Cok gecmis olsun. Ben de aglayarak emzirenlerdendim. Emzirme klinigine gittim. Bebegin olcumleri yapiliyor, emzirme pozisyonlari ogretiliyor klinikte. Yaralarim iyilesiyor gunden gune. Tutus pozisyonu calisiyorum. Memeyi yanlis verince yara oluyor. En iyi krem bile asil sorunu ortadan kaldirmadan bir ise yaramaz ne yazik ki. Futbol topu tutusu iyi geldi bana sezaryen yarasi oldugundan. Cocuk agzibi kocaman actiginda memeye bastirman gerekiyor. Memenin sut kanallarini kahverengisini de kapmali. Makas yapip vermeyin meme ucunu. Meme yumusak bi doku cani acimiyor bebegin. Agzini actigi an memeye bastirin yüzünüDoğum yapan göğüslerinde yara olan anneler. Yaralarınız geçtimi neler kullandınız bizede yazın öneri olsun.
Benim ilk sezaryen 38+6 da olmuştu, şimdi doğum başlarsa geç kalırsak vs korkularım var, normal olamaz sezaryene geç kalınırsa falan diye, gerçi hastane yakın, sanırım yersiz bir korku ama annelik işteBen de 39+0'da oldum sezaryen.
Uzun zaman oldu yazamadim. Bugun 6. gunumuz. Luna dunyaya alismaya calisirken ben de dogru emzirme sekillerine calisiyorum. 3. gunden yara yaptim meme uçlarını. Ama azimliyim, bu isi ogrenicem. Epey yol katettimHer gun yeni bir sey ogreniyorum. Luna cok uslu bir kiz ama ben yine de uykusuzum. Surekli iyi mi her sey yolunda mi diye nefesini kontrol ediyorum. Hareket etmiyorsa cocugu durtuyorum. Sanirim normal bir içgüdü, az cok herkes ayni sekilde davraniyodur. Sezaryen dikislerim pazartesi alinacak insallah. Ama bu hissizlik beni rahatsiz ediyor, sezaryen oldugum kisim sanki benden bir parca degil, bedenimin bu kismi bana ait degil. Duyduguma gore bu his hic kaybolmayabiliyormus. Cok rahatsiz edici. Son olarak, bu sabah tartildim, hamile kaldigim kiloya inmisim. Gune guzel basladim.
Parmak ucundan kulagina kadar kopyami yapmisim. Luna her seyiyle bana benziyor. Yavrum garibim esim de gecen gun bana elinin baş parmaklarinin tirnagi benimkisine benziyor diyor dgfdggfgb kiyamam
Dogum yapan herkese hayirli olsun, bekleyenlere de en hayirli dogumlari diliyorum.
Benim anladığım kadarıyla ilk önce 80-90 olmuş sonra 40-50 lerde seyretmiş. İlk baştaki yüksek sonra Hafif sancı var sanki,Kizlar sanci var mi,ben yine anlamiyorum
Dr dan ciktim canim, pek kayda deger bisi yok dediBenim anladığım kadarıyla ilk önce 80-90 olmuş sonra 40-50 lerde seyretmiş. İlk baştaki yüksek sonra Hafif sancı var sanki,
Tam gününü dolduracak demekkiDr dan ciktim canim, pek kayda deger bisi yok dedi
Haftaya 40 hafta oluyor,haftaya kadar bekleyelim, sonra 41 e kadar 3 gunde 1 bakariz, olmadi suni sanci dedi..
Pek nazli cikti bizim kiz
Canım çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün. Bebeğin kaçıncı haftasında doğdu acaba. Rabbim sanada bebeğinede en kısa zamanda şifa versin güle güle büyüt inşallahMerhaba arkadaşlar, ben de doğum yapanlardanın şükür. 3 gün oldu doğum yapalı Bebeğin kalp atışları sıkıntılı çıkınca acil sezeryana aldılar. 2140 gram doğdu kuveze koydular benim sütümde gelmeyince sarılık oldu şimdi mavi ışık tedavisi görüyor. Geçmişte sezeryan hakkında konuşmuşsunuz gerçekten çok zormuş hala iki büklüm yürüyorum. Allah tüm doğum yapmış olan yapacak olan annelerimize yardım etsin...
Allah bağışlasın, sağlıkla çıksın inşallahMerhaba arkadaşlar, ben de doğum yapanlardanın şükür. 3 gün oldu doğum yapalı Bebeğin kalp atışları sıkıntılı çıkınca acil sezeryana aldılar. 2140 gram doğdu kuveze koydular benim sütümde gelmeyince sarılık oldu şimdi mavi ışık tedavisi görüyor. Geçmişte sezeryan hakkında konuşmuşsunuz gerçekten çok zormuş hala iki büklüm yürüyorum. Allah tüm doğum yapmış olan yapacak olan annelerimize yardım etsin...
