umarım memnun kalırsın canım. Annem çok memnundu. özellikle aspiratörün o çıkış borusunu çok dolandırmazsan iyi çekiyor.Ankastreyi Termikel aldım kızlar bakalım insallah memnun kalırım, hiç bilinmedik bı markadansa bu olsn dedim fiyatı orta halli bişey işteyarın kuracaklar cumartesi de taşiniyorum zaten. Brz yürüdüm yoruldum die heryerim ağrıyor şuan, annem babam eşim çocuklar evde temizlik yapıyorlar boyacı biyandan boya yapiyor bnde malum ağır vasıta oturdum dinleniyorum
Amin canım inşallah hepimize, sağlıcakla doguralim kuzucuklara güzel yemekler yapalımumarım memnun kalırsın canım. Annem çok memnundu. özellikle aspiratörün o çıkış borusunu çok dolandırmazsan iyi çekiyor.
Hayırlı olsun mis gibi yemekler yapmayı nasip etsin Allah
Bu akşam bir klinikle görüşme ayarladım ama çocuğun 2-3 saatte küçüleceği yok ki. yine de içimiz rahat olsun istedik. tüm günüm rezil oldu.
Bugün şöyle bir haber gördüm. "Günde bir litre süt ile 10 litreye yakın su içiyordum. Herhangi bir ağrım sızım yoktu. Kontrol için doktora gittim. Gün dolduğu için sezaryenle alınmasına karar verildi. Çocuğumun 6 kilo 200 gram olduğunu duyunca inanamadım. Ben en fazla 3.5-4 kilo bekliyordum" dedi. " Acaba sütü mü yapıyor böyle. Ceviz ve sütten şüpheleniyorum. Bu ikisini bırakıcam. Süt yerine yoğurt yerim. Artık son çarem bu gibi geliyor :)
Başka bir doktora daha görünün. Burda da çok oluyor birinin çook abartıp anneyi korkuttuğu vir şey başka bir doktor gayet normal diyebiliyor. Sonuçta senin psikolojin moralin de önemli doğum yaklaştıkça üstelik.Ben iyi hissediyorum ama 3 haftalık irilik de normal görünmüyor ki, böyle sonuçlar çıkınca kendimi suçlu hissediyorum.
2 hafta önce 1 hafta büyüktü. Bu 2 haftada ara 3'e çıkmış. 35 falan da değil 36 hafta görünüyor bebek. o şeker testinde şeker çıkmasaydı burdan yürüyemiceklerdi. yoruldum 2 buçuk aydır aynı muhabbetlerden.
Bu akşam bir klinikle görüşme ayarladım ama çocuğun 2-3 saatte küçüleceği yok ki. yine de içimiz rahat olsun istedik. tüm günüm rezil oldu.
Bugün şöyle bir haber gördüm. "Günde bir litre süt ile 10 litreye yakın su içiyordum. Herhangi bir ağrım sızım yoktu. Kontrol için doktora gittim. Gün dolduğu için sezaryenle alınmasına karar verildi. Çocuğumun 6 kilo 200 gram olduğunu duyunca inanamadım. Ben en fazla 3.5-4 kilo bekliyordum" dedi. " Acaba sütü mü yapıyor böyle. Ceviz ve sütten şüpheleniyorum. Bu ikisini bırakıcam. Süt yerine yoğurt yerim. Artık son çarem bu gibi geliyor :)
