2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben hala kilo almaya devam ediyorum nasıl olcak ya kilo vermen bebeği etkilemedi ama değil mi?

Ben kilo verdim 28. haftadan sonra gebelik şekeri nedeniyle bebeği etkilemiyor. Ben 3 kilo verdim bebek 1.5 kilo aldı o zamandan bu zamana.

Ben 11 buçuk kilo almışım 15 olur o galiba rahat. Bu arada göbek deliği bir yerden sonra içeride kaldı benim normal midir hanımlar. Yani göbek büyüyor ama göbek deliği içeride oyuk kaldı

Göbek deliğinin çukuru kayboldu bende gerine gerine düze yaklaştı.

Erken doğum riskim olduğu için sadece yatıyorum. İlaçları bıraktığımız an doğacak gibi
Pleksi çikolata ve oda kokusu yaptırıyorum. Anahtarlık ve sabunlarda da gözüm kaldı

Ben 11 buçuk kilo almışım 15 olur o galiba rahat. Bu arada göbek deliği bir yerden sonra içeride kaldı benim normal midir hanımlar. Yani göbek büyüyor ama göbek deliği içeride oyuk kaldı
5 kilo aldım göbek deliğim fırladı 6 yaşındaki oğlum anne bebek pipisini mi dayamış buraya diye soruyor

Ben diyet programindan oturu kilo veriyorum. Umarim cocugum besinsiz kalmiyodur. Gerci epey iri onden gidiyor, zaten bu yuzden yediklerime dikkat ediyorum ama endiselenmiyor da degilim. 9 olmus toplamda aldigim kilo.

Esim var canim cok sukur, cok da iyi bakar da, ben daha anne tarzi bir bakimdan soz etmistim yok derken
Demir bende de sikinti...

Benim karnim o kadar gerildi ki, o kadar koccaaaman bir karnim var ki patlayacak diye korkuyorum. Gobek degilim haftalardir dumduz. Biraz dokunursam fln da aciyor. Hic ellemiyorum. Dunilk defa kasiklarimin iki yanimdan yukari dogru cikan catlaklar gordum kirmizi kirmizi. Cok üzüldüm.

Benimde öyle ilk hamileliğimde de öyleydi bazı kadınlarda iyice dışarı çıkıyor göbek deliğinin yapısına göre galiba

Ben dün sabun siparişi verdim, kendi kendimize (çekirdek ailem) bile kalabalığız, hatıra olsun dedim. Hiç yaptırmasam aklımda kalacaktı. İnstagramda mysoapp diye bi sayfa.
sayfa çok güzelmiş fikir de çok güzel çok sağol canım :) hiç aklıma bile gelmedi sabun

ben yaptırmadım
yaptırmayı da düşünmüyorum
çok abartmadan ama doğumundan da hatıra kalsın istiyorum işte heves ettim :) hiç bir şey olmayacak zaten muhtemelen...
Ben yaptırmicam ama sünnet olur insallah 6 sonra falan mevlit okutuğumuz da yaparım öyle süslü bir şeyler
Mevlüd'te de mantıklı ama bakalım evdeki hesabımız çarşıya uyar inşallah

Ben sabun ve çikolata ikisini bir cantaya koyacağım kraft. Öyle dağıtacağım isyerindekilere falan. Bir de aileye. En kotu belki sonra Mevlüt falan olursa orda kullanırım dedim. Bir de kapı süsü. Ev icin.
Çikolatayı şirkete giderken alıp dağıtayım :)
a101 ya da Bim'deki tatlılardan da güzel oluyor supangle falan

bennn :)
benimkisi ilk olacak
dolayısıyla ikisinden de tırsıyorum akışına bıraktım

Kızlar kafamı kurcalayan bir soru var, özellikle tecrübeli analar daha iyi cevaplayabilir.

Şu an tek eksiğim süt sağma makinası. Bu konuda farklı şeyler okudum ve almamaya karar vermiştim. Çalışıyorum ama bebeğim 6 aylık olana kadar izin alma düşüncem var. Kaldı ki sonrasında da evden çalışacağım.

Geçen ablamla konuştuk, kesinlikle almalısın diye epey ısrar etti. Ama bazı görüşlere göre de başlarda az olan sütü artırmanın yolu bu değil. Bir de yeni doğan mide hacmi kiraz kadarmış, yani sağdığımızda bize az gelen süt aslında ona yetiyor ama yaşanan stres ve devamında iyice azalan süt cabası.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz veya tecrübeleriniz nasıl?

Benim de sol yan tarafımda ve vajinanin üstünde göbeğin bitiş yerinde var nokta nokta

Ben de almayacaktım ama okuduklarıma göre bebek ilk başta ememiyor ya da mastit, göğüste yara falan oluyormuş. sütün gelip gelmediğini anlamak için de lazım falan dediler. Çevre de baskı yapıyo dediğiniz gibi. onun yok mu bunun yok mu diye akıl veren çok. Bi de gezerken baktım e bebekte baya pahalı. son dakika lazım olursa dedim internette uygun görünce aldım ama daha gelmedi.

