- 5 Eylül 2017
- 478
- 1.234
- 63
- 39
Evet canım çatı ağrısı bu oluyor. Son aylarda normal bi durum. Hem bebek aşağı baskı yapıyor hemde çatı yavaş yavaş açılmaya başlıyor kendini doğuma hazırlıyor. Son zamanlarda kıtır kıtır sesler gelecek kütler gibi korkmayın hepsi normalBenim de içten pelvik kemğimin ağrıyor gibi geliyor. özellikte yatakta dönerken, yürürken ve merdicen çıkarken, kalkıp otuturken. bu normal mi sizce? Ayrıca çatı ağrısı bu mu oluyor?
Kütler gibi ses mi gelecekEvet canım çatı ağrısı bu oluyor. Son aylarda normal bi durum. Hem bebek aşağı baskı yapıyor hemde çatı yavaş yavaş açılmaya başlıyor kendini doğuma hazırlıyor. Son zamanlarda kıtır kıtır sesler gelecek kütler gibi korkmayın hepsi normal
Evet özellikle yatakta dönmeye çalışırken bacaklarını açıp kapatırken kıtırdıyor. Çatı kemiklerin açılma yapıyor dedi bana doktor. Rabbimin mucizesi işte. Bütün vücudunun doğumun yaklaştığından haberi var ve kendini hazırlıyor. Vajina ağzı doğum esnasında açılıyor ama çatı kemikleri 2 ay kala başlıyor hazırlığa bebek rahat geçsin diye. İnan korkacak bişey yok 1-2 defadan sonra alışıyorsun bebeğin tekmeleri gibi normal gelmeye başlıyor. Bunları kafaya takmayın Allah hepimizi sağ salim yavrularımıza kavuştursun inşallahKütler gibi ses mi gelecekkesin korkarım
Canım okul öncesi için şimdiden bir ön kayıt oluşturabilirsiniz.Selam kızlar içimizde öğretmen olnalar vardı bı danışayım ddm okul kayıt tarihleri ne zaman bilirsiniz belki. Büyük kızım 1. Sınıfa başlayacak ev tasiyacam evin önünde devlet okulu var şu an adını bilemiyorum ama oraya yollayacam. Daha tasinmadigim için adresim orda değil e devletten de bakamıyorum oyuzden. Kiracı ev bulmuş bu hafta içinde bosaltacakmis ben hazırım zaten o çıkar çıkmaz boyatip tasincam, 1 hafta ,10 güne kadar taşınmış olurum yani inşallah. Kızım 1. Sınıf diğeri de anasınıfı (50 aylık oluyor) anasınıfı mi anaokulu mu ayrimlari çok bilemiyorum. Bunların kayıt zamanı ne zaman bilgisi olan var mı. Eryaman da oturan vardı bı de okursa döner, o civarda hangi okullar iyi, ben ata mahallesine taşınıyoruz. Tabi ki eve en yakın okul önceliğim ama iyimidir kotumudur ya da başka öneriler varsa acigim bilginiz varsa.
Benimde duzenli değil ama bazı günler çok oluyor bazı günler az oluyor hatta nst de sancı bile çıktıbraxton hicks kasilmalariniz ne alemde? Benim niyeyse karnimin ust kismk sertleşiyor. Kasiklarda olmasi gerekmez miydi. 30 saniye kadar da suruyor. 10 dkda bir gibi duzenli degil ama bana gunden güne sıklaşıyor gibi geliyor
Benim de kasık da olmuyor, eğer yalancı kasılma dediğimiz şey buysa karnımın üst kısmı özellikle yorulunca semsert oluyor.braxton hicks kasilmalariniz ne alemde? Benim niyeyse karnimin ust kismk sertleşiyor. Kasiklarda olmasi gerekmez miydi. 30 saniye kadar da suruyor. 10 dkda bir gibi duzenli degil ama bana gunden güne sıklaşıyor gibi geliyor
Anladım cnm tskrler bu hafta içi gidebilirsem bı gideyim o zmn, taşındıktan snra geç kaldınız vs derler diye de korkuyorum çünkü. Küçük önemli değil de ötekine ii bı öğretmen lazım ya onu nasıl bilcem arastircam bilemiyorum.1. sınıf temel yani nasıl başlarsa öyle gider, iyi bir öğretmen çocuk için en büyük şans çünkü. Bnm ilkokul öğretmenim hakkı geçmiştir illaki tamam ama.cok laylaylom kendi keyfinde bı kadindi, hiçbirimiz gerizekali değildik ama yan sınıfta 40 kişiden 30 u anadolu lisesini kazanırken bizim sınıftan 3 kişi mi 4 kisimi neydik anadoluya giden. Tabi o zamanlar anlamıyorsun snradan sonradan dank ediyor..Canım okul öncesi için şimdiden bir ön kayıt oluşturabilirsiniz.
