2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Öyle şey mi olur... Ozeldeki doktorların sezaryen bahaneleri her geçen gün şaşırtıyor beni açıkçası. Siz daha iyi bilirsiniz tabi de böyle bir nedenden dolayı daha vakti dolmamış bebeği almak çok çok anlamsız. Doğumu bebeğin başlatması esastır ve 37 hafta hiç sıkıntı yokken bebeği almak için çok erken. 40 ta sezaryen e dönmenizi gerektirecek bir kiloda değil başka bir durum da yok anladığın kadarıyla.

Bizim 35+0 da 2800 dü salı randevumuz var catı muayenesi yapacak. 35+ kaçta 3040 çıktı cunku bizde haftaya gittiğimizde en az 3 kg bekliyoruz ve normal diyor doktorumuz kilosu için, boyuna önde diyor sadece

Bizim 35+0 da 2800 dü salı randevumuz var catı muayenesi yapacak. 35+ kaçta 3040 çıktı cunku bizde haftaya gittiğimizde en az 3 kg bekliyoruz ve normal diyor doktorumuz kilosu için, boyuna önde diyor sadece
34+4 dü Salı günü doktora gittıgımde boyu 49 cm

Yok Başka sorun sadece 40 haftada sizi Sezaryan a alıcam beklenirse diyor ,ben normal istiyorum pozisyonuda bebegın normal Doğum duruşunda

Kızlar süt arttırıcı çay felan aldınız mı ilk doğumda rezene içmiştim ben aktardan alıp pek bir faydası yoktu ama bu humana yı deneyen oldu mu
Humana nın faydasını gördüm ama, sonra arastırdım kimyon tohumu aldım, çay gibi demledim içtim de içtim.hatta gaz olursa biçay kaşığı bebege de verebilirsin demişti drum. . Cokk faydasını gördüm, hem süte hem gaza. Çok şükür ilk bebegimde gaz problemi yaşamadık, inşallah bunda da yaşamayız. İstersen rezene+kimyon tohumunu da birlikte demleyebilirsin..

O da sezeryan, dogumdan önce bir acık iki kapalı myom ameliyatım var.. Yani rahim baya baya yorulmuş söyledigine göre..
Zaten normal doğum yapamazsınız ki doktorumuz en doğru kararı vermiş. Bence çok canınızı sikmayin sağlıkla bebeğinizin kulağınıza alın ınş.

Böyle Dr Lara tek kelime. İle şaşıyorum gerçekten.. 3. Gebeliğin hepsini farklı olllerde farklı Dr Lara gittim böyle yaklaşım görmedim. Öncelikle bebeğin 40 haftayı bekleyeceğini nerden biliyor vahiy mi gelmiş buna tövbe yarabbi... Bebek ne zaman gelmek istiyorsa o zaman dışardan bı müdahale niye. Nisanın gelir suyun gelir sancin yetersizdir doğum anında suni sancı verilir ki bnm öyle oldu. Ya da acilman olur doğum başlamıştır yine aynı sancı verilir vs vs. Ama gel 2 hafta snra suni sancı vereyim demek ilk defa böyle bişe duyuyorum. Muhtemelen 2 hafta snra olacak olan şey çatın müsait değil ya da o an uydurulabilecek. Aşka bı sebeple seni acil sezaryane alacak ki inşallah olmaz. Dr un yaklaşımı bana bu sekilde geldi cnm, umarım yaniliyorumdur hatta inşallah yanılırim...

Humana, galatigo damla, promalt (ki en iyisi buydu bnce) kullandım daha önce. Rezene anason çayları vs de gaza ii geliyor sütü arttırıyor. Şuan B12 de içeren bira mayası tableti aldım eğer ondan fayda görmezsem snra yine promalt alcam. Bozulma ihtimaline ve evde boşa yer kaplamamasi adına almadım. Ebebekte satılıyor 24 al 12 öde kampanyaları vs oluyor. Humana da fena değil ama hem.cabuk bitiyor hmde fiyatları uçmuş artk bunlarin...

Arkadaslar 3 kilo 35 hafta icin buyuk bir kilo. 38 bucukuncu alinmasi normal. ( Tum dunya uzerinde) 38 haftaya kadar 3.700 olmasi beklenir bebeğin su an 3 kilo civarindaysa. 40 hafta beklerse 4.200 olur ortalama. Ki zaten bebek de kendisi dogumu 40 hafta beklemeden baslatacaktir diye dusunuyorum. Bu konuda elestirebilecegimiz tek konu "suni sanci ile dogumu baslatmayi denememeleri" olacaktir sezaryen konusunda kesin bir hukme varmadan. Umarim oncesinde normal dogum icin sans tanirlar.

