Canım senin haftalarında daha sık çağırması gerekmiyor mu
Bize de hastane yakın, bir saate çıkıp yürüyerek gidicez oğlanı da alıp ☺
Bende babasıyla kapının önünde mi beklese diyorum çocuğu hastanenin içine sokmasam
Günaydın kızlar hastaneden çıktım şimdi bebişim gayet iyiymiş şükür bi sıkıntı yokmuş boyu 42 cm kilosu 1870 gr doktor iyi dedi ama kilosu az gibi mi sanki
Günaydın kızlar hastaneden çıktım şimdi bebişim gayet iyiymiş şükür bi sıkıntı yokmuş boyu 42 cm kilosu 1870 gr doktor iyi dedi ama kilosu az gibi mi sanki
doktorun sıkıntı yok dedi ise hiç düşünme bile neden sıkıntı olsun...
Ben de dün cm olarak dikkat ettim de doktorum hiç bahsetmiyordu hep kilosuna bakıyor...
Ultrason resminde "MM" olarak yazılan yer olarak düşünüyorum ama doğru mu acep
Ben de dün cm olarak dikkat ettim de doktorum hiç bahsetmiyordu hep kilosuna bakıyor...
Boyu ultrasonda FL olarak yazan femur kemiğinin uzunluğunu 7 ile çarpıp söylüyorlar diye biliyorum. Ampirik bir formül bulunmuş demek, yoksa boyunu tam ölçebilmek çok zordur :)
Boyu ultrasonda FL olarak yazan femur kemiğinin uzunluğunu 7 ile çarpıp söylüyorlar diye biliyorum. Ampirik bir formül bulunmuş demek, yoksa boyunu tam ölçebilmek çok zordur :)
femur kemiği uzunluğu ( femur length) FL uzunluğu herkesin ultroson kağıdında yazar arkadaşın dediği gibi boyu oradan hesaplanıyor bu arada femur latince zannediyorum uyluk kemiği hani şu dizin üzerinden kalçaya kadar olan kemik.
bir kaç gün önce buradan okumuştum bacak boyu kısa diye diye konuşulan mevzu ne ola ki diyordum çünkü bizim dr hiç böyle birşey dememişti şimdi ampul yandı bacak boyu kısalığı neden önemli ki hem diye de anlam verememiştim. belki bahsedilen bacak boyu bu femur length dir.
Canım senin haftalarında daha sık çağırması gerekmiyor mu
Bize de hastane yakın, bir saate çıkıp yürüyerek gidicez oğlanı da alıp
Bende babasıyla kapının önünde mi beklese diyorum çocuğu hastanenin içine sokmasam
Canım benim de 32+0’da 1.740’tı. Bende az mı diye düşünmüştüm ki doktorum normal demişti. Sonra bir hafta kırmızı et, ceviz, muz ve yumurtayı fazlalaştırdım. Şekerden dolayı diyet yapıyordum 2 kilo vermiştim. İki hafta yapmadım diyet ama tatlıya hep dikkat ettim kontrollü gittim yemeği çoğalttım. Dün 34+0’da 2.330 olduğunu öğrendim. Tabi + 2 kilom hemen geri geldi Ama olsun sağlıklı olsunlarda son düzlükteyiz. Yani birincisi doktorunuz normal dediyse kesinlikle hiç bir sorun yoktur. İlincisi içinizin rahat etmesi için bu beslenme bende işe yaradı. Size de öneririm
femur kemiği uzunluğu ( femur length) FL uzunluğu herkesin ultroson kağıdında yazar arkadaşın dediği gibi boyu oradan hesaplanıyor bu arada femur latince zannediyorum uyluk kemiği hani şu dizin üzerinden kalçaya kadar olan kemik.