İlkinde 40 gün ağlayarak emziren biri olarak aynı tavsiyeyi verecektim siz yazmışsınız agizinı kocaman açınca vermek önemli.yoksa cigneye cigneye alıyor damaygiyyla o da yara yapıyor.benim şu an acıma var ama ağzına alınca geçiyor çok zorlayınca tahin yağı sürüyorum .nadir ..yeni doğum yapacaklar dikkat edin bunlara cunki yara olup kanama ya başlayınca ve parca kopunca iyilesmesi zaman alıyor.Cok gecmis olsun. Ben de aglayarak emzirenlerdendim. Emzirme klinigine gittim. Bebegin olcumleri yapiliyor, emzirme pozisyonlari ogretiliyor klinikte. Yaralarim iyilesiyor gunden gune. Tutus pozisyonu calisiyorum. Memeyi yanlis verince yara oluyor. En iyi krem bile asil sorunu ortadan kaldirmadan bir ise yaramaz ne yazik ki. Futbol topu tutusu iyi geldi bana sezaryen yarasi oldugundan. Cocuk agzibi kocaman actiginda memeye bastirman gerekiyor. Memenin sut kanallarini kahverengisini de kapmali. Makas yapip vermeyin meme ucunu. Meme yumusak bi doku cani acimiyor bebegin. Agzini actigi an memeye bastirin yüzünü
Çok sağolun Sata göre 38 haftalık doğdu ama geriden geliyordu ultrason da 35 haftalık çıkıyordu...Canım çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün. Bebeğin kaçıncı haftasında doğdu acaba. Rabbim sanada bebeğinede en kısa zamanda şifa versin güle güle büyüt inşallah
Her iki dogumumda da 4.gunu başladı göğüs yaralarim lansinoh sürdüm hafifledi acıyarak emzirdim sonra zaten bi 4 5 güne göğüs uçları alışıyor şu an hic bir şey kullanmıyorum sabredelim eninde sonunda geçiyorDoğum yapan göğüslerinde yara olan anneler. Yaralarınız geçtimi neler kullandınız bizede yazın öneri olsun.
Amin inşallah cümlemizinkine rabbim sağlık versin iki saatte emzirmeye gidiyorum gelince de sağıyorum yavaş yavaş geliyorAllah bağışlasın, sağlıkla çıksın inşallahsezaryende 3. Günden sonra rahatlıyorsunuz, bol bol yürüyün daha kolay atlatırsınız. Sütünüzü de iki saatte bir sağın, sağdıkça gelir
Öncelikle hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum❤Gunaydin kizlar ❤
Birazdan kontrole gidiyorum..
Doguranlar neler yapiyorsunuz bebislerle,firsat buldukca yazin
Biz doguramayanlar olarak buradayiz zaten
Benim ilk günler yara olacak gibiydi çünkü bizim kuzu ucunu emmeye çalışıyordu.Doğum yapan göğüslerinde yara olan anneler. Yaralarınız geçtimi neler kullandınız bizede yazın öneri olsun.
Gözünüz Aydın ..Sağlıkla büyütün kuzuyu.Merhaba arkadaşlar, ben de doğum yapanlardanın şükür. 3 gün oldu doğum yapalı Bebeğin kalp atışları sıkıntılı çıkınca acil sezeryana aldılar. 2140 gram doğdu kuveze koydular benim sütümde gelmeyince sarılık oldu şimdi mavi ışık tedavisi görüyor. Geçmişte sezeryan hakkında konuşmuşsunuz gerçekten çok zormuş hala iki büklüm yürüyorum. Allah tüm doğum yapmış olan yapacak olan annelerimize yardım etsin...
Ben salı günü genel anestezi ile doğum yaptım sonuç olarak ameliyat aynı sadece tek fark bebeğinin doğdu anı görebilmek yada görememek ben uyanma konusun da hiç sıkıntı yaşamadım Allah yardımcınız olsun sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşKızlar bugün doktora gittim Pazartesi 12 de epiduralle doğum olucak inşallah ama benim kafam çok karışık iyi mi yaptım epidurali kabul ederek yoksa genel anestezi mi daha iyi olur?
Ben de çok korkuyordum doğum başlar, sezaryene geç kalırız diye. Doktorum saçı gözükse de sezaryenle alırım sen merak etme demiştiBenim ilk sezaryen 38+6 da olmuştu, şimdi doğum başlarsa geç kalırsak vs korkularım var, normal olamaz sezaryene geç kalınırsa falan diye, gerçi hastane yakın, sanırım yersiz bir korku ama annelik işte
Ne şans ya benim oğlan babasının kopyası, umarım kız bana benzer
Hissizlik bir süre devam etti sonra geçti bende. B12 vitamini alın doku ve sinir iyileşmesini hızlandırır, nadiren kalıcı olabiliyormuş ama daha çok erken. Toparlar inşallah
Ne kadar icimi ferahlatan bi mesaj oldu buBen de çok korkuyordum doğum başlar, sezaryene geç kalırız diye. Doktorum saçı gözükse de sezaryenle alırım sen merak etme demiştiplanlı tarihimizden 2 gün önce, 38+1 sabahı suyum geldi, sancım başladı. Saat 10da suyum geldi, 11de hastanedeydik. 12:20de ameliyathaneye girdim, 12:48de yavrum dünyaya geldi. Hiç endişelenmeyin, sancı da olsa su da gelse sezaryen olabilirsiniz ani ilerlemiyor doğum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?