1. Sınıflar zaten adrese dayalı alım yapıyor..Hangi okulda olduğunuzu öğrenip, öğretmen tercihinde bulunacaksanızı 1 Temmuz gibi okula gidip sorumlu müdür yardımcısı ile şartları konuşunuz.Kura ile belirlenecekse Ağustosta belli oluyor.
Benim de kasık da olmuyor, eğer yalancı kasılma dediğimiz şey buysa karnımın üst kısmı özellikle yorulunca semsert oluyor.
Ama bende herhangi bir ağrı sancı olmuyor, sizde oluyor mu..
Aynen tarif ettiğin gibi canım.Bende de agri olmuyor. Adi kasilma diye kasilma dedim. Karnin alt kisminda sertlesme olmadigi icin tuhaf geldi ama demek ki sizin de karninizin ust tarafinda. Sertlesiyor tas gibi oluyor ama aci vermiyor, sadece rahatsiz edici bir duygu
Canım Ata mahallesinde geçen sene açılan ata mahallesi ilkokulu var. İnşallah taşınırsak benim küçük kızım da oraya gidecek. Şimdilik iyi diyorlar. Ablamın çocukları da gidiyo. Eksiklikler var aktivite vs gibi ama genel olarak yorumlar iyi. Ben 5.etaptaki Cahit Zarifoğlu İlkokulunu çok istedim ama o civarda ev bulamadım. Bölgenin en iyi okuluymuş sürekli ödül alıyo. Ama adres sistemi ata mahallesi ilkokuluna yönlendirecek.Selam kızlar içimizde öğretmen olnalar vardı bı danışayım ddm okul kayıt tarihleri ne zaman bilirsiniz belki. Büyük kızım 1. Sınıfa başlayacak ev tasiyacam evin önünde devlet okulu var şu an adını bilemiyorum ama oraya yollayacam. Daha tasinmadigim için adresim orda değil e devletten de bakamıyorum oyuzden. Kiracı ev bulmuş bu hafta içinde bosaltacakmis ben hazırım zaten o çıkar çıkmaz boyatip tasincam, 1 hafta ,10 güne kadar taşınmış olurum yani inşallah. Kızım 1. Sınıf diğeri de anasınıfı (50 aylık oluyor) anasınıfı mi anaokulu mu ayrimlari çok bilemiyorum. Bunların kayıt zamanı ne zaman bilgisi olan var mı. Eryaman da oturan vardı bı de okursa döner, o civarda hangi okullar iyi, ben ata mahallesine taşınıyoruz. Tabi ki eve en yakın okul önceliğim ama iyimidir kotumudur ya da başka öneriler varsa acigim bilginiz varsa.
Ben sezeryan olacam zaten :) yani eger 2hafta önde gitmesinin saglık açısından önemi yok ise sıkıntı yok :)O büyüklük öyle görüntüsünden anlaşılmıyor doğunca yine gözümüze normal gelecek ama malum çıkış yapacağı yer 10 cm açılıyor normal doğuma engel oluyor 10 üzerinde ise
Bana izin verilmemişti duş için, hastaneden çıktıktan 4 gün sonraya ok vermişti dr, nerdeyse 1 hafta sonra yıkanabilmiştim. Hastanenin kuaför hizmeti olsa ve dr izin verse bile korona döneminde o hizmeti almazdım ki bu dönemde o hizmet devre dışı olabilir. Ama isterseniz seyahat boy bir şampuan alın yanınızaBirde hastane çantasına şampuan konulması isteniyor. Sezeryandan sonra duş alınabiliyor mu ? Hastanenin kuaför hizmeti var, saçımı yıkamadan nasıl kuaför iş yapacak :) sezeryandan sonra duş alınamıyorsa, şampuana gerek yok diye düşünüyorum
Sterilize edip kilitli poşetlere kaldırabilirsiniz. Ben öyle yapmıştımKızlar bir sorum olacak. Biberon, emzik, süt saklama kabını şimdiden sterize edip kaldırıyım diyorum. Daha doguma 2 ay var. Şimdiden sterelize edip kaldırsam olurmu , yani 2 ay beklese olurmu ? Yoksa steril ettikten belli bir süre sonra sterilliği kayboluyor mu ?
Maşallah kuzuya.Teyzeleri bi bakın miniciğime32 haftalık doğum raporumu cuma gunu aldım kızlar.
Ve kontrolüm iyi gecti cok şükür doğum pozisyonunu almış şekilde kilosu 2230 kg ,45 cm olmuşuz 31+6 gunlük ultrason kagıdında
PrensMaşallah kuzuya.
Kilosu da boyu da şahane
Prens mi prenses mi acaba minnoş ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?