2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Doğum yapan göğüslerinde yara olan anneler. Yaralarınız geçtimi neler kullandınız bizede yazın öneri olsun.
Cok gecmis olsun. Ben de aglayarak emzirenlerdendim. Emzirme klinigine gittim. Bebegin olcumleri yapiliyor, emzirme pozisyonlari ogretiliyor klinikte. Yaralarim iyilesiyor gunden gune. Tutus pozisyonu calisiyorum. Memeyi yanlis verince yara oluyor. En iyi krem bile asil sorunu ortadan kaldirmadan bir ise yaramaz ne yazik ki. Futbol topu tutusu iyi geldi bana sezaryen yarasi oldugundan. Cocuk agzibi kocaman actiginda memeye bastirman gerekiyor. Memenin sut kanallarini kahverengisini de kapmali. Makas yapip vermeyin meme ucunu. Meme yumusak bi doku cani acimiyor bebegin. Agzini actigi an memeye bastirin yüzünü

Benim ilk sezaryen 38+6 da olmuştu, şimdi doğum başlarsa geç kalırsak vs korkularım var, normal olamaz sezaryene geç kalınırsa falan diye, gerçi hastane yakın, sanırım yersiz bir korku ama annelik işte
Ne şans ya benim oğlan babasının kopyası, umarım kız bana benzer
Hissizlik bir süre devam etti sonra geçti bende. B12 vitamini alın doku ve sinir iyileşmesini hızlandırır, nadiren kalıcı olabiliyormuş ama daha çok erken. Toparlar inşallah

Benim anladığım kadarıyla ilk önce 80-90 olmuş sonra 40-50 lerde seyretmiş. İlk baştaki yüksek sonra Hafif sancı var sanki,
Dr dan ciktim canim, pek kayda deger bisi yok dedi
Haftaya 40 hafta oluyor,haftaya kadar bekleyelim, sonra 41 e kadar 3 gunde 1 bakariz, olmadi suni sanci dedi..
Pek nazli cikti bizim kiz

Merhaba arkadaşlar, ben de doğum yapanlardanın şükür. 3 gün oldu doğum yapalı Bebeğin kalp atışları sıkıntılı çıkınca acil sezeryana aldılar. 2140 gram doğdu kuveze koydular benim sütümde gelmeyince sarılık oldu şimdi mavi ışık tedavisi görüyor. Geçmişte sezeryan hakkında konuşmuşsunuz gerçekten çok zormuş hala iki büklüm yürüyorum. Allah tüm doğum yapmış olan yapacak olan annelerimize yardım etsin...

Canım çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün. Bebeğin kaçıncı haftasında doğdu acaba. Rabbim sanada bebeğinede en kısa zamanda şifa versin güle güle büyüt inşallah

Allah bağışlasın, sağlıkla çıksın inşallah sezaryende 3. Günden sonra rahatlıyorsunuz, bol bol yürüyün daha kolay atlatırsınız. Sütünüzü de iki saatte bir sağın, sağdıkça gelir

İlkinde 40 gün ağlayarak emziren biri olarak aynı tavsiyeyi verecektim siz yazmışsınız agizinı kocaman açınca vermek önemli.yoksa cigneye cigneye alıyor damaygiyyla o da yara yapıyor.benim şu an acıma var ama ağzına alınca geçiyor çok zorlayınca tahin yağı sürüyorum .nadir ..yeni doğum yapacaklar dikkat edin bunlara cunki yara olup kanama ya başlayınca ve parca kopunca iyilesmesi zaman alıyor.

Doğum yapan göğüslerinde yara olan anneler. Yaralarınız geçtimi neler kullandınız bizede yazın öneri olsun.
Her iki dogumumda da 4.gunu başladı göğüs yaralarim lansinoh sürdüm hafifledi acıyarak emzirdim sonra zaten bi 4 5 güne göğüs uçları alışıyor şu an hic bir şey kullanmıyorum sabredelim eninde sonunda geçiyor

Amin inşallah cümlemizinkine rabbim sağlık versin iki saatte emzirmeye gidiyorum gelince de sağıyorum yavaş yavaş geliyor

Gunaydin kizlar ❤
Birazdan kontrole gidiyorum..
Doguranlar neler yapiyorsunuz bebislerle,firsat buldukca yazin
Biz doguramayanlar olarak buradayiz zaten
Öncelikle hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum❤..Ağrısız,sızısız ,bebeğinizi emzirebileceğiniz güzel anlarınız olsun.

