2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Guanydin kızlar,kontrol vardı bugün bebeğim bir hafta da sadece 50 Gr almış 29+5 1340 Gr ya çok mu zayif gelismiyor mu?moralim çok bozuk

Guanydin kızlar,kontrol vardı bugün bebeğim bir hafta da sadece 50 Gr almış 29+5 1340 Gr ya çok mu zayif gelismiyor mu?moralim çok bozuk

Hamileliğin 30. haftasında bebeğiniz

Bebeğinizin boyu yaklaşık 40 cm ve kilosu da artık yaklaşık 1 kg 300 gram. Amniyotik sıvı bebeğinizin etrafında onu çevreliyor. Ama o büyüyüp rahminizde daha çok yer kaplamaya başladıkça amniyotik sıvı oranı azalacak.

demiş canım
gayet normal gözüküyor ama?

İşte ulatrasona göre 28+5 bir hafta geri,bir de bir haftada 50 Gr almasi biraz üzdü,baştan beri böyle devam etseydi çok takmazdim da bir anda böyle olması strese soktu

İşte ulatrasona göre 28+5 bir hafta geri,bir de bir haftada 50 Gr almasi biraz üzdü,baştan beri böyle devam etseydi çok takmazdim da bir anda böyle olması strese soktu

belki bizimkiler de öyledir
ben her hafta gitmediğim için bilemiyorum 1 haftadaki büyüme hızını
doktor ne dedi peki?

Arkadaşlar bebekler için en uygun termometre temassız olanlar mı, kulaktan olanlar mı yoksa normal çubuk dijital termometreler mi?
En kolay kullanılan temassız olanlar, bebeklerden ateş ölçmek zor kıpır kıpırlar bir de ağlayıp sızlanöa eklenince hemen sonuç veren temassızlar en kolayı, kulaktan ölçenler çok güvenli ama onda da kulak kepçesini hafif Yukarı kaldırıp yerleştirmek falan bebek için zor bence, bir de kuşağa giren kısım için ek başlıklar almak gerekir. tavsiyem temassız olan olur, biz memnunuz

Bu haftadalarda pek bir şey yapılmıyor maalesef. Ama muayene olun enfeksiyon varsa antibiyotik ağrı kesici verirler.

3 aydan sonra kadın dogumcunuz da gidebilirsin dedikten sonra diş muayene yada tedavisi yaptirabiliyorsunuz diyebiliyorum. Bi doktora görünün.
Son üç aylık dönemde işlem yapmıyoruz maalesef. Ne röntgen alıp durum değerlendirilebilir ne de anestezi yapılıp işlem yapılabilir. Ufak tefek müdaheleler belki ama şu dönemdeki işlemler özellikle anestezi, stres doğumu tetikleyebileceği içim doğum sonrasına ertelenir

belki bizimkiler de öyledir
ben her hafta gitmediğim için bilemiyorum 1 haftadaki büyüme hızını
doktor ne dedi peki?
Doktor bir hafta önde bir hafta geride olabilir sorun değil dedi,zaten şeker yüklemesi için geldiğimiz için çok detaylı konuşamadık bile.

Bence o şekilde büyüyor olabilir minikler. Ben ayda bir gidiyorum. Haftada bir gitsem belki farkederim. Çünkü mesela karnım 2 hafta aynı olculerde kaliyor. Sonraki hafta asiri kasiniyor ve bi anda buyuyor. Bi anda kilo aliyor olabilirler gibi dusundum. Bir de imzaya gore de aslinda cok farketmiyor. 1 hafta onde ya da geride olmasi da onemli degil diyor doktorlar

Doktor bir hafta önde bir hafta geride olabilir sorun değil dedi,zaten şeker yüklemesi için geldiğimiz için çok detaylı konuşamadık bile.
benimde en son gittiğimde bir hafta geri gittiki hep ilerideydi.15 gün önce gittim 1660 gramdı.2 kg kadar olabilirdi az almış dedi.çok kilo alıyordum diyetisyene git deyip durdu doktorum.son ay gittiğimde diyet yapmıştım.sadece 1 kg almıştım 600 gramı zaten bebekteydi.bu sefer kalktı sağlıksızmı yedin dedi.halbuki hiç sağlıksızda beslenmemiştim.aksine onun yönlendirdiği şekilde beslenmiştim.olabiliyor çokta kafama takmıyorum.malesef hepsi birarada olmuyor diyet yaptım bebeğim geri kaldı.ben o şekilde düşünüyorum.ama gene doğrusu ne bilemedim

Evet bebekler gün gün doğrusal değil , bir anda sıçrama yaparak büyüyorlarmış. Yani 5 gün aynı olup 6. Gün Bir anda büyüyebiliyorlarmış.

Bir anda yeme düzenin değiştiği için olmuş olabilir gerçekten. Bide bebek istediğini alıyor ya. Kızım iri bbekti benim mesela diyetli gittim son ay iyice aç kaldım nerdeyse normal doğum için diyetisyen dahada kısmıştı yediklerimi , ben son ay 0 kilo aldım hatta biraz grm olarak vermiştim kızım öyle fazla kilo aldı ki son ay hemen sezeryana almışlardı. Yediklerimizle onların aldıkları farklı olabiliyor bencede canım . Canımızı sıkmamamız lazım.

Sağolun kızlar moral oldunuz,benim kadar sağlıklı beslenen yok ama demekki dediğiniz gibi bir anda da kilo alabiliyor kuzucuklar,ya acaba ne yiyip içmek lazım,nasıl beslenmek gerekiyor?

benim kızım çok kilo almama rağmen 3200 doğdu.ki o kadar çok almıştımki haddi hesabı yok.bebeğin ne kadar kilo alacağını kimse anlayamaz.ne kadar doğacaksa ana rahmine düşünce belli,ayarlamış yaradan.

Çarşıda pazarda satılanlar gerçek olmuyor cnm, bnde var kızıma kullandim arkadaşıma verdim o kullanıyor 2 yıldır, bebek olunca geri verecek kızıma 3 aylıktı takmaya başladığında 2.5 yaşına kadar falan kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…