2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar selam, kaç kilo aldınız? 11 kilo aldım kalan 8 haftada çok az alınıyor diyen de var en çok son aylar almıştım diyen de. Korkuyorum daha fazla kilo almaktan
Ben ilk hamileliğimde 21 kilo almıştım doğumdan hemen sonra 7 kilo gitmişti zaten yaklaşık 2 ay içinde de gebelik öncesi kiloma geri dönmüştüm bu gebeligimde de 15 kilo aldım 33.haftadayım muhtemelen bunda da 20 kiloyla bitiririm doktorum çok mu almışsın diyor ama çok dert etmiyorum

Yaglaniyorsun ne yahu, kaslanacak değiliz ya halterci gibi

Son 1 ayda 1 kilo toplamda 11 kilo aldım 31+0 şuan itibariyle. Kızlarımda da son aylarda çok almamıştım ilk aylar 4 er 4 er alıyordm birinde 15-16. Diğerinde 20 kilo aldım ama 20 almak için uğraştım hoş sanki nolacaksa ilk kızım 2800 doğmuştu 2. Belki daha kilolu olur dedim 5 kilo fazla aldım 200 gr farketti çocukta

Yaglaniyorsun ne yahu, kaslanacak değiliz ya halterci gibi
ehheeheh sorma
Bebekte bir sıkıntı yok çok şükür kilosunla ayı uyumlu birazcık gövdesi 1 hafta önde :)

Dedim bende anlamadım nasıl aldım, bakacağız artık doğumdan sonra ne kadar yağlanmışız

Boşver canım verilir ya, hareketli biriysen çocuk da hareketliyse o nereye sen oraya derken çok güzel veriliyor.
ilk zamanlarda üzülmüştüm ama sonra üzmedim kendimi yok yere :)

Ben zaten hamile kalmadan önce diyetisyenle kilo vermiştim çok kilolu bir insan değilim de 5 kilo almıştım evlendikten sonra ve zaten zayıf olduğum için kendi başıma veremedim kiloları :)

Tam kilo koruma programı alacaktım ki hamile olduğumu öğrendim birazcık verdiğim kilolar oturmadan da aldım gibi..
Gene veririz çok zor değil zaten

Yok canım hiç zor değil, oğlumda hamile kaldığım kilonun bile altına düştüm.

Ama hiiccc de acele etmedim.
Tam 2 sene sonra inceciktim, kilo vermek amacım hiçbir zaman olmadı, doğal akisla oldu.
Ama 20 küsur kilo aldığım halde tek bir çatlağim bile olmadı.
Şimdi iki çocukla daha hızlı da verebilirim, üç sene de sürebilir, ama yine hiç dert değil.
Önemli olan sütüm olsun, sağlıklı olsun yeter

Hem de biliyor musun, normal doğumda çabuk kilo verilir derler, ben normal doğum yaptım 3260 çocuk çıktı, ona rağmen doğumdan sonra 1 kilo bile vermemiştim
Umrumda miydi, tabi ki hayır, sadece gülmüştüm halime

heheheh o da iyimiş,
ilk doğum olduğundan, normal doğum istiyorum ama bir yandan beni neler bekliyor o sancılarla bilemiyorum

kilo veriliyor zaten bir sürü örnek var, verilmese de az dikkat eder gene verirsin...
Yeter ki bebek ve biz sağlıklı olalım, emzirebilecek miyim diye de bir düşünce sarıyor çoğu zaman...

Günaydın kızlar
Kilo muhabbeti donmuş gurupta ben de 30+1 de 9 kilo aldım.Bence herhangi bir sağlık probleminiz yoksa çok dert etmeyin kiloyu, bir şekilde verilir alinan kilolar.Ben çok almadigim halde tansiyon şeker çıktı,ablamda benimle aynı haftalarda 17-18 kilo aldı onda ne tansiyon ne de şeker çıktı,yani önemli olan sağlığınız kiloya takılmayın.

günaydın :) şimdi tartıldım taze bildiriyorum. 5.5 kg almışım. ama dün çok yoruldum. 11 bini geçkin adım attım. size de oluyor mu? öğleden sonra bir pil bitmesi durumu yaşıyorum. uyuyabilsem uyuyacağım hani. ama uyuyamıyorum da.

Ah o uyku problemleri... Resmen uykular haram oldu kesintisiz en fazla 4nyahut 5 saat uyuyabiliyorum gün içinde de uyuyabilirse m 2 sat belki

Günaydın Gercekten neden uyuyamıyoruz kı ben cok zor uyuyorum zaten az uyuyorum bir de cok uyanıyorum bu gece rüyamda 38. Hafta da doğuma gidiyordum bazen bitsede rahat etsem diyorum bir de gece acıkmalarım başladı sizde de oluyor mu

Canım özel de doğum yapacaksan zaten talep ettiğinde hatta etmeden kendileri teklif ediyorlar epidural ağrı kesici verelim mi diye.
O rahatlatıyor baya.
Ben oğlumda suni sancıli epiduralli doğum yaptım, ama epiduralsiz doğumu yaşamak gibi fantezilerim de yok değil
Tabi o an yerse

Emzirme işi de biraz da çabaya bağlı bence.
Oğlumda nasıl acirdi sagarken, sütten çok kan gelirdi, sarılık oldu falan.
Yine de mamaya alistirmadim, 21 ay emzirdim.
Bir şekilde sütü cogalttim.
Hiç gelmiyorsa yapacak bişey yok tabi, ama inşallah hepimiz emziririz melekleri

Ah o uyku problemleri... Resmen uykular haram oldu kesintisiz en fazla 4nyahut 5 saat uyuyabiliyorum gün içinde de uyuyabilirse m 2 sat belki
Bir dönem ben de gece uyuyamıyordum ama şu an gece uykumda problem yok. yürüyüşle yorulduğum için uyuyabiliyorum gece. evde de ev işi malum. sabah 6.30 da kalkıyorum sadece. öğlen uyuyabilsem daha da iyi olacak ama o olmuyor. gece acıkmıyorum şükür. son ay benim muhtemelen. bebek büyüme atağında. sanırım bundan şekerlerimi kontrol altında tutmam daha da zor oluyor. o sebeple gün içinde açım ben.

Bacım niye 6.30 da kalkiyorsun ben şok
O saatte kalkınca kaçta yatıyorsun, ama ne güzel bebek olunca uyku konusunda zorluk yasanayacaksin, sanırım uykuya pek düşkün değilsin ☺

Bacım niye 6.30 da kalkiyorsun ben şok
O saatte kalkınca kaçta yatıyorsun, ama ne güzel bebek olunca uyku konusunda zorluk yasanayacaksin, sanırım uykuya pek düşkün değilsin ☺
Ben artık ben değilim hiç zorlanmıyorum kalkıyorum kendiliğimden 20 li haftalarda sabah ezanı okunmadan kendiliğimden uyanıyordum. kaçta yatarsam yatayım öyle. normalde gebelikten önce zor olsa da mesai için zaten o saatte uyanırdım da. şu an zorlanma yok. akşam duruma göre bazen 10 bazen 11 bazen 12 de uyuyorum. uyuyorum da denmez bi çeşit bayılıyorum. :) bir faktör daha var tabi bana kendime kahvaltı hazırlamak ya da kahvaltıyı yalnız yapmak da zor geliyor 6.30 da uyanıp eşimle yürüyüş yapıyorum sonrasında kahvaltıyı o hazırlayıp topluyor sağolsun. halsizlikten bunların bile peşine düştüm normalde böyle biri değilim aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…