2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Hastanedeyken doğumu bekleme anında ve doğuma giderken ne giyiyoruz? Lohusa geceliği mi? Ve doğum gecelik üzerimizdeyken mi gerçekleşiyor? Çok garip bi soru oldu belki ama tecrübesizim bilmiyorum napiim...

Benimde ilk bu sebeple yanlış yönlendirmek istemem ama birkaç arkadaşıma sordum. Rahat bir elbiseyle gitmişler hastaneye orda bir önlük giydirmişler sancıları falan o önlükle çekmişler. Doğumdan sonra rahat olan pijamayı tercih etmişler kanamadan dolayı ve tabi beniş emzirme vs rahat olsun diye. Ertesi gün çekim için şık bir gecelik giymişler sadece.

Merhaba bilgi edinmek istediğim bir konu var ben suan 34 haftalık hamileyim bebegın gelişimi önde gidiyor 4 kilo üstü doğar dedı doktorumuz ben 10 lu standart hastane cıkıs seti almıştım a acaba yenıdoğan seti olur mu 4 kilo üstü bebege yoksa daha büyük takım alıp mı canta ya koysam ne yapayım bilemedim

Emzirme yastığın varsa biraz büyük oluyorlar ama ekleyebilirsin istersen. Abimin eşinin doğumunda ve kuzenimin doğumunda emzirme süreçlerinde başlarındaydım hep, en büyük sorunları kol ağrısı olmustu uygun bi yastık yoktu destekleyecek. Biraz konfor ama neden olmasın

Gümüş kapak bende aldım, o yuzden meme ucu kremi almadım hiç sende krem almadın sanırım

Bence hastane cıkısı yeterli olur, bebeğe olmaz diye korkuyorsun dimi? Ne kadar önden gidiyorki? zaten hastane cıkısları 4 kg bebeklere de oluyor. Bizde 10 gün ilerdeyiz ama dr um böyle birsey soylemedi hiç. 32+2 de 2100 gr 47 cm bende boydan olur mu acaba diye düşünüyorum boy çok uzun olacak dedi doktorum:) kiloya birsey demedi

Bizimde kı de 15 gun önde dedı boyu 49 cm şuan kücük olur mu diye şüphede kalıyorum bende

Evet iyi bir fikir çok teşekkür ederim onu da ekleyeyim.

Gümüş kapak bende aldım, o yuzden meme ucu kremi almadım hiç sende krem almadın sanırım

Aslında aldım lansinoh göğüs ucu kremi ama haftayadan itibaren evde gümüş kapakla gezmeye başlayacağım. Eğer önden kullanırsanız kreme gerek kalmayabiliyor diyorlar. Bu sebeple bende önceliği kapağa verdim. Eve gelimce eğer yara olursa krem sürerim diye düşündüm.

Olur hastane çıkışı , yenidoğan tulumda olmayan olmuştu kızıma ama alt üst takımlar olmuştu 4 kg idi
Boyu da uzun olunca tulumda yenidoğanda kastı ayaklı patik ama hastane çıkışları olmuştu sıkıntı yaşamamıştım.

Bizimde kı de 15 gun önde dedı boyu 49 cm şuan kücük olur mu diye şüphede kalıyorum bende
Arkadasımın bebeği 57 cm ve 4bucuk kg yakın doğmuştu hastanedeki standart hastane cıkısları varya ondan giydirmişlerdi, ben yine bi sorayım kendisine tam kilosunu boyunu ne giyip giymediğini. Suanki kilosu ne bebegin

Ay sorsanız ne iyi olur ya ben standart setler var kilo ya kadar olanlar dan aldım ama kücük mu olur diye ikilemde kaldım şuan 2800 gram

Ay sorsanız ne iyi olur ya ben standart setler var kilo ya kadar olanlar dan aldım ama kücük mu olur diye ikilemde kaldım şuan 2800 gram
Bence yenidoğandan ziyade 0-3 aylıklardan da götürün hastaneye. Ne olur ne olmaz. İllaki almışsınızdır. Bebeğin doğum kilosu doğduğu haftayla da alakalı bence. Bizimkine de 15 gün önde dediler ama mesela 37. Hafta doğurursam 3500 civarı doğar. 40. haftayı beklerse 4 kg ı geçecektir biraz ona da bağlı. Mesela arkadaşım 40. Haftada sezaryen oldu. 3750 gram doğdu bebeği. Gelişimi önde de değildi.

iç body de yaşadım sizdeki kararsızlığı hem yenidoğan hem 3 aylık koydum en kötü bir iki 3 aylık takım ya da tulum koyarsınız

Benim yeğenimin ismi de emir,dediğiniz gibi çok zeki bir cocuk gerçekten

Doktorum henüz bi şey demedi canım doğumla ilgili bakalım yarın sonuçlara göre ne diyecek. Benim tansiyon da 14 15 16larda hep. Protein kacaginda da +1 yazıyordu. Inşallah gününde sağlıkla doğururuz
Merak ettim ne dedi doktorun ben tansiyon işcı kullanıyorum çünkü bir de boool su içmek çok önemli böbreklerin sağlığı içim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…