Hiççç morelini bozmuyorsun. Kızım 34 haftalıkken 2880 gr dı. Aman ne diyetler neler yaptım aç kaldım nerdeyse yok almaya devam etti. Eşin ya da sen iri doğdu iseniz sizden birine benzemiştir. Şimdi yaşıtlarıyla aynı yani hatta boyu uzun zayıf bile. Ne sağlıksızlığı oldu ne sarılık ne bişey. İlk grip 1 bucuk yaşında olmuştu düşün en ufak bir grip bile olmamıştı.Öncelikle bir an bile yüzünü göremedim bebeğin ultrasonda. Ölçümleri yaptıktan sonra yüzünü gösteriyordu genelde ama bu sefer öyle endişeli bir hali vardı ki ben de endişelendim. Ne oldu dedim bebek çok büyük dedi. 2 hafta önce haftasını yakalamaya yakındı bu 2 haftada ne değişti bilmiyorum. Üstelik yediklerime hala dikkat ediyorumi aynı şekilde besleniyorum ve daha başka ne yapabilirim bilmiyorum. 33+2 olan bebeğim 36 haftalık çıkıyor. 49 cm 2800 gram. Sadece gövdesi de değil, kafası bacakları hep 36 hafta. Doktorla tartıştım çünkü hastaneye yatmam gerektiğini söyledi. Hatırlayanlar vardır, hep aynı tas aynı hamam. Sonrasında ee kan şekerin normal çıkıyor seni neden hastaneye yatırdılar deyip beni eve gönderiyorlar. Farklı bir şey yemiyorum ya şeker değilse dedim. başka bir ihtimal üzerinde neden durulmuyor araştırılmıyor. benim eşim yabancı ve ailesi iri, ya ırsise beni boşuna stres ediyorlar ise. bu resmen psikolojik şiddettir. beni iyi etmek işleri ama ruh sağlığımı bozdular, fiziki olarak da bir iyileştirme yapmıyorlar, sadece konuşup eve gönderiyorlar. neyse 4. kez covid testimi oldum, sonucu çıktığında hastaneye yatışım yapılacak yeniden. sanırım benim sezaryen olacağı kesinleşti. internnette okuduğuma göre bebek 37 haftalıkken 40 gibi olacağı için bebeği alabilirler sezaryenle. bu da 4 haftam var demek oluyor...
Not: Pelvis ağrısı için normal dedi. Akıntı için de örnek aldı incelenmesi adına, ama suyun gelmiyor endişelenme dedi alırken. kokulu da değil, enfeksiyon olduğunu da sanmıyorum, normal akıntı dedi.
Canım çatı muayenesi bildiğin normal vajinal muayene.Ben de çıktım doktordan. 2750 olmuş. Doktor gecenki kilo atagindan sonra az kilo almis olmasina sevindinormal dogum
İcin tedirgindim normale dönmüş dedi. 37+2 ye randevu verdi cati muayenesi de olacak dedi. Nasil oluyor onu bilmiyorumama onumuzdeki haftadan itibaren sancin falan gelirse de panik yapma normal dedi.
Vajinal muayene oluyor. 2ya da 3 saniyelik bişey. Nefesini alırsın bıraktığında bitmiş olur o kadar kısa sürüyor.Ben de çıktım doktordan. 2750 olmuş. Doktor gecenki kilo atagindan sonra az kilo almis olmasina sevindinormal dogum
İcin tedirgindim normale dönmüş dedi. 37+2 ye randevu verdi cati muayenesi de olacak dedi. Nasil oluyor onu bilmiyorumama onumuzdeki haftadan itibaren sancin falan gelirse de panik yapma normal dedi.
Tam tahmin ettigim gibiVajinal muayene oluyor. 2ya da 3 saniyelik bişey. Nefesini alırsın bıraktığında bitmiş olur o kadar kısa sürüyor.
