. Sizin eşiniz de öyle yapsın belki faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…