Ben hastane secimimden bahsedeyim. Arkadaşlarım cinsiyete kadar özele gitme boşa para verme hiç farkı yok sonra doktor seçersin dediler. Ben olur mu canım baştan kime başlayacaksan o olur dedim. Hem eşim girer muayeneye kalp sesini dinler vs evladı için versin 90 100 lira nolmus.. Sonra özelde sıra beklemekten canımız çıktı ve doktor o kadar suratsizdi ve bi bitin artık modunda idi ki anlatamam. Doğru düzgün bilgi bile vermedi. Bu arada ben bulantilarimdan vs sürekli devletin acilinden soluk alıyordum çünkü ilk gittiğim ozeldeki doktor ben bakamam bizim hastanenin aciline gelsin diye telefonda başından saviyordu zaten genelde başka doktor nöbetçi oluyordu o da ilgilenmek istemiyordu. Bu devlet hastanesi muayenelerimde ise benimle o kadar ilgilendiler ki 34 haftadır acilde olsun poliklinikte olsun bir kere sıra beklemedim. Benim korkumu anlayıp ekranda ayrıntılı gösteriyorlardi. Uzun uzun bilgi veriyorlardı. Sonra 13 te cinsiyeti devlette soylemeyeceklerini bildiğim için başka doktordan randevu aldım ona devam etme niyeti ile. Amman Allahım 2 saati aşkım bekledim kapıda. Üstelik godaman hastaları bizim önümüze geçirdiler. İçeri girdim yine memnuniyetsiiiiiz bir suratla doktor her sorduğum soruyu ağzıma tıkadı. Beslenmenin diyetisyene varisini kalp damara cildini cildiyeye göster diye azarladı. Olan bizim. 100 liraya oldu. Apar topar yatirdilar pat diye cinsiyeti söyledi hadi defolun gibi postaladilar abartısız sonra pandemi oldu 23 e kadar gitmedim bir yere. Ayrıntılıda parlaklık çıkınca da devlete devam etmeye karar verdim. Çok da memnunum. Hem bu nedenlerden dolayı, hem ticari kaygı gutmeyeceklerini biliyorum, hem eften püften nedenlerle gereksiz müdahale yapmayacaklarıni biliyorum. Eşim yanımda olmuyor ama pek çok özelde de eşi almıyorlar zaten pandemiden dolayı. Doğumda odaya ancak bir kere gelecek yanıma eşim. Benim için çok büyük psoblem aslında ama napalm devlet hastanesinde verdikleri güven yeter hemen evimize geliriz evde birlikte oluruz ailece inşallah.
Bazı şehirlerde devlet çok kötüymüş ama istanbulda öyle olduğunu düşünmüyorum.
Gittiğiniz hastanedeki dr oyle imiş bunu genelleme yapamayız bence. Ben de 3 özel 2 devlet hastane gezdikten sonra karar verdim. Özele gidiyorum iyi ki de bu doktoru tercih etmişim düşük yapmadan pıhtılaşma sorunumu ortaya çıkardı bebeğimin hayatını kurtardı.
Kızlar daha önce sezeryan olanlara bir sorum olacak. Doktorum 38+5 de alırız dedi. Şimdi bu 38+5 sat a göre mi yoksa bebeğin ultrason değerlerine göre mi hesaplanıyor? Ve tarih olarak geç bir tarih mi?
Kızlar daha önce sezeryan olanlara bir sorum olacak. Doktorum 38+5 de alırız dedi. Şimdi bu 38+5 sat a göre mi yoksa bebeğin ultrason değerlerine göre mi hesaplanıyor? Ve tarih olarak geç bir tarih mi?
Sat a göre, geç bı tarih değil tam zamanı doğumların yüzde doksanı 38. Haftada olur, sez. Da o haftalarda tercih ediliyor oyuzden. 38+2 de doğdu bnm ikisi de normal bakalım bu nezaman gelcek
Biz çıktık kontrolden. 3200 olmuş tabi sapmalar olabilir dedi. 1,5 cm aciklik var 1-2 hafta bu sekilde de kalabilir gelmeye de niyetlenebilir dedi. Bakalim artik hayirlisi. 28 temmuza tekrar randevu verdi o zamana kadar dogurmazsan o tarihte goruselm dedi
Sorma valla çok güldüm bende. Adam haklı ama bezmiş artık hastalarından. Benim doktorumda bunun gibi bişey sormaya korkuyom kimden duyuyon bunları diyor. Sen benim söylediklerimi dikkate al başkasını dinleme diyor. Kadınlar klubünden desem ağzıma s..... cak
Ben de icimden cok yardimci oldun doktor die gecirdim. 3 haftadir 3 cm aciklikla
Dolasan gebem var dio 1-2 gune doguradabilirsin 1-2 hfta dogurmayadabilirsin ne demek
Bu arada doktorum gumus kapak ya da gogus kalkani onerdi almalisin bence dedi. Hastaneye doguma gelirken kuru incir kayisi hurma tarzi seyler getirmemi soyledi yanımda. Pilates topumu istedi ve bugday yagiyla Perine masaji onerdi. Buğday yagini hastaneye de getir dedi.
Ben de icimden cok yardimci oldun doktor die gecirdim. 3 haftadir 3 cm aciklikla
Dolasan gebem var dio 1-2 gune doguradabilirsin 1-2 hfta dogurmayadabilirsin ne demek
Kızlar kahve içiyor musunuz yaklaşık 5 aydır içmiyorum ama canım nasıl cekiyor gebelikten önce günde 2fincan içerdim çok zor oldu ayrılmamız bir günlüğüne 1fincan türk kahvesi içsem bir şey olmaz herhalde değil mi
Ben iki günde bir fincan içiyordum, kalple ilgili ufak sıkıntımdan dolayı kardıyologum yasakladı ama gebelik takibimi yapan doktor birsey demiyordu açık çay da içebiliyorsun ama dediğim gibi abartmamak kaydıyla ve demir değerin filan iyiyse
Gunaydin kizlar❤
Dogumlar baslamis, saglikla anne koynunda olsun melekler
Benim bir kac gundur onemsemedigim ama geceleri artan bir kasintim var.
Yuzumde boynumda basladi ama catlagim da hic olmadigi halde karnima sirtima yayilmaya basladi.
Herhangi bir dokuntu kizariklik da yok.
Canım bende de durum böyle doktoruma sordum safra asidi testi yapacak. Safra asidi artmış olabilir dedi. Aksatmadan tahlil yaptır derim sabah aç karınla yapıyorlar bende yarın sabah kan vereceğim
Canım bende de durum böyle doktoruma sordum safra asidi testi yapacak. Safra asidi artmış olabilir dedi. Aksatmadan tahlil yaptır derim sabah aç karınla yapıyorlar bende yarın sabah kan vereceğim
Bol su ve tuzsuz beslenmeni tavsiye ederim . Ben 34. haftaya girdim hiç ödem olmadı doktorumun tavsiyesi ile sabahları bir iki damla limonlu ılık su ile başlıyorum ve bol su tüketiyorum ve en önemlisi tuzsuz besleniyorum o yüzden hiç ödemim olmadı
Kontrolden çıktım ilk defa NST ye girdim. Bebek vurdukça cihaz ötüyor, hemşire "sen korkma o tekmeyi farklı algılıyor" diye beni telkin ediyo cihaz her öttüğünde maskenin altından çipil çipil baktıysam demek.
Kontrolleri de haftada bire düşürdüler. Her hafta hastanedeyiz artık.