Maşallah kilosu gayet güzel. Çatı muayenesi çok uzun sürmüyor. Elinde eldiven giyip 4 parmağını sokup sağa sola çeviriyor darlığına genişliğine bakıyor işte. Öyle can yakıcı bir durum değil. Ama normal doğum yapacaksan alttan el sokmalara hazırlıklı ol. Ben ilk kızımda normal diye sancımla gittim. Kızıma kordon dolanmış aşağı inmedi ve 3-4 sefer alttan baktılar bayada soktular bebeğin kafasının yerini tespit için işte o zaman hem uzun sürüyor hemde sancı olduğu için canı yanıyor insanın.Ben de çıktım doktordan. 2750 olmuş. Doktor gecenki kilo atagindan sonra az kilo almis olmasina sevindinormal dogum
Canım kilo ve boyunu fazla kafaya takma. Haftasına göre gayet iyi zaten. Doktorların verdiği haftalık ölçüler ortalama bi rakam. Birazda bebek genlere bakıyor. Benim kızım 47 cm boyla doğdu çok kıs dediler. Ama şimdi 13 yaşında maşallah babasına çekmiş boyu çok uzadı. Sağlıklı olsunlarda gerisinin önemi yokKızlar merhaba, 34+6 yiz bugün kilosu 2300gr boyu da 43 cm dedi kısa mi boyu ya
Ayy ne güzell evet benim kızımda çok heyecanlı. Anne sen sadece emzireceksin geriye kalan herşeyi ben yapıcam ben bakıcam diyor. İnşallah sağlıkla gelsinde ablası baksınBenim de ablamla aramda 13 yaş var, gerçekten küçük anne olucak
Amin canım inşallahmaşAllah inşAllah hepimiz benzer iyi haberler alırız :)
Bugün bana da kordon boynunda dedi. Ama suan bi sorun yaratmaz dedi.Maşallah kilosu gayet güzel. Çatı muayenesi çok uzun sürmüyor. Elinde eldiven giyip 4 parmağını sokup sağa sola çeviriyor darlığına genişliğine bakıyor işte. Öyle can yakıcı bir durum değil. Ama normal doğum yapacaksan alttan el sokmalara hazırlıklı ol. Ben ilk kızımda normal diye sancımla gittim. Kızıma kordon dolanmış aşağı inmedi ve 3-4 sefer alttan baktılar bayada soktular bebeğin kafasının yerini tespit için işte o zaman hem uzun sürüyor hemde sancı olduğu için canı yanıyor insanın.
Ben 20 yaşında abla oldum. Çok harika bir duygu. Şimdi ilk gebeliğim ama sanki ikinci çocuğumu bekliyorum. Tabi 13 yaş biraz erken çok yuklenmemek lazım :) ama ben baya annelik yaptım yani annemden çok emeğim var desem az yalan olurAyy ne güzell evet benim kızımda çok heyecanlı. Anne sen sadece emzireceksin geriye kalan herşeyi ben yapıcam ben bakıcam diyor. İnşallah sağlıkla gelsinde ablası baksın
Tüm iyi dileklerimiz seninle canım hiç sıkma canını, unutma bebişine de stres oluyor hemHepinize çok teşekkür ederim. Mtad'ın sözleri biraz içime su serpti. Böyle konuşunca rahatlıyorum ama her doktor ziyareti sonrası yine bedbaht oluyorum ağlıyorum. birazdan başka bir doktora gidicez.
Yaa ne güzel valla tecrübelisin işte bebeğine daha rahat kolay bakarsın. Ben kızıma yüklenmem zaten o çok istiyor hevesli diye tamam diyorum hevesini kırmamak için. Çünkü yaklaşık 7 yaşından beri kardeş istiyor çok ağladı psikolojisi bozuldu bende çalışıyordum zor olacak diye bi süre düşünmedim. Sonrasında niyetlendik denemelere başladık dış gebelik oldu. Onun tedavisini gördüm tüplerim tıkandı açtırdım falan derken baya zaman geçti. Anca oldu nasip bugüneymiş. Kızım çok uzun yıllar beklediği için şuan çok mutlu ve çok heyecanlı. Rabbim hayırlısıyla kavuştursun oğlumuza inşallah bakalım kızım kaç gün dayanacak ağlamalarına huysuzluklarınaBen 20 yaşında abla oldum. Çok harika bir duygu. Şimdi ilk gebeliğim ama sanki ikinci çocuğumu bekliyorum. Tabi 13 yaş biraz erken çok yuklenmemek lazım :) ama ben baya annelik yaptım yani annemden çok emeğim var desem az yalan olur
Kolay gelsin :)Ankastreyi Termikel aldım kızlar bakalım insallah memnun kalırım, hiç bilinmedik bı markadansa bu olsn dedim fiyatı orta halli bişey işteyarın kuracaklar cumartesi de taşiniyorum zaten. Brz yürüdüm yoruldum die heryerim ağrıyor şuan, annem babam eşim çocuklar evde temizlik yapıyorlar boyacı biyandan boya yapiyor bnde malum ağır vasıta oturdum dinleniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?