- 5 Eylül 2017
- 478
- 1.234
- 63
- 39
Canım bunları sana normal kadın doğum Dr u mu söyledi, perinatolog mu, radyolog mu...Ben de bir doktora gittim bebek iri söyle iri böyle iri diye o kadar abarttılar ki 29 idim 31 yahut 32 idi değerler. O kadar psikolojim bozuldu ki. Aynı gün kalbinde ve barsaginda parlaklık var dediler ben bunları biliyordum zaten olduğunu. Ama öyle bir söyleyişle söylediler ki genetik test yaptırıp aldirsbilirsin bilmem ne. 666da 1 olan ihtimal için çocuğuma resmen teşhis koydu bir de aldır diyor istemiyorum dememe rağmen bazı aileler de ne olursa olsun ben bakarım diyorlar gibi bir küçümseme ifadesi kullandı. O kadar kötü oldm ki ertesi gün hemen başka doktora gittim. Büyüklüğü genetik ve yapısal hiç sorun yok normal doğuma da engel görünmüyor şu an için dedi. Parlaklıklar için de ya down için belirti olabiliyor ama tek başına bir önemi yok diye üzerinde bile durmadı. Karşısındaki kişinin psikolojisini düşünmeden sürecini mahveden insanları Allah bilfigi gibi yapsın şimdi sadece bir hafta önde gidiyor değerleri yavaş yavaş yakalıyor Parlaklıklar da yüzde doksan geçer dedi danistigim her doktor. Çok şükür. Rabbım sağlık sıhhat versin bir de bunlarla uğraşıyoruz aman stres olmayalım huzurlu hamilelik geçirelim derken.
Maşallah kuzumMerhaba hamiş arkadaşlarım. Bizde geldik doktordan gerçekten çok sıcak hava. 32. Haftalık 1.802 gram kilosu boyuda 42 cm olmuş teyzeleri. Bebek dönmüş doğum kanalına girmiş herşey çok güzel dedi. Çok şükür Rabbime bayramdan önce son kontrol sonra doğuma inşallah. Rabbim utandırmasın hepimizi hayırlısıyla kavuştursun evlatlarımıza. Bakın nasıl gülüyo benim kuzum
Evet canım ilk kızım sezeryan olduğu için buda mecbur öyle olacak. Normalde 30 ağustosta günüm doluyor ama 10 gün önce alıcak. Bir sorun çıkmazsa 20 ağustosta alıcam dedi.Maşallah kuzum
Planlı sezaryen mi olacak senin.
Hayırlısiyla sağlıkla kavuşun canımEvet canım ilk kızım sezeryan olduğu için buda mecbur öyle olacak. Normalde 30 ağustosta günüm doluyor ama 10 gün önce alıcak. Bir sorun çıkmazsa 20 ağustosta alıcam dedi.
ikinci hamilelik daha zor derlerdi de inanmazdım gerçekten öyleymiş bende ilkte bu kadar canımın acıdığını hatırlamıyorum hele ki bu haftalarda hiç olmazdı son haftalarda başlamıştı bunda erkenden ağrılar başladı ve mahvediyo insanıBenim bebisinde kafa aşağı da canım, o kafa zaten çok baskı yapıyor
Birebir aynı şeyleri yaşadığımiza göre muhtemelen bir sorun yoktur.
Karın kaslarım da ağrıyor şuanda mesela.
Ama son aylar normal deyip avutuyorum kendimi.
E bir de ister istemez eğil kalk ev işi az çok, yani bir hareket yoracak şeyler var hep.
Oğlumun bir isteğine hayır desem diğerini yapıyorum.
İlk gebelik gibi değil.
Ama o çıkacakmış gibi basınç yapması en fenası.
Bir de İzmir sıcakları, çarpıntı yapıyor üstüne
İnşallah sagsalim gelsinler ne diyelim..
aşırı bi kanama olmadı peçeteye ip gibi süründü sadece büyük ihtimalle zorlanma oldu ondan kanadı bugün düne göre daha iyiyim çok şükürİlişkiden sonra bunların olması bence normal değil hele kanama. Dikkat etmek lazım bir görünün derim. Anlattığınız belirtiler doğum zamanı için söylenen belirtiler bende çok aşırı temizlik yaptığım bir günde olmuştu kısmı olarak ama ertesi gün akşama geçti.
