Altını açıyorum ilk zamanlar ona da uyanmıyordu. Alışacaksın. şimdi açınca işini de görüyor rahatlayıp emiyor.Kızlar bu bebişi hiç uyandıramıyoruz biz naıl uyandırıyorsunuz
Emmesi lazım hemşire geliyor hemen uyandırıyor
canım sezeryan mı oldu normal mi? sen nasılsın? doğum nasıl oldu zor mu kolay mı?
Benimki bir ay önce doğdu bir ay her gün yeni bir şeyle mi sınayacak bizi?Onlar acımadan yapıyorlar, biz yavaş yapıyoruz canı acımasın diye.. Kızım da hep uyurdu, sarılık da oldu.. 1 hafta önce dogmuştu sezeryanla, gerçek doğum günü gelince kendisi uyanmaya basladı, dr kendisini hala anne karnında sanıyor ondan uyanmıyor demişti..
Evet canim sinayacakBenimki bir ay önce doğdu bir ay her gün yeni bir şeyle mi sınayacak bizi?
Çok katılıyorum bende ilk 5 gün doğrulamadım yine, bebeğime düzgün bakamadım bu yüzden meme sorunu yaşıyoruz. 2. Kere oldum ben biliyorsun, her ikisinde de sezaryenden çıktığımda isyan ettim. Bence imkanı olan herkes normal denemeli. Kızacaklar ama Akıl işi değil keyfi sezaryen olmak bence. Acısı 1 haftaya geçse de gerek yok ameliyat işte.Herkese tek tek tesekkur edebilmeyi cok isterdim. Telefondan zor oluyor. Elime de sık alamiyorum. Ama mesajlarinizi okudum, çok tesekku ederim. Evet az cekmedim. Bekleyen herkese en hayirli dogim nasip olsun, bebegine kavusanlar hayirlisiyla buyutsun. Cocuklarinin karsisina hep iyi insanlar ciksin.
Sezaryen oldum. Bence anlatildigindan zormuş. Ciddi bir ameliyat. Ustelik ameliyata gelene kadar katater takiyorlar, damar yolu aciyolar, spiral takiyolar. Tutmadi hepsini iki kez tekrarladilar. Ameliyatin acisi ise daha yeni simdi basliyor. Cocuguma bakamiyorum. Esim yanimda kaldi, o yanima koyuyor da emzirebiliyorum. Cekilecek cile degilmis.
AA çok şaşırdımBenim doktorum maynezyumu bıraktırdı.Multivitamine devam et dddi.Kasılmaları 36 dan sonra önlemenin mantıgı yok dedi
Kistlerim olmazsa bende normal doğum isterdim sanırım ilki sezeryandı hem benim korkum hem de yine kist meselesi yüzünden ilk beş güm doğrulamamıştım bende sonradan geçiyor inşAllah ağrısı Allahım sağlıkla mutlulukla versin hem anneye hem bebeyeHerkese tek tek tesekkur edebilmeyi cok isterdim. Telefondan zor oluyor. Elime de sık alamiyorum. Ama mesajlarinizi okudum, çok tesekku ederim. Evet az cekmedim. Bekleyen herkese en hayirli dogim nasip olsun, bebegine kavusanlar hayirlisiyla buyutsun. Cocuklarinin karsisina hep iyi insanlar ciksin.
Sezaryen oldum. Bence anlatildigindan zormuş. Ciddi bir ameliyat. Ustelik ameliyata gelene kadar katater takiyorlar, damar yolu aciyolar, spiral takiyolar. Tutmadi hepsini iki kez tekrarladilar. Ameliyatin acisi ise daha yeni simdi basliyor. Cocuguma bakamiyorum. Esim yanimda kaldi, o yanima koyuyor da emzirebiliyorum. Cekilecek cile degilmis.
Yok ben daha görüşmedim. Araştırıyorum şu an ama doğunca çocuk doktoruna danışmak daha iyi sanki birebir görerek karar verilmiş olur diye düşünüyorumAy bende yeni soğan sünneti istiyorum henüz görüşme fırsatı olmadı doktorla 15 güne kadar yapılmalı sonra 3 ayı yaptırabilirsini dediler çok küçük yavrum dayanamadım sakıncası olmuyor mu siz görüştünüz mü yoksa bende bi 20 25 gün olmasını istiyorum
Ağlamasına dayancaksin canım karnını ov sırtına biraz sert şekilde vur hafif vurursan canı acimasin diye çıkmaz gazi. Annelik bu konuda zor ama onların iyiliği için iki bacağını karnına doğru iterek hareket ettir benimde ilk oglum çok gazi oluyordu çok şükür 2 ve 3 numara da rahatım.Bu gaz işini nasıl yapıyorsunuz.?
Uynadırmak gibi ona da alışcam ama nasıl?
Çok ağlıyor kuzum. Babası çıkarıyor hep. Öğren artık diyor. Ama ağlıyor diyorum duyma diyor. Her gece savaş var bizde.