Biz de gece pek uyuyamıyoruz .Önceliğim onun karninin doyması ,uykusu ..
Bizim yarın 40'ımız dolacak fakat erken doğum olduğu için aslında 10 günlük olacağıź.
Yeni yeni gözlerini daha uzun açık tutabiliyor ben de her fırsatta ona çocuk şarkıları söylüyorum. Mini mini bir kuş şarkısını çok seviyor
Her gün banyosunu yaptırmaya çalışıyorum. Banyo sayesinde hem serpildi hem güzel uyuyor ..Bizden şimdilik haberler böyle .
Haftaya da sizlerin doğum hikayelerini dinleriz inşallah

Benim ilk günler yara olacak gibiydi çünkü bizim kuzu ucunu emmeye çalışıyordu.
Sonra memenin ucu ile birlikte koyu kısmını da ağzına verince daha güzel emmeye başladı öyle öyle memem yara olmaktan kurtuldu .Tavsiyem memenin ucuyla birlikte o koyu kısmı da vermeniz o zaman kremlere gerek kalmıyor.

Merhaba hanimlar
Ben bu pazartesi 40 haftalik olcam hala tik yok :/ kizim 38 +4 dogmustu oglumda oyle olur diye dusunmustum ama gelmeye pek niyeti yok.
Kizimda bol bol yuruyus yapiyodum bunda pek yapmadim. Merdiven inip cikim diyorum dogum baslasin diye ama biyandan diyorum dogacagi gun saat belli kasma kendini :))
Benim gibi gunu gzlipte hala doguramayan var mi

Gözünüz Aydın ..Sağlıkla büyütün kuzuyu.
Ben de ani doğum yapanlardanım.. tabi benim kalp problemimden dolayı sezeryan doğum yapacağım belliydi.
Evet ilk 3 gün biraz sıkıntılı oluyor sonra toparlayacaksınız inşallah.

Bebeğiniz için üzülmeyin Hastanede sağlık personelleri, ellerinden geleni yapıp onu size en sağlıklı şekilde vereceklerdir.

Bizde sütümden dolayı ışık tedavisi aldık ..Çok şükür şimdi evimizdeyiz .Benim sütüm hala az o yüzden mama + meme şeklinde besliyorum.
Sağlıkları yerinde olsun her şey yoluna girer inşallah.
Siz elinizden geldiğinde sağlıklı beslenip emzirmeye çalışın sütünüz artacaktır.

Kızlar bugün doktora gittim Pazartesi 12 de epiduralle doğum olucak inşallah ama benim kafam çok karışık iyi mi yaptım epidurali kabul ederek yoksa genel anestezi mi daha iyi olur?
Ben salı günü genel anestezi ile doğum yaptım sonuç olarak ameliyat aynı sadece tek fark bebeğinin doğdu anı görebilmek yada görememek ben uyanma konusun da hiç sıkıntı yaşamadım Allah yardımcınız olsun sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inş

Ben de çok korkuyordum doğum başlar, sezaryene geç kalırız diye. Doktorum saçı gözükse de sezaryenle alırım sen merak etme demişti planlı tarihimizden 2 gün önce, 38+1 sabahı suyum geldi, sancım başladı. Saat 10da suyum geldi, 11de hastanedeydik. 12:20de ameliyathaneye girdim, 12:48de yavrum dünyaya geldi. Hiç endişelenmeyin, sancı da olsa su da gelse sezaryen olabilirsiniz ani ilerlemiyor doğum.

Ne kadar icimi ferahlatan bi mesaj oldu bu Bende cok korkuyorum suyum gelirse diye planli sezeryan tarihime kadar demekki her sekilde zaman oluyor. İlk cocugumda ne nisan ne su gelmesi yasamamistim o yuzden anlamsiz bi korku icindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…