Amin canım cümlemiz inşallah. Kızım 13 yaşında küçük anne olacak oda kardeşineHayırlısiyla sağlıkla kavuşun canım
Ablaniz kaç yaşında ☺
İlk gittiğim perinatolog ikincisi kadın dogumcuCanım bunları sana normal kadın doğum Dr u mu söyledi, perinatolog mu, radyolog mu...
ne kadar gereksiz panik yaratmış, bir doktora görünebilsen ne güzel olur aslında...Öncelikle bir an bile yüzünü göremedim bebeğin ultrasonda. Ölçümleri yaptıktan sonra yüzünü gösteriyordu genelde ama bu sefer öyle endişeli bir hali vardı ki ben de endişelendim. Ne oldu dedim bebek çok büyük dedi. 2 hafta önce haftasını yakalamaya yakındı bu 2 haftada ne değişti bilmiyorum. Üstelik yediklerime hala dikkat ediyorumi aynı şekilde besleniyorum ve daha başka ne yapabilirim bilmiyorum. 33+2 olan bebeğim 36 haftalık çıkıyor. 49 cm 2800 gram. Sadece gövdesi de değil, kafası bacakları hep 36 hafta. Doktorla tartıştım çünkü hastaneye yatmam gerektiğini söyledi. Hatırlayanlar vardır, hep aynı tas aynı hamam. Sonrasında ee kan şekerin normal çıkıyor seni neden hastaneye yatırdılar deyip beni eve gönderiyorlar. Farklı bir şey yemiyorum ya şeker değilse dedim. başka bir ihtimal üzerinde neden durulmuyor araştırılmıyor. benim eşim yabancı ve ailesi iri, ya ırsise beni boşuna stres ediyorlar ise. bu resmen psikolojik şiddettir. beni iyi etmek işleri ama ruh sağlığımı bozdular, fiziki olarak da bir iyileştirme yapmıyorlar, sadece konuşup eve gönderiyorlar. neyse 4. kez covid testimi oldum, sonucu çıktığında hastaneye yatışım yapılacak yeniden. sanırım benim sezaryen olacağı kesinleşti. internnette okuduğuma göre bebek 37 haftalıkken 40 gibi olacağı için bebeği alabilirler sezaryenle. bu da 4 haftam var demek oluyor...
Not: Pelvis ağrısı için normal dedi. Akıntı için de örnek aldı incelenmesi adına, ama suyun gelmiyor endişelenme dedi alırken. kokulu da değil, enfeksiyon olduğunu da sanmıyorum, normal akıntı dedi.
merhaba, bende anadolu yakasındayım, ama maalesef hastaneler ile ilgili fazla bilgim yok. sadece acıbadem altınuzide'yi biliyorum.Herkese merhabalarİnşallah hepimizin bebekleri sağlık ve mutluluk içinde, vaktinde gelir Danışmak istediğim bir konu var. İstanbul anadolu yakasında özel bir doktora gidiyorum. Doğum için hastane seçimi yapacağız. Acıbademde doğum yapan arkadaşlarım oldu, memnunda kaldılar ancak benim özel sağlık sigortam yok dolayısıyla Allah korusun ama yenidoğan yoğun bakımıyma ilgili bir konu olursa sgk kapsamına girmediği için orayı eledim. Doktorum doğumların genelini Ataşehirflorence nightingale hastanesinde yaptırdığını, anestezi ve yenidoğan hizmetlerinde iyi olduklarını söyledi. Birde evime yakın Pendik medicalpark hastanesinin iyi olduğunu söyledi.
Ataşehir Florence Nightingale ve Pendik Medicalpark hastanelerini bilen arkadaşlar tercih için yardımcı olursa çok sevinirim
Yarın doktor kontrolüm var. Tüm önlemlerimi alıp hastanelerle görüşmeye gideceğim çıkışta. İnşallah bebeğim için en sağlıklı olacak seçimi yapabilirimCevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
ben almadımKızlar ana kucağı aldınız mı.
Oğlum hiç durağan bir bebek değildi, 3 aylıkken dönmeye başladı, oğlum da sayılı kullandık, şimdi yine alsam mı diyorum ama kullanmama ihtimali yine var, bilemiyorum
Sizler ne yaptınız.