Hadi bakalım içimde garip bir his var herşey çok güzel olur inşallah hepimiz içinYaa ne güzel benimde perşembe çağırdı son kontrole pazar günü saat kaçta nasıl yatış yapacağının detaylarınıda anlatıcam dedi. Böyle tarih bilip beklemek daha zor sanki günler saatler geçmiyo. Normal yapmak isteyip sancı bekleyenler daha şanslı. Hergün ekşın aksiyonlu geçiyo acaba bugün gelirmi sancım olurmu suyum gelirmi diyeneyse sağ salim kavuşalımda evlatlarımıza yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik 6 günüde öle böle geçiririz inşallah
Aynen katılıyorum bünyeyle alakalı bende ilk sezeryan oldum ilk kaldırırlarken biraz acı oluyo sonra bol bol yürüdüm açıldı bacaklarım. Ertesi gün taburcu oldum eve geldim gelen misafirlere çay kahve ikramlık verdim annem kızdı yat şu yatağa nazar olacaksın diyeSezeryan işi bence bünyeye göre değişiyor ya normal doğum yapıp çok sıkıntı yasayan da var tabiki normal daha güzel ama herşey kısmet benim 3. Sezeryan di ama çok şükür 3 de de hiç sıkıntım olmadı aynı gün normal şekilde yürüdüm hatta ertesi gün markete gittiklerim bile var
Ben ilkinde öyle idim canım, sondamı çıkartıp kaldırdıktan sonra bebeğime hep kendim bakmıştım. İkincide bende mahvoldum 3 gün fenaydım,beşinci günümde hala yattığım yüksek yerden destekle kalkabiliyordum. Şuan 1 haftalık olduk Yeni yeni kendimdeyim . Hatta şaşırdım hastanede doğum yaptıktan sonraki gün ağladım saatlerce hayatım bıyunca böyle mi olacak ben doğrulamayacak mıyım diye, sakinleştirici vurdular düşün ağlamayayım diyeSezeryan işi bence bünyeye göre değişiyor ya normal doğum yapıp çok sıkıntı yasayan da var tabiki normal daha güzel ama herşey kısmet benim 3. Sezeryan di ama çok şükür 3 de de hiç sıkıntım olmadı aynı gün normal şekilde yürüdüm hatta ertesi gün markete gittiklerim bile var
Bende hiç bir sıkıntı yaşamadım ama yine de bu kadar kolay lanse edilmesini garip buluyorum. İstediğim pozisyonda emzirememek bile sorundu ilk günler. Bende ilkinde mecburiyetten 3. Günü Hacettepenin merdivenlerini koşarak indim çıktım Çifter Çifter oğlumun ameliyatında her şeye koşturdum, mezarı başına da çöktüm. Şimdi de gram ağrım yok kalmadı 1 haftada hepsi geçti gitti ama değmez keyfi o acıyı çekmeye bence ve ameliyat ağrısının kişiden kişiye değişen bir yönü yok ama sonrasını bilemem. İsteyen taşlasın valla herşeyin normali daha iyidirSezeryan işi bence bünyeye göre değişiyor ya normal doğum yapıp çok sıkıntı yasayan da var tabiki normal daha güzel ama herşey kısmet benim 3. Sezeryan di ama çok şükür 3 de de hiç sıkıntım olmadı aynı gün normal şekilde yürüdüm hatta ertesi gün markete gittiklerim bile var
Aynen canım aklı olan keyfi sezeryan olmaz benim ilk dogum normaldi bu mecburen sezeryan oldu normal doğumdan korkup sezeryan tercih etmek hiç mantıklı değil çünkü sezeryanda canın daha cok acıyorÇok katılıyorum bende ilk 5 gün doğrulamadım yine, bebeğime düzgün bakamadım bu yüzden meme sorunu yaşıyoruz. 2. Kere oldum ben biliyorsun, her ikisinde de sezaryenden çıktığımda isyan ettim. Bence imkanı olan herkes normal denemeli. Kızacaklar ama Akıl işi değil keyfi sezaryen olmak bence. Acısı 1 haftaya geçse de gerek yok ameliyat işte.
Elinizi ortası çukur olacak şekilde tutun. Sanki su dolacakmış gibi çukur halde. Bebeğinizi ya omzunuza ya da yüzü yere bakacak şekilde kolunuza yatırın. Çukur haldeki elinizle sırtına değil de popo üstüne pat pat vurun. çok mesafe yok gerçi aradaBu gaz işini nasıl yapıyorsunuz.?
Uynadırmak gibi ona da alışcam ama nasıl?
Çok ağlıyor kuzum. Babası çıkarıyor hep. Öğren artık diyor. Ama ağlıyor diyorum duyma diyor. Her gece savaş var bizde.
O anki psikolojiye le normal valla öyle düşünmekBen ilkinde öyle idim canım, sondamı çıkartıp kaldırdıktan sonra bebeğime hep kendim bakmıştım. İkincide bende mahvoldum 3 gün fenaydım,beşinci günümde hala yattığım yüksek yerden destekle kalkabiliyordum. Şuan 1 haftalık olduk Yeni yeni kendimdeyim . Hatta şaşırdım hastanede doğum yaptıktan sonraki gün ağladım saatlerce hayatım bıyunca böyle mi olacak ben doğrulamayacak mıyım diye, sakinleştirici vurdular düşün ağlamayayım diyebir daha hiç eskisi gbi olamayacağımı düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?