2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Yaaa bu kasılma dedikleri şey nedir acaba ? Bugün yaşadığımı anlatayım. Hani normalde bebek tekne atar ve çok kısa bir his oluşur. Ama sanki tekmeyi vurdu ve ayagı öyle kaldı gibi bir his oluştu, karnımın bir bölgesinde sertlik oluştu, tekme attıgı ayagının büyüklüğü kadar bir bölgede. Yaklaşık 5 dakika o sertlik devam etti ve sonra düzeldi. Acı sancı falan hiç olmadı, sadece sertlik, ve dediğim gibi sanki ayagıyla karnıma vurdu ve oradan ayagını geri çekmedi ve Karnımın bi bölgesinde sertlik Oluşturdu gibi birşey yaşadım :)

ayyy anlatabildinmi bilemiyorum :)

bu kasılmamıdır ? Sancı ve acı hiç olmadı.

sancı ve kasılma aynı şey mi yoksa farklımı ?

Canim bu dedigin bana 1.5 2 ay once oluyordu ne alakaysa.
En cok da yuruyus yaparken yada yoruldugumda.
Sonra kendiliginden gecti..
Bir de o zamanlar uzun yol yuruyordum, onlari da kisalttim biraz biraz.
Benimde erken basladi canim ama o zamanlar gecen haftakiler gibi sık degildi.. gecen hafta 15-16 olunca gittim nstde 3 kez 100 ü gordum iste bi gece hastanede yattim.. 1 haftadir yasak hersey. Yatiyorum evde. Arifeye kadar gelmez insallah tut icinde dedi gonderdi arife muaynem var iste 35+6 oluyorum.. 37+0 ı gorseydik keske.. gorcez mi bilmiyorum

Ben benim yaşadığımı ve nstde 100 cikartanı anlatayim tekrar kizlar siz ona gore kendi vucudunuzu bilirsiniz ne yaşadığınızı..
karnımın herhangi bir bolgesinde saniyeler suren toplanma hissi, sonrasinda belirsiz saniyeler oyle kalma sonrasinda da yine saniyeler icinde gevseme.. bu Kasılma demek ve nst de sancı cıkması demek. Bunu yasadigim zaman nstye baktigimda 100 oluyo bi sure orda pik oluyo sonra düşüyor. Gecen hafta 5 dk da 1 e dusunce bunun sıklığı doktora gittim bi gece yattim serumla durdurdular.. her zaman ağrılı olmaz. Bazen ağrılı yasiyorum bunu cogunlukla ağrısız. Düzenli olmasin yeter ne diyim

Peki bu dogumu mu baslatiyormus canim.
Ay insallah boyle hissetmedigimiz gibi dogumda da hissetmeyiz pek sancilari

Doğumu başlatması için düzenli ve gelme aralıklarının giderek düşmesi gerekir mesela 10 dk da bir gelirken 5 dk da bire düşmesi gibi ve maalesef doğum sırasında öyle ağrısız olmuyor dakikalar düştükçe acı artıyor rahim ağzı bi kasılmalarla açılıyor

Canim ben normal dogum yaptim, ama suni sancili, epiduralli.
Yani agri sanci konusunda tecrubem yok
Hatta epidurali aldiktan sonra sag bacagimi kaldiramamistim baya korkmustum,sonra gecmisti.
Epiduralsiz yapabilir miyim bilmiyorum ama epiduralle de yapmak istemiyor gibiyim..
Bilemiyorum.

Ben ilk dogumumu normal yaptım epidural almadım çok uzun sürmedi zaten doğumum dayanilmayak gibi değil sadece son 1 saat zorlandım ben olsam istemem epidural ama herkesin doğumu aynı şekilde ilerlemiyor
Evet iste onceden kestirilemiyor.
Epidural de son ana kadar alinan bisey de degil, aldin aldin sonra istesen de vermiyorlar

Dogumu baslatmasi icin duzenli olmasi lazim canim. Benimki duzenliydi ama durdurdular cok sukur 5 dkda 1 100 seklindeydi benimki serum verildi sabaha kadarda nst kontrolu sonra biraz daha düzensize döndürüldü canim bu sayede..

Iyi geceler.. bulunduğum yerde internet çekmediği için ne zamandır yazamamıştım. Şimdi hastaneden ilk gece nöbetimizden yazıyorum. Bugün yani dün oğlumuz aramiza katıldı herkes sağlıkla kavuşur inşallah doğum yapıp yazamadiklarim inşallah hepsi iyidir vaktin de hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inşallah

Ben ilk dogumumu normal yaptım epidural almadım çok uzun sürmedi zaten doğumum dayanilmayak gibi değil sadece son 1 saat zorlandım ben olsam istemem epidural ama herkesin doğumu aynı şekilde ilerlemiyor
Ben de aslında bayağı direndim. Ama dediğin gibi herkesim aynı olmuyor. Bir de suni sanciyla da alakali sanirim. Normal dogum sancisinda beyin uyari gonderiyor agriyi hafifletiyormus bir miktar. Suni sancida direkt o aciyi hissediyormussun. Bir de sunide dinlenme payi birakmiyormus sanirim
Doktorm oyle soyledi. Ben acikcasi merak ediyordum 3 saat suni sanciyla yasamis oldum
Dogum sancisini sonrasinda epidural bagladilar. 6 saat sonra dogum oldu. Dayanamazdim muhtemelen ama anlatiyolar 1-2 saat sanciyla cok kolay Dogum yapanlar. Allah oylesini nasip etsin dogum yapacaklara

Kasılma dediğimiz şey de acı eşiğine göre hissediliyor olabilir mi? Benim 26. Haftadan beri oluyor ama son 3 haftadır çok daha sık ve çok daha ağrılı. Nefesim kesilecek gibi oluyor. Gece her seferinde beni uyandırıyor. Ama düzenli değil.iki kere de acile gitti bu sebeple birinde serum verildi diğerinde bisi yapmadı çok yorulma bol su iç dedi. Yalancı sancı niteliğinde böyle olabiliyor anladığım kadarıyla.
sertleşme ve bir yerde topaklanma şeklinde oluyor. Yaklaşık 1 dakika içinde geçiyor

Hastaneler öyle yapıyor canım inşallah bayramıda atlatırsın Allaha gönlüne göre yaşatsın inşallah

K kocyigit_4334 yaren92 kızlargözünüz aydınve diğer doğum yspan arkadaşlar varsa kaçırdığım sağsalim sağlıkla büyütün inşallah bebeklerinizi

Günaydıngüzel bir gün dilerim hepinizeyalancı kasılmalar artık hepimizde olur sıklığı önemli birde kasılma olurken yön değiştirin hafifliyor mu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…