Benim göbek deligim bayagi disari cikti. Kiyafetlerimden falan belli oluyor

Benim ilk doğum sezaryen ama hiç korktuğum gibi olmamıştı. İlk günden kalkıp yürümeye başlayınca rahat toparlanılıyor. İlk gün destekle kalkıp uzanıyordum ama ikinci gün kendim altını değiştirip kıyafetlerini değiştirdim bebeğin, 2. Günün sonunda hastaneden çıkarken eşimle ikimizdik o bebeği aldı ben yalnız başıma yürüdüm arabaya kadar ki arabayı da birazcık ileri park edebilmişti, umarım bu da öyle olur. Ama ameliyat sonrası anestezi etkisi geçince yürümek çok önemli ve gerekli, durup durup turluyordum hastane koridorunda, onu ihmal etme

Canim ben normal dogumdan yuruyerek ciktim, bunda da %90 normal olur dediler ama nasip dogum isi.
Olur da sezaryene donerse moral oldun bana

benimde bugün kontrolum vardı prensesim gayet iyi çok şükür haftasıylada uyumlu dedi dr.. sıcaklar bizi mahfetti klimayla yapışık geziyoruz inş zararı dokunmaz aksi halde uyuyamıyorum bile

Ben ilk kızıma 7 aylık hamileyken karşı komşunun kızının 40 i çıkmıştı onlara gitmiştim 3-5 tane daha hamile arkadaşı gelmişti doğumdan muhabbet açıldı ben normal istiyorum inşallah normal olur dedigimde daha 3-4 aylık hamile olanlar bile ay sancı mi çekicen ay ben prenses dosfum yapcam günümü bile aldım fonumu çektirip gidicem diye konusuyorlardi şok olmustum resmen kendilerini kestirip bictirmeye bukadar meraklı olamaz bı insan diye. Sancı ne kadar çekeceksin çocuğunu kucağına aldığın an herşeyi unutuyorsun. Zorunlu halde tabiki normal olsun diye diretmenin bı anlamı yok ama.oncden ayarlayıp yapılana çok karşıyım ben, herşeyin doğalı makbuldür.. bnm ikisi de normal oldu Allah nasip ederse bunu da öyle istiyirum son dk da bı sorun çıkmadığı taktirde suan için normal gözüküyor. Doğumdan korkmayın Allah yardım eder dua okuyun bol bol, zor olsa idi eskiler 8-10 tane yapmazdı herkes doguruyorsa bnde dogururum diye düşünün bı de şöyle bı durum var ben lapraskopi ile kist ameliyatı oldum inanın doğumdan daha zor geldi, 1 cm Lik 2 tane kesi vardı ona rağmen egilmem kalkmam hareketlerim o kadar zor oldu ki sezeryanla boydan boya 7 kat kesiliyor kıyaslanamaz bile.. hepimize sağlıklı normal doğumlar inşallah, zorunlu sez. Olacak olanlar için ise ağrısız sizisiz olması bnm ilk doğum 15 dk sürdü kızımın daha göbek bağı kesilmeden mememe tuttu Dr, bundan daha mükemmel bı duygu yok, hepimize nasip olsun..

Benim de göbek deliğim dışarıda kıyafetlerden belli oluyor hiç hoşlanmıyorum :) bu arada karnımda felaket bir kaşıntı var gece gündüz sürekli kaşımak istiyorum. Ger gün krem ve yağ sürmeme rağmen karnım çatladı

Cok guzel anlatmissin canim,bence de zorunlu haller disinda en iyisi normal dogum.
Ben dogumum da sancilarimi bile sevmistim, sonucta o kasilmalar bizi bebegimize ulastirmanin yolu
Sen epidurallemi dogum yaptin canim, ben epidural normal yaptim.

Basarabilirsem bunu epiduralsiz yapmak isterim

Yok cnm epiduralsiz Dr um onermemisti ıkınma hissi kayboluyor bebeği vakumla almak zorunda kalabiliyoruz diye. Suni sancı verdiler ama sancı yetersiz demişti Dr. Hastaneye 7.30 da gittim 8.30 da suni sancı taktılar dogumhaneye çıktık 8.45 de kızım doğmuştu Dr hasta uyumu çok çok önemli bnce. 2. Doğum daha kolay olur demelerine rağmen bnm daha zor olmuştu mesela. Bayram günü doğdu ve ilk defa gördüğüm bı erkek Dr girdi doğumuma, eşim yanimda degildi gergindim vs, psikoloji herşeyi etkiliyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…