Bu meselenin icinde oldugu icin yakin takipteyim. Omuz takilmasi cok ciddi sorunlara yol acabiliyor Allah korusun. Burada bahsedip demoralize etmek istemiyorum hicbirimizi. 4 kg altinda dogumun baslamasi icin dua ediyorum ben de su an.

Günaydınn. Benm de kontrolüm var bugün. Tugba Uzunok benm de bebeğim 2-3 hafta öndeydi. Son gittiğimde haftasini neredeyse yakaladi. Yani suan onde gidiyor diye erken alalm gibi bi durum yok açıkçası. bhreh Ben de sirf doktorlarin bu tutumundan dolayi ozel hastaneye gidiyordum bıraktım ozel muayeneye gitmeye başladım. Umarim doktorum beni yaniltmaz son haftalarimda bi bahaneyle acil sezaryene falan almaz.

İnşallah cnm, gerekiyorsa o da olur herşey senin ve bebeğinin sağlığı için ama, gerçekten bazen aklım almıyor Dr larin bu tutumunu, çok gereksiz bı yaklaşım olmuş durum neyi gerektiriyorsa onu yaparsın zaten zamanı gelince. 2 hafta önce suni sancı günü verilen de ne bileyim... Belki çocuk 2 hafta bile beklemeden kendiliğinden doğacak, 40 i dolduracak ya da şu kadar kilo alacak diye bi kaide mi var, ki dogacaklark hafta bebekler hiç kilo almıyorlar genelde

Aynen canım bana da bu hizla giderse 4 kiloyu gecer normal dogum sikinti olur demisti doktorum. ama dedigim gibi sonraki gidisimde normal haftasina döndu gibi. Bazi bebekler bir haftada 500 gram aldigi oluyormus son zamanlar. Bazilari da 100 gram. Yani bir sekilde haftasini yakalıyor.

Ben hastane secimimden bahsedeyim. Arkadaşlarım cinsiyete kadar özele gitme boşa para verme hiç farkı yok sonra doktor seçersin dediler. Ben olur mu canım baştan kime başlayacaksan o olur dedim. Hem eşim girer muayeneye kalp sesini dinler vs evladı için versin 90 100 lira nolmus.. Sonra özelde sıra beklemekten canımız çıktı ve doktor o kadar suratsizdi ve bi bitin artık modunda idi ki anlatamam. Doğru düzgün bilgi bile vermedi. Bu arada ben bulantilarimdan vs sürekli devletin acilinden soluk alıyordum çünkü ilk gittiğim ozeldeki doktor ben bakamam bizim hastanenin aciline gelsin diye telefonda başından saviyordu zaten genelde başka doktor nöbetçi oluyordu o da ilgilenmek istemiyordu. Bu devlet hastanesi muayenelerimde ise benimle o kadar ilgilendiler ki 34 haftadır acilde olsun poliklinikte olsun bir kere sıra beklemedim. Benim korkumu anlayıp ekranda ayrıntılı gösteriyorlardi. Uzun uzun bilgi veriyorlardı. Sonra 13 te cinsiyeti devlette soylemeyeceklerini bildiğim için başka doktordan randevu aldım ona devam etme niyeti ile. Amman Allahım 2 saati aşkım bekledim kapıda. Üstelik godaman hastaları bizim önümüze geçirdiler. İçeri girdim yine memnuniyetsiiiiiz bir suratla doktor her sorduğum soruyu ağzıma tıkadı. Beslenmenin diyetisyene varisini kalp damara cildini cildiyeye göster diye azarladı. Olan bizim. 100 liraya oldu. Apar topar yatirdilar pat diye cinsiyeti söyledi hadi defolun gibi postaladilar abartısız sonra pandemi oldu 23 e kadar gitmedim bir yere. Ayrıntılıda parlaklık çıkınca da devlete devam etmeye karar verdim. Çok da memnunum. Hem bu nedenlerden dolayı, hem ticari kaygı gutmeyeceklerini biliyorum, hem eften püften nedenlerle gereksiz müdahale yapmayacaklarıni biliyorum. Eşim yanımda olmuyor ama pek çok özelde de eşi almıyorlar zaten pandemiden dolayı. Doğumda odaya ancak bir kere gelecek yanıma eşim. Benim için çok büyük psoblem aslında ama napalm devlet hastanesinde verdikleri güven yeter hemen evimize geliriz evde birlikte oluruz ailece inşallah.
Bazı şehirlerde devlet çok kötüymüş ama istanbulda öyle olduğunu düşünmüyorum.

Günaydın kızlar
Salı günü doktora gittiğimde 35 haftalık kilosu iyi dedi.40 o beklemeden 2 hafta sonra alalım suni sancıyla doktorum dedi Bende Allah’ın izniyle Doğum yapacam inşallah ya
Ay çok erken geldi banada kendi gelmek isteyebilirdi belki. Kanala girmiş mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…