Cibinlikli yer yatağı ve oyun halısı var ama acaba buna ihtiyaç duyar miyim, kestiremiyorum..
maşAllah inşAllah hepimiz benzer iyi haberler alırız :)Merhaba hamiş arkadaşlarım. Bizde geldik doktordan gerçekten çok sıcak hava. 32. Haftalık 1.802 gram kilosu boyuda 42 cm olmuş teyzeleri. Bebek dönmüş doğum kanalına girmiş herşey çok güzel dedi. Çok şükür Rabbime bayramdan önce son kontrol sonra doğuma inşallah. Rabbim utandırmasın hepimizi hayırlısıyla kavuştursun evlatlarımıza. Bakın nasıl gülüyo benim kuzum
Benim de ablamla aramda 13 yaş var, gerçekten küçük anne olucakAmin canım cümlemiz inşallah. Kızım 13 yaşında küçük anne olacak oda kardeşine
siz kendinizi iyi hissediyorsanız çok da üzülmeyin. bu durumda olacak şey zaten en kötü sezeryanla doğum o da kötü birşey değil. başkaca da sorun çıkmaz bundan. şekerleri evde ölçerken normal çıkıyorsa çok da sıkıntı etmeyin.
2 hafta önce 1 hafta büyüktü. Bu 2 haftada ara 3'e çıkmış. 35 falan da değil 36 hafta görünüyor bebek. o şeker testinde şeker çıkmasaydı burdan yürüyemiceklerdi. yoruldum 2 buçuk aydır aynı muhabbetlerden.ay allahım yaaa
yani gerçekten sinir olur insan canım o kadar haklısın ki
ne diyeceğimi bilemedim
sonuçta doktorların iyi etmesi lazım bizim değil ki
2 haftada ne olabilir bu kadar?
gerçekten iri bir bebek de olabilir çünkü
Canım öncelikle canını sikma, imkanın varsa başka bir Dr a daha danış.
Ben böyle durumlarda farklı görüş alınması taraftarıyım.
Yabancı ulkedeyim diyorsun orda nasıl olur bilmem ama bence Dr dan çok da emin değilsen, haftana bakmadan mutlaka farklı bir görüş almalisin.
ne kadar gereksiz panik yaratmış, bir doktora görünebilsen ne güzel olur aslında...
Irsi olması o kadar muhtemel ki hiç düşünmeden olması gereken değere göre yorumlama yapmış biraz.
10 litre su muBen iyi hissediyorum ama 3 haftalık irilik de normal görünmüyor ki, böyle sonuçlar çıkınca kendimi suçlu hissediyorum.
2 hafta önce 1 hafta büyüktü. Bu 2 haftada ara 3'e çıkmış. 35 falan da değil 36 hafta görünüyor bebek. o şeker testinde şeker çıkmasaydı burdan yürüyemiceklerdi. yoruldum 2 buçuk aydır aynı muhabbetlerden.
Bu akşam bir klinikle görüşme ayarladım ama çocuğun 2-3 saatte küçüleceği yok ki. yine de içimiz rahat olsun istedik. tüm günüm rezil oldu.
Bugün şöyle bir haber gördüm. "Günde bir litre süt ile 10 litreye yakın su içiyordum. Herhangi bir ağrım sızım yoktu. Kontrol için doktora gittim. Gün dolduğu için sezaryenle alınmasına karar verildi. Çocuğumun 6 kilo 200 gram olduğunu duyunca inanamadım. Ben en fazla 3.5-4 kilo bekliyordum" dedi. " Acaba sütü mü yapıyor böyle. Ceviz ve sütten şüpheleniyorum. Bu ikisini bırakıcam. Süt yerine yoğurt yerim. Artık son çarem bu gibi geliyor :)
tabiki değişmez canım ama doktorun yorumlaması farklı olabilir. doktordan doktora o kadar fark var ki ...Ben iyi hissediyorum ama 3 haftalık irilik de normal görünmüyor ki, böyle sonuçlar çıkınca kendimi suçlu hissediyorum.
2 hafta önce 1 hafta büyüktü. Bu 2 haftada ara 3'e çıkmış. 35 falan da değil 36 hafta görünüyor bebek. o şeker testinde şeker çıkmasaydı burdan yürüyemiceklerdi. yoruldum 2 buçuk aydır aynı muhabbetlerden.
Bu akşam bir klinikle görüşme ayarladım ama çocuğun 2-3 saatte küçüleceği yok ki. yine de içimiz rahat olsun istedik. tüm günüm rezil oldu.
Bugün şöyle bir haber gördüm. "Günde bir litre süt ile 10 litreye yakın su içiyordum. Herhangi bir ağrım sızım yoktu. Kontrol için doktora gittim. Gün dolduğu için sezaryenle alınmasına karar verildi. Çocuğumun 6 kilo 200 gram olduğunu duyunca inanamadım. Ben en fazla 3.5-4 kilo bekliyordum" dedi. " Acaba sütü mü yapıyor böyle. Ceviz ve sütten şüpheleniyorum. Bu ikisini bırakıcam. Süt yerine yoğurt yerim. Artık son çarem bu gibi geliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?