2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Doğum yapanlara soruyorum bebeğiniz gunde kac saat uyanık kalıyor benım kı emdikten sonra uyuyor gece uyumuyor saat3 e kadar zorla uyutuyorum

Yani ben o sikayetlr gittim aslinda illa uykudan uyanmama olmayabilir crp yuksekligi ile birlesince oyle demiste olabilir.. doktor yonlendirdi acikcasi

İlk günlerde her bebek zor uyanır canım ve ilk ayda uyku düzeni olmaz bir gün bakarsın gündüz hiç uyanmaz emer uyur gece uyutamazsın diğer gün tam tersi olur gündüz uyutamazsın bir gün banyo iyi gelir uyutur diğer gün iyi gelmez biz 15 günlük olduk her gün birbirinden farklı geçiyor ilk oğlumda kırkı çıktıktan sonra hafif hafif düzene koymaya başlamıştık bakalım bunda ne olacak

Benim ilk doğumum sezaryendi, öyle anlatılanlar kadar zor değildi çabuk toparlanıp bebeğimle ilgilenebilmiştim. Anestezi etkisi geçene kadar zor oluyor bacaklar uyuşuk olduğu için sonra kalkıp yürüyüş yapıyorsunuz sık sık, 2. Gün sonunda hastaneden rahat rahat yürüyerek çıktık eşimle ikimizdik , o bebeği aldı ben kimsenin desteği olmadan arabaya kadar yürüdüm tek başıma. Normal doğumların da çok zor olduğu durumlar olabiliyor, dikişlerden oturup kalkmak zulüm olabiliyor. En sonunda minik mucizeye kavuşacaksınız buna odaklanın.
Süt olayı da benim hastanede gelmemişti, eve geçtikten sonra rahatlayınca yavaş yavaş geldi, bu süreçte de mama verdik, çok şükür şimdi mamalar var anne sütüne çok yakın.
Stres yapmayın, o anın büyüsüne odaklanın dr bebeği çıkarıp ağlarken size gösterecek sonra sarıp sarmalayıp hemen yanağınıza değdirecekler, minicik ağzını uzatıp hemen emmeye çalışacak, dikişler tamamlanıp siz de odaya geçince mis kokusunu içinize çekeceksiniz ve muhteşem bağınız hiç kopmamak üzere kurulacak

Sarilik var miydi ki kuzum.
Oglum da o kadar zor uyanirdi ki,aglaya aglaya topugunu cimcirirdim

Dus,alt acma falan hak getire yani..
Cok da dusuk cikmis enfeksiyon.
İnsallah bir an once cikar.
Birde kuzum nacizane yanlis anlamazsan boyle durumlarda ikinci bir dr a da sorman.
Ogluma da 3 gunluktu gelisim geriligi var demisti bir dr.
Dusun agla agla bitmistim.
Ne ara geliscekte geriligi olacak yani.
Hepi topu 3 gunluk zaten..

Baska dr a gittigimiz de alakasi olmadigini, anneden gelen hormonlarla alakali oldugunu soylemisti.
Gerilik deme sebebi de pipi ucundan kirmizilik gelmesiydi.
Meger normalmis..

İnsallah biran once kavusun

Tarihi bana yakın arkadaşların doğum yaptığını/yapacağını duyunca çok heyecanlanıyorum. Dualarım seninle hayırlısıyla kucağına al, miyomdan da pırıl pırıl kurtulursun inşallah
Sağol canım Allah razı olsun Aminn inşallah hepimiz sağ salim kavuşalım evlatlarımıza

Kızlar bizim hazırlığımız bitti bebeğimin yatağını herşeyi hazırladım. Bi banyo yapıcam çıkıcaz hastaneye. Sabah inşallah sağ salim yavrumu alıcam kucağıma. O kadar heyecanlıyımki ne yemek yiyebiliyom ne uuuyabiliyom. Allah’ım biran önce kazasız belasız kavuşayım yavruma. Dualarınızı bekliyorum hepiniz Allah’a emanet olun inşallah yarın güzel haberlerle dönüş yaparım size

Doğum yapanlara soruyorum bebeğiniz gunde kac saat uyanık kalıyor benım kı emdikten sonra uyuyor gece uyumuyor saat3 e kadar zorla uyutuyorum
dün gündüz çığlık çığlığa bütün gün ağladı sadece memeden 10-15 dk uyudu emip emip, bugün gündüz sürekli uyudu. ve evet gece uyumuyor özellikle akşam saat 9 da gaz sancısı girdiyse ( KOLİK) kolik yoksa o gün uyur ama en iyi gece şöyle geçiyor 2 saate bi ağlar emzirilir yatırılır. akşam 6 gibi banyo yaptır büyük olasılık gece uyur sancı falan olmazsa

inşallah sağlıcakla kavuşursunuz. inanın stressle beklemek doğumdan daha zor. düşündüğünüzden daha kolay olacak herşey

Sarilik yoktu kuzum cok sukur 2. Kusur cikmisti..
Estag. asla yanlis anlamam acemiyiz cok zaten deneyimli annelerin tecrubelerine ihtiyacimiz var...
2. Doktor olarakta dogum yaptigim hastanedeki doktoru aradim tahlil sonuclarini soyledim... mantikli karar dedi...
evet dusuk ama su an orada en azindan daha iyi besleniyordur diye kendimi avutuyorum... kizim daha diri gelecek insallah

doktorlarda boyle kritik seyleri nasil bu kadar pervasizca soyluyor gercekten 3 gunluk bebek... ohh gercekten anne olmak dunyanin en güzel zorlugu sanirim

İki dr da ayni seyi soylediyse yapilacak en dogru seydir orda olmasi
İnsallah carcabuk toparlanip gelecek
Oyle canim, annelik cookk zorr..
Surekli kendi icinde bir muhaseben oluyor.
Oyle degil de boyle yapsaydim soyle olurdu diye..

Ben oglum hasta oldugu zamanlar da, o kadar uzulurdum ki, ben bakamiyorum bu cocuga diye..

Baska da cocuk falan yapmam derdim hep
Ama iste guzelligi zorlugundan yorgunlugundan agir basiyor

Doğum yapan arkadaşlarım :) doğumdan sonra bebiş için ne kontrolleri yapılyor ve ne zaman yapılıyor? Dogum olunca bir çocuk doktoru geliyor ve bakıyor diye biliyorum. Bu doktor nelere bakıyor ? Ve eger herşey iyi ise, bir sonraki doktor randevusu ne zaman oluyor ve nelere bakılıyor?

yani doğum telaşına bişeyler kaçırmayım diye öncesinde bileyim istiyorum :)

Hatirladigim kadariyla dr bir haftalik gibi kontrole cagiriyor.
Saglik ocagina kan veriliyor.
Ekstra olarak ben tsh baktirmistim, bu onemli ve her dr bakmayabiliyor.
Bunun disinda kilo olcumleri vs oluyor.
Atlamazsin canm merak etme, zaten dr lar yonlendiriyor

Ben de ayni durumdayım.

Sanki herkes bana cix cix bir cocuga bakamadi der gibi bakiyor

40+3 bitiyor. Ogluşum gelmiyor.Doktor bir hafta daha bekleyelim Çarşamba günü sabah hastahaneye yatişin yapilacak dedi.
önce suni sancı, yine normal olmazsa sezaryen.
Heyecanımı kaybettim.
Hep sanci gelsin, suyun gelsin diye hayal etmiştim. O kadar yürüdüm, yüzdüm, normal doguma hic faydasi olmadi.

Dogumdan sonra kaldigimiz 2 gun her sabah doktor gelip bakiyordu. 1 gunun sonunda topuk kani alindi. Asi takvimi, yapilacak testler gibi bir dosya hazirlayip veriyorlar. Eve geldigimizin 3. Gunu tekrar doktor randevysu var. Kalan testler yapilacakmis. Ben de muayene olucam.

Sanki herkes bana cix cix bir cocuga bakamadi der gibi bakiyor
Sana oyle geliyor, cok da normal boyle hissetmen.
Hatta bisey itiraf edeyim, bence cok cok guclu duruyorsun.
Ben olsam hastane kapisinda yatip bayilirdim falan

Oglum sarilik oldugunda uyanmiyor emmiyor diye dr a aglayarak gider, aglamaktan konusamazdim uyanmiyor bu diye
Dr bana cocuk iyi ama seni yatirabilirim demisti
Herkes cok hizli buyuyor derdi, hic buyumeyecek gibi gelirdi..

Hepsi gececek canim, gececek gibi gelmese de gececek
Bak bunu da anlatayim.
Ben oglumu dogdugundan bu yana hep organik sut yumurtayla, kahvaltisinda avakadolarla asiri ozenli besledim,hala oyleyim bu arada

Ama o bu kadar ozene ragmen 1ile 2 yas arasinda tam 8 kere antibiyotik kullanmisti, yasadigim hezeyani sen dusun..
Biz elimizden geleni yapiyoruz ama olacak yine oluyor.
Seninle alakali hicbisey yok, saglikla gelecek insallah kucagina

5 günlükken bizi kontrole çağırdılar kan tahlili yaptılar sarılığa ve tiroide baktılar kalça çıkıklığı için randevu verdiler sağlık ocağında da topuk kanı alındı

Canım sağlıkla kavuş yavruna..Sağlıcakla,birlikte evinize dönün inşallah.